• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

kizlar saat belirleyelim mesela oglen bebisler karni doyduktan sonra 13 00 den sonra 15 e kadar musait oldukmu acalim bugun gecti artik yarindan itibaren ogleden sonra bulasalim ok gorusuruz

anneler burda kabul edilmedim mi acaba?
oto koltuğu kullanan dedim cevap yok, uyky tulumu dedim cevap yok, hoşgeldin bile yok ya:((((

hoş geldinnnnnnnnnn:64::64:
piere cardinin anakucağını almıştık biz onu aynı zamanda oto koltuğu olarak kullannıyoruz. ama yavruşum arabada onda durmayı pek sevmiyor. şehirler arası uzun yolculuklarımızda kucağımda uyuduktan sonra ona koyuyorum. ama genel olarak oto koltunda durmuyor. zaten artık büyüdüğü için ana kucağıda yeterince rahat deği, şimdilik yenisini almayı düşünmüyorum.
uyku tulumu olarakda , kayınvalideciğim uyku tulumu diye bişey dikmiş verdi bana. bilmiyorum ne kadar kullanışlı olur, görümcemin çocuklarına da dikmiş aynısından onlar çoksevmiş kullanmış bilmem ne... dedi de,ben kullanırmıyım , başka alırmıyım bilmiyorum kış gelsin hele bakarız...
bu arada ben gene yavrumu özlediimmmm:43:

Cnm biz kraft kullanıyoruz.ana kucağında pek durmadı
Zaten bebek arabasında da durmuyor
Hep kucağımızda
Bu arada biz emeklemeye başladık kızlar ayrıca da sıralıyoruz
Bizim de 1 yasına kadar asımız yok

Günaydın kızlar ....
Bende kışın uyku tulumu düşünüyorum ama oğlum sıcağı hiç sevmiyor ve gece sürekli dönüyor onun üçünde rahat etmez diye düşünüyorum... Bu kışı atlatalım zaten büyüyor bebeklerimiz....
Nahide çalışıyor musun ?

Cnm biz kraft kullanıyoruz.ana kucağında pek durmadı
Zaten bebek arabasında da durmuyor
Hep kucağımızda
Bu arada biz emeklemeye başladık kızlar ayrıca da sıralıyoruz
Bizim de 1 yasına kadar asımız yok

Hadi gözün aydın emeklemeye başlamış...
Birde ayaklandı mı tutabilene aşkolsun :52:

Günaydın kızlar ....
Bende kışın uyku tulumu düşünüyorum ama oğlum sıcağı hiç sevmiyor ve gece sürekli dönüyor onun üçünde rahat etmez diye düşünüyorum... Bu kışı atlatalım zaten büyüyor bebeklerimiz....
Nahide çalışıyor musun ?

nahide de kim:))
evet çalışıyorum malesef, 2 ay oldu işe döneli.hala vicdani muhasebe içerisindeyim, acaba dönmesemiydim , ücretsiz iznimi sonuna kadar kullansamıydım. sabahları onu bırakırken içim gidiyor. akşamları da beni görüncebir gülüyor heyecanlanıyor ki...
kuzum benimmm

nahide de kim:))
evet çalışıyorum malesef, 2 ay oldu işe döneli.hala vicdani muhasebe içerisindeyim, acaba dönmesemiydim , ücretsiz iznimi sonuna kadar kullansamıydım. sabahları onu bırakırken içim gidiyor. akşamları da beni görüncebir gülüyor heyecanlanıyor ki...
kuzum benimmm

Ay yanlış yazmışım .26: Pardon...
Bende öyle ben bırakalı 4 ay oldu ama mecburuz ne yapalım onların rahatı için değil mi biraz da çalışmamızın sebebi.Evet benimki de öyle beni görünce çıldırıyor hemen kucağıma almadım mı ağlıyor...Zor oluyor ...

benim kuzu maxi cosi ana kucağında duruyor. arabaya binmeden onu yerleştiriyoruz memnunuz
ama bu işler çocuklada alakalı heralde birde hastaneden çıkarken mutlaka ana kucağına koyun o zamandan alışıyorlar .
bizim ana kucağımızda 0-3 ay için ped vardı öyle kullandık çok rahattı.

arabamızda quinny buzz3 ana kucağı ona takılıyor keyifle gezdiriyorum. şimdi normal oturma ünitesini taktık.
ondada duruyor gezente oğlum. otobüse gelince eski arada demir olan otobüslere sığmıyor sığan bebek rabası varmı bilmiyorum.
ama yeni şu tekerlekli sandalyelerin bindiği otobüslere orta kapıdan biniyoruz biz. sorun yok.

