**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Ne kadar uykuya ihtiyacı var:

"""***1 haftalık - yeni doğanlar günde 16-18 saat kadar uyurlar. Ancak çok uyumakla birlikte çok da sık uyanırlar.
"""***12 haftalık - günde 15 saat kadar uyumaya başlarlar. Günde 2 kere 2-3 saat, gece de arada uyanmakla birlikte 9-10 saat uyuması yerinde olur.
"""***9 ay - 1 yaş - günde 14 saat kadar uyur. gündüzleri yaklaşık 3 saat uyur ancak geceleri uzun uyumayı öğrenmiştir. Arada uyansa bile hemen uykuya dönebilir.
"""***2-3 yaş - günde 13 saat uyuması normaldir. Gündüzleri 1 saat kadar uyur. Bunun dışında geceleri belli saatte uyumaya başlamış olması gerekir.

Daha iyi uyuması için:

"""***Oda ısısının kontrol edilmesi gerekir. Çok sıcak ya da çok soğuk ortamlar bebeklerin uyumasını engelleyebilir.
"""***Anne yürürken ya da hareket halindeyken karnındaki bebek sallatıdan dolayı uyku haline geçtiği düşünülürse, dışardayken de küçük hareketler ya da sallamalar bebeği sakinleştirip uyutabilir.
"""***Karyola bebeğe ilk günler geniş gelebileceği için, anne karnını hatırlatacak daha küçük beşiklerde uyutmak faydalı olabilir.
"""***Aylarca anne karnında çeşitli seslerle uyuyan bebek, çıktığında da kalp atışlarına ya da karnınızın guruldamasına benzer sesleri arıyor olabileceğinden, müzik dinleterek ya da ritmik hareketler çıkaran aletlerin sesleriyle bebek uyutulabilir.

bebekte kalp yetmezliği var o sebeple gönderildim buraya herhafta çocuk kardioloğunun takip etmesi lazım neden 10 gün sonraya randevu verdiler onu anlamıyorum

Çapa Tıp Fakültesi o kadar yoğun bir kurum ki gece internetten bile randevu alsan en erken 1 hafta sonrasına veriyorlar maalesef burada sistem böyle işliyor canım. Ya da biraz durumun varsa 150-200 tl verip Çapa'daki profesörlerin muayenehanesi gideceksin hem ilgilenirler hem de için rahat eder. İnşallah 10 gün sonra gittiğinde ciddi birşey çıkmaz. Rabbim yavrunuzu size bağışlasın,sağ salim kucağınıza alabilmeyi nasip etsin.

Ben de salondaki klimayı açıp salon ve yatak odası dışındaki kapıları kapatarak uyuyorum, yoksa mümkün değil, çıldırıyorum sabaha kadar..

Ben de salondaki klimayı açıp salon ve yatak odası dışındaki kapıları kapatarak uyuyorum, yoksa mümkün değil, çıldırıyorum sabaha kadar..

aaa biz de yanı şekilde yatıyoruz yoksa uyunmuyor.bebişe dokunmaz umarım olmadı kapı pencere acıcaz . kapı pencere kapatıp yatarsak antalya da valla cocugum kurdeşen olur sıcaktan 2 günde:)

Yok canım odayı havalandırıyorum ama odanın kapısını kapatıp balkon kapısını açıyorum, yada balkon kapısını kapatıp odanın kapısını açıyorum.Bebek uyanık olduğu anda diğer odaya alıp bizim odanın hem cam hem kapılarını açıp 1 saate yakın havalandırıp bebeği öyle odasına alıyorum.Termometre var, doktor 28 derece olsun bebeğin odası dedi ama ben ne yapsam odamız 30 derece..Bende üstüne birşey örtmüyorum, pamuklu üst ve alt pijaması ayağında çoraplarıyla uyuyor.Çok da üst üste giyindirmiyorum yoksa bebekler sıcak zatürresi oluyor allah korusun..Gece sıcak oluyor biraz ama katlanıyorum bebem için..

nevinciiiim allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin okurken tüylerim diken diken oldu dualarım seninle....
geem ilet msjımı newine:)
buarada doğum yapan arkadaşlar tebrik ederim
ben ıletırımde canım dogurmamıs olsun kendı gelsın okusun ısterım
Yok canım ağzında pamukçuk olmadı,dudaklarında emmekten beyazlama oldu..Dilinde falan yok ama lansınoh çok işe yarıyor..
hımm taam ben yanlıs anladım :86:
Anaamm nerdeyse doğuruyormuş hatun :18::18:
Ayy bende açıom bacakları bi metre, yayım yayım oturuyorum
Bu heyecana kuzey kafayı daha da indirmiştir
nerdeydın seeeeeeen nevın doguruyordu 1 cm acmıs kapıyı Berkay paşa
guzel haberler getır bızeeeeeee
Hay Allahım ya ıyıce stres olmussundur hıc bılmemkı ıstanbulda hastane Togi_eylul bılıyordur belkı ???
oohh gobekte dusmus ne mutlu
batıconu doktormu onerdı???
cok fazla ıyot ıcerdıgı ıcın benım yegenımde asla kullanmayın demıstı dr u yarıyarıya saflastırılan alkol kullanmıslardı :26:
ılkgunden ıtıbaren hergun yıkandı sadece kopmaya basladıgında 2 gun yıkamamıstk

canım ben normal sigorta hastanesine gidiyodum aylık muayeneye orası koydu teşhisi beni üniv.hastanesine sevketti orasıda kardiotorosik oran artışı olduğunu doğruladılar burdakiler önemli bişey olmadığı ı söylüyolar zeynep kamil bize çok uzak karşıda kalıyo o biz tekirdağ tarafındayız

haftaya kontrole gittikten sonra geri dönmeyi düşünüyorum zonguldağa muhtemelen bi dahaki randevuyuda doğuma yakın verirler o zamanada zonguldaktaki doktorumuz izninden dönmüş olur bende kendi memelektimte kendi gönül rahatlığı içinde doğum yapmış olurum bebeğe müdahele edilmesi gerekirsede çaresine bakarız nts de kalp atışları normal çıkıyo hep birazda ondan rahat davrandılar herhaldebi anormallik görmediler

Kapıyı kapatıp, cam açık uyurum ben, yoksa bu sıcaklarda uyunmaz ki.... oğlumda hep pişik, isilik olur, kıyamam....

evet canım,sıcakta pişer yavrularımız. cam kapı açamzsınız bebek varken dediler bu yüzden danışayım dedim.

aynen canım,bana kalsa salondaki klimayı da açıcam da eşim salonda yattığı için üşüyor açtıramıyorum. oda da cam ve tavan vantilatörü yetmiyor. gece 2 kez atlet değişitiryorum yastık sırılsıklam oluyor çok rahatsız oluyorum

teşekkür ederim canım. bebek odadayken cereyan olmadığı sürece camın açık olması daha iyi demek ki. yoksa havasız kalır bunalırlar yavru melekler.

hohohohoho dr kontrolumuz cmtsıydı ızınlıymıs drum sımdı aradılar yarın aksam gıdıceeeeem

anaaa bana catı kontrolu yapılcak yarın ..agda yasak ama yapsam nolur kııııı

tıckerına bak gobus kızın nasıl duruyo oleeeeeeeee

evet canım batıconu doktoru söyledi..

nolcek!!!
senin damarlarda uyarılır beben erken gelmeye kalkar:)

hiç sevmiom ama ne yazık ki ben jilete transfer oldum

Yasaksa yaptırma tabikisi
ya ben gecen jılet yaptı kasınmaktan öldum sonra ıkı gun

benım dr hamılelıgımden oncede yaptıra dıodu o hep karsı zaten
evet canım batıconu doktoru söyledi..
her dr farklı ıste kendı dr una guvenmekten baska caren yok

ne gıydırıyosun gunduzlerı Ataalp e sadece atlet oluyormu :26:

Pamuklu uzun kollu bir badi ve altına pijama yada tulum tarzı giydiriyorum.Üstüne battaniye vs.örtmüyorum..Kısa kollu giydirmiyorum, daha çok küçük hassastır vücudu henüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…