• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

merhaba kızlar
ramazandan sonra haftasonu kursa gitmeyi düşünüyorum işletme mezunuyum kaç yıldır giriyorum istediğim puanı bir türlü alamıyorum bu yıl adam akıllı çalışıp inşallah alacağım. çalışıyorum özel sektörde beş yıl olmak üzere artık gına geldi.aaaaaaaaaaa kızlar ankarada ihtiyaç nasıl bir kurs giden varsa artılarını ve eksilerini yazarsa sevinirim teşekkürler bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar :))))))))))))))))))))))

slm.arkadaşlar bende giricem kısmetse benimde bebeğim var ama kafama koydum uyuduğu zamanlar çalışmayı düşünüyorum tabi Allah ın vereceği azimle bu arada eşimdende ayrılmak üzereyim o nedenle mutlaka kazanmalıyım ben ziraar müh.den mezunum umarım başarabilirim ve hepimizde istediğimiz yerlere atanırız inşallah yakında başlıyorum çalışmaya tarih ve mat.çok önemli

hoşgeldin gülşahefe.ewet tarih ve matematiğe ağırlık vermek lazım.umarım başarırsın canm baya azimlisin bebişle birlikte maşallah.azimli insanları gördükçe ben de güç alıyorum yoksa başlıyacağım falan yokCADIARZU hadi kolay gelsin bakalım:delphin:

merhaba kızlar bende girmek istiyorum bu sene ama önce üds ve alese gireceğim siz böyle üç girdim dört girdim diye anlatınca gözüm korktu çok mu zor genel yetenek genel kültür girecekmişim ben mafoldumben

bende zor olmadığını düşünüyodum hani öss kadar da olamaz diyodum ama haifefe alıncakta bişi değil anlaşılan

arkadaşalr ben aramıza yeni katılan veya sınava ilke kez girecekler için genel bir bilgilendirme yazısı hazırladım:

KPSS(kamu personeli kısaca devlet memuru seçme sınavı)
-Her yıl sınav olur fakat tekli yıllarda (2007,2009 gibi)yapılan sınavalr sadece öğretmenler ve A Grubu (bakanlıklar ,kaymakamlık vb.)kadrolar içindir.
-Çifli yıllarda yapılan sınavlara herkes katılabilir.(örn 2010 bu yıl)
-Sınava katılacaklar 3 ayrı kategride lisans önlisans lise şeklinde gruplandırıllır.ve her grubun soruları ayrıdır.ancak soruların çıktığı konuların dağılımları aynıdır.
-Sınav düz memurluk isteyen adylar için p3 puanıyla değerlendirilir bunun içinde adayın sadece genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplaması yeterlidir.öğretmen adayları bu testlere ilave olarak eğitim bilimleri testinide cevaplamak zorundadırlar.ayrıca A grubu kadroları düşünenler ingilizce ve maliye muhasebe iktisat gibi tesleride cevaplayabilirler.
-Genel kültür ; tarih 30 ,coğrafya 20 ve tenel yurttaşlık bilgisi yani anayasa deiğimiz kısım 8 ayrıca 2-3 tanede güncel olaylardan derlenen toplamda 60 sorudan oluşur.
-Genel yetenek 30 türkçe ve 30 matemetik sorusundan oluşur.
-Bu iki test için verilen zaman 120 dk. olup soru sayısınında 120 olduğu düşünülürse her soru için 1 dk.dır.
-Cumartesi Sabah:Genel Kültür-Genel Yetenek
Cumartesi Öğleden Sonra:Eğitim Bilimleri
Pazar:Alan Sınavları.Müfettiş,Uzman,Denetmen ve Kaymakam Adaylığı.
2010 KPSS için başvurular ve kesin tarihler daha belirlenmemiştir. Ancak sınava başvuru genelde mart sonu olup lisans mezunları için temmuz ayının başında yapılmaktadır.
-4 yanlış 1 doğruyu götürür.
-Kpss başvuru formlarını ösym bürolarından ve ilgili fakültelerden alabilirsiniz
-atanmak için alınması gereken puan her branşa göre değişir.
-ayrıca baraj puanı yok fakat ne kadar yüksek alırsanız o kadar şansınız var demektir.

