2009 Nisan Anneleri Bebeklerimizin Hareketlerini Yazalım mı?

bebeklik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
1.996
2
merhaba kızlarrr....benım kız 3,5 aylık oldu fakat daha yeni 1 aylık olduk doğum haftama göree....

1 haftadır baya hareketleri değişti...kafasını sağdan sola çeviriyor çok rahat bir şekilde ve kafası sağdayken konuşuyorum sola çeviriyor bana bakıyor..garip sesler çıkarıyorr....ayy gibi falan..ağlamasıda değişdi bazen çok işveli ağlıyor:))))

sizlerinki nasıl kızlar burda paylaşalım ...

bizimkide bugün 53 günlük oldu,artık annesini ve babasını rahat tanıyor,baba işten gelip seslenince kahkahalar atıyor, özellikle altını açıp adını söylediğimizde değişik bir kahkası var ki babasının içi gidiyor, dediğin gibi değişik tonda ağlamaları var artık, mesela kucak istediğinde dudağını büzüp kaşlarını indirip iç çekerek ağlıyor kuzum benim, ve bizi gözüyle takip ediyor,en büyük keyfi sabah uyandığında dönencesini çalıştırıyoruz ona bakarak ciyak ciyak bağırıyor naşeli bir şekilde... ayyy çok tatlı olmaya başladılar artık,kimbilir anne dediklerinde neler hissedicez...

biz 45 günlük olduk ama daha net olarak gülme yok kızımda dört gözle bekliyoruz ne zaman gülcek diye gülücükler atıyo aslında ama bize değil kendi dünyasında olanı o bi kaç kez güldü bana sanki ama ne biliyim galeta 53 günde böyle dediyse haftayı bekliyelim bari altını açtığımızda nerdeyse yan dönecek kadar kaldırıyo kalçasını şimdilik bu

bizde bugün 52günlük olduk son bir haftadır ağlama tonu çok değişti her istediği şeyde farklı ağlıyor sanki:)bol bol gülücükler saçıyor konuştuğumuz zaman başını o tarafa çevirip dinlemeye başlıyor kafasını çok uzun vakit dik tutabiliyor eskiden 1-2dk tutup düşürüyordu..uyanır uyanmaz ağlamaya başlardı ama artık kendi kendine sesler çıkarıp oyalanıyor...birde karnı tam doysa bile uyumuyor uyku vakitleri çok azaldı..

bizimkide artık iyice görüyo gözümüzün içine bakıyo ve acayip laf dinliyo dakikalarca konuş..kafasını da dik tutma süresi uzadı bizimki ilk haftada da uykusunda gülmüştü hala bilinçsiz ama gülmasi bize değil yani bizde 49 günlüğüz bizimde ağlama tonumuz değişti ve sesimiz daha çok çıkmaya başladı

bizim ufaklık 25 günlük kafasını sağdan sola çeviriyo gözümüzün içine bakıyo ve takip ediyo konuşunca dinliyo gülüyo ama melaikeleridir herhalde konuşunca bazen glüyo ama :) ağlama tonları bizdede var

bizde 34 günlüğüz
altını açarken kendini yana doğru çeviriyor
ağlaması isteklerine göre değişti
bazen yalandan ağlıyor öle komik oluyorki
artık gözgöze geliyoruz bizi dinliyor
bi oyuncak dikkatini çektiğinde sesi takip edip kafasını sağa sola çevirebiliyor
emzirirken memeyi tutamayınca eliyle mememi tutmaya çalışıyor çok tatlı oluylar ya maşallah
heleki memeyi tutmaya çalışması o çabası beni öldürüyor çok komik yaw

aaa o kadarcık mı yapıo sizinkiler bizimki konuşmaya ve yürümeye başladı bile hatta dün top oynadık beraber nolucak bu memleketin hali diye konuştuk oğlumla siz çok geride kalmışsınız canım

şaka şaka bizde ufak tefek gülücük atıyoruz artık agularımız başladı eller kollar havarda devamlı hareketler arttı bide başımızla annemiz nereye giderse onu takip ediyoruz:) işte bu kdrcık yapabildiklerimiz

GÜNAYDIN ARKADAŞLAR .... benim kızımda 61 günlük oldu takip ediyor dinliyor çok olmasada arada gülücükler atıyor (en çokta uykusunda gülüyor bazen sesle) belki diğer konularda yazmıoştım bilirsiniz bebek egzaması olduğu için yüzünü kaşımayı öğrendi çocuk mecburen çünkü çok kaşınıyor (((( bugün sabah farkettim dönencesini bir süre izledikten sonra kollar bacaklar havada çok hareketli oluyor sesler çıkarıyor ağlama tonlamaları bzimde farklılaştı karnı açsa ağlaması çok fena mamayı hazırlayıp ağzına tıkana kadar ev çın çın çınlıyooo

benim kızım da 54 günlük,şu anda onu izliyorum da ,bacaklarını sanki bisiklet çevirir gibi oynatıyor hızlı hızlı,yorulmuyor mu acaba,bir de sürekli tavanı izliyor yatarken,sanki birşeyler görüyor gibi hareketleniyor.
Özellikle dudaklarına dokunduğumuzda gülüyor,sesler çıkarıyor,ama öyle sadece beni görünce gülmüyor,yani beni tanıdığını sanmıyorum henüz.
Kafasını dik tutabiliyor.
kollarımda dik tutuyorum,ve 1,2,3, hooop diyorum,havaya kaldırıyorum.Sanki anlıyor gibi 1,2,3, dediğimde kendini yukarı atıyor.
Vee bugün ilk kez kendi kendine uykuya daldı,daha ne olsunkaydirigubbakcemile2en fazla yarım saat uyumuş olsa da bana yetti.

benim fıstığım dün babasına basbaya beni şikayet etti burnuna sprey sıktım tabi bin çabayla döndü babasına suratı büzerek mızırdanarak beni şikayet etti her nekadar kızılan ben olsamda çok hoşuma gitti

Son düzenleme:
bugün 34.günümüz zamane bebekleri hepsini aynıdır herhalde
bir kıpırdak ki sormayın sanırım anasına çekmiş :))))yandım ben
emerken bile şekilden şekle giriyo eller ayaklar hiç durmuyo tulumdan bacağını öbürünü içine sokuyo eller dans eder gibi hep havada
yüzüstü yatırdıkmı bacaklarını üste üster azbiraz kayıyo valla 1 aylık daha kollarından takat olsa alıp başını gidecek:)
gaz çıkarırken kafasını dik tutup gözüme bakıyo yahu şaka gibi
şimdi bi laf var duymayan varsa zamane bebekleri folikasit çoçuğu diye sanırım içtiğimiz vitaminlerden böle oluyolar
yalandan ağlama bizdede var tabi;bize değilde melakelere yanyan gülüyo benim oğlan

benim kızım da bugün tam 49 günlük oldu. saydıklarınızın çoğunu ben de tekrarlamış olucam.
eller kollar bizde de sürekli hareket halinde.gülücükler atmaya başladı onunla konuştuğumuzda ve özellikle sabahları.konuştuğumuzda dinliyo bizi. gözüyle takip ediyo.bazen uykusunda sesli gülüyo.kafasını uzun süredir dik tutuyo ve sırtüstü yatarken yüzüstü.yüzüstü yatarken sırtüstü dönebiliyo. tehlikeli olmaya başladı yani şimdiden.

tekrar etmeyim bari hareketler aynı bizde tabi ik tane olunca kıyaslama yapma şansımız oluyo zeynebin etrafa karşı algısı daha açık anneyi babayı daha net tanıyo yanaklarına burnuna dokununca gülücükler atıyo zerende yapıyo ama zeynebinkiler daha net bide uydurduğum bi ninni var onu söyleyince pür dkkat oluyolar çok şekerler çoooooooooooooooooook

bizimkide 2.5 aylık oldu hareketler hemen hemen aynı bıdıgımla konuştgm zamn oda bana tepki veriyo en çok gülmesi hoşuma gidiyo birde onu oda da yalnız bıraktgm zamn boynunu çevirip bana bölee süzülerekten bakması mahvediyo kuzum benm :asigim:

Biz de 46 günlüğüz bizdede hemen hemen yukarıda yazılan hareketlerin aynısı... yalnız bizimki kaka yaparken çok gürültülü, bazen öyle sesler çıkarıyoki gecenin sessizliğinde patlayan bir bomba gibi zarrrtttt diye bir ses hem ben hem kendisı sıçrıyoruz ...ayrıca ağlaması keçi gibi eh eh eh diye ağlıyo çok komik.Bugün bana daha belirgin bir şekilde güldü nerdeyse kahkaha atacaktı ki, birden acıktığı aklına geldi galiba ellerini ağzına götürüp yalamaya başladı.Ayrıca acıktığı zaman sanki ağzında bir şey varmışcasına çiğneme (geviş getirmede diyebiliriz )hareketi yapıyor ve ben ordan anlıyorum acıktığını tabii halaa emziği fırlatıp atıyoruz atabileceğimiz kadar uzağaaaalkisalkisalkis

Son düzenleme:
benim kızım bugün babasının kucağındaydı,gel kızım bana diyerek kucağımı açtım,ve inanılmaz birşey,kızım kendini bana attı,sonra benden babası aynı şeyi yaptı,ona da gidiyor.çok mutlu olduk yaaa!!!!:teytey:
hergün birşeyler öğreniyorlar,küçücük şeyleri bile nasıl mutlu ediyor,daha konuşacaklar,yürüyecekler... ne güzel düşünmesi bile:lepi:

çok tatlı anlatmışsın ya gözümün önüne geldi yaptıkları çok güldüm.
benim oğlanda gecein sessizliğine bomba atanlardan ama alıştı hiç korkmuyo hatta
bide peşinden sırıtıyo sıpa.

Ya benim kızım sırtüstü yatarken yüzüstü,yüzüstüyken de sırtüstü falan dönemiyor,yüzüstü koydum bugün,kafasını da bir oraya bir buraya dmndüremiyor valla,bizimki mi çok tembel acaba?:gitme:

benim kızımda dönmüyor daha.. altını açınca poposunu yan çevirip dönmeye çalışıyo ama başka zaman yapmıyo..kafasını çeviriyo bir o yana bir bu yana oyuncakları takip ediyor..birde bugünlerde yabancılama denilen şeyi yapıyo bazı kişileri görünce ağlıyo hatta bazen babasına bile aynı şeyi yapıyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…