canım kaç gr bebeğin şu anda. benim büyük oğlum 3450 gr doğmuştu ve 2 aydan sonra ayda 300 gr falan aldı. 6 aylık iken 7 kg idi ki burda 3 aylık bu kiloya ulaşan bebişler var:) en fazla 5-10 dakika emerdi. doktorun birisi gelişimi normal dedi. bi süre sonra başka bi doktora gitmiştik mama yazdı. arkamıza bakmadan çıktık doktorun yanından bi daha da uğramadık:) 6 ay sadece anne sütü verdim. oğlum hala zayıf bi çocuk ama boğazı çok iyi maşaallah. 4,5 yaşında hele sevdiği bi yemek olursa (ki çok yemek seçmez) benim kadar yer akşamları. şu anda 18 kg :) boyu da uzun. bacaklar tam çırpı anlayacağın. bi zararını gördük mü dersen, hayır. bağışıklık sistemi gayet kuvvetli. çok sık hasta olmaz. gelişimi hep önden gitti. 10,5 aylık yürüdü, defalarca betona düştü, hiçbi yerine bişey olmadı. kemikleri gayet güçlü, üstelik ben hamileliğimde hiç süt içmedim...kısacası fazla kafana takıp da kendini harap etme, çocuğa da zorla emzirmeye çalışıp eziyet etme bence. doktora git, dedikleri aklına yatmazsa başka bi doktora daha gidersin. mümkün olduğunca sütünü vermeye çalış. sütün olmasa anlarım ama varken neden mamaya başlayasın. mama sadece kilo yapıyo ama içi boş kilo. benim düşüncem bu. mama vermek zorunda olanları da anlıyorum ama mecbur kalmadıkça diren derim...