• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 ekim bebeklerinin aylık kilo alımı

selam kızlar maşşallah kuzulara:nazar:malt içeceği ne içiyorsunzu kızlar,vitamalt bulabiliyormusunzu ben buılamıyorum hiçbiyerde?

maşallah ritacım anne sütüne devam ama meyveye bence de başla zaten 6 aya kadar tam vermiyoruz ama tadları bilecek ben öyle yapıcam

maltana içiyorum ben groserilerde var

saol tatlım...başlıcam pazartesi....Adana da olduğun nasıl da belli...groseri:))))başka şlehirde yok bildiğim kadarıyla:)))

groseri mi hatayda var hehehhe
aslen hataylıyım eş durumundan burdayım aslında
adanadasın demek şimdi

doğum: 2970 gr - 50 cm
1 aylık: 4020 gr - 52 cm
2 aylık: 4900 gr - 55 cm
2 ay 3 haftalık: 5380 gr - 57 cm
3 ay 3 haftalık: 5725 gr - 60.5 cm

bugün tartıldık, son ay sadece 345 gramcık almışız. niyeyse sütüm pek yaramıyor maalesef. buna karşılık doktor 1 hafta kampa al kendini dedi, bu bir haftada 150 gr alırsa sadece anne sütü ile devam edicez. inşallah toparlar.

kampa al derken yemem gerekenleri de söyledi:

bulgur pilavı
soğan yahnisi
tahin - pekmez
ayva kompostosu
boza
malt içeceği (vitamalt)
bira mayası kapsülü (GNC'den al dedi)
3.5 lt su

sütüm var aslında, çok şükür boş kalmıyor memelerim ama kaliteli besin yemiyorum diye yaramıyor sanırım. bundan sonra çok sıkı takip edicem, biraz toparlasın kuzum kendini.

1 hafta kamp bi b.ka yaramadı maalesef. yavaş yavaş ek gıdaya başlıcaz ama bir hafta daha verdi doktor. elma suyu ile başladık bugün.

4. aylık: 5790 gr

yukarıdaki listeye fındık, kefir, falan da ekliyorum. çizelge hazırlıcam ascam dolaba. yedikçe işaretlicem hergün düzenli yemem lazım bunları. alacağım kilolar da umrumda değil, biraz daha besleyeyim kuzumu.

benim kuzumda 5800 olmuş nihayet mama işe yaramaya başladı üstünde ince pijamaları var dı farketmez heralde

benim kuzumda 5800 olmuş nihayet mama işe yaramaya başladı üstünde ince pijamaları var dı farketmez heralde

maşallah

zaten normal sınırlarda kiloları ama aylık alım önemli işte, inşallah toparlayacaklar :)

tartı alıcam dayanamıyorum :37: :27:

Benim kızım da 11 Ekim'de 3280 - 50 cm olarak dünyaya geldi. Bir hafta sonra sarılıktan 1 gün hastanede yattı, 2930 ayrıldık hastaneden. İlk ay 3800 - 53 cm, ikinci ay 5800 - 57 cm'di. Şimdi 3.5 aylık 6500 - 61 cm. Küçük olduğunu düşünüyordum ama buradan okuduğum mesajlara göre normalmiş. İyi ki böyle bir topik açılmış, sürekli takip ediyorum, sayenizde içim rahatlıyor. Bu arada anne sütü alıyor. (fazla yok ama idare ediyor)

maşallah

zaten normal sınırlarda kiloları ama aylık alım önemli işte, inşallah toparlayacaklar :)

tartı alıcam dayanamıyorum :37: :27:

ya bana herkes normal bebek boyutlarında öle zayıf durmuyo diyolar ama ne bileyim
tartı valla on numara ya her mamadan sora kaka yaptıktan sora tartıom :))

20kiloya kadar tartıyo yani 2 3 yaşına kadar işe yarar

ya bana herkes normal bebek boyutlarında öle zayıf durmuyo diyolar ama ne bileyim
tartı valla on numara ya her mamadan sora kaka yaptıktan sora tartıom :))

