• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

vay başıma gelen...dün yoğurdumuz yoktu,ben de ilk kez,başkalarının sözüne kanarak ve hayatımın hatasını yaparak,,o öğünde oğluşuma patates püresi vereyim dedim veeeeeeeeeee nefes borusu TIKANDI!!oğlum nefessiz kaldı.ben bayılır gibi oldum el ayak çekildi.kıpırdayamadım.bi ara eşimin sırtına vurduğunu ve zorlukla ağzından çıkardığını görebildim.ve aklımda kalan kare bebeğimin kıpkırmızı yüzü....sonrasında Alime sarılıp saatlrce ağladım.abartmıyorum,tüm gün kendime gelemedim.hala da öyle gerçi...ya ben yalnız olsaydım?böyle çuval gibi yere yığılcak mıydım?ya oğlum kurtulamasaydı?yemin ederim ki o an kıyardım ben de canıma.çokkk bağlıyım ben,başkalarının kucağına bile vermek istemiyorum.deyim yerindeyse gözümden bile sakınıyorum.onsuz hayatı düşünemiyorum....Rabbim hepimizin bebeğini koruyup gözetsin inşallah,Alimi de....

Ahhhhhh canim cok gecmis olsun.. okurken Ben bile korktum . Patates puresini nasil verdin canim bayaa cok muydun Ben veriyorum pure ama ben uc aydir yediriyorum ayrica patatesi direkt verirsen yutma refleksi yoksa bogazina takilir .. ekgidalara gecmemismiydin.. Azicik suyla karisik verirsin sende yada sutle.. Ogunlerde ne veriyorsun Ali pasha ya?

Canim cana kiymaktan bahsetme CAN kurtarmak bahset Allah korusun Boyle bu durum basina geldi mi direkt agzina bak agzindakileri cikarabiliyorsan cikar hemen kucaginda cocuga elini yumruk yap karnina koy diger ellinide beline koy hafifce vur yumruk koydugun tarafa ( yumruk karinda olacak) allahim kimseye gostermesin

Ahhhhhh canim cok gecmis olsun.. okurken Ben bile korktum . Patates puresini nasil verdin canim bayaa cok muydun Ben veriyorum pure ama ben uc aydir yediriyorum ayrica patatesi direkt verirsen yutma refleksi yoksa bogazina takilir .. ekgidalara gecmemismiydin.. Azicik suyla karisik verirsin sende yada sutle.. Ogunlerde ne veriyorsun Ali pasha ya?

canım sağol,ek gıdaya geçmiştik ya 6.aydan beri.kahvaltı(peynir,labne,reçel,pekmez,günaşırı yumurta sarısı ve bazen çok çok az tereyağı ve ekmek içini sulandırıp veriyorum)öğlen çorba(tavuklu şehriye,sebze ya da mercimek çorbası)yoğurt.mama(bebek sütü)arada meyve püresi ve anne sütü..çorbalarda et ve et suyu var.bazen de pilav,dolma ya ya da yemekleri tuzsuz yapıp elimle ezip yediriyordum.aslında yutabiliyordu.tavuğu bile çok küçük parçalar halinde didikliyorum yiyordu.püreyi de baya bi yedi.sonda oldu işte.sen ne yediriyorsun ekincem?mama veriyor musun?paylaşırsan çok sevinirim.vveeee ilkyardım bilgisi için de sağol.aslında herkes bilmeli de panik olmasa.ben öyle oldum ki tepeden tırnağa uyuştuğumu hissettim.neyse ki eşim yanımdaydı o soğukkanlı.annem de bugun bolca yeğenimin boğulma maceralarını anlattı.evet,sakin olmak en önmlisi gerçekten.umarım bi daha olmaz da olursa sakin olucam.

