aslında mayıs annesi olacaktım ama oğlum gelmemekte direniyodu son günüm 28 mayısta dolmuştu ama annemlerin bekle ısrarı üzerine 31 mayısa randevu aldım zaten amniyon sıvısında ve nst de hiç problem yoktu ara ara çok az sancı geliyordu. doktor bugünde bekleyelim yarın gel olmazsa suni sancı verelim öyle deneyelim duruma göre karar veririz dedi.hastaneden çıktığım o gün bol bol gezdikki aşağı insin bebişim ,sancım gelsin diye.. o geceyi sancım gelecek heyecanıyla gelmezse yarın kesin doğum yapacak olmanı verdiği korku ve heyecanla geçirdim çok az uyuyabildim. randevu saat 7buçukdaydı , iştahsız bir kahvaltıdan sonra beni sancı odasına aldılar annem ve eşimle ağlayarak vedalaştım .hastane küçük olduğu için onları içeri almadılar.
Açılmam dün olduğu gibi bir parmak ucu kadardı başladım suni sancı almaya . vakit geçiyor hiç bir değişim olmuyordu iyice kasılmaya sıkılmaya başladım . sancı odasında 4 kişiydik bir bayanın hiç açılması yokken bana hemen fark atmaya başldı benim vücudum hiç tepki vermiyordu . neyse akşam saat 6 oldu. bende hala bir değişim yok. doktorum istersen sezeryana alalaım hiç değişiklik olmuyor dedi. ben kötü oldum ama bbeğin kalp atışları normal deyince bende yarın bir dahamı denesek dedim olur dedi.neyse çok sıkıldım artık açlıktanda ölüyordum.beni sedyeyle annemlerin kaldığı odaya götürdüler .ben çok kötü oldum başaramadım diye ağlamaya başladım eşim beni öpüyodu biraz sakinleştim . o geceyide 4 saatta bir gelen kontrollerle geçirdim yine uykusuz bir geceydi benim için.ertesi gün yine saat 6 buçukta suni sancı vermeye başladılar. Açılmam 1,5-2 cm olmuştu biran umutlandım ama bebeğim tam aşağı inmemişti inse zate açılmam iyice artardı. yaklaşık 3-4 saat boyunca aldığım suni sancı yine bir değişiklik yapmayınca sezeryana alıyoz dediler .bende artık pes etmiştim. ama eşime ağlayarak haber verdim beni teselli etmeye içeri geldi biraz rahatladım . neyse beni hazırladılar annem ve eşimle hızla vedalaştıktan sonra buz gibi ameliyat haneye aldılar. epidural sezeryan yapıldı. sakinleştirici yaptılar yaklaşık 5-10 dk içinde bebeğimi aldı doktor ağlamasını duydum ameliyathane soğuk olduğu için hmen çıkarıp yıkamışlar sarıp bana geri getirdiler göstermek için bende hemen ağlamaya başladım . ağla açılırsın dediler . sonra 15-20 dk benim dikişlerim falan sürdü çıkardılar aşkım beni kapıda bekliyordu. bebeğimiz nasıl dedim çok güzel dedi beni yatağıma koydular hemen bebeğimi emzirmeye çalıştım çığlık çığlığa ağlıyordu sesi çok kuvvetliydi biraz emebildi çok şükür .
ameliyat yerim çok kısa bir bebeğin başı kadar yapıştırma dikiş yapıldı bütün bunlar güzeldi.fakat idrara çık gaz çıkar sonra hastaneden çıkabilirsin dediler ben gaz çıkaramaıyorum 24 saat geçti aradan bende tık yok biraz cingar çıkardık sonra lavman yaptılar çıktık çok şükür. evde ise önce fena bir gaz sancısı çektim çıkaramdığım için karnıma bıçak saplanıyo gibi oluyordu . neyse o gece biraz rahatladım . sonra vajinamda ağır tahriş meydana geldi davul gibi kabardı resmen yürüyemiyor oturamıyordum çileden çıktım sinirden ağlamaya başladım. birde emziriken çektiğim sızılar.... oy oyy hayatımda hiç bu kadar sağlık problmeini bir arada yaşamamıştım. tek tesellim CANIM OĞLUM BARTUydu. ona herşey değer.şimdi rahatım doktorum solusyon yaptırdı onu sürünce rahatladım .bir kaç kez normal büyük abdestimi yaptım bağırsaklarım normale döndü. göğsüm için lanoise krem kullanıyorum . yumuşatıyor.artık sıkıntılarım diniyor .oğlumun büyümesini keyifle izlemek kalıyor banada . o çook güzel ...allah dileyen herkese nasip etsin...