• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

bence en iyi çalışma yöntemi bol bol soru çözmektir. piyasadaki soru bankalarının hepsini alıp her türlü soru tipini çözmek gerek. tabi benim gibi 5. kez sınava giriyorsanız. ilk defa girecek olanlar konu çalışmalı önce.

kızlar ıyı aksamlar ohcanımadeysın ve gülsucum nasılsnz benım bırazdan sınavdan dolayı moralım bozuk

askımemnuyu ızlerken matemtaıkten test çözdm devam edıyorum smdı

kızlar ben cumartesı aydına gıdıyorum arkadsımın nısanı var pazartesı ama erken geldedı ıstemede falan sen de ol dedım ünide ev arkadsımdı yuksek lısanstan.hemde degısıklık olsun ıstıyorum cunku okul ev dersane hayatım basak bısı yok ama orda hıc calsımam bunu bılıyorum o da hazıralnıyo ama calsıamyız ben calısasam da ayıp olur

kızlar napıyonuz uydunuzmu ben tarihten tekrar yapıp 50 soru çözdüm devam ediyorum,başakcım gez gel tabi hem değişiklik olur iiyice yoruldun ve sıkıldın hep aynı şeylerden kıyamam sanaboshayallersmile

kimse yokk yine canıma deysin inan sende yoksun diye düşündüm saol başak iyiyim 2gün çalışamadım onun sıkıntısı var şimdi hareket problemleri çözüyorum devam ediyim git bencede başak değişiklik oluyor insan monotonluktan sıkılıyorr bugün bana iyi geldi öğlen misafirlikteydim sonrada fuarı gezdik takılar aldım neyse iyi çalışmalar

günaydıııınnnnn şekerler dün dershaneye giittim mat. vardı hoca bir sürü test verdi şimdi onları çözmeye başlayacağım sonrada tarih çalışırım

başakcım git tabiki yaa..giyin süslen püslen moralin düzelsin farklı bir ortam..hem arkadaşına destek olursun..bu arada sınav için moralini bozup durma..ben daha hiç denemeye bile girmedim girsem nasıl batırırım allah bilir..mayısta deneme çözmeye başlayacağım..planlı çalışırsak çok güzel ilerleriz.
nasipse çarşamba annem burada olacak...o gelince 1 aylık bi çalışma planı yapacağım ve hiç aksatmayacağım..bu aralar inanılmaz boşladım toplayamıyorum kendimi..dönüp dolaşıp matematik çözüyorum sanki artısı olacakmış gibi bana..ihtiyacım olan dersleri çalışamıyorum..annem geldiğinde özellikle tarih ve ingilizcede çok ilerlemem lazımm...

gülsucum ohh gez yavrummm gez :))) takılarda almışız..bende yapıyorum kendim..aralarda değişiklik olsun diye..dünya kadar takım var amma seviyom napiiim.

başakcım git tabiki yaa..giyin süslen püslen moralin düzelsin farklı bir ortam..hem arkadaşına destek olursun..bu arada sınav için moralini bozup durma..ben daha hiç denemeye bile girmedim girsem nasıl batırırım allah bilir..mayısta deneme çözmeye başlayacağım..planlı çalışırsak çok güzel ilerleriz.
nasipse çarşamba annem burada olacak...o gelince 1 aylık bi çalışma planı yapacağım ve hiç aksatmayacağım..bu aralar inanılmaz boşladım toplayamıyorum kendimi..dönüp dolaşıp matematik çözüyorum sanki artısı olacakmış gibi bana..ihtiyacım olan dersleri çalışamıyorum..annem geldiğinde özellikle tarih ve ingilizcede çok ilerlemem lazımm...

gülsucum ohh gez yavrummm gez :))) takılarda almışız..bende yapıyorum kendim..aralarda değişiklik olsun diye..dünya kadar takım var amma seviyom napiiim.

tatlım benım gunaydın cok tesekkur ederım destegın için gtcem valla elbıse bıle aldımmkaydirigubbakcemile3

annen gelınce rahat edersın canım benım

bencede baska bısey calıs sen matematıgın uzerıne düşme artık

hilalcım bi soru sorcam deger verrek mı yapılcak bu bılıyorum cok kolay ama baska yolu var mı
abcd - dbca = x9y5 oldguna gore x ıle y nın toplamı kactr

değer vererek yaparsan zor olur işin içinden çıkamayabilirisn..
açarak yap..
yani abcd yi
1000a+100b+10c+d diye aç

dbca yi de
1000d+100b+10c+a diye aç..aralarında eksi var o zaman
1000a+100b+10c+a-1000d-100b-10c-a olur değilmi çıkarma işlemini yaptığımızda..buradan b ve c ler giderler
geriye 999a-999d kalır..
paranteze alırsak 999(a-d)=x9y5 olur..

x9y5 sonu 5 olduğundan 999(a-d) de 5 in katı olmalı..a-d= 5 bu durumda..
999.5=x9y5
4995=x9y5 ise x=4 y=9 toplamlarıda 13 olur canım

değer vererek yaparsan zor olur işin içinden çıkamayabilirisn..
açarak yap..
yani abcd yi
1000a+100b+10c+d diye aç

dbca yi de
1000d+100b+10c+a diye aç..aralarında eksi var o zaman
1000a+100b+10c+a-1000d-100b-10c-a olur değilmi çıkarma işlemini yaptığımızda..buradan b ve c ler giderler
geriye 999a-999d kalır..
paranteze alırsak 999(a-d)=x9y5 olur..

x9y5 sonu 5 olduğundan 999(a-d) de 5 in katı olmalı..a-d= 5 bu durumda..
999.5=x9y5
4995=x9y5 ise x=4 y=9 toplamlarıda 13 olur canım

wvt canım aynen böyle ama bu sorulardan nefret eidom çok ugrastırıo yaa deli edio beni bu sorular sınavda bu kadar vaktimiz olacdakmı yaa

kızlar nerelerdesiniz,gülsucum napıyosun görünmedin bugünolumunekankayizsmileben tarih çalışıyorum bugün osmanlıyı bitiricem inşllh iice anlayarak:kahve:

wvt canım aynen böyle ama bu sorulardan nefret eidom çok ugrastırıo yaa deli edio beni bu sorular sınavda bu kadar vaktimiz olacdakmı yaa

aslında vakit alan bir soru değil bu..bunlardan ne kadar çözdüğünüze bağlı..eğer bi konu oturduysa hemen çözebiliyorsunuz sorularını..yani bu taş çatlasın 1 dk alır en fazla oda..benimki uzun oldu çünkü sanal ortamda eksik olsun istemiyorum.en ince ayrıntısına kadar yazıyorum anlaşılır olması için..

saol ececim iyiyim hareket problemi çalıştım biraz coğrafya çalışıyım yemek yapıcam datanın konu anlatımı çok güzel arkadaşlar tavsiye derim soru bankasını da aldım ona daha bakmadım
sen nasılsın ececim anneşin yanın da keyfin yerin de Allah ayırmasın osmanlı dan nereye geldin bende gerilemedeyim ama benim çok tarih çalışmam lazım şu matematiğin konularını bi bitirsem...

arkadaşlar aynı anda hem matematik hem tarih hem de coğrafya çalışıyorsunuz ne güzel. ben böyle çalışamıyorum ya. çalışmaya başlasam da aklım diğer derste kalıyor.

Back