Son düzenleme:
slm ekince seni yakaladım:))))

SlM canim bugun sabah gordum telden ciktim Ev isi damla misafir derken yoruldum simdi uyuttum damlayi misafirden dolayi bugun hep sut yaptim damlaya.. Sebze meyve vermedim yemezdi yabancilarin yaninda. Cnm gece 1-3 arasi sut veriyorum sabah 7-9 arasi sut oglen sebze yemegi( yerse):)) ikindi meyvepuresi yada yogurt bazen sut yapiyorum:)) aksam yatmadan once sut .. Ogun saat araligi 4-5 saatte bir veriyorum bazen sebzenin yarisi yiyorsa 1-2 saat sonra sut yapiyorum.. arada emziriyorum mesela demin 21:30 da sut yaptim 180 icti acoldugu icin 22:45 dede mizmizlandi uykuya direniyordu emzirdim kut gitti:))) simdi ilote kadar uyur ama arada uyanir emzigini veririm geri uyur iki yada ucte sut yaparim uyuturum.. normalde 250 sut bitirmeleri lazim ama icmiyor mide kucuk bende gece acikiyor bir sefer sut yapiyorum rahat rahat 3-4 saat uyyor ama sabahin korunde uyaniyor benim utkusuzluktan agzim hep yara oldu aft cikti
BU ARADA Herkese IYi Bayramlar saglikli huzurlu basarili bolkazancli hayirli bayramlar....

kimsecikler ugramiyomu artik yahu?
bayram tatilindemisiniz huuuuuu?
gecmis bayraminizi tebrik ederim u arada sekerler...

Slm kızlar. Bakıyorumda aralık 2010 annelerı tatıl modundan cıkamıyo.... Kımse yazmıyo valla. Eee tatılınız nasıl gectı, neler yaptınız, bebısler nasıl....:8:

Slm kızlar. Bakıyorumda aralık 2010 annelerı tatıl modundan cıkamıyo.... Kımse yazmıyo valla. Eee tatılınız nasıl gectı, neler yaptınız, bebısler nasıl....:8:

Ay ben ne yaz tatili yaptım nede bayram tatili eşim çok yoğun çalışıyor hiç tatili yok malesef...
Film şirketinde çalışıyor ne zaman ara verilirse o zaman tatil yapacağız..... İkimizde çok bunaldık ama yapacak birşey yok...

Bu arada benim oğlan gayet iyi...Hiçbir sorunumuz yok çok şükür....Hala daha dişimizde yok sabırsızlıkla diş bekliyoruz :52: Annem bekle bekle göreceksin gününü diyor... :52:

selam aralık 2010 anneleri..
kısmet olursa 2011 aralık annesi olacağım... şuan 26 haftalığım yavaştan alışverişe başladım..
size sormak istediğim bişeyler varda...
ne kadarlık bady aldınız 0-3 ay ve 3-6 aylık olmak üzere kollu mu kolsuz mu
kadife tulum aldım 3-6 aylık sanırım yanlış aldım 3 aylıkken olduğunda mart ayı olacak...
siz kadife tulumları ne zaman giydirebildiniz?? bebişleriniz 2.ayında çok büyüdümü....

hergördüğümü almak istiyorum ama bebeğimin ne kadar doğacağını bilmiyorum... çok kararsız kaldım.. alış veriş konusunu abartmak istemiyorum.. bu yüzden sizin fikirlerinize ihtiyacım avr.. ayrdımcı olursanız sevinirim...

Ay ben ne yaz tatili yaptım nede bayram tatili eşim çok yoğun çalışıyor hiç tatili yok malesef...
Film şirketinde çalışıyor ne zaman ara verilirse o zaman tatil yapacağız..... İkimizde çok bunaldık ama yapacak birşey yok...

Bu arada benim oğlan gayet iyi...Hiçbir sorunumuz yok çok şükür....Hala daha dişimizde yok sabırsızlıkla diş bekliyoruz :52: Annem bekle bekle göreceksin gününü diyor... :52:

annen dogru soyluyo valla. 2 gün önce 4.dişini patlattı kızım. İshali var burunları tıkandı hep dişin etkileri bunlar. Ha bide uykusuz geceler var tabi.... Kuzucuklar çok zorlanıyo diş konusunda. Allah yardımcımız olsun.

kısmet olursa 2011 aralık annesi olacağım... şuan 26 haftalığım yavaştan alışverişe başladım..
kadife tulum aldım 3-6 aylık sanırım yanlış aldım 3 aylıkken olduğunda mart ayı olacak...
siz kadife tulumları ne zaman giydirebildiniz?? bebişleriniz 2.ayında çok büyüdümü....

hergördüğümü almak istiyorum ama bebeğimin ne kadar doğacağını bilmiyorum... çok kararsız kaldım.. alış veriş konusunu abartmak istemiyorum.. bu yüzden sizin fikirlerinize ihtiyacım avr.. ayrdımcı olursanız sevinirim...

