Selam bende nazar olur diye korkuom
Ama babada bende bölemişiz bebekken bize cekmiş ondan Maşallah
4000 dogdu 51 cm
5200 ilk ay 55 cm
6300 2. ay 60 cm
7400 3. ay ???
Bizde bu akşam gittik dr amcamıza, bu ay 750 gr almışız genel olarak az almış ama 3. aya göre iyi dedi maşallah paşama..ve tüm kuzulara
****** KG*** Boy **Baş
Doğum: 3.510 - 49 cm - 35
1. ay : 4.230 - 55 cm - 38,5
2. ay : 4.850 - 58 cm - 39.2
3. ay : 5.600 - 61 cm - 40.5
kızlar kuzuların kiloları iyi gidiyor maşallah, ne güzel kilo alıyor bazıları :) bizimki zayıf takılanlardan ama :)
canım bence nazar değmez, göz ışını almıyor direk :) yani inşallah değmez, maşallah
bu ay gayet iyi almış nevyascım gözünüz aydın, bundan sonra da seni mutlu edecek kadar alsın hep inşallah :)
ben de bebek tartısı mı alsam napsam, bizim dijitalde hergün tartıyorum ben de :) ama merakımdan, çok almasını beklemiyorum zati :)
bizimde dün 3.ay kontrolümüz vardı. oğluşum geçen ay 5490kg 58 cmdi bu ay 6350kg 62 cm.oğlum kakasını 4 günde bir anca yapıo buda onu sıkıntıya sokuyo sürekli ıkınıyor. bizde gaz ilaçlarını kestik.belki ilaçlar etkiliyordur diye. dün drumuza sorduk neden böyle oluyor diye. günde kaç defa emziriyorsun dedi bende ağladıkça emziriyorum dedim. peki kaç defa kusuyor dedi enaz 5 6 defa kusuyor dedim. bana çok kızdı. emzirme düzeni oluşturmaya çalış. emzirip durma kusmayı alışkanlık haline getirmesin. oh ne güzel emzir dur nasıl olsa fazlasını çıkarıyor de diye kızdı :S bide bağırsaklar düzene wolmadığı için tam sindiremiyor olabilir dedi. ya az az sık emzir yada tam emzir emzirme arasını aç dedi :S
cnm gayet iyi görünüyor senin kız tombikte nie taktın bu kdr
evet doktorun doğru demiş sık sık çok emzirince kusuyorlar ya az emerken parmağınla çıkarttırt.. yada aç arasını bide emzirdikten sonra bi süre hırpalama hiç kusmuo o zmn.
haklısın canım. artık öyle yapıyorum. ama kaynanam hep sütün yok. yetmiyo diye diye şartlandırmış.sürekli emzirme gereği duyuyordum. neyski eşimde duydu. dr.dan geldiğimiz emzir diye tutturdu. ben yokken eşimde böyle karışıp durcaksan gitdemiş. oda gitti. 2 gündür gelmiyorlar. bakalım ???
doğum: 2970 gr - 50 cm
1 aylık: 4020 gr - 52 cm
2 aylık: 4900 gr - 55 cm
2 ay 3 haftalık: 5380 gr - 57 cm
3 ay 3 haftalık: 5725 gr - 60.5 cm
bugün tartıldık, son ay sadece 345 gramcık almışız. niyeyse sütüm pek yaramıyor maalesef. buna karşılık doktor 1 hafta kampa al kendini dedi, bu bir haftada 150 gr alırsa sadece anne sütü ile devam edicez. inşallah toparlar.
kampa al derken yemem gerekenleri de söyledi:
bulgur pilavı
soğan yahnisi
tahin - pekmez
ayva kompostosu
boza
malt içeceği (vitamalt)
bira mayası kapsülü (GNC'den al dedi)
3.5 lt su
sütüm var aslında, çok şükür boş kalmıyor memelerim ama kaliteli besin yemiyorum diye yaramıyor sanırım. bundan sonra çok sıkı takip edicem, biraz toparlasın kuzum kendini.
doğum:3720 53cm
1 ay:4930 59 cm
2 ay 9 günlük :6300 62 cm
3.ay:7300 64,5 cm olmuşuz 21 günde 1 kilo almışız masallah tomurcuguma
bende gelimmi kampa.
ben gelsem pikecimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?