• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu,

*Bir geometri kitabı yazdığını,

*Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,

*Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu.

''Atatürk'' çiçeği'nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını,

*Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini,

*Kurtuluş Savaşı'nda rütbe alan bir çok kadın askerlerimizin olduğu, dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu, Üst teğmen Kara Fatma'nın 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reisliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu,
*Bir röportajda Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?' diye sorulduğunda 'Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz' dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu,

*1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; 'Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim' dediğini,
*1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;'Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir' denildiğini,

*1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar taşına yazılmasını istediği metinde; 'Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm' yazdığını,

*2000'de ABD Başkanı'nın milenyum mesajında; '' Milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir' denildiğini,

*2005'de Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisinin 'Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'ü örnek alsın yeter' olduğunu,

*2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini,

BİLİYOR MUYDUNUZ!!!

CUMHURİYETİMİZİN 85. YILI KUTLU OLSUN...

hselam kızlar
canım çok sıkkın bugün doktordaydım diyetisyen şeker sonuçlarıma bakıp düşmediğini görünce beni dahiiye doktoruna yönlendirdi .dahiliye duktoru rejime bir hafta daha devam etmemi ondansonra insüline başlayacağımızı söyledi doğuma kadar her hafta dahiliye doktoruna ve doğum doktoruna görüneceğim işin kötüsü bebek doğum pozisyonunda ve kasıklarda duruyor doktorum yatacaksın dedi
sevindiğim tek şey bebeğim iyiymiş 39 cm ve 1064 gr olmuş doktorumuz uzun boylu olacağını tekrarladı 0 3 aylık aldıklarını değiştir dedi . işallah sizide sıkmadım malum biraz uzun oldu
dinlediğiniz için şimdiden teşekkürler

cnm hayırlısı inş geçer zor valla her hafta gel git doğum pozisyonunu çok erken almamışmı ayy dikkat et hiç kendini yorma ki bebiş gelmesin ben de korkuyorum erken gelcek diye çok gezentiyimde bu aralar bende tam senin haftanda doktora gittiğimde 27+4 ken kilosu 1202 gr boyu 33 cm di senin ki maşşallah baya boylu biz eşimle uzunuz doktor benimkine uzun demişti senin ki maşşallah allah sağlıkla ve zamanında kucağına almayı nasip etsin cnm herşeyin hayırlısı

uzunbeyazbulut geçmiş olsun canım üzülme az kaldı en azından biraz daha sık dişini allah kolaylık versin sana canım

montesori yazı için teşekkürler çok güzel bir yazı

Montesori bu akşam ne güzel olur köprü siz seyredersiniz Linayda gidecekmiş üsküdara izlemeye, benim yerimede izle olurmu doya doya

Herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun kızlar. Sabahtan beri sitede sorun vardı yine.
Başka bir sitede dolaşırken bi yazı buldum , çok hoşuma gitti.
Bebekler Doğarken Ne Düşünür?

Beyefendi bir yanlışınız olacak ben birinci gelmiştim, içeride kalma hakkına sahibim..

merhaba dünya !

ben buraları bir yerden hatırlayacam ama du bakalım..

len len len, dikkat etsene beeee, kesiyodun kafami, hay ben bu sezaryen dogumu icad edenin..

alemin krali geliyoo, geliyoo, geliyoooo

aha! sira bana geldi! nihohao

ben gidiyom sen istersen kal daha.. (ikizler)

bitirdin beni doktor abi, benim bittiğim gün bugündür doktor abi.

hay arkadaş yaa ne biçim muamele daha 2 ay önce çıkalım dedik çıkarmıyordunuz şimdi ne öle ıh mıh
iyi tamam çıkıyoruz alla alla yaa....

birey laz olacaksa muhtemelen uyyy daa olacaktir

her son yeni bir başlangıçtır, her başlangıç ufuğunda bir sonla belirecek olan..uhass noluyo yaa..ıngaa...

Şştt, doktor musun nesin, babam bile bu kadar kurcalamadı, çek elini, bak ağlarım

şimdi çıksak dışarı, soğuktur kesin... çıkmasak, artık kıçım bile sığmıyo buraya... oooff of!
çıkınca basacam çığlığı o olucak.

lan neydi lan?!... hah iki ekmek bi kısa marlboro.

