2009 Nisan Anneleri buraya

ya kızlar ben çok sinirliyim aşırı önceden pamuk helva gibiydim ama şimdi sinir ve ağlama krizleri geçiriyorum hiç sebepsiz, çok korkuyorum ya sinirli olmanında zararı var bebeğe,sizde de böyle durumlar varmı

Tugcecim hangimiz normaliz ki :) fiziksel oldugu kadar duygusal olarak da farkli duygular icindeyis o yuzden butun bunlar cok normal hic merak etme..simdi degil ama ilerde bebeklerin 6 aydan sonra annelerinin butun duygularini hissetiklerini hatta sinirli hamilelik geciren annelerin bebeklerinin de gergin oldugunu okumustum :)

arkadaslar ben sinirli degilim ama çok hassasım hemen herseye ağlar durumdayım gozlerımden yaşlar akıyor kendımı tutamıyorum.çok hasas oldum.

merhaba arkadaşlar,
herkesin ramazanı hayırlı olsun.benimde bir günüm bir diğerini tutmuyor.dün öyle mide bulantım vardı ki böyle devam ederse eyvah dedim ama çok şükür bugün sadece sabah yokladı.şu an yok ama mide yanması çok oluyor bende de.mide yanmasına ne iyi gelir??aranızda midesi cayır cayır yanan var mı?:)

Benimde midemde yanma var, bulantı var, kaynama var. Halsizlik uyku hali ve şimdi de biraz ateşim var gibi. Hiç keyfim yok bugünsenağlama
Herkese iyi ramazanlar diliyorum. Ben oruç tutmuyorum, zaten normaldede tutamam, tansiyonum çok çabuk düşüyo. Şu anki durumumda zaten imkansız. Gerçi pek bişey yiyemiyorum, hep saçma sapan şeyler. Ama eşim tutuyo ve canavar gibi dolaşıyo, onun bu hali benim zaten altüst olan psikolojimi daha da çok karıştırıyo. Aslında ramazan bu şartlarda kabus gibi benim açımdan, normalde çok severim, huzur demek manevi bi rahatlık demek, hep dualarla geçiririm oruç tutamasamda ama evde bi canavar olunca korkunç oluyo-tatlicadiarzu- Bebek korkuyooooooo:çok üzgünüm:

Tugcecim hangimiz normaliz ki :) fiziksel oldugu kadar duygusal olarak da farkli duygular icindeyis o yuzden butun bunlar cok normal hic merak etme..simdi degil ama ilerde bebeklerin 6 aydan sonra annelerinin butun duygularini hissetiklerini hatta sinirli hamilelik geciren annelerin bebeklerinin de gergin oldugunu okumustum :)

canım teşekkürler cvp için çok üzülüyorum böyle sinirlendiğim için bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum güzel annemide kırdım bugün kadıncağız oruç oruç bide benimle uğraşıyor sonra oturup ben nasıl bir evladım diye ağladım sonra değişik akıntılar kasılmalar başladı hemen kendimi topladım inşallah birşey olmamıştır yavruma Allah korusun bebeklerimizi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaslar ben sinirli degilim ama çok hassasım hemen herseye ağlar durumdayım gozlerımden yaşlar akıyor kendımı tutamıyorum.çok hasas oldum.

bende hem ağlıyorum hem sinirliyim böyle değildim önceden hormonlar bide bebeğime birşey olacak korkusu beni bu hale getirdi Allah sağlıkla hayırlısıyla bu zor günleri atlatmamızı ve bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bende herkeze bol dualı hayırlı sağlıklı ramazanlar diliyorum.

