2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

ben peyni yumurta bi arada verdim 2-3 kez bi sorun olmadı
bebelacın kahvaltı maması çok güzel
bebelac ürüleri benim oğlumda gaz yapmıyor
dün akşam milupanın gece mamasından verdim gazdan uyuyamadı
neden anlamıyorum ama gaz yapıyor
melodi daha öncede yazacaktım karışmak istemem ama çay verme
çay çok gereksiz ve faydasız
onunyerine ılık su ver daha iyi canım
verdiğin kalsiyum ve demiri çay vererek geri alıyorsun
naçizane fikrimi söylüyorum sana :78:

çok geçmiş olsun ben 1 aydır kızıma aptamilin sütlü pirinçli mamasını veriyorum böyle birşey yaşamadık ilk ek gıda denememizde kusma problemini bizde yaşadık (bizde zaten vardıda) katı gıdada böyle birşey beklemiyordum sonra aklıma geldi ya soğuk yapıyorum yada yavaş yediği için soğuyor midesini üşütüyor birde buna dikkat et istersen pirinç ununun zararlı olacağını sanmıyorum bu gün bende aldım pişirilerek yapılandan denicem bakalım

maşallah bebek ekmeğini çorbanım içindemi veriyorsun burcu bu ek gıda konusunda çok cahilim valla senin tariflerle devam ediyorum :)) bizimkide az kilo almış sana verme dediklerini ben verim en iyisi

maşallah bebek ekmeğini çorbanım içindemi veriyorsun burcu bu ek gıda konusunda çok cahilim valla senin tariflerle devam ediyorum :)) bizimkide az kilo almış sana verme dediklerini ben verim en iyisi

evet çorbanın içine koyuyorum, sabah kahvaltısına da. yoğurduna ve meyve püresine de bisküvi koyuyorum.

evet bende başta milupa kullanıyordum sonra bıraktım. kutu mamasında gaz için olanı almıştık kakası yemyeşil oldu. bebelaca geçince düzeldi ve daha rehat etti.
kahvaltıya geçince bende alırım bebelactan.
çay konusunda haklısın ama ben 1-2 damla verdim ağzına. zararı olur mu ki? bardaktan içirmiyorum ağzına dayayınca bardağı emiyor hoşuma gidiyor.
reçel vb. şekerli gıdalarıda pek vermek istemiyorum ama kahvaltı yaparken bana bakıp bakıp ağzını şaplatıyor. bazen ağzına sürüp yalatıyorum.
mama tariflerinizi not alıyorum.

Son düzenleme:

Son düzenleme:
4.ayda doktorumuzun tavsiyesi ek gıdalara geçiş yapmaktı program verdi ama ben bir kaç defa elma suyu verdim ve bir defa da sebze çorbası pek istemedim 6 aylık olmadan düzenli başlamayı açıkçası..
5.ay kontrolüne başka bir doktora gittimizde ise anne sütüyle kilo alımının gayet iyi olduğunu ve 6. aya kadar anne sütü ile devam edebileceğimizi söyledi evet 10 gün sonra bizde de başlıyor ek gıda serüveni :97:

hazır ol canım güzel ve zor bir serüven
ama hep devam edecek bir serüven
bol bol arkası yarını oalcak

bende milupa kullanıyodum sonra kakasını yapamıyo diye conformili önerdi doktor dediğin gibi yemyeşil yaptı aylarca 2 haftadır bebelac almaya başladım milupa hem çok pahalı hemde conformil kullanmak istemedim artık çok şükür kakasını yapıyo artık. Bende yemek yerken bana baktığında kahvaltı veya akşam yemeği parmağımla ağzına sürüyorum azcıkın canı falan çeker diye

bu gün bende çorba yaptım kızıma pek sevmedi ama başlangıç için iyidi içine bebek ekmeğide koydum
ara öğünlerdede bebek büsküvisi mama pekmez falan karıştırıyorum ben direk böyle başladım 1_2 kaşık meyve suyu falan hiç vermedim yoğurtta yediriyorum babymix in tadı ekşi geldi danoneyi sevdi fazla yemiyor ama başladık bir yerden işte haaa birde pirinç ununu çok sevdi aptamilin sütlü_pirinçlisini zaten seviyordu barays yazmıştı galiba aptamil ürünleri gaz yaptı diye düşününce anladım bende son öğününde verdiysem çok hareketlİ huzursuz uyuyordu sabaha kadar gaz çıkarıyordu hero baby aldım akşam yaptım kıvamı bir tuhaf aptamil gibi olmadı ya bebelac alıcam yada aptamil alıp daha erken bir saatte vericem bilmiyorum birde bu kavonaz mamaların çorbaları direk mi veriliyor ısıtma falan gerekiyor mu ben o şişelerin üzerindeki yazıları hiç okuyamıyorum minik minik eşime okutuyorum ama alırken sürekli yanımda olmuyor:S

canım çok erken başlamamışmısın benim bebişimde şimdi 4 aylık
birde 1 yaşından önce kesinlikle bal kullanılmammalı onu iliyorum yanlış anlama okuyunca cevap yazmak istedim belki bilmeyenler olabilir diye

ben de 1 yaşından önce bal yasak diye biliyorum ama sanırım melodi sadece herşeyin tadına baktırmış o kadar :)

bir de dikkatimi çekti milupa kahvaltılıklarda ballı diyor :S yasaksa orda neden var anlamadım...

babymixi melis de sevmedi ben de kefir gibi bişi :S
ama çorbaya kabak katınca bayıldı, saldırdı resmen :))

balı sadece 1 defa verdim, sevmedi ağzından çıkarttı. bir daha vermedim. dediğin gibi sadece 1-2 damla tatsın diye verdim.
bal yasak diye bende okudum ama mamada niye var anlamadım bende.

bende sonradan okudum balın yasak olduğunu sadece yalattım ama sevmedi zaten.

milupanın mamasıda bizde gaz yapmıştı sonra bıraktım. bebelacı dene bakalım nasıl aolacak. kavanoz mamasını sorduğun iyi oldu bizde aldık 3 kavanoz ama çorbayı okumadım nasıl vereceğiz diye. acaba ılık suya mı oturtacağız ılısın diye. çünkü mamasını hep ılık yedi. bu oda ısısnda olsada soğuk gelir. iyi aklıma getirdin evde bir bakayım.

evet milıpa çok pahalı ve diğer mamalarla değerleri aynı. ben bebelaca geçtiğimden beri oğlum rahat etti. tadına bakmakla zararı olmaz herhalde. baksana prop lahmacun bile verdim diyor. bende geçen pazar şokella verdim pek sevdi ama alıştırmamak lazım şekerli şeylere. inşallah başarılı olurum.

üzerinde bişey yazıyordu...bebeklere zarrı yok diye....bak şimdi üşendim kutuyu almayı..yani işlemden geçmiş bal gibi bişey..ben aldımda daha vermedim...

bebelac mısırlı çavdarlı verdim ben...demek milupa gaz yapıyor he..denemek lazım...

kızlar cumartesi günü elma püresi vermeye başlıyorum. her yeni gıdayı denerken arada 3-4 gün bırakmak lazımmış. şimdi kafamı karıştıran elmayı 1 hafta çoğaltarak verdim diyelim sonra havuç vericem. elmadan sonra 3 gün birşey vermeyip 4. gün havuç püresi mi vericem?
sizler nasıl yaptınız?

melodi acaba sen yanlış anlamış olabilir misin? yada benim dr.lar mı sadece öyle dedi bilmiyorum da her gıdayı 4 gün veriyorsun ki alerji vs olursa hangisinden olduğunu anla diye. yani 2 gıda arasında boşluk yok benim bildiğim
mesela:
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts armut gibi

yada
pts-salı-çarş-perş elma
cuma-cts-paz-pts elma+yoğurt gibi

yani alerji yoksa 4 gün sonunda yeni gıdaya gecebilirsin veya ekleyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…