2009 Mayıs Anneleri

Hamileler için cilt bakım önerileri

. Kullandığınız normal güzellik ürünlerinin uygunluğunu kontrol edin. Hamile olduğunuzu yeni öğrendiğinizde normalde kullandığınız bakım ürünlerinin kullanılabilir olup olmadığını araştırmanız gerekiyor. Bazı ürünler hamile ciltler için uygun değildir. Önerilen ürünler arasında seçim yapın.

2. Sabun kullanmaktan kaçının. Sabun ciltteki doğal yağı alır. Bu yüzden nemlendiricili vücut şampuanı kullanmayı deneyin. Bu ürünler, cilde uçucu yağ sağlarken sağlıklı bir şekilde parlaklık kazandırır.

3. Banyoda çok fazla kalmayın. Suyla teması uzatmak cildi kurutur ve tenin sönük görünmesine neden olur. Bunu önlemek için yeterli düzeyde suda kalın ve nemlendirici ürünler kullanın.

4. Teninizi koruyun. Cilt pigmentasyonu hamilelik sürecinde değişir. Bu nedenle teniniz daha hızlı bir şekilde yanabilir. Güneşe çıkarken UV filtreli ürünler kullanın ve yüzünüzle ellerinize özellikle dikkat edin.

5. Cildinizi besleyin. Deri hücrelerinin yenilenme hızı, hamilelik süresinde yükselir. Bu yüzden normalde cildinizin sağlıklı görünmesi için yaptığınızdan daha fazla cildinizi beslemeniz, koruyup nemlendirmeniz gerekiyor.

6. Karnınıza özen gösterin. Hamilelik sürecinde cilt özellikle de karın bölgesi baskı altındadır. Karnınıza jelle masaj yapmak, cildinizin çatlaklara karşı yumuşak ve esnek olmasını sağlar.

7. Nem her zamankinden daha önemli. Yıkandıktan sonra iyi bir nemlendirici vücut losyonu kullanın