2009 Nisan Anneleri buraya

bayramzedeler evlere dönüyor....bizimde bitti artık bayram gezmelerimiz şu saat itibarı ile....çocuğum külotlu çoraptan sıkıldı yada ben sıkıldım ki gelirgelmez idili soyuyorum ve hafif kaşıyorum bacaklarını kan dolaşımı hareketlenicek gibi geliyor:)).....kızımı uyuttum bakınayım dedim akşama kayınpederlere mangala gidicekmişiz:KK43:(...bu arada idil düzensiz uykusuda olsa 10-10.30 gibi yatardı ama artık 12.30-1 oluyor....acil bu akşam yatırmam lazım yarından sonra iş başlıcak....herkese tekrar hayırlı bayramlar dilerimm....

evt.canım bende farkettim sadece 2 ege var:)
ilk zamanlar bende rendeleyip veriyordum.
dışarı çıktığımızda hazır meyve pürelerine başlayınca ege hazırı tercih etmişti.
artık herşeyi evden hazırlayıp vermek istediğim için denemelere başladım.
dünkü denemem malesef başarısızdı:KK43:
bugün 1 elma,1 mandalin ve yarım muz rendeledim ve hepsini bitirdi.
kıymalı şehriye çorbasını da içtihihoyyyt
kahvaltıyı sevmeyen bebişlerin annesine bir öneri benden....
bir ara ege kahvaltıyı istemedi ve bende pekmez yerine reçel koymaya başladım ve artık yiyiyor kahvaltısını.
reçel derken suyundan değilde ayvaysa 2 küp ayva,yada 1 kayısı gibi..... ezip karıştırıyorum.
saol canım bide öyle deneyelim bi ege daha var afacanege:))

nasıl geçiyoo bayramm

1. günü evdeydk hep etle ugraştım tüm etleri küçük küçük dograyıp buzlaga attım
2.günü gezdikk pasoo
3. günü evdeyim misafir bekliyorum yemek yaptımmm birsürüü
4. gün allah kerimm
zeynepp hala diş çıkarmadı ama alttlı üstlü dişetleri hep kabarıkk heralde hepsini birden çıkartcak
ve çook öksürüyoo 2 gündr fitil veriyorummm valla sabaha kadr uyyoo napıyım 1 aydr uyku nedr unutmuştumm

tüm hasta olan bebişlerede geçmiş olsnn
geçmiş olsun cnm

bizde hastalandık kızlar bugün doktordaydık keremciğimin boğazları kızarmış nasıl huzursuz nasıl yaramaz anlatamam ateş falan yok ama sürekli ağlıyor ve feci ksuyor 2 şurup ve 2 fitil kullanıcaz inş. ii gelir senağlama

biz hiçbiyere gitmedik desem yeri kayınvalidemeler ve annnemlere bizde akrabalık bağlaarı pek yoktur bazı kişilerle oh ii oldu bir yandan:))

iyi akşamlar .........

annemlerdeyim ve canım çok sıkılıyor ilk gün etlerle uğraştık 2.gün annaneme gittik bugünde babam büyük olduğu için misafirler vardı hiç gezmeye falan gidemedik eşim ev kuşudur 50 sene dışarı çıkmadan yaşar evde sinir oluyorum ya kalas gibi bir adam.........

yusuf yerlerde emekliyor annemle erkek kardeşim aynı apt oturuyorlar çocukları acayip grip olmuşlar allahın gerizekalıları çocukları sürekli buraya getiriyorlar insan olan anlar ama nafile yusufta hapırıp duruyor bu insanlar neden böyle yaaaaaaaaaa

sultan çok geçmiş olsun kereme.inşallah hemen iyileşir.

ben deaz önce annemle konustum bugün yığınla misafir gelmiş iyiki götürdün çocuğu diyor halamın gelini fecii gripmiş bizim gelinimiz yeğenimi uyutayım diye içeri götürmüş korkmuş grip bulaşır diye ama 2 yaşında çocuk uyanıp gelince halamın gelini seveyim derken ağlatmış çocuğu ağzına vuruyor gibi yapıyormuş öyle çocuk severmiş miş gücüne gitmiş çocuğun zor susturmuşlar.gripsen gezme hadi geziyosan milletin çocuklarına elleme dimi ama.annem senin çocuklar niye gelmedi diince grip yüzünden gezdirmiyorum diyormuş.fıkra gibi kadın ya.

ben etlerle hiç uraşmadım adapazarında kesiyoruz biz annemlerle.etler gelince annem hepsini ayarladı kuşbaşı kesti poşetledi kıyma çektirdiler onlarıda yemeklik poşetledi ben sadece getirip buzluğa koydum :)

sultan çok geçmiş olsun kereme.inşallah hemen iyileşir.

ben deaz önce annemle konustum bugün yığınla misafir gelmiş iyiki götürdün çocuğu diyor halamın gelini fecii gripmiş bizim gelinimiz yeğenimi uyutayım diye içeri götürmüş korkmuş grip bulaşır diye ama 2 yaşında çocuk uyanıp gelince halamın gelini seveyim derken ağlatmış çocuğu ağzına vuruyor gibi yapıyormuş öyle çocuk severmiş miş gücüne gitmiş çocuğun zor susturmuşlar.gripsen gezme hadi geziyosan milletin çocuklarına elleme dimi ama.annem senin çocuklar niye gelmedi diince grip yüzünden gezdirmiyorum diyormuş.fıkra gibi kadın ya.

ben etlerle hiç uraşmadım adapazarında kesiyoruz biz annemlerle.etler gelince annem hepsini ayarladı kuşbaşı kesti poşetledi kıyma çektirdiler onlarıda yemeklik poşetledi ben sadece getirip buzluğa koydum :)

saol tatlım oh iyisin biz bayramın 1.günü eşimle etleri didikledik vallahi
insanlar ne kadar bencil olduğu bu mesajından da ortaya çıkıyor

kıslarrr geç oldu ama iyi bayramlar herkesee :)
ya ben bi fikir almak istiomm bn kızıma kaynanamla meselelerden dolayı hala mevlüt yapamadım 2 hafta sonra yapıcam şimdi hazırlıklara başladım heralde 60 kişi falan gelir.pilav-tavuk-sarma-börek-tatlı ve ayran servis edecem.sormak istediğim bu kalabalığa bölmeli köpük tabak mı kullansam yoksa cam tabak mı kararsız kaldım? köpük basit mi olur sizce?