şimdilik aklıma gelenleri yazdım yerimseniben

sadece 5000 kadrolu öğretmen atanıyor ayyy çıldıracağım bundan 3 yıl önce sadece 2500 kadrolu türkçeci alınıyordu şimdi toplam hepsinden 5000 tane ve açıklanan öğretmen açığı 440 bin !!!!!!!!!!!!!! nasıl bir ülkede yaşar olduk ağlayacam sinirimdn yice inat ettim artık yeter .... sinir ettiler beni yaaa ayy kafayı yiyeyeceğim...
sınava ilkkez girecek arkadaşlarımız evet öss den zor bu sınav tam bir disiplin işi başka yyolunuz yok...

yarın başlıyorum çalışmaya hayırlısı bakalım ...

kpss de çıkan dersler,konu dağılımları ve soru sayıları,ağırlıkları

Mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolara KPSS-B sınav sonucuna göre atama yapılmaktadır.A grubu dışındaki tüm kadrolar B grubu kadrolar olup, bunlar için yapılan sınava da KPSS-B denilmektedir

kpss B için genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamanız yeterlidir.

Cumartesi Sabah
Genel Yetenek (Matematik,Geometri,Türkçe)
Genel Kültür (Tarih,Coğrafya,Vatandaşlık-Anayasa)
Yabancı Dil (ıngilizce,Almanca,Fransızca...)

Cumartesi Öğleden Sonra
Eğitim Bilimleri

Pazar Sabah
Hukuk
ıktisat
ısletme
Maliye
Muhasebe

Pazar Öğleden Sonra
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ılişkileri
Ekonometri
ıstatistik
Kamu Yönetimi
Uluslararası ılişkiler

konulara göre soru sayıları:

GENEL KÜLTÜR

1) Atatürk ılkeleri ve ınkılap Tarihi (24 soru)

2) Türkiye Coğrafyası (18 soru)

3) Temel Yurttaşlık Bilgisi (9 soru)

4) Türkiye ve Dünya ile ılgili Genel ve Güncel Sosyal Olaylar (3 soru)

5) Türk Kültür ve Medeniyetleri (6 soru)

GENEL YETENEK

1) Türkçe (30 soru)

2) Matematik (27 soru)

3) Geometri (3 soru)

ayrıca A grubu testine katıalcaklar için diğer testlerin de içeriği şu şekildedir:

HUKUK

Anayasa (4)

ıdare-ıdari Yargı (6)

Ceza-Ceza Muhakemeleri (6)

Medeni Hukuk (6)

Borçlar Hukuku (6)

Ticaret-Kıymetli Evrak (6)

ıcra ve ıflas Hukuku (6)

ıKTıSAT

Mikro (12)

Makro (12)

Para-Banka (8)

Büyüme (2)

Uluslararası ıktisat (2)

Türkiye Ekonomisi (2)

ıktisadi Düşünce (2)

MALıYE

Kamu Maliyesi-Maliye Teorisi (16)

Bütçe (6)

Devlet Borçları (6)

Vergi Hukuku ve TVS (6)

Maliye Politikası (6)

MUHASEBE

Genel Muhasebe (28)

Mali Tablolar Analizi (6)

Ticari Aritmetik (4)

ıhtisas Muhasebesi (2)

ıŞLETME

Temel ışletme (4)

Yönetim (10)

Üretim (10)

Finans (8)

Pazarlama (8)

KAMU YÖNETıMı

Anayasa (6)

Siyaset Bilimi (6)

Medeni-Borçlar (4)

Yönetim Bilimleri (6)

ıdare Hukuku-ıdari Yargı (6)

Kentleşme ve Çevre Sorunları (6)

Sosyoloji (2)

Türk Siyasal Hayatı (4)

Eğitim Bilimleri testine katılacaklar için içerik şu şekildedir:

)EĞıTıM PSıKOLOJıSı %50
a)Gelişim Psikolojisi %10 b)Öğrenme Psikolojisi %25c)Ölçme ve Değerlendirme %15
2)PROGRAM GELıŞTıRME VE ÖĞRETıM %35
a)Program geliştirme %10
b)Öğretim Metotları %25
3)REHBERLıK %15

arkadaşlar basit gibi duruyor ama ayrıntı çok fazla
tarihhhh diyenlere kesinlikle katılıyorum
soru tipleri çok çelişkili birde o yalnız 1 yalnız 2 yalnız 3 tarzı sorular varya nefret ediyorum onlardan

