2010 Kasım Anneleri

kanserojen mi valla mı gı :26:ama ben çekirdeksiz yapamam ki .valla sema keşke sölemeseydin şurda iki dakkalık keyfimiz vardı :KK53:zaten yemek yapıcam malesef keyfim pek uzun sürmüyor :KK31:kek de yapazım canım şu yemekleri bir ocağa koyayım .

kanserojen mi valla mı gı :26:ama ben çekirdeksiz yapamam ki .valla sema keşke sölemeseydin şurda iki dakkalık keyfimiz vardı :KK53:zaten yemek yapıcam malesef keyfim pek uzun sürmüyor :KK31:kek de yapazım canım şu yemekleri bir ocağa koyayım .

geçen cumartesi gecesi saba tümer'in programının tekrarını seyrettim show tv.de..prof.dr.erkan topuz vardı,
onkoloji uzmanı biliyorsun, kansere sebep olan tüm şeyleri tek tek anlattı,
çok etkilendim,
çok korktum,
sigarayı günde 3 taneye indirdim o günden beri, canım istese de içmiyorum,
oğluma zararlı olabilecek her şeyden kaçınmaya çalışıyorum ama çok zor,
malesef etrafımızdaki her şey, yiyecekler, içecekler, kıyafetler, deterjanlar, mutfakta kullandığımız kap kacağa varana kadar her şey kanserojen :KK47:
malesef, elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum, en azından yeyip içtiklerimize dikkat etsek o bile kardır, neticede bulaşık-çamaşır yıkanmadan olmaz ama yiyip içtiklerimizi denetleyebiliriz,
o yüzden söyledim canım,
amacım canını sıkmak değil tabii..net.ten programı bul da yemek yaparken aç sesini dinle en azından çok güzel anlatıyor adam
mutlaka yararlanacaksın...

sema tekrarına bakayım ben .
ayy sitenin arka planı değişmiş görünce aklıma geldi .
her sabah şehit haberleriyle uyanır olduk yazık valla .içim acıyor sızlıyor duyunca .aileleri kimbilir ne halde yavruların.nasıl büyütüyoruz nasıl inceliyoruz büyütürken .kendimizi unutuyoruz evlatlarımız için .elin herifi katili gelip öldürüyor .bu ne acımasızlık .yazık valla yazık .anne babası nasıl teselli olur şimdi .ne demeli onlara nasıl teselli etmeli .....

geçen akşam bende baktım erken topuza ama çok çıkıyor. uykum geldi yattım. tekrarını göremedim.
böyle yararlı programları niye geçe koyarlar sanki?
ama çekirdek demeyin acayip bağımlılık yapıyor.
eşim taktı bir ara allahım bitirmeden durmuyor. şimdi yok şükür. ne güzel kolayı da bırakmıştık gene almaya başladı kociş.
diyorum maden suyu alalım. krizim tuttu diyor. sigarayı da bırakacak. 7 tl verirse fena yaparım valla.
üzerine ekler çocuğumun mamasını alırım dedi.
inşallah bırakır.

sağol canım. anam bizim göz rengimiz aynı kalsın diye çok dua ediyorum.
babasıda maviş gözlü. ama yeşil giyerse yeşil mavi oluyor.

artık değişmez bizim 8 aylıktan sonra değişti

selam millet :KK3:
nabersiniz bıdıklar nasıl iyleştiler mi .bizimki şu an ablasıyla oynuyor :KK55:çok yaramaz oldu çok.ablasını kıskanıyor .dün ablasının saçını tarıyordum banyo yaptırdım hiç istemiyo ona dokunmamı iyi mi :KK31:hemen yanıma gelip beni çekiştiriyor ...geçen de ben mutfaktayken ablası uzanmış üstüne atlamış garibimin tırmalamış yüzünü .burnunun üstünde koca bir çizik vardı ...ayyy ne yapacağımı şaşırdım kime çektiyse bu :KK53:
sana çekmiş olabilir mi :p

amiiiin,
aslında kadınların emeklilik yaşlarını aşağı çekseler de,
bu kadar alıştıktan sonra bırakamıyor da insan işi, şimdi sekiz yıl çalışmışım kızlar, bir sekiz yıl daha çalışsam prim gün sayım doluyor, gerçi ondan sonra da yaşı bekleyeceğim ama en azından prim gün sayımı doldursam, bankacılığı bırakır daha rahat bi işe girerim o zaman, oğlum da okullu olur ..ay yy bakalım neler gösterecek zaman,
her şeyin hayırlısı...
bende bi 8 sene daha çalışsam emekliyim inşallah!
slm annişler,
nasılsınız . hastalara geçmiş olsun,yürüyenlere kocaman maşallah.
artık çok az girebiliyorum nete ama aklım hep buralarda....
biz iyiyiz klasik salgın hastalıklarımızı geçirdik(kusma,ishal) bitti inş tekrar hasta olmaz.
çok zor bu bebelerin hastalanması allah hepsine şifa versin.
1 yaş arifesindeyiz ve telaşlıyız kendinize bebelerinize ii bakın.

:KK3:
gelirmiydin nan buralara :)
çok geçmiş olsun serkan la kuzeyle aynı gün doğdular
sendeki telaş bende de var çok heyecanlıyım :)

ben çekirdek sevmem:KK37:
ayrıca çekirdek kanserojenmiş bak yeme kızım,
geçen akşam erkan topuzu seyrettim show tv.de..
yiyeceksen kabak çekirdeği o da sadece 1 avuç :KK53:
şöööle güzel bol cevizli bi kek yap da onu yiyelim şekerim çayla :KK53:
bi kere iyi bişi yaz ya hersey kansorejen :KK43:(
annemle eşim hergün çekirdek yiyolar :KK43:(

geçen cumartesi gecesi saba tümer'in programının tekrarını seyrettim show tv.de..prof.dr.erkan topuz vardı,
onkoloji uzmanı biliyorsun, kansere sebep olan tüm şeyleri tek tek anlattı,
çok etkilendim,
çok korktum,
sigarayı günde 3 taneye indirdim o günden beri, canım istese de içmiyorum,
oğluma zararlı olabilecek her şeyden kaçınmaya çalışıyorum ama çok zor,
malesef etrafımızdaki her şey, yiyecekler, içecekler, kıyafetler, deterjanlar, mutfakta kullandığımız kap kacağa varana kadar her şey kanserojen :KK47:
malesef, elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum, en azından yeyip içtiklerimize dikkat etsek o bile kardır, neticede bulaşık-çamaşır yıkanmadan olmaz ama yiyip içtiklerimizi denetleyebiliriz,
o yüzden söyledim canım,
amacım canını sıkmak değil tabii..net.ten programı bul da yemek yaparken aç sesini dinle en azından çok güzel anlatıyor adam
mutlaka yararlanacaksın...
ben evde temizlik deterjanı kullanmıyorum
sadece süpürüyorum saf suyla siliyorum
çamasırlara gelince de en az 40 derecede 1 kasık deterjanla yıkıyorum
yumusatıcı artık kullanmıyorum
borcumuz bitsin amwey ürünlerini alıcam temizlik ürünlerine bulaşık çamasır deterjanı olarak

Allah o şehitlerin mekanını cennet etsin,
o ocağına ateş düşen analrın yüreğine cennet müjdesi düşürsün inşallah,
PKK denen hasiyetsiz it sürüsüne de belaların en büyüğünü musallat etsin Rabbim, ne diyeyim,
başka bir şey de gelmiyor ki elden...

lady suyla mı siliyosun. ben domestos koymazsam içim rahat etmez.
hele banyoyu temizlerken duşakabini komple domestosluyorum. ama soluyorum o kötü.
yumoş kulanmasam çamaşırlar kazık gibi. buranın suyu çok kireçli.
deterjanı bende az koyuyorum ama kaşık koyayım bende.

yaw bebelerimizi ne zorluklarla büyütüyoruz. ah nasıl acı düşünemiyorum.
rabbim sabır versin.
okuyamıyorum haberleri, zaten moralim bozuk kaldıramam.
o it sürüsünü yok etsin rabbim.

yaw bebelerimizi ne zorluklarla büyütüyoruz. ah nasıl acı düşünemiyorum.
rabbim sabır versin.
okuyamıyorum haberleri, zaten moralim bozuk kaldıramam.
o it sürüsünü yok etsin rabbim.

amin canım amin,
insan anne olunca daha bir beter anlıyor gerçekten,
hep üzülürdüm şehit haberlerine ama anne olunca daha kötü hissetmeye başladım :KK47:

oooooo eda hanım gelmiş nerdeydin bu saate kadar hesap ver bakıyim :KK20:gelir gelmez de lafı yapıştırmışsın bana yok sana mı çekti bilmem ne .tabi bana çekecek anasıyım ben onun :KK53::KK9:
anaaa azcık deterjan mı koyuyon çamaşırlara .ben çok bonkörüm o konuda .eşim deterjan almaktan bıktı usandı .çamaşır suyu bitti deyince arada iki tek atıyo musun napıyosun diyo :KK53:
bu arada beyazlar için hangi deterjanı kullanıyonuz .ben ariel kullanıyodum ama bu sefer eşim omo almış pek hoşuma gitti daha bi kar gibi oldular :KK23:yumuşatıcı ben de kullanıyorum .bingo soft beyaz renkli olanı çok hoşuma gidiyor .
yerleri de sade suyla silmiyorum mutlaka deterjan olur ya da domestos ...ama iyi mi yapıyoruz kötü mü bilmem :26:

ben de oglen haberlerinde az once seyrettim. icim ciz etti. yavrunu canindan cok sev, buyut yetistir, gozunden bile sakin.. sonra kkkkkkkkkkkkkkkkin biri gelsin yok yere, adice bi sebepten canina kastetsin.. ates dustugu yeri yakar.. allah makamlarini cennet etsin, ailelerine sabir versin..
kardesim var.. her sehid haberinde aklima bi gun kardesimin de askere gidecegi geliyor. sonucta onlar dabirilerinin kardesi, kocasi, oglu... cok uzuldum..

kahhar olan rabbim onlari kahretsin!
ulkemizi hainlerden korusun!

Son düzenleme:
Kızlar selam bu akşam eve geldim oğlumun her tarafı kıpkırmızı döküntü, hemen doktoru aradım tarif ettim, kızamık zannettim
6.hastalıkmış, ateşi yoktu o yüzden sabah gelin dedi..
Bu arada bizim kurum hangi internet sitelerine girdiğimizi log.layacakmış, bundan sonra giremiycem, hafta sonları ancak..herkesi öpüyorum,
edaa bu yazımı okur okumaz çık siteden ve bir daha girme,
şubeden kimseye de söyleme sakın, gizli bir kaynağım var ve operasyon gizli yapılacak, senden başka kimse bilmesin, ben de senden başka kimseye söylemiycem..
öpüyorum tüm bebeleri ve sizleri..

Kızlar selam bu akşam eve geldim oğlumun her tarafı kıpkırmızı döküntü, hemen doktoru aradım tarif ettim, kızamık zannettim
Bu arada bizim kurum hangi internet sitelerine girdiğimizi log.layacakmış, bundan sonra giremiycem, hafta sonları ancak..herkesi öpüyorum,
şubeden kimseye de söyleme sakın, gizli bir kaynağım var ve operasyon gizli yapılacak, senden başka kimse bilmesin, ben de senden başka kimseye söylemiycem..
zaten şurada 3-5 kişi kaldık,sizde gidiyorsunuz:KK5:

oooooo eda hanım gelmiş nerdeydin bu saate kadar hesap ver bakıyim :KK20:gelir gelmez de lafı yapıştırmışsın bana yok sana mı çekti bilmem ne .tabi bana çekecek anasıyım ben onun :KK53::KK9:
anaaa azcık deterjan mı koyuyon çamaşırlara .ben çok bonkörüm o konuda .eşim deterjan almaktan bıktı usandı .çamaşır suyu bitti deyince arada iki tek atıyo musun napıyosun diyo :KK53:
bu arada beyazlar için hangi deterjanı kullanıyonuz .ben ariel kullanıyodum ama bu sefer eşim omo almış pek hoşuma gitti daha bi kar gibi oldular :KK23:yumuşatıcı ben de kullanıyorum .bingo soft beyaz renkli olanı çok hoşuma gidiyor .
yerleri de sade suyla silmiyorum mutlaka deterjan olur ya da domestos ...ama iyi mi yapıyoruz kötü mü bilmem :26:

deterjanlar konantre olduğu için fazla koyma canım. 1 çorba kaşığı yeter. makina durulayamaz çok koyarsan. valla ben persil aldım indirim vardı. 7,5 kiloluk bir renki diğeri beyazlar için 15 kilo mayıstan beri kullanıyorum. hala bitmedi. birde durmadan çamaşır yıkarım.
domestos vazgeçilmezim. bulaşık suyuna bile 1-2 damla eklerim. malum bütün gün duruyor bulaşıklar. iyice durulamaya çalışıyorum.
dün çekirdek muhabbeti vardı ya eşimde 1 paket almış gelmiş yeme kanser yapıyormuş dedim bir kızdı. eskiden beri yenen bişey şimdi mi kanser yapıyor dedi. şimdi sigaralar zamlandı çekirdek satışı patlamasın diye söylüyorlar diyor. dedim o zaman 5 kilo ye bişey olmaz.
ne yapacağımı şaşırdım valla. neyse 1 küçük kase yedi bende tabi.

ay kıyamam kuzuya bir bitmeden diğeri. yavrum yaaaa!
benimkişninde 2 gündr yanağında bir kırmızılık var dün fazlalaşmış.
yazında olmuştu. yumurtayı hergün veriyordum böyle oldu.
şimdi tekrar hergün vermeye başladım tekrar etti. yine 1 gün ara ile vereceğim.
beyazına başladım bende 1 haftadır çeyrek beyaz veriyorum. 1 yaşına kadar bütün yer sanırım.

kızlar barbunya,kuru fasulye,yesıl mercımek gıbı baklıyat yemeklerı yapıyomusunuz bebıslere.

kızlar barbunya,kuru fasulye,yesıl mercımek gıbı baklıyat yemeklerı yapıyomusunuz bebıslere.

Canim ben yeşil mercimek çorbası kirmizi mercimek falan sasirdim ama iki aydir ağzına hicbirsey koymuyor sadece emiyor cok uzuluyorum bugun ust dislerini de çıkardı umarim artik yer. KIZLAR bende yer temizliğinde bulasikta amway in ürünlerini kullanıyorum ama çamaşır derman be yumusaticuyi bol olmasa temizlenmiş gibi hissederim birde banyolari domestoslamassam

bende domestos cok kullanırım.yumusatıcı ve camasır deterjanınıda ole..:KK43:
annem su yıkama toplarından aldı daha dun geldı denesın bakalım guzelse ondan alcam bende 89tl yumusatıcı falanda kullanmıyomussun

geçmiş olsun canım. biz de yazın geçirmiştik 6. hastalık.

evet hepsini yediriyorum ben. bakliyat çok faydalı. vermek lazım. barbunyayı çok seviyor.

nohut kurufasulye dışında hepsini verdim,yeşil mercimeği çok sevdi.artık bazen evdeki yemeklerden veriyorum bugün ıspanak yedi yoğurtla ama bir yaşına kadar ona ayrı yemek yapıcam.kabak çorbası yaptım sizde yapın bizde yiyoruz,çok beğendik..ben et suyu yerine tavuk suyu kullandım.

Malzemeler:
3 adet ortaboy kabak
1 adet ortaboy patates
1 adet ortaboy soğan
1 adet ortaboy havuç
1 litre sıcak su (et suyuda kullanılabilir)
sıvıyağ yaad tereyağı
Tuz, istenilen baharatlar
İsteğe göre et bulyon
Yapılışı:
Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.yağı tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)
Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

benim oglum hic ev yemeklerini yemiyor ne verirsem vereyim hepsini tükürüyor bir aydir emmeyide birakti sadece kavonozdaki mamalari yiyor birde kasik mamalarini yatarkende devam sütü iciyor napicam bu cocukla bilmiyorum :KK14:yarin sabah 8de doktorda randevumuz var kan alicaklar bakalim ne cikacak dr demir eksikligi olabilir dedi birde asimiz var ikisine birden nasil dayanicak yavrum bilmiyorum su asilarda bitmedi gitti :KK50:

X