Uleyn şimdi dışarı çıkcam, O2 ciğerlerime gelcek, yakcak böğrümü, sonra işin yoksa ağla .. Üff şimdiden kasıldım haa

ulan su kollarımı kafamin arkasina koyup bacaklari duz tutsam daha hizli cikarmiyim acaba??

hele şükür ucunda ışık olan bi tunel gordum sonunda. ışığa dogru gitsem mi? ya bi dakka, kim itiyo lan beni?

montesori cevap verdim şimdi diğer taraftan burdanda söyliyim..saat 7 de başlıyacak ama 8 i bulur..

nurgul hoşgeldin hayırlı olsun bebeğin..

waterfull sağol canım çok güzel yazı :))

waterfull çok hoşmuş okurken oğluşumda anlar gibi tekmeleyip durdu

nurgül hoşgeldin aramıza sanada sağlıklı hamilelikler

linay okudum canım da eşim cıkmak isterse dısarı geliriz bende cok istiyorum ama kendisi ev kusu annesi göbegini evde unutmus ...benim annemde sokaklara atmıs bu konuda cok zıtız 15 gün evden cıkmadıgı olur bazen:))
waterfull yazı güzelmiş benim oglumda tekme atıp duruyo hosuna gitti ...birde oglum teyzelerini çok seviyo:)) arkadaslarını da:))

BU ŞİİR KAFİYESİZ KALMASIN EMİ ?

Bu yaşa gelinceye kadar ezbere bildiğim bir sözle büyüdüm ben: “ Anne ol, beni o zaman anlarsın.”

Kimi zaman nemli gözlere eşlik ederdi bu kelimeler de acıklı bir türkünün hikayesini dinler gibi olur içlenirdim. Kimi zaman da gençliğin verdiği deli bir hırçınlıkla ruhumu tehdit eden tiz bir ses sanır kulak asmazdım bu söze. Anacım bugün bana: “Anne olacaksın !” dediler. Yani ben şimdi sen gibi mi olacağım ? Yani şimdi akreple yelkovan, seni anlayabileceğim bir zümrütten zamanımı mı gösteriyor ? Becerebilecek miyim dersin ? Öğretmen olduğumda bir böyle heyecanlanmıştım. Halbuki “anne” kelimesi bütün unvanlardan öte. ‘Anne olmak’ seninle büyümüşken gözümde, o en çok senin başına yakışan pırıl pırıl parlayan sabır tâcını bana mı devredeceksin şimdi ?

İçimde kendi kendime konuşmalarımla biraz olsun hafifletmeye çalışıyorum heyecanımı. Sonra insanlar durmadan dinlenmeden nelere ulaşmak için çalışıyorlar diyorum içimden. Gece gündüz demeden dişini tırnağına takıp uğraşıyorlar.Ya anne olmaya çalışmak ? Bu mutluluk için ölesiye çalışmak bile nafile; çünkü anne olmayı başarabilmek bir mucize!

İçimde bir mucize büyüyor, ben büyüyorum, gözümde kainat büyüyor.

Senin atacağın adımlardan önce yürümeyi öğrenen benim aslında bebeğim, farkındayım da şu an emekliyorum. Senin için yaşamaya ve alışmaya çalıştığım şeyleri anlatmak için anneliğin o geniş fedakarlık anlayışına yakışır mı bilmem ama biraz annemden kalan annelik sancısını anlamaya, biraz kendimi sana tanıtmaya ve biraz da senin için ortalığı toparlamaya çalışacağım.

Öyle deli dolu biri değilimdir. Daha çok canı tez demek daha doğru olur. Bir işi hemencecik yapıp yenisine geçmek isterim; ama doktor Zeynep teyzen daha yavaş hareket etmem gerektiğini söyledi. Bu yüzden şimdileri bir köşe minderini andırıyor halim. Biraz da çocuksuyumdur yani severim hareketli olmayı; ama şu aralar tâkâtim yok yürümeye bile. Şikayetçi olduğumu sanma zaten geçecekmiş bunlar kısa bir süre sonra.

Gençlik heyecanından mıdır nedir bilmem, pek sevmezdim otobüs ve trenlerde bir yerlere tutunmayı ya da merdivenlerden inerken pek umursamazdım basamakların sayılarını. Şimdi sen varsın diye içimde, düşmemek için yere, sımsıkı yapışıyorum gördüğüm her korkuluğa.

Hep bir yerlere yetişecekmişim gibi koşarcasına giden ben, küçücük adımlar atıyorum şimdi. Hele bir de tansiyonum düşüp gözüm kararınca yüzüm kireç gibi oluyor da boylu boyunca uzanmak istiyorum betondan soğuk yollara ama sen varsın diye dayanıyorum.