Son düzenleme:
hoşgeldin gülşahefe.ewet tarih ve matematiğe ağırlık vermek lazım.umarım başarırsın canm baya azimlisin bebişle birlikte maşallah.azimli insanları gördükçe ben de güç alıyorum yoksa başlıyacağım falan yokCADIARZU hadi kolay gelsin bakalım:delphin:

hoşbulduk canım azimliyim umarım bu azim hep devam eder mecburum bi yerde çalışıp oğluma bakmaya çünkü hayat çok zor sanada kolay gelsin canım umarım istediğimiz yerlere gireriz buradan birbirimizi motive edelim hep..

arkadaşlar basit gibi duruyor ama ayrıntı çok fazla
tarihhhh diyenlere kesinlikle katılıyorum
soru tipleri çok çelişkili birde o yalnız 1 yalnız 2 yalnız 3 tarzı sorular varya nefret ediyorum onlardan

evet çok çelişkili sorular ben 2006da ilk girdiğimdede çok yanlışa düşmüştüm hemde bildiğim konulardı insan hep acabamı diyip yanlış yapabiliyor umarım seneyeki sınavda çok kafamız karışmaz..

arkadaşlar hepinize iyi raazanlar diliyorum... umarım hepinizi iyisinizdir...

ders çalışamaya başlayan arkadaşlarımız varmı ? neler yapıyorlar nerelerden başladılar paylaşırsak hepimiz için motive edici olacağına inanıyorum...

aynı diyet bölümlerindeki gibi burdaa kilo verme yerine ders çalışmada birbirimizi kontrol edip daha iyi motive olacağımızı düşünüyorum...

ben başlayayım...
iki üç gündür msafirden gözümü açamadım birde üstüne rahatsızdım ama tabikide bunlar neden değil ... gene erteledim ve başlayamadım...
bugün planımı yapıp yarın oturup çalışamaya başlamayı düşünüyorum...
bu arada sigarayıda bırakıyorum bir yandanda oryuç zor olacak ama 3-4 gün içinde tam bir tempoyla başlayabileceğimi düşünüyorum

bende varım kamu avukatlıgı ıcın ugrasıyorum bırbırımızı motıve edelım kızlar ..matematık ve tarıh lazım bana da ..onerecegınız ıyı bır kaynak var mı

arkadaşlar kesinlikle yargı ve ihtiyaçtan şaşmayın derim.. tek kaynakla yetinmeyin, her kaynak ayı şey katıor ve bol bol test çözün.. ben çok şükür 2008 kpss'yle istediim yere yerleştim.. siz de iyi yerlere atanırsınız umarım a.s.

arkadaşlar kesinlikle yargı ve ihtiyaçtan şaşmayın derim.. tek kaynakla yetinmeyin, her kaynak ayı şey katıor ve bol bol test çözün.. ben çok şükür 2008 kpss'yle istediim yere yerleştim.. siz de iyi yerlere atanırsınız umarım a.s.

amin canım aminn arada bizleri unutmayıp böle dua eden olunca çok seviniyorum vallahi :Saruboceq: dediğin gibi test çözmek çok önemli...

ben birde arkadaşla datanın tarih ve vatandaşlığını öneriyoum geçen sene 2 soru yakaladı anlatılanlardan .... gayet iyi ayrıntılı ama zaten bize sorulanarda artık ayrıntı...

e

amin canım aminn arada bizleri unutmayıp böle dua eden olunca çok seviniyorum vallahi :Saruboceq: dediğin gibi test çözmek çok önemli...

ben birde arkadaşla datanın tarih ve vatandaşlığını öneriyoum geçen sene 2 soru yakaladı anlatılanlardan .... gayet iyi ayrıntılı ama zaten bize sorulanarda artık ayrıntı...

e

evet cnm ben datadan da çalıştım o da çok güzel.. emin olun bu sınav zor diil, gözünüzü korkutmayın:) ayrıca kursa yazılmanızı da tavsiye ederim, artık insanlar bu sınava çok ciddi çalışıolar, öss'den farkı kalmadı..

Back