:26: bir sorum olacak beyaz üzüm vermek istiyorum kabuğunu nasıl soyabilirim pratik bir yolunu bilen var mı?
elle soymak dışında? kaynatma vb. gb?

dr dan geldim herssey normal dedi kist yokmus reglimde iki haftaya kadar gelirmis agrilarimin sebebini bilemedi dr sanirim dogum sonrasinda oldu dedi.daml bugunde biraz hasta simdi onu uyutayim uyursa tabi sonrda biraz kitap okuyacagim:nazar:

benim kuzu maxi cosi ana kucağında duruyor. arabaya binmeden onu yerleştiriyoruz memnunuz
ama bu işler çocuklada alakalı heralde birde hastaneden çıkarken mutlaka ana kucağına koyun o zamandan alışıyorlar .
bizim ana kucağımızda 0-3 ay için ped vardı öyle kullandık çok rahattı.

arabamızda quinny buzz3 ana kucağı ona takılıyor keyifle gezdiriyorum. şimdi normal oturma ünitesini taktık.
ondada duruyor gezente oğlum. otobüse gelince eski arada demir olan otobüslere sığmıyor sığan bebek rabası varmı bilmiyorum.
ama yeni şu tekerlekli sandalyelerin bindiği otobüslere orta kapıdan biniyoruz biz. sorun yok.

:26: bir sorum olacak beyaz üzüm vermek istiyorum kabuğunu nasıl soyabilirim pratik bir yolunu bilen var mı?
elle soymak dışında? kaynatma vb. gb?

benim kizim genelde siyah uzumu cok seviyor ben elimde soyuyorum :3::3: zaman aliyor ama suyunu akitmadan veriyorum gecen kucuk kucuk uzumlerden sadece cekirdegini cikardim verdim kabugunu soymedim yedi ama kakasi bes saat boyunca kabuklari cikardi:27::27: dun yesil mercimek corbasi verdim kabuklarini ezmiyorum ben onunda kabuklari cikti amaannn ne yapaczalisacaklar zamanla:92:

merabalar...toplanma saatini kaçırdım ya yarına inşallah...ben oğlşumla derin uykulrdaydım o sıralar:)))çok yoruluyorum ben.okulun ilk haftası.derslerim de çok.ve galiba formdan düşmüşüz biraz tatilden dolayı.çokk yoruluyorum.ne güzel her gün 8-9 gibi kalkardım.şimdi.6 da gözüm kapalı banyo da buluyorum kendimi.üzümdn bahsedilmiş.ben hala cam rendeden geiriyorum.o da sevmiyor tabi.bizim bi de meyve sorunumuz var.hangi meyveyi verirsm vereyim ardından kusuyo.galiba dişten.4 oldu çok şükür.ama hala diş hediğimizi yapamadım.tembel anne işte.neyse iyi bakın kendinize annişler...

dr dan geldim herssey normal dedi kist yokmus reglimde iki haftaya kadar gelirmis agrilarimin sebebini bilemedi dr sanirim dogum sonrasinda oldu dedi.daml bugunde biraz hasta simdi onu uyutayim uyursa tabi sonrda biraz kitap okuyacagim:nazar:

Bütünkoşturmacaya rağmen KİTAP OKUYAN anneye alkışşş.
Darısı hepimizin başına.:81:.:81:.:81:.:81:.:81:.:81:.:81:.:81:.:81:

valla okuyamadim bide turkce degil okudum kitap hem okuyorum hem ceviriyorum bilmedigim kelimelerinin karsiligini ariyorum bir senedir elimde:43::43::43::43::43::43: utaniyorum soylemekten:50::50::50: en son bitirdigim kitap gecen seneTurkan Saylanin kitabiydi .bir haftada bitirmistim akici gelmisti uslubu:98::98: damla iyilessin evimize tam yerleseyim yani sosyal birseyler yapmayi yada kendime iyi birseyler apmayi planliyorum gerci dogumdan sonra hic plan program yolun gitmiyor yaa hayirlisi bugun dr gittik ilac verdi kizima dr kilo kaybetmis ooyyyy ooyyy:18::18::18:

Günaydınlarr... Kızlar katlandığı zaman bayaaa bi ufalan çift yönlü kışlık bebek arabası arıyorum. Bitane arabamız var ama katlandığndada kocaman... Daha ufak bişi istiyorum. Sizler ne kullanıyosunuz öneriniz varmı. Bide çok pahalı bişi istemiyorum....

Günaydınlarr... Kızlar katlandığı zaman bayaaa bi ufalan çift yönlü kışlık bebek arabası arıyorum. Bitane arabamız var ama katlandığndada kocaman... Daha ufak bişi istiyorum. Sizler ne kullanıyosunuz öneriniz varmı. Bide çok pahalı bişi istemiyorum....