20kiloya kadar tartıyo yani 2 3 yaşına kadar işe yarar

hahaha senin bu yazını okumadan önce düşünmüştüm zaten :D

her emzirmeden sonra tartarım
kakasından sonra tartarım
banyodan önce ve sonra tartarım
tartıyı salona koyayım bari dedim içimden

takıntı yapcam ben bunu dedim, kızdım kendime :)

allah bize akıl fikir versin :27:

Benim kızım da 11 Ekim'de 3280 - 50 cm olarak dünyaya geldi. Bir hafta sonra sarılıktan 1 gün hastanede yattı, 2930 ayrıldık hastaneden. İlk ay 3800 - 53 cm, ikinci ay 5800 - 57 cm'di. Şimdi 3.5 aylık 6500 - 61 cm. Küçük olduğunu düşünüyordum ama buradan okuduğum mesajlara göre normalmiş. İyi ki böyle bir topik açılmış, sürekli takip ediyorum, sayenizde içim rahatlıyor. Bu arada anne sütü alıyor. (fazla yok ama idare ediyor)
masallah canim gelisimi gayet güzel
benim kii 3 aylikken 5900 gelmisti.kilomuzda seninkiyle yakin.3180 le hastaneden ciktik.boy 50 santimdi. :nazar:masalallah kuzuna doktor bizimkinin kilosunu az gördü ek gidaya basladik

masallah canim gelisimi gayet güzel
benim kii 3 aylikken 5900 gelmisti.kilomuzda seninkiyle yakin.3180 le hastaneden ciktik.boy 50 santimdi. :nazar:masalallah kuzuna doktor bizimkinin kilosunu az gördü ek gidaya basladik

Benim de sütüm gidip-geliyor. 6 aylık olsa da ben de başlasam diyorum, doyduğundan emin olurum en azımdan.

bu arada bizde geçen çarşamba tartıldık 7020 geldik....anne sütüne devam dedi...ek gıdaya başlama dedi ama annem burda durmuyo ki arkamı dönüyorum oğlumun ağzında bişey:)))kızıyorum ama ne diyim o da heves yapıyo işte:))meyve püresine bende başlıcam ama bu hafta da bitsin de....
ritacım canım çok iyi:nazar:bende senin kuzuyu çok zayıf anıyorum canım benim oğlumda hemen hemen o civarda ama zaten bizim kuzular 2900 doğdu maşallah iyiler dr gittiğimizde orda duvara bir cizelge asmışlar 2900 2800 arası doğan çocular 6. ayda 7kilo normalmiş bizimkiler daha 4 aylık bende çok istiyom tombiş olsun ama ne yapalım

benim süt yetmiyor olsada armut püresi verdim ara ögünde.sebzelerden aldim.
patates ve balkagi üpresini sevmedi.
havusla patatesi yemisti.aksamda gece mamasi var kasikla verilen onu verdim sevdi.ama bunlari yesede illaki uyumak icin benim memeyi üstüne istiyor.sonra beni emip uyuyor.gündüzleri de öyle ek gida yiyincede gögüsler dolu dolu oluyor mesede dolgunlugu kaliyor.normalde beni emse aksama kadar sinmis oluyor yerine ne kadar cay ve su icsem dolduramiyorum gögüsleri

Oğlum hasta olunca akşam doktora gittik grip olmuş kuzum orda tartıldık 15 günde 410 gr almış :nazar: 3 ay 3 haftalık 6.010 kg :) boyuna baktırmadık 10 gün sonra aylık kontrolümüzde bakılcak zaten..

slm kızlar benim kızımda 4 ayını bitirdikten iki gün sonra 6100 gram olmuş boyunu ölçmedi ama ondan iki hafta önce 63tü ik haftada uzamışmıdırki acaba salı günü aşımız var bakalım bir haftada kaç gram almış kızım sizin bebişler maşallah tombul tombullar ama benim kızımın gelişimide güzelmiş doktor öyle söyledi..

selam arkadaşlar,
benim oğlum 3ay 10 günlük..üstündeki kıyafetlerle 6,600 geldi..3,900 doğmuştu..cocuk doktoru değil ama uzman doktora gösterdik gayet iyi dedi ama bana az geldi..sizin bebişlerin kilosunu öğrenebilir miyim..
sevgiler..

Back