bu saatte ayaktayım uyuyamadım aslında gözlerimden uyku akıyor ama
beyhtlena aklıma takıldı hazırladığın hastane çantasında canım gerekli olan ya da gereksiz olan neler vardı şu an için en tecrubelimiz sensin keşke şunu da alsaymışım dediğin ya da bunu neden aldım dediğin şeyler bi de bebiş için uzun kollu tulum tarzı koymuşmuydun hava çok sıcak olunca klasik zıbın vs giydirilmez gibi geliyor sanki bebeğin çantasını bi daha elden geçirmek gerekli gibi
ben de lansinoh kullanıyorum 32 haftamdan beri..
yazdıklarına katılıyorum ve bir sağlık çalışanı olarak onaylıyorum..
arkadaşlar geçen yazmıştım bebekte kalp büyümesinden şüpheleniyolar diye işte dün tekrar gittim hastaneye bebete kalp yetmezliği tesbit edildi herhafta çocuk pediatrikardioloğ tarafından takip edilmem gerekiyo hastanemizdeki kardiolog doktorumuz yıllık znine ayrılmış bu sebeble izi istanbul çapa ya sevkettiler istanbula gidicez pazartesi hiç etrafınızda flan duydunuzmu bunu tedavisi varmı yada nasıl müdahele ediliyo doktor bi açıklama yapmadı netten araştırd bişi bulamadım ne zormuş insanın evledının böyle hastalığı olması iki gündür ne yaşadığımı bilmiyom içimden hiç bişey yapmak gelmiyo yavrum daha doğmadan nelerle karşılaşıyo rabbim kimseye böyle bi dert vermesin dualarını eksik etmeyin nolur
arkadaşlar geçen yazmıştım bebekte kalp büyümesinden şüpheleniyolar diye işte dün tekrar gittim hastaneye bebete kalp yetmezliği tesbit edildi herhafta çocuk pediatrikardioloğ tarafından takip edilmem gerekiyo hastanemizdeki kardiolog doktorumuz yıllık znine ayrılmış bu sebeble izi istanbul çapa ya sevkettiler istanbula gidicez pazartesi hiç etrafınızda flan duydunuzmu bunu tedavisi varmı yada nasıl müdahele ediliyo doktor bi açıklama yapmadı netten araştırd bişi bulamadım ne zormuş insanın evledının böyle hastalığı olması iki gündür ne yaşadığımı bilmiyom içimden hiç bişey yapmak gelmiyo yavrum daha doğmadan nelerle karşılaşıyo rabbim kimseye böyle bi dert vermesin dualarını eksik etmeyin nolur
bende anlamadım gıttı :44:sımdı ben dogum yapınca herkese hedıyemı alcam acaba bana alcaklar dıye beklerken hhahaha :111:canım sizde işler tersden ilerliyo kanımca:))
doydugunuz yerde mutlu olun ınsallah dılerımkııııııı kısmet olur donersınız gusel memleketınehemşerim yaabursalıyız ama istanbula evlendik canım. Eşim memur. Görev nedeniyle istanbuldayız. Ne olursa olsun gözüm Bursada..En kısa zamanda döneriz memleketimize inşallah..
Canım benim bebişimde gecen haftaya kadar ters duruyordu. Bu hafta başı doktorumuza gittiğimizde dönmüştü ama doktorum heran yine ters dönebilir dedi. Dönmedi ama ayakları sağ yanımda. tekmeleri böbreğime doğru yiyorumbakalım haftaya kadar bekliycem..haftaya cuma tekrar bi giderim bakmazsa artık başka doktormuu bulurum, kendi doktorumumu ararım görüşür bilemiyorum..baya canımı sıktı bu durum. .Ama dediğim gibi bekliycez bakalım..dua edelimde bebişlerimiz erken davranmasın
benım o beeennnnnnnnn
Benim o ben
Çok bol keseden sallıyom şu aralar, görcem bakalım cimcimem gelince :86::86:
E geçen sefer kafasını ellememiş miydi dr :44:
Şimdi de ilerlemişse, bi dahaki sefere kafayı çıkarır dr un parmağını ısırır Kuzeycik :86::86:
günaydın günaydın günaydın
yaaa beeğin açlıktan ağlayınca sen sanki kilo almayı düşünecen de!!!