Günaydın cnm netim gitti giremedim telden giriyorum bizim arabada bayaa büyük valla küçük arabalara imrenir oldum.. Biz kayinlarla arabaları degisikli kullanırız bazen clio yü alıyoruz puset katlayinca sığmıyor mecbur tekerlerini sokuyorum. Alacaktık bizde küçük baston puset ama bu sene gecti artık kıs geldi sayılır .. Seneye yaza doğru alacağım simdi idare edeceğiz.. çok araştırma yapmadım ama cik mağazaya ucuzundan bir tane al.. Çift yönlü dedin şimdi sen ikinci puset ariyorsun valla canım bence gereksiz 9 ay idare ettiysen 6 ay daha idare et derim sonra küçük yazlık alırsın

benim kizim genelde siyah uzumu cok seviyor ben elimde soyuyorum :3::3: zaman aliyor ama suyunu akitmadan veriyorum gecen kucuk kucuk uzumlerden sadece cekirdegini cikardim verdim kabugunu soymedim yedi ama kakasi bes saat boyunca kabuklari cikardi:27::27: dun yesil mercimek corbasi verdim kabuklarini ezmiyorum ben onunda kabuklari cikti amaannn ne yapaczalisacaklar zamanla:92:

hımmm bende elimle soyuyorum zaman alıyor ben beyaz uzum veriyorum çok seviyor... yeşil mercimei sebze püresine koyuyorum önceden 5dk haşlayıp kabuklarını soyuyorum. sonra sebzeye ekliyorum ve öyle pişiriyorum.

maclaren çok güzel etrafta çok görüyorum ama kendim kullanmadım sadece beğendiğim marka.

merhaba hanımlar Ö. C. Y. diye bir arkadaş face grubuna katılmak istiyor(sadece baş harflerini yazdım isminin)aranızdan biriyse lütfen mesaj atın yada buraya benim diye haber verin ona göre alalım...kendinize ve kuzulara iyi bakın

Merhaba kızlar ;

Oğluşumla inş.oyun grubuna başlayacağız.Belki siz de düşünürsünüz diye bilgileri sizlerin de görmesini istedim.bu arada sıpam sonunda ilk dişini çıkarttı :66: Buyrun bilgiler ;

Bebeklerin ve çocukların yaşıtlarıyla zaman geçirmeleri psikososyal gelişimlerine dikkate alınmayı gerektirecek bir katkı sağlar. Oyun, çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenmesinin en etkili yoludur; oyun uyumdur..8 Ekim Cumartesi "Atölye Çocuk, Iraz' ın Oyun Grupları, Guz Programı*" eşliğinde oyunlar oynamaya başlıyoruz!!!

9-14, 15- 24, 24-36 ay araligindaki cocuklarin ebeveynleri ile katılımına açık olan oyun gruplari, Cumartesi gunleri 5 ayri saat secenegi ile baslayacaktir. Saatler 10.30, 12.15, 14.00, 15.45 ve 17.00 dir. Haftaiçi katılımcı olmak isteyen ailelerin talepleri degerlendirilecektir.

Ekte sizlere sık sorulan sorular ve cevaplarını iletiyorum, programin detaylari asagidadir.

*Iraz' ın Oyun Grupları 4 ayrı donemden(guz, kis, bahar, yaz) olusmaktadir; her donemin programı birbirinden bagımsız ve farklı hazırlanmaktadır. Katılımcılar devam eden programlara da katılabılırler.

Ucret 10 hafta yani 2.5 aylik donem icin 500 TL dir.
ATOLYE COCUK
IRAZ’IN OYUN GRUPLARI GUZ PROGRAMI
1.Hafta: Renkleri Ogreniyorum: Oynayarak kendi renklerimi yaratiyorum.
2.Hafta: Hayvanlar Benim Dostum: Kendi hayvan kitabimi hazirliyorum.
3.Hafta: Mutfakta Cok Egleniyorum: Yasayarak ogreniyorum.
4.Hafta: Pratik Yaşam Becerileri: Hayatın icinden oyunlar cekip cikartiyorum.
5.Hafta: Tatlar, Kokular, Dokular: Oyun Icinde Yasayarak Ogreniyorum.
6. Hafta: Gokyuzu Ellerimde: Yeryuzune Indiriyorum.
7. Hafta: Su ve Toprak: Dogadan Parcalar Birlestiriyorum.
8. Hafta: Ellerim İlk Oyuncagim: El becerilerimi gelistiriyorum.
9. Hafta: Evimde Saklanan Oyunlar: Annem ve babamla evde oynayabilecegim oyunlar öğreniyorum..
10. Hafta: Ben Bir Kucuk Sanatciyim: Ilk eserlerimi uretiyorum.

Back