- 22 Haziran 2009
- 1.405
- 6
-
- Konu Sahibi merakli_misafir
*Bebeklerinizle bir gününüz nasıl geçiyor?
*Bebeğinizle gündüzleri yalnız mısınız?
*Bebeğinizin ne kadar süre başındasınız, onunla oyun oynuyor ve konuşuyorsunuz?
* Bebeğinizle ne tür oyunlar oynuyor ve ne hakkında konuşuyorsunuz? Konuştuğunuz konuların ve söylediğiniz kelimelerin hep aynı olduğunu düşünüyor musunuz?
*Bebeğiniz uyanıkken, oyun oynamadığınız ve konuşmadığınız zamanlarda, ağlamıyorsa, bebeğinizi nereye koyuyorsunuz? Yanında egzersiz oyuncağı ya da başa bir oyuncak oluyor mu?
* Bebeğinizi ne kadar sıklıkla gündüzleri dışarı çıkarabiliyorsunuz?
* Bebeğinizle yeterince aktivite yapmadığınıza dair içinizde bir his var mı?
Bu sorulara cevap verirsek içimizdeki kötü hislerden kurtulabilir, birbirimizden yeni fikirler alabilir, bebeklerimizle daha iyi bir şekilde ilgilenme olanağı bulabiliriz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
sabah kalkıyoruz mamamızı yiyoruz oyun oynamaya başlıyoruz karşılıklı dil çııkarıyoruz agu diyoruz ağzımızla tükürükleri saçarak buuuu yapıyoruz kucaklta geziyoruz yada evde bebek arabasıyla geziyoruz etrafı izliyoruz beyefendi evde heryere benimle geliyo çünkü yalnız kalmakta hoşlanmıyo. bunları yaparken devamlı havadan sudan annesi saçma sapan şeyler anlatıyo oğluna. bu arada evde yardımcı var bi süredir. ben banyo veya yemek yaparken o ilgilenio oyalıo ama onun dışında elletmiyorum oğluşu. bu baya iyi bişey çünkü eşim işten geç gelio ve çoğu zaman alengirli yemek bekler ve bizim oğlan gündüz pek uyuyan bi bebek değil normal şartlarda yemek yapmam çok zor oluyo. kucakta baby tv ye bakıoruz 15 dakika hergün 2 kez yıkanıyoruz bi öğlen bi yatmadan önce. güneş biraz azalınca akşamüstü 5 ten 6 ya kadar HERGÜN geziyoruz hava alıyoruz. işte mamalr memeler derken falan gün bitiyo akşam baba gelio ona gülücükler falan derken uyuyo:)
oğlumla yeteri kadar ilgilendiğimi ona zaman ayırdığımı düşünüyorum
ne yazık ki tüm zamanımı kızımla geçiremiyorum....haftanın beş günü sabah 8.30 gibi babaannesine bırakıyorum akşamları 18.00 gibi evde oluyorum...gidergitmez kızımla konuşmaya başlıyorum gün içinde nerler yaptığımı ve onu ne kadar çok özlediğimi anlatıyorum...babaannesine o gün ne yaptıklarını sorup öğrendikten sonra benim kızım bunları mı yapmış diyerek konuşuyorum onunla...sonra evimize gidincede biz üst değişirken o dönencesiyle muhatap 5-10 dakika sonra dans seansımız var 15 dakika...mutlaka dans ediyoruz ben yada babası..müziği çok seviyor...banyo yapıcaksak banyomuzu yapıp uykuya geçişimiz oluyor....
onunla herşeyden konuşurum ama o gün ne giydiyse üstünde onu tanıtırım mutlaka...ne renk olduğunu,düğmeliyse kaç düğmeli,çıtçıtlı olup olmadığı,üzerindeki kıyafeti kimin aldığını, daha ne kadar giyeceği tahminini yürütürüz...şu kadar büyürsen bu sana 10 gün sonra olmaz gibi....evin içinde gezinip herşeyi elletip adını söylerim.....kumaşların özelliklerinide...çiçeğin yaprağını,tüllleri ne gelirse önümüze....yatak odasındaki boy aynasında kucağımda o varken geçip burnunu,ağzını gösterip isimlerini söylerim....haftasonları yemek yaparken ona tarifi anlatırım....zaten şarkı repertuarımızda geniştir atmasyon şarkılar söyleyip güldürürüm kızımı....ayak parmaklarını tek tek tutup sayarım.....renkli kitaplardaki figürlere ,hayvanlara bakarız.....elimize 2 tane tahta plaka alıp birini idilin kulağına koyarak telefon görüşmesi yaparız....önce biz konuşup sonra onun konuşmasını bekleriz....şimdilik aklıma gelenler bunlar yani rutin yaptıklarım....değişik olanlar oldukça ekleriz....çok güzel bir konu yani benim kafamı en çok kurcalayan şeydir...doyması şusu busunu geçtim o bir şekilde mümkün oluyor ama ona yetebilmek fikri beni çok düşündürür....elimden geleni yapıyorum diyorum umarım kızımda memnun oluyordur....seni seviyorum annecim
takdir ettim seni bende yapıcam herşeyin ismini söylemek akıllıca
ne yazık ki tüm zamanımı kızımla geçiremiyorum....haftanın beş günü sabah 8.30 gibi babaannesine bırakıyorum akşamları 18.00 gibi evde oluyorum...gidergitmez kızımla konuşmaya başlıyorum gün içinde nerler yaptığımı ve onu ne kadar çok özlediğimi anlatıyorum...babaannesine o gün ne yaptıklarını sorup öğrendikten sonra benim kızım bunları mı yapmış diyerek konuşuyorum onunla...sonra evimize gidincede biz üst değişirken o dönencesiyle muhatap 5-10 dakika sonra dans seansımız var 15 dakika...mutlaka dans ediyoruz ben yada babası..müziği çok seviyor...banyo yapıcaksak banyomuzu yapıp uykuya geçişimiz oluyor....
onunla herşeyden konuşurum ama o gün ne giydiyse üstünde onu tanıtırım mutlaka...ne renk olduğunu,düğmeliyse kaç düğmeli,çıtçıtlı olup olmadığı,üzerindeki kıyafeti kimin aldığını, daha ne kadar giyeceği tahminini yürütürüz...şu kadar büyürsen bu sana 10 gün sonra olmaz gibi....evin içinde gezinip herşeyi elletip adını söylerim.....kumaşların özelliklerinide...çiçeğin yaprağını,tüllleri ne gelirse önümüze....yatak odasındaki boy aynasında kucağımda o varken geçip burnunu,ağzını gösterip isimlerini söylerim....haftasonları yemek yaparken ona tarifi anlatırım....zaten şarkı repertuarımızda geniştir atmasyon şarkılar söyleyip güldürürüm kızımı....ayak parmaklarını tek tek tutup sayarım.....renkli kitaplardaki figürlere ,hayvanlara bakarız.....elimize 2 tane tahta plaka alıp birini idilin kulağına koyarak telefon görüşmesi yaparız....önce biz konuşup sonra onun konuşmasını bekleriz....şimdilik aklıma gelenler bunlar yani rutin yaptıklarım....değişik olanlar oldukça ekleriz....çok güzel bir konu yani benim kafamı en çok kurcalayan şeydir...doyması şusu busunu geçtim o bir şekilde mümkün oluyor ama ona yetebilmek fikri beni çok düşündürür....elimden geleni yapıyorum diyorum umarım kızımda memnun oluyordur....seni seviyorum annecim