Canı tatlı denilen insanlardan olmadım hiç, yani pek acımaz canım ya da hemencecik velveleye vermem ortalığı. Şimdiyse ödüm kopuyor hasta olup da ilaç almak zorunda kalırım da sana zarar veririm diye. Sırf bu yüzden hiç sevmezken üst üste giyinmeyi, seni soğuktan koruyormuşum gibi geliyor da incecik şeyler giymeyi erteliyorum bir sonraki yaza.

Terlik giymek pek âdetim değildir ama üşütmemeye dikkat et diyor doktor ki çok kolay nezle olur da aldırış etmezdim. Şimdiyse sen geleceksin diye ‘biz’e iyi bakıyorum.

Artık baktığım her şeyden senin de etkilendiğini, duyduğum her şeyi senin de duyduğunu öğrenince görmenin bile manası değişti. Kötü şeylere nazar etmekten sakınıyorum kendimi. Kelimeleri tek tek cımbızla seçiyorum da öyle konuşmaya çalışıyorum sanki.

Hasılı senden önce senden sonra diye ikiye ayrılıyor zaman. Her şeyi paylaşmayı öğrenmiştim de bedenimi ilk kez paylaşıyorum, belki de bu yüzden kendimi sana bu kadar yakın hissediyorum. Sen susadın diye su içtim, sen aç kalma diye ben de acıkmış gibi yaptım. Ağzıma koymadığım şeyleri, ismini bilmediğim yiyecekleri sen içimdeyken istedim. Baban kitaplara düşkün bense kumaş parçalarına, seviyorum işte renkli renkli alıp giymeyi; ama artık beşiğini düşünüyoruz nefes alacağın odanı, cicilerini. Daha iktisatlı daha hesaplı olmaya çalışıyoruz; çünkü sen geleceksin dünyamıza, mesela kontrollerin için aylık para ayırmayı dahi senin üzerimizdeki şirin haklarından birisi olarak sayıyoruz, buradan da anlamış olman gerekir ki, biz senden önce bir çiftken, seninle beraber gerçek bir aile olduk.

Bu sözleri babana okurken kalbimin nasıl heyecandan attığını bir bilsen, bak gördün mü karıştırdım gene. Senden daha iyi kim hissedebilir ki ama değil mi ; kalbime en yakın kalp seninki çünkü, hoş gör alışacağım buna da.

Babanla yazmaya başladığımız bir şiir var, yıllardır yazıyoruz; ama şiirin bir yeri eksik kaldı, hadi sevgi şiirimizin en güzel kafiyesi, bebeğim gel, gel de bu şiir kafiyesiz kalmasın, bi de babanı beraber bekleyelim, yalnızlıklardan gönlümde oluşan korkuları ve boşlukları seninle doldurayım ve tebessüm ettireyim, can suyum, rabbim seni korusun, miniğim benim, can parçam, içimde büyüttüğüm nazenin çiçeğim, rümeysam…

Ben gül koklasam senin ağzın gül kokarmış, öyle diyor bir şair, bense babanla beraber seni koklamak istiyoruz bebeğim, seni koklayınca kim bilir elimiz-ayağımız birbirine dolanır mı bilmiyorum; ama evimiz güllerden bile daha güzel kokacak bundan eminim, bir gül gibi dünyamıza açacağın güne, saate dek bir yudum su gibi geçsin zaman ve gözlerimi açayım ki sen…o kadar güzelsin ki!!!

bu şiir kafiyesiz kalmasın tatlım emi ?

BENDE BUNU PAYLASMAK İSTEDİM KIZLAR...

linay okudum canım da eşim cıkmak isterse dısarı geliriz bende cok istiyorum ama kendisi ev kusu annesi göbegini evde unutmus ...benim annemde sokaklara atmıs bu konuda cok zıtız 15 gün evden cıkmadıgı olur bazen:))
waterfull yazı güzelmiş benim oglumda tekme atıp duruyo hosuna gitti ...birde oglum teyzelerini çok seviyo:)) arkadaslarını da:))

ayyy yerim ben onu teyzelerini arkadaşlarını da severmiş minik tosuncuk, bizimkide seviyor çok burda yazarken tekmeleyip duruyor

azcık naz yap cilve yap şekerim sen hamilesin kullan bu kozu işte :jeyyar:

benimkide senin ne işin var bu halinle oralarda dedi ama sonuç olarak gidiyoruz işte :))

montesori çok güzel bir yazı daha ilk paragraftan ağlattın beni, okurken gözlerimden aktı yaşlar hep teşekkür ederim paylaştığın için canım, senmi yazdın bunu ?

Back
X