QUOTE=sevdaazra;10275397]kıslarrr geç oldu ama iyi bayramlar herkesee :)
ya ben bi fikir almak istiomm bn kızıma kaynanamla meselelerden dolayı hala mevlüt yapamadım 2 hafta sonra yapıcam şimdi hazırlıklara başladım heralde 60 kişi falan gelir.pilav-tavuk-sarma-börek-tatlı ve ayran servis edecem.sormak istediğim bu kalabalığa bölmeli köpük tabak mı kullansam yoksa cam tabak mı kararsız kaldım? köpük basit mi olur sizce?[/QUOTE]

bende çocukların mevlutünde köpük tabak almıştım

valla basit masit ama çoook rahat

herkesin bayramını kutluyorum
benim pc bozuk giremiyorum şu an anneme geldim burdanyazıyorum:içelim:

canım ben vardım ama mesajını yeni aldım adanaya gitmiştim bende döndüm antep'e
Esra canim cok iyi olurdu AMA biz yarin Sabah ilk ucakla donuyoruz gelirken annemlerle arabayla geldik 13saat surdu AMA demirin hic zarari olmadi cok uyudu AMA donerken esimle ucakla gidiyoruz o felikende ucakla gelmisti arife calistigi icin neyse Bayram bitti bu arada urfada yaptik hem yrfaya hem antepe bayildim en kisa zamanda dahauzun gelmek istiyorum
kıslarrr geç oldu ama iyi bayramlar herkesee :)
ya ben bi fikir almak istiomm bn kızıma kaynanamla meselelerden dolayı hala mevlüt yapamadım 2 hafta sonra yapıcam şimdi hazırlıklara başladım heralde 60 kişi falan gelir.pilav-tavuk-sarma-börek-tatlı ve ayran servis edecem.sormak istediğim bu kalabalığa bölmeli köpük tabak mı kullansam yoksa cam tabak mı kararsız kaldım? köpük basit mi olur sizce?[/QUOTE
canm bizim mevlut 3hafta Sonu oldu yaklasik 200kisi falan geldi ben hepsindede kopuk tabak vehazir ayran verdimbasitmasit baska Turlu cok zor olurdu hele artik bebislerde buyudu:emir_bebek:

Ya kizlar hergun Bayram olsa hergun tatil olsa yok dmiycem gele bide gezme olursa oooooo kaymakli kadayif::)))))
antep urfa kesfettik AMA buralar supermis ben bayildim heleurfaya 10gun falan kalip gelebilirim ama kocamla fena kavga ettik urfada
10kisilik bir arkadas gurubuyla gezdik Annem babamda vardi Babam cok kiskanc ve huysuz biridir urfada cileden cikti Adam annemi beni kardesimi kollayacagim diye hic jeyif alamadi
urfadada sagolsunlar bizimle ayni Dili konusmayi red Eden bir esker grupcogunlukta
ve bize herhalde beyaziz diye uzunca!!!!!! Bakiyorlardi hem Babam hem kocam cileden cikti olan bize oldu Sanki fibgirdek olduk

Yinede keyifliydik simdi aldim sinirini::)))))
cok mistik yerler
hz eyup ve ubrahim peygamberede gittik bebislere cok dua ettim
allahim sana emanetler dedim

hiçte basit olmaz pratik olur en fazla:)).....esra sende evinde geçir anam bayramı...aynı apartmanda oturan gelini engelleyemezsin annene gelmemesi için....malum sen yokkende onlar varlar......belki gelmezsen annen darılır diye düşünüyordur....erkeklerin hiçbiri gezmeyi sevmiyor zaten yada seven çok azdır.....benim idili siz dahi bilirsiniz görmediğiniz halde yani uyuyan bir tip olmadığını...benim görümce şimdi kayınvalidelerde diyor ki valla gülşen abla ben çalışmasam idile bakarım kendi çocuğumla birlikte....onun çocuğuda yeni 1 yaşına girdi ama o kadar uslu ki.....uyurken soysa bile uyanmıyor...akşam 9.30 sabah 9.30 uyuyor hiç uyanmadan hemde doğduğundan beri....şimdide bana bakarım ben idili valla diyor bende dedim 2.gece geri verirsin hayatta vermezmiş...bende bekara karı boşamak kolaydır dedim bilmem anladı mı...)) böyle konuşmaları sevmem ama 2.doğurmak istiyormuş çok içimden dedim idile benzeyen bir çocuğun olsun bakalım görürüm dötünü:))

sultancım geçmişolsun kereme sanada allah sabır versin canım bebekler hasta olmasın yaa
geçmişi okuyamadım hasta olan varsa geçmiş olsun

Aksam 9 e30sabah 9 30uyuyan bur bebek mucize gibiiiiiii bende istiyorum
bizhala 2saat en fazla yyuyoruz::KK43:((((

X