2009 nisan anneleri bebeğinizin gelişimi

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
44
merhabalar ben 15 nisan 2009 tarihinde 36 haftalık doğum yaptım bebeğim şu anda başını tam anlamıyla tutamıyor tutuyor havaya kaldırıyor ancak bir süre sonra bir bakıyorum öne eğmiş birde basmaya tam anlamıyla başlamadı bastırmaya çalışıyorum hemen dizlerini çöküyor yorulıuyor gibi doktora götürdüm çocuk doktoru d vitamini takviyesi ve kalsiyum takviyesi verdi bol bol güneşe çıkar dedi sizlerin bebeği hangi durumda yardımcı olurmusunuz

ege ayaklarını basıyor ama bir süre sonra oda kendini salıyor,yoruluyor.
yüzüstü yatarken kafasını da bir süre kaldırıyor,ama onuda uzun süreli yapamıyor.

doktorunuzun dedikleri doğru.mutlaka akviye yapın ve güneşe çıkarın
oğuz ayaklarının üzerine kuvvetli ve uzun süreli basabiliyor.polivit kulan dedi doktorum çok önceden. yaşına kadar kulanmalıymış.bu aralar hep dışardayız güneş alıyor diye vermiyorum.boynunu çok rahat tutuyor ve başı devamlı kalkık.kemik yapısı önemli

Benim oğlumda 14 nisan doğumlu. Şuanda başını tam tutabiliyor. Beni ve babasını tanıyor bizi görünce gülümsüyor. Kendi kendine bıraktığımızda da sesler çıkartıyor.
Kızlar sizin bebeklerde de salya akıntısı varmı ? Bi de Kayra 'nın parmakları hatta tüm eli ağzında. Sizin bebeklerde de mi öyle ?
Ben D vitaminine devam ediyorum siz ?

benım erenim de 26 nisan dogumlu. aynı kayra gıbı erende bizi tanıyor hemen gulmeye baslıyor. ellerı hep agzında. kafasını dık tutbılıyor kendı kendıne sesler cıkırtıyor karsılıklı aguuu uuuuu aaaa huuuu gıbı sesler cıkartıyoruz.ayakları ustune basabılıyor ve adım atmaya calısıyor.( burda maşallah deyin kızlar ) D vitamınıne devam ediyoruz bizde.

biizimkide 18 nisan doğumlu başını tutuyo hatta oturur pozisyonundayken başını ve vücudunu öne doğru kaldırıyo yüz üstü koyunca ellerinin üstünde durabiliyo bizimkide ayaklarının üstüne basabiliyo ve adım atıyo ilk yaptığında çok şaşırmıştım kendini aynada görünce yüksek sesle konuşuyo kahkaha atıyo ve çığlıklar atıyo beni tanıyo herkesle başka bnmle başka konuşuyo bizimkininde eller hep ağızda bende d vitaminine devm ediorm ve 1,5 yaşına kdr verilecekmiş

merhabalar ben 15 nisan 2009 tarihinde 36 haftalık doğum yaptım bebeğim şu anda başını tam anlamıyla tutamıyor tutuyor havaya kaldırıyor ancak bir süre sonra bir bakıyorum öne eğmiş birde basmaya tam anlamıyla başlamadı bastırmaya çalışıyorum hemen dizlerini çöküyor yorulıuyor gibi doktora götürdüm çocuk doktoru d vitamini takviyesi ve kalsiyum takviyesi verdi bol bol güneşe çıkar dedi sizlerin bebeği hangi durumda yardımcı olurmusunuz

Aslında düzeltilmiş yaşı zamanında doğan bebeklere göre 1 ay erken sayılabilir. O yüzden bu ay da izleyin bebeğinizi ve doktorunuzun dediklerini uygulayın. Benim oğlum 3. ayı bittiğinde tutmaya başladı. Hala sallanıyor kafası.

Kızlar bebeklerinizi oturtuyormusunuz ? ben henüz oturtmadım.

Son düzenleme:
bizimkide anlattıklarınız gibi 27 nisan doğumluyuz yorulsada hırsla tekrar tekrar yapıyor ama ben daha baastırmadım ayaklarını hafif değdiriyorum o zaman adım atıyor ayağını bastırma zamanı geldi mi bana göre daha küçük gibi de.... erkek çocukları 6.ayda oturmaya başlıyormuş kızlar 5.ayda ben kucağımda 45 derecelik eğimle oturtuyorum ama tam oturması gelecek ay diye biliyorummm

benim bebeğimi bastırmak istediğimde hemen çömeliyormuş gibi yapıyor birde ayağe bazen titriyor bebeğim erken doğdu 36 hafta bitmişti doğdu acaba gelişiminde bir değişiklik olurmu erken doğması prematüre değil ama sonuçta 3-4 hafta erken doğdu, bebişim kafasını kaldırıyor ama ayaklarını basmada sizin bebeklerinizden geride gördüğüm kadarıyla aslında internette 6aya kadar bastırılmamalı diyor ama sizlerin bebişleri basıpta bizimki basmayınca tedirgin oluyor

Benim kızım da 29 Mart doğumlu,elleri değil , artık ayakları ağzında:-))Hatta dün akşam bir sağ bacağına bakıyor ,bir sola ,sanki hangisini yesem acaba der gibi,sonra da solu ağzına sokuyor..

benm kuzum bugn 5.ayını bitirdi çok şükür herşey yolunda hem çok güsel basıyoo hemde kafasını çok güsel tutuyoo kızımda 37haftalık dogdu

TUGBıS sen Eren 'i oturtuyomusun ?
Ayrıca ek gıda veriyomusun

sadece son 1 aydır emınce doymuyo sadece gece yatarken 60 ml mama veriyorum harıcı zamanda kesınlıkle vermıyorum
mama mıktarınıda hıc arttırmıyorum hep aynı verıyorum ( sankı buyuyormus gıbı hep aynı ml yıyıyo.kaydirigubbakcemile3

oturtma konusundada pek oturtmuyorum yanı yatar vazıyette kucagımda tutuyorum ama hemen oturmaya calısıyo

merhaba arkadaşlar oğlum 4 nisan doğumlu benim sizlere bir sorum olacaktı bebeğinin dili yapışık olan varmı acaba neler yaptınız yada yaptırdığınız hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum başka yerlerede yazdım fakat netice alamadım umarım burda bilgilerini payalaşacak birilerini bulurum

Sanırım öyle olunca Dr.lar küçük bir operasyonla kesiyorlar yapışık kısımdan,yanlış da yönlendirmek de istemem,ama Dr.unuzun haberi var mı bundan,ilk muayenelerde belli oluyormuş çünkü.Yapışık olunca peltek konuşabiliyormuş,ya da bazı harfleri söylemede güçlük oluyormuş.

Sanırım öyle olunca Dr.lar küçük bir operasyonla kesiyorlar yapışık kısımdan,yanlış da yönlendirmek de istemem,ama Dr.unuzun haberi var mı bundan,ilk muayenelerde belli oluyormuş çünkü.Yapışık olunca peltek konuşabiliyormuş,ya da bazı harfleri söylemede güçlük oluyormuş.

yarın doktora gideceğiz ama korkuyorum işte nasıl olacak diye

X