• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

bence sizin bebişin kilosu gayet normal bence benimki de o civarda ama bu aralar az kilo alıyo benim kızımda . ben doğumda aldığım tüm kiloları verdim acaba depolanmış besinler bitti de mi yavaşladı diyorum sanırım öyle oldu yaa. iyi beslenmiyorum galiba üffff

bence sizin bebişin kilosu gayet normal bence benimki de o civarda ama bu aralar az kilo alıyo benim kızımda . ben doğumda aldığım tüm kiloları verdim acaba depolanmış besinler bitti de mi yavaşladı diyorum sanırım öyle oldu yaa. iyi beslenmiyorum galiba üffff

teşekkürler arkadaşım,bebeğimiz aynı sanırım..biz 18 ekim...ek gıdaya başladınız mı..

bizim de 19 ekim. yok başlamadık. ama diyorum ya daha yavaş kilo almaya başladı ben kendimden kaynaklanıyo diye düşünüyorum. vücut deposu bitti beslenmeye dikkat etmek lazım. ama ben normal diye düşünüyorum kilosu. zayıf durmuyo çok toplu da değil.

ya aslında baştan çok toplu olan bebeklerde sonradan da kilo problemi olabiliyo sanki benim eşim 4700 doğmuş mesela iştahlıymış hep. şimdi azıcık fazla yesin kocaman göbek :)))

bizim de 19 ekim. yok başlamadık. ama diyorum ya daha yavaş kilo almaya başladı ben kendimden kaynaklanıyo diye düşünüyorum. vücut deposu bitti beslenmeye dikkat etmek lazım. ama ben normal diye düşünüyorum kilosu. zayıf durmuyo çok toplu da değil.

ya aslında baştan çok toplu olan bebeklerde sonradan da kilo problemi olabiliyo sanki benim eşim 4700 doğmuş mesela iştahlıymış hep. şimdi azıcık fazla yesin kocaman göbek :)))

aynen canım benim eşim de göbekli,tombik doğmuş o da :)) sağlıklı olsunlar da çok tombik olmasalar da olur..canım 3-4 ay arası 500 gr alması normalmiş,kilo alımı yavaşlıyor 3 aydan sonra ...tabi bizim beslenmemeiz de çok önemli,sıvı alımına dikkat özellikle..ben de 14 şubata işe başlıycam inş. o yüzden o zaman meyvelere başlamayı düşünüyorum,mama vermeye gerek olmaz inşallah..sizin bebiş ne kadar doğdu,şimdi ne kadar..

evet sıvı alımı çok önemli ama iyi gıda almayınca da bebeğe besleyici şeyler gitmiyo.

bende 1 ay sonra başlıcam işe. süt pompası falan aldım.

bizim kuzucuk 3 kilo doğdu geçen hafta gittik sanırım. 6500 geldi ama kıyafet vardı üstümüzde. bence normal :61:

ßenim oğluşta 3:460 gr 48.5cm olarak doğdu..
İlk ay gayet güzel kilo almıştı...
İkinci ay cocugum açmış meğer ala ala 180gr almış.. Mama'ya başladık...
Mama vermeye başladığım ilk haftası 600gr aldı bir haftada.
24gün'de toplam 1180 gr almış oldu. o 1 ayı kapatıcaz inşallah 4gün önce çıplak , bezsiz; 5.800 çıktı. boyumuz da 62cm'miş.. dr iyi gidiyor dedi. 1ay sonra da ek gıdaya başlayacakmışız..

kızlar ben tartmaya korkuyorum artık alsa bir dert lmsa bir dert haftaya muayene var bakalım doktor ne dicek boyunu merak eidom eger uzunsa kilosu normal

bugün 3. ay kontrolümüz vardı bebeğim 58 cm ve 5450 gr
Doktorumuz gelişiminin iyi olduğunu söyledi fakat buradaki okuduklarımdan sonra çok mu zayıf acaba diyorum:43:
Sadece anne sütü veriyorum ama bebeğimin reflüsü var içtiğinin yarısını kusuyor,2 hafta sonra da işe başlıyorum,şimdiden kara kara düşünüyorum

ya benim kızın kilosu fazlamı 6900 3 aylıkk kilosu 11 inde 4. ay kontorlumuz var bakam ne kdr oldu. obez olmasında sorcam bakam.

