2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim...(ARŞİV)

SIVI: Emziklilikte su metabolizmasında artış vardır. Alınan su süt salgılanmasıyla, metabolik su ise artan yiyecek alımıyla artmaktadır. Süt miktarının değişmemesi için annenin sıvı alımını arttırmak gerekir. Günlük alınan toplam sıvı miktarı yaklaşık 3 litre olmalıdır. Bu miktar pratik ölçülerle 12 su bardağı su, süt, ayran, hoşaf, komposto, limonata, şerbet, meyve suları şeklinde önerilmektedir. Çay, kahve gibi içecekler süt verimini azaltmaktadır.
Dengeli ve yeterli beslenen kadınlarda, gebelikte biriken deri altı yağ dokusu, emziklilikte süt yapımında kullanılır. Bu süre içinde zayıflama diyeti yapılmamalıdır.
ALINTIDIR
 

al bandende o kadar bende çok korkuyorum süt olayından benim memelerden şimdiye kadar sıvı felan da gelmedi gelenler olmuş galiba bol olur inşallah o pompalardan almalı galiba he gögüs ucu krami varmış sürünce yıkamak gerekmiyormuş markasını hiç hatırlmıyorum gezerken nette karşıma çıkmıştı galiba:umursamaz:
 
 
ahanda kasılıyorum işte of yemekte yok ben biraz çıkayım arkadaşlar ugramaya çalışırım zira fazlaca kasıldı benim oglan öpüyorum hepinizi
 
 
oyyyyy süper bi haberrrr:lepi:

tebrik ederim canımmmmm sıra kuzuyu kucağa almaya geldiiiiiiiiiiiidelikafaduldenŞeniz

canim cok tesekkur ederim.

Stardustcum sana da cok tesekkur ederim. kurtuldum ya nasil rahatladim anlatamam. bundan sonra Tr ye donecegimiz kolileri yapacagiz.evdeki dokuntuleri attim, evi tamizledim biraz. koltuk yuzleri vs yikanacak, cunku esyalar satilacak. araba satilacak. ayni arada bebek gelecek:) ohhh cok isimiz var cok.

biraaz misafir icin tatli tuzlu kurabiye yapayim. gelen giden olur bebek dogunca. bir de yemek yapip dolaba atmam lazim. annem kimsem gelmeyecek. dua edin kizlar insallah hayirlisi ile normal dogum olur. zaten emzirme problemi yasayacagiz buyuk ihtimalle bir de sut gelmezse ne yaparim?:çok üzgünüm:
 
Son düzenleme:

canim cok guzel bir haber. darisi basima insallah.
 

ay herkese masallah. yeni dogum yapan anneleri tebrik ederim. darisi basimiza insallah.
 
selam kızlarr

bugün lavaboda elimi yıkadım sanırım hızla dönmüşüm çamaşır makinasının köşesi nasıl battı karnımaamafoldumben ama öyle böyle değil anında kıpkırmızı oldu ve çok fazla acıdımafoldumben
bi 5 dk kızımda ses hareket yok annemle kızkardeşim bendeydi kardeşim abla hemen doktora git dedi zaten bende evhamlıyım eşimi aradım hemen
aramış doktoru hemen hazırlan dedi
gittik bekletmeden aldı bizi sağolsun
çok şükür ki kızım iyiydi zaten yoldayken başladı hareketlere oynamaya:Saruboceq:
yalnız bağırsaklarında tata varmış teyzeleri inşallah yapmaz dedi doktor
nst ye bağlandım herşey çok iyi çıktı hiçbi sorun çıkmadı
o tata işine canım sıkıldı şimdi sık sık gidicez inşallah kızım yapmaz tatasını:gitme:
 
oyy swetimizde kavuşmuş defnesine gözü aydınnna.s.

darısı bizlere inşallahhh:Saruboceq:
 

canım yaaa , belli mi olur , bir gün siz de gelirsiniz buraya , hele şarkınız bitsin , neden olmasın :sm_confused:

valla bilakis eşiyle görüştüm ama demekki çok önemli değilmişiz ki ne diyelim emel iyi bile demediler....
allah evladıyla bir ömür boyu mutlu kılsın inşallah....


ya o kısmı benim de içimi bulandırmadı desem yalan olur .. bunca insan meak etmiş i uğraşmış didinmiş , iyi bir haber almak için , dönüp bi evet emel iyi oğlumuz iyi , teşekkürler demelilerdi .. neyse vardır kendilerince bir bildikleri :sm_confused::1closedeyes:


fitil yapmamı bekliyormuş keratam sinsi sinsi :roflol:
hemmen başladı oyunlarına deli danam delikafadulden


bilgiler umarım işe yarar

inşallah yarayacak canım günü geldiğinde ...sağol paylaşımın için Şeniz


bende öyle şakır şakır gelmedi , bazen kaşınıyor gibi oluyor uçları bakınca minnnnnnacık saydamımsı bir damlayı görüyorum hemen .. yada göğüs uçlarının içleri kıtır kıtır sarımsı oluyor , sanırım bir damla da olsa gelen o pütürcüklerin arasında kuruyup kalınca öyle oluyor ..
ben hem göğüs ucu çıkarıcı ( tirle diyorlarmış buna ) hem de manuel göğüs pompası aldım .. şimdilik bunlarla idare edicem eğer iş görmezse ileriki zamanlar için hem pilli-elektrikli hemde manuel özelliği bir arada olan pompalar varmış , ondan alıcam sanırım :uhm:

canım eşim ayın 20sinde geldi.. 1 temmuzda da gidio askeree.. bize yine ayrılıkkk yani.. doğumda yanımda olamayacak büyük ihtimal.. 23ünde dönecek inş...

ay hadi yaaa , şimdiden Allah kavuştursun .. belki izin verirler komutanları , inşallah yaaaa :Saruboceq:
güle güle gitsin ve hayırlısıyla sağ salim dönsün evinize ...



rica ederim canım ...
inşallah bebiş de dönmüştür tam süper olur bu kez ve tam kutlamalık olur aynı zamandaaa delikafadulden
hazırlıklarını yaparken yorulmamaya dikkat et tatlım yerimseniben
 
amin canım aminde dikkat et kendine ya acımıştır tabi karnımıza en ufak bişey oluyor aklım çıkıyo yerinden...de bu tata işi can sıkıcı evet...araştır bakalım belki vardır bi yolu tatasını yapmaması için...:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…