slm arkadaşlar nasılsınız bakiim .ramazan ayı bütün herkese hayırlı olsun ...ben 3 gündür mide zafiyeti geçirmekten giremedim kk ya ..o kadar fena oldumki hiç bişey yememekten mide asidim tavan yapmış ve reflü oldu bende ..sakın aç durmayın mutlaka bişiler zorlada olsun atıştırın ..
neyse bu arada dr agittim bu gün ..bebeğimin kalp atışını gördük çok şükür..kese 20mm embriyo 5.6mm olmuş ..şu anda herşey normal dedi ..emriyo 7 haftalıkken kaç mm olduğunu hatırlayan veya usg resmini saklayan varsa paylaşırsa sevinirim ..
neyse midem için ilaç yazdı ..gaviscon ve dramamin kullan dedi .. gaviscon arada içerim ama dramamini içmem heralde..şu midemin yanması geçse daha iyi olucam .. ALLAH hepimize sabır versin ..a.s.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar nasılsınız bakiim .ramazan ayı bütün herkese hayırlı olsun ...ben 3 gündür mide zafiyeti geçirmekten giremedim kk ya ..o kadar fena oldumki hiç bişey yememekten mide asidim tavan yapmış ve reflü oldu bende ..sakın aç durmayın mutlaka bişiler zorlada olsun atıştırın ..
neyse bu arada dr agittim bu gün ..bebeğimin kalp atışını gördük çok şükür..kese 20mm embriyo 5.6mm olmuş ..şu anda herşey normal dedi ..emriyo 7 haftalıkken kaç mm olduğunu hatırlayan veya usg resmini saklayan varsa paylaşırsa sevinirim ..
neyse midem için ilaç yazdı ..gaviscon ve dramamin kullan dedi .. gaviscon arada içerim ama dramamini içmem heralde..şu midemin yanması geçse daha iyi olucam .. ALLAH hepimize sabır versin ..a.s.

canım geçmiş olsun,bende aynı rahatsızlığı geçirdim hamileliğin başlarında ama benimki hem reflü hem gıda zehirlenmesiydi acillik oluyordum ama ağrı kesici iğne vururlarda bebeğime bişey olusa diye gitmedim sadece 1 kereye mahsus doktorun tavsiye ettiği ağrı kesiciyi içtim,aman dikkatli olun gebelik döneminde daha fazla mide rahatsızlığı görülüyor çok zor geçiyor sanada tekrar geçmiş olsun,ben en son 6. haftada kontrole gittiğim için soruna cevap yazamıyacağım ama maşallah gayet iyi gözüküyor.gaviskonu rahatlıkla kullan canım bende kullandım günde 6 ölçeğe kadar serbest.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ilk kez bana göre 6+2 doktora göre 5+6 iken gitmiştim.....ben sata göre doktor ultrason ölçümüne göre söylemişti....bende acaba niye 3 gün geriden geliyoruz derken bana göre 8+1 doktora göre 8+3 kende gittiğimde anladım ki henüz ordaki mm..ler pek anlamlı sonuçlar vermiyor....çok keskin farklar olmadığı sürece birbirimizden 1-2 mm daha ufaka veya büyük oluşumuz sağlıklı sonuçlar değil.....bir müddet sonra gr'larla ifade edeceğimiz günler gelicek inşallah.....6+2 ken olan sonucumu evden bakıp sölerim akşama arzu edersen.....sağlıklı hamilelikler:nazar:

Benimde midemde yanma var, bulantı var, kaynama var. Halsizlik uyku hali ve şimdi de biraz ateşim var gibi. Hiç keyfim yok bugünsenağlama
Herkese iyi ramazanlar diliyorum. Ben oruç tutmuyorum, zaten normaldede tutamam, tansiyonum çok çabuk düşüyo. Şu anki durumumda zaten imkansız. Gerçi pek bişey yiyemiyorum, hep saçma sapan şeyler. Ama eşim tutuyo ve canavar gibi dolaşıyo, onun bu hali benim zaten altüst olan psikolojimi daha da çok karıştırıyo. Aslında ramazan bu şartlarda kabus gibi benim açımdan, normalde çok severim, huzur demek manevi bi rahatlık demek, hep dualarla geçiririm oruç tutamasamda ama evde bi canavar olunca korkunç oluyo-tatlicadiarzu- Bebek korkuyooooooo:çok üzgünüm:

Ay April oyle bir siralamissin ki uzuldum :KK43: sikma canini az kaldi oyle dusun bak 12 haftada gececekmis bulantilar (kimileri 16 da diyor ama ) icini ferah tut..ama esin konusunda haklisin insan zaten bu kadar kotu olaylar yasarken destek bekliyor insallah o da alisir oruc olayina da seni kirmaz :))

kızlar bende bugün sabah güne güzel başladım ama evin içinde bi koku bi kokuu gece sahurda geldi o koku hala gitmedi burnumdan koku çok fenayımm çıkartsamı çıkartmasamı bilemiyorumm.....geçecek inşallah geçmezse yataklara düşecem ilerleyen günlerdeeee...

birde kızlar dün bütün gün ağladım yaaaaa herşeye ama televizyonda gördüğüm herşeye ağladım akşamda eşime ağladım:))) yemek yemedim diyee bana kimse yemek yapmıyor dedim:))))))) şimdi düşünüyorumdaa ne gereksiz ağlamışım oda gülüyordu zaten:):KK66:)))

kızlar benim işler kötü gidiyor sanırım kahverengi leke gelmeye başladı benzetmek gibi olmasın ama öteki kaybettiğim gebeliğimdeki gibi,moralim çok bozuk herhalde bebeğim gelişmiyor.

Ay April oyle bir siralamissin ki uzuldum :KK43: sikma canini az kaldi oyle dusun bak 12 haftada gececekmis bulantilar (kimileri 16 da diyor ama ) icini ferah tut..ama esin konusunda haklisin insan zaten bu kadar kotu olaylar yasarken destek bekliyor insallah o da alisir oruc olayina da seni kirmaz :))

Canım sağol, öyle böyle geçicek bugünlerde. Sonunda sağlıklı bebeklerimiz olsunda, başka bişey istemiyorum. Kızlar lütfen dinlenin bu haftalarda, çok önemli. Çalışan arkadaşların işi zor, onlarda mümkün olduğunca masalarında oturmaya çalışsınlar. Yazmıyım burada moraliniz bozulmasın ama herşey normalken birden kötü şeyler olabiliyo, çok yakınımda yeni yaşanmış üzüntüler duydum, fazla düşünmemeye çalışsada böyle şeyleri elimizde değil,mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın 16 haftalara kadar çok riskli, bizler için.

Bu arada eşim bugün itibariyle bu sene oruç tutmaktan vazgeçtikaydirigubbakcemile3 bebek ve ben çok mutluyuzkaydirigubbakcemile3

Tuğçe8 sesin çok çıkmıyo bu aralar neredesiiiiiinnnn? İyi misin? Senin dr.kontrolün ne zamandı?:eek:

kızlar benim işler kötü gidiyor sanırım kahverengi leke gelmeye başladı benzetmek gibi olmasın ama öteki kaybettiğim gebeliğimdeki gibi,moralim çok bozuk herhalde bebeğim gelişmiyor.

Canım şimdi yazdım neredesin diye sende yazmışsın bişiler. Sakın sakın bozma moralini. Dr.unu ara bence hemen! Ve şöyle bişey var 2. regli dönemlerimiz geldi vucut otomatik olarak lekelenme olabiliyomuş. Birde bebek yerleştikçe de olabilirmiş. Endişe etmeden önce doktorunu ara hemen, bize de haber ver canım:Saruboceq:

başından beri tedirgin gidiyorsun tuğçe......olağan lekenlenmelerden biri olabilir hemen endişe etme.....yakınındaysa hastane hemen gidip endişelerine son ver bence ve lütfen biraz rahatla.....bende ilk bebeğimi kaybettim ama bunu kaybetmiyeceğim diye başta kendime söledim şimdide mutlu ve huzurlu olmaya çalışıyorum....üstelik gebelik kesesinin yakınında 4 haftadır geçmeyen iç kanama olmasına rağmen.....sağlıklı bebek anneyi bırakmaz.....allah sağlık,sıhhat versin canım

X