bebeğe sussun die şekerli su verirlerse için gidicek!!!
mama verirlerse üzüleceksin!!!
bak gör o zaman neler yiyon neler içion!!!! :)
bütün testler yapıldı hep normal çıkmıştı ultrasonlardada normal görünüyodu sonradan olabiliyormuş öyle dedi doktor bizimkide öyle kalp kapakçığının birinde 3 mm lik büyüme nedeniyle kalp yetmezliği olmuyormuş bizide nun için istanbula sevkettiler doğum sırasında kardiolog olması lazımmış buarada herkese teşekkürler desteklerinizden dolayı
Allah yardımcınız olsun canım dılerım sorunsuz atlatırsınız ..kalp buyumesını bılmıyorum ama kalp kapakcıgında sorun vardı bı tanıdıkta dogunca anında amelıyata alındı kardıyologlarda dogum anında beklıyorlardı masallah cok ıyı saglıgı koca adam oldu ...3 lu testlerı yaptırmamısmıydın sen ??
Eşimin Ankara'dan arkadaşları geldi. Çarşıya gezmeye gittiler ben evde oturuyorum ve çoookk sıcak bugün hava yaaabugün herkes gezmede galiba pek gelen giden yok topice. Herkesin annesi geliyormuş benim annemde 18inde gelecek 19 unda çatı muayenesi var meraktayımmm
Bu arada dün doğuma eşimin gelemeyeceğini öğrendim. Kimseyi almıyorlarmış doğumhaneye. Eşim yırttı yaniAnlaşmalı doğum fotocuları varmış telini verdiler aramadım henüz ama çok para isteyeceklerinden eminim. Hemşirelerden rica etsek 1 poz çekerler mi diye sordum yok dedi yönetimdeki kadın. Doktorumdan rica edeceğim ben yine de belki çekebilirler. Aslında bebişin kordonunu eşim kessin istiyordum:82:
Hastane çantama koyduklarımın hepsi işe yaradı açıkçası, hastane çıkışı setini olduğu gibi almıştım,battaniyesi falan,havalar sıcak ama bebek ilk anne karnından dışarı çıktığında üşüyecek ayrıca bebeğin sıcaklığının normal olduğuna bakmak için ellerini ve ayaklarını baz almayın, yüzüne ve boynuna bakın..Bebek maması almamıştım o lazım oldu, 2 gecelik almıştım, ikisinide kullandım diğerine kan bulaştı çünkü:44:siz dener misiniz bilmem ama ben denedim bebek sarılık olmasın diye 2 kaşık şekerli su içirdim çok şükür bebek de sarılık yok.Bebek çantasına; Hastane çıkış seti,ağız mendilleri,pamuk,12 tane bebek bezi( 8ini kullandım )pijama altları,bebek havlusu, çorabı,biberon koymuştum mamayı onun içinde yaptım, kaşığımıda koymuştum,yastığı, ana kucağı, terlik, ben hasta bezi almadım hastane kendisi vereceğiz dedikleri için, o da çok lazım çünkü ilk kanama biraz fazla oluyor, sonra azalıyor, yatağın altına sermiştik hemde giyinebilirsiniz dediğinde kendime kullandım,
Kendi çantama ; 2 gecelik, saç tokalarım, roll-onum, tarağım, ıslak mendil, kağıt havlu, pedlerim, çoraplarım, 3-4 tane külot, atlet, göğüs pedi, göğüs kremim, koydum süt gelmedi ama bebek emdikçe ağrıdı,krem sürüp, ped koydukça rahatladı göğsüm.fotoğraf makinesi, telefonum, şarj cihazım, ben göğüs pompası almadım, yada göğüs ucu,çünkü benim göğsümün ucu vardı, pompaya da gerek kalmadı sezeryandan sonra 3 gün içinde süt geliyor..Çantalarım bundan ibaret, birde bayanlar sezeryandan sonra dikişler alınana kadar banyo yapamıyoruz ya siz düzenli olarak göğüslerinizi ılık suyla yıkayın hergün, göğsün yıkanması da sütün gelmesini hızlandırıyor..Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Aklınıza gelirse sorun ben yazarım...Herkesi bebişimle beraber selamlarrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?