2009 temmuz anneleri,bebişiniz kanala ne zaman girdi??

esin123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
68
0
Bizim bebeğin kafası aşağıda ama kanala girmemiş,dr izine ayrılmadan doğsun istiyoz ama kanala ne zaman girer ki??doğum yapanların bebişleri hangi hafta girdi acaba??
yada kanala girdiği halde hala doğumu bekleyenler ne kadar süredir bekliyo acep...

Son düzenleme:
Esin, ben de aynı durumdayım. Dün doktorum bebeğin kafasının kanala girmediğini söledi. 39. haftamdayım ve yüksek ihtimalle sezeryan olursun dedi. Gelecek hafta çatı kontrolü yapcak, beklicez artık..

ben 2008 temmuz annesiyim. ılk bebekler genelde 36-37. haftaya kadar aşağıya inerlermiş ve kanala girmeye başlarlarmış. Doğumdan 15 gün önceki kontrolümde kanala girmemişti hala ve doktorum öuhtemelen sezeryan olacak dedi, mobil kafaymış yani kanala girmediği için hareket ediyor hala. Sezeryan oldum epiduraldi (tavsiye ederim) sezeryanda doktorum çok doğru bir karar vermişiz yukarılarda geziniyor halen bu çocuk dedi.
Ama 2. gebeliklerde doğum anında bile kanala girermiş (fark neyse bilmiyorum).

benim dr da dedi ki doğum yapanların yüzde 90'ı kanala girermiş,yüzde 10'u da kanala girmeden doğabilirmiş.ama ben kanala girmeden normal doğumun zor olacağını düşünüyorum.
melisin yazdıklarını okuyunca baktım,bizim oğlan sürekli midemin altından tekmeliyo,karnımın üst taraflarında geziniyo:sinifsinif: bakalım nolcak....

benim dr da dedi ki doğum yapanların yüzde 90'ı kanala girermiş,yüzde 10'u da kanala girmeden doğabilirmiş.ama ben kanala girmeden normal doğumun zor olacağını düşünüyorum.
melisin yazdıklarını okuyunca baktım,bizim oğlan sürekli midemin altından tekmeliyo,karnımın üst taraflarında geziniyo:sinifsinif: bakalım nolcak....

esincim insanların karınları aşağıya düşer hani belli olur dışarıdan bile, benim 39 hafta olmuştu sanki gittikçe yukarıya çıkıyordu ayağı ağzımdan çıkacak gibiydi. Hiç inmedi yani. Belli olmaz belki seninki farklı olur. Sadece topuk değil dirseklerini dizlerini de hissediyorsun canım. :emir_bebek:

kızlar,ben doğum yaptım.hastaneye kontrole gittik,dr ultrasonda baktı ve bebek kanala girmemiş dedi. bizde dedik ki normal olsun istiyoruz napabilirz dedik. dr suni sancı ve rahim ağzının yumuşaması için ilaç kullanabiliriz ama ne kadar başarılı olur bilemem herkese göre değişir dedi.önce vajınal muayene yapalım dedi.
vajinal muayenede rahimin 4 cm açıldığını ve doğumun başladığını söyledi.dr'a çocuk yukarda mı dedim.evet yukarda ama doğumun başlamış epidurali vurup suni sancıya başlayalım dedi.suni sancıyla açılma 6 cm ye çıktı ama çocuk hala yukardaydı.artık açılma da durmuştu.dr bebeğin suyunu açtı aşağı insin diye.7 cm ye çıktı ve yine durdu.bebek aşağı inmedi rahim ağzına ilaç koydular,bende odanın içinde yürüyüş yaptım bol bol.sonra doğuma aldılar,3. ıkınmamda çocuk doğdu.
bu arada çok hurma yedim açılmayı sağladı.
epidurali de tavsiye edrimkaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
X