aaah ahh sen böyle yazınca aldığım kadife tulumlar aklıma geldi. herbirini biz kez ya giydirdim ya giydirmedim. hatırları kalmasın diye giydirip fotoğraf çektirdim:)
bebişim kilolu doğdu ve şükür kilo alması iyi gitti. bu yüzden 0-3 ay diye aldıgım kıyafetleri bir birbucuk ay anca giydi.bir de tulumlar ayaklı oldugu için azıcık küçülse hemen gerdiriyor bacaklarını. ve bir de çok hediye geliyor. fazla kıyafet alma kimisini giydiremiyorsun bile, sıra gelmiyor yani.
geçen sene bu zamanlarda bizde bu konuları konuşur araştırırdık. ne güzel heyecanlardı onlar hey gidi.
bol bol önlük alabilirsin. en çok kullandığım ve eskittiğim onlar oldu. öteki bütün kıyafetleri gıcır gıcır duruyor.

bence de abartmamalısın kalıyo kıyafetler hep bir kez giydirdiğini bir iki hafta sonra giydiremeyebilirsin.benim bebeğim zayıf ama yinede boydan falan olmuyodu.iki arkadaşım haziranda doğum yaptı birinin bebeği şu an kızımın kilosuyla aynı.nefsine hakim ol bence :)battaniye çok aldım çok dediğim 5 tane var zor tutuyorum tekrar tekrar almamak için.bir kumbara yap ve bişey almak istediğinde o miktarı kumparana at bebişin olunca kilosuna boyuna hava şartlarına göre alırsın...

aaah ahh sen böyle yazınca aldığım kadife tulumlar aklıma geldi. herbirini biz kez ya giydirdim ya giydirmedim. hatırları kalmasın diye giydirip fotoğraf çektirdim:)
bebişim kilolu doğdu ve şükür kilo alması iyi gitti. bu yüzden 0-3 ay diye aldıgım kıyafetleri bir birbucuk ay anca giydi.bir de tulumlar ayaklı oldugu için azıcık küçülse hemen gerdiriyor bacaklarını. ve bir de çok hediye geliyor. fazla kıyafet alma kimisini giydiremiyorsun bile, sıra gelmiyor yani.
geçen sene bu zamanlarda bizde bu konuları konuşur araştırırdık. ne güzel heyecanlardı onlar hey gidi.
bol bol önlük alabilirsin. en çok kullandığım ve eskittiğim onlar oldu. öteki bütün kıyafetleri gıcır gıcır duruyor.

bence de abartmamalısın kalıyo kıyafetler hep bir kez giydirdiğini bir iki hafta sonra giydiremeyebilirsin.benim bebeğim zayıf ama yinede boydan falan olmuyodu.iki arkadaşım haziranda doğum yaptı birinin bebeği şu an kızımın kilosuyla aynı.nefsine hakim ol bence :)battaniye çok aldım çok dediğim 5 tane var zor tutuyorum tekrar tekrar almamak için.bir kumbara yap ve bişey almak istediğinde o miktarı kumparana at bebişin olunca kilosuna boyuna hava şartlarına göre alırsın...

çok teşekkür ederim annecikelr.. bende kendi kendimi yiyorum kızıma çok az eşya aldım diye... rahatlattınız beni.. sağolun..

selam kızlar...
bizimde dişimiz çıktı 8,5 aylıkken :)
çokşükür fazla sıkıntımız olmadı.

dişleriniz hayırlı olsun Nerdil cim.bembeyaz incigibi sapasağlam... tatilin tadını çıkar dicem ama sizin kendi iş yerinizdi demi rahatsındır zaten:126:

allah tamamina erdirsin canim ben tulumlari ilk aydan hatta ilk gunden giydirdim benim kizim iri olmadi icin bir aylik giydirdim ve ilk iki ay pek kiyafet almadim sana sayayim bes alti uzun kollu citcitli bady uc dort tane de uzerine kollu stvett soguk oluncada kollu ceket iki uc tane.tulumu da uc taneydi pantolunuda uc tane ve coraplar iki ay boyunca eldiven giydirdim ben elimde yikiyip serdim ertesi gune kurudu zaten kirli olmaz elbiseler hama sana derimki 3 aylik al aksamda uyku tulumu+battaniye yaza alirsin cokca ekgidaya gecince salyalarda baslyinca camasir dayanmaz:34::34::34:

Back