**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Hastane çantama koyduklarımın hepsi işe yaradı açıkçası, hastane çıkışı setini olduğu gibi almıştım,battaniyesi falan,havalar sıcak ama bebek ilk anne karnından dışarı çıktığında üşüyecek ayrıca bebeğin sıcaklığının normal olduğuna bakmak için ellerini ve ayaklarını baz almayın, yüzüne ve boynuna bakın..Bebek maması almamıştım o lazım oldu, 2 gecelik almıştım, ikisinide kullandım diğerine kan bulaştı çünkü:44:siz dener misiniz bilmem ama ben denedim bebek sarılık olmasın diye 2 kaşık şekerli su içirdim çok şükür bebek de sarılık yok.Bebek çantasına; Hastane çıkış seti,ağız mendilleri,pamuk,12 tane bebek bezi( 8ini kullandım )pijama altları,bebek havlusu, çorabı,biberon koymuştum mamayı onun içinde yaptım, kaşığımıda koymuştum,yastığı, ana kucağı, terlik, ben hasta bezi almadım hastane kendisi vereceğiz dedikleri için, o da çok lazım çünkü ilk kanama biraz fazla oluyor, sonra azalıyor, yatağın altına sermiştik hemde giyinebilirsiniz dediğinde kendime kullandım,
Kendi çantama ; 2 gecelik, saç tokalarım, roll-onum, tarağım, ıslak mendil, kağıt havlu, pedlerim, çoraplarım, 3-4 tane külot, atlet, göğüs pedi, göğüs kremim, koydum süt gelmedi ama bebek emdikçe ağrıdı,krem sürüp, ped koydukça rahatladı göğsüm.fotoğraf makinesi, telefonum, şarj cihazım, ben göğüs pompası almadım, yada göğüs ucu,çünkü benim göğsümün ucu vardı, pompaya da gerek kalmadı sezeryandan sonra 3 gün içinde süt geliyor..Çantalarım bundan ibaret, birde bayanlar sezeryandan sonra dikişler alınana kadar banyo yapamıyoruz ya siz düzenli olarak göğüslerinizi ılık suyla yıkayın hergün, göğsün yıkanması da sütün gelmesini hızlandırıyor..Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Aklınıza gelirse sorun ben yazarım...Herkesi bebişimle beraber selamlarrr

ben de lansinoh kullanıyorum 32 haftamdan beri..
yazdıklarına katılıyorum ve bir sağlık çalışanı olarak onaylıyorum..

Teşekkür ederim canım...Büyüklerin tecrübeleriyle de onaylı benim de bizzat yaşayarak öğrendiğim herşeyi paylaşıyorum :))

arkadaşlar geçen yazmıştım bebekte kalp büyümesinden şüpheleniyolar diye işte dün tekrar gittim hastaneye bebete kalp yetmezliği tesbit edildi herhafta çocuk pediatrikardioloğ tarafından takip edilmem gerekiyo hastanemizdeki kardiolog doktorumuz yıllık znine ayrılmış bu sebeble izi istanbul çapa ya sevkettiler istanbula gidicez pazartesi hiç etrafınızda flan duydunuzmu bunu tedavisi varmı yada nasıl müdahele ediliyo doktor bi açıklama yapmadı netten araştırd bişi bulamadım ne zormuş insanın evledının böyle hastalığı olması iki gündür ne yaşadığımı bilmiyom içimden hiç bişey yapmak gelmiyo yavrum daha doğmadan nelerle karşılaşıyo rabbim kimseye böyle bi dert vermesin dualarını eksik etmeyin nolur

Canım çok geçmiş olsun. Dualarımız sen ve bebeğinle. Ben aşağıdaki linki buldum orada tedavileri var yazıyor. Sen gene doktorunla mutlaka konuş. İçini ferah tutmaya çalış bebeğin de etkileniyor senin üzüntünden.Bizleri haberdar et mutlaka.

SORULAR-CEVAPLAR (çocuklarda kalp hastalıkları) - 0-6 yaş - Blogcu

geçmiş olsun canım üzülme, ne kadar var doğumuna? benim de 20. haftada bebeğimin böbreğinde kist olduğunu söyledi doktor. o zamandan beri hamileliğim de rezil oldu, ama bi süre sonra anlıyosun kendini üzüp ddurmanın hiç bişeye faydası yok. inşallah iyi olue bebişlerimiz.

şuan 33. haftadayız erken doğum olabilir dedi doktor ilk çocuğumda 35 haftalık doğmuştu elimde olsa keşke üzülmemek...

canım sizde işler tersden ilerliyo kanımca:))
bende anlamadım gıttı :44:sımdı ben dogum yapınca herkese hedıyemı alcam acaba bana alcaklar dıye beklerken hhahaha :111:
doydugunuz yerde mutlu olun ınsallah dılerımkııııııı kısmet olur donersınız gusel memleketıne

Benim o ben
Çok bol keseden sallıyom şu aralar, görcem bakalım cimcimem gelince :86::86:
benım o beeennnnnnnnn
E geçen sefer kafasını ellememiş miydi dr :44:
Şimdi de ilerlemişse, bi dahaki sefere kafayı çıkarır dr un parmağını ısırır Kuzeycik :86::86:

derdım kılo degıl sen butun gun komposto ıc boza ıc tatlı ye streslıysen gr sutun gelmez...yenen tatlı seylerın sut yapmadıgını ınatla savunuyorum duzgun beslenmek ve sıvı yeterlı..bu benım gorusum dahada yorum yapmıyorum bu konuda

Allah yardımcınız olsun canım dılerım sorunsuz atlatırsınız ..kalp buyumesını bılmıyorum ama kalp kapakcıgında sorun vardı bı tanıdıkta dogunca anında amelıyata alındı kardıyologlarda dogum anında beklıyorlardı masallah cok ıyı saglıgı koca adam oldu ...3 lu testlerı yaptırmamısmıydın sen ??

bütün testler yapıldı hep normal çıkmıştı ultrasonlardada normal görünüyodu sonradan olabiliyormuş öyle dedi doktor bizimkide öyle kalp kapakçığının birinde 3 mm lik büyüme nedeniyle kalp yetmezliği olmuyormuş bizide nun için istanbula sevkettiler doğum sırasında kardiolog olması lazımmış buarada herkese teşekkürler desteklerinizden dolayı

Allah yardımcınız olsun canım dılerım sorunsuz atlatırsınız ..kalp buyumesını bılmıyorum ama kalp kapakcıgında sorun vardı bı tanıdıkta dogunca anında amelıyata alındı kardıyologlarda dogum anında beklıyorlardı masallah cok ıyı saglıgı koca adam oldu ...3 lu testlerı yaptırmamısmıydın sen ??[/QUOTE]

ameliyat olmuşmuydu o çocuk

ameliyat olmuşmuydu o çocuk[/QUOTE]

alla allaa kalp olusumu tamamlandıktan sonra oluyormus oylemmı bunu bılmıyordum
evet oldu.sezeryan yaptılar mecburı dogdugu gıbı ıste ılk tetkıklerın hemen ardından amelıyata aldılar dedıgım gıbı kardıyologlar dogum anında ordalardı zaten beklenmedı hıc ama onların sorunu neydı cok net bılmıyoru kapakcıklarla ılgılılıydı sadece onu bılıorum

Eşimin Ankara'dan arkadaşları geldi. Çarşıya gezmeye gittiler ben evde oturuyorum ve çoookk sıcak bugün hava yaaa bugün herkes gezmede galiba pek gelen giden yok topice. Herkesin annesi geliyormuş benim annemde 18inde gelecek 19 unda çatı muayenesi var meraktayımmm

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sağlığına kavuşur bebişin..

Bu arada dün doğuma eşimin gelemeyeceğini öğrendim. Kimseyi almıyorlarmış doğumhaneye. Eşim yırttı yani Anlaşmalı doğum fotocuları varmış telini verdiler aramadım henüz ama çok para isteyeceklerinden eminim. Hemşirelerden rica etsek 1 poz çekerler mi diye sordum yok dedi yönetimdeki kadın. Doktorumdan rica edeceğim ben yine de belki çekebilirler. Aslında bebişin kordonunu eşim kessin istiyordum:82:

bıldıgın 34 derece otur evınde daha ne ıstıyosun

doruktamıydı senın dogum ??
benım ark yaptı orda foto ıcın sanmıorum cok fıyat verceklerını o kabul etmesdı emınım
cok cekı yapmıolar zaten belkı paketlerı vardır 3-4 poz vardı bızımkılerde ara muhakkak hevesın var madem

zaten yürüyemiyorum çok fazla eşimle en baştan pazarlık etmiştik siz gezersiniz diye Sadece sıcak havadan şikayetçiyim ben. Yoksa eşim için acayip iyi bir değişiklik oldu gelenler lise arkadaşları yazları veya bayramlarda falan görüşebiliyorlardı. Bu aralar zaten çok stresli ona ilaç gibi olacak

canım çok teşekkür ederim inan çok faydalı şeyler bu anlattıkların

geçmiş olsun tekrar arkadaşım sıkma canını erken teşhiş çok önemli bir an önce tedavisi başlar üzmemeye çalış kendini

ankarada da hava çok sıcak dışarıya çıkmayı hiç gözüm kesmiyor akşam üzeri oğlumla annemler geliyor oğlumun sevdiği yemekleri hazırladım çok özledim onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…