dogum 3kg 49cm
hastane cıkısı2800gr
1.ci ay 4kg 53 cm
2.ci ay 5.300 gr boy 57cm
3.cü ay 7kg 62cm
3. ay 8 gün 7500 gr boy 63 cm
4.ay 8100gr boy 67 cm

bugün karmaaşı olduk tartıldık gecen daha güzel kg almıştı bu ay 1100gr almış ben üzüldüm ama dr artık normal anne sütü ile bu kadar alır dedi.i 1 kg altında alsaydı ek gıda vericekti ,anne sütü ile devam edicez dedi.ben gün içinde papatya cayı aksam yatmadanda 50cl rezene veriyorum .bakalım ne zaman başlıcaz ek gıda aslında meyva suyu versem diyorum kızlar yoksa bu ay sonundamı baslasam meyva suyuna .

bizde bugün gittik kontrole..
4.ay 6600 kg 65cm boyumuz gelişimi iyi dedi ama her anne gibi bana da az geliyor kilosu..

bizde bugün tartıldık sağlık ocağında 7 kg 65 cm olmuş oğlşuum sadece anne sütü alıyor ama şubat 12 4 edayı doldurcaz yavaş yavaş çorba ve meyve üreplerine başlıcam çünkü mart 28 de işe gidicem alışsın biraz biraz kuzum :))

doğum: 2970 gr - 50 cm
1 aylık: 4020 gr - 52 cm
2 aylık: 4900 gr - 55 cm
2 ay 3 haftalık: 5380 gr - 57 cm
3 ay 3 haftalık: 5725 gr - 60.5 cm

bugün tartıldık, son ay sadece 345 gramcık almışız. niyeyse sütüm pek yaramıyor maalesef. buna karşılık doktor 1 hafta kampa al kendini dedi, bu bir haftada 150 gr alırsa sadece anne sütü ile devam edicez. inşallah toparlar.

kampa al derken yemem gerekenleri de söyledi:

bulgur pilavı
soğan yahnisi
tahin - pekmez
ayva kompostosu
boza
malt içeceği (vitamalt)
bira mayası kapsülü (GNC'den al dedi)
3.5 lt su

sütüm var aslında, çok şükür boş kalmıyor memelerim ama kaliteli besin yemiyorum diye yaramıyor sanırım. bundan sonra çok sıkı takip edicem, biraz toparlasın kuzum kendini.

1 hafta kamp bi b.ka yaramadı maalesef. yavaş yavaş ek gıdaya başlıcaz ama bir hafta daha verdi doktor. elma suyu ile başladık bugün.

4. aylık: 5790 gr

yukarıdaki listeye fındık, kefir, falan da ekliyorum. çizelge hazırlıcam ascam dolaba. yedikçe işaretlicem hergün düzenli yemem lazım bunları. alacağım kilolar da umrumda değil, biraz daha besleyeyim kuzumu.

son bir haftada yaptığım liste ve yediklerim sayesinde 160 gram aldı kızım. çok şükür. demek ki neymiş, çocuğu beslemek için öküz gibi yemeliymişim :) ek gıdaya başlamıyoruz (zaten biraz elma suyu verip kesmiştim), en azından bir ay daha sadece anne sütüne devam ediyoruz.

doğum: 2970 gr - 50 cm
1 aylık: 4020 gr - 52 cm
2 aylık: 4900 gr - 55 cm
2 ay 3 haftalık: 5380 gr - 57 cm
3 ay 3 haftalık: 5725 gr - 60.5 cm

4 aylık: 5790 gr
4 ay 1 haftalık: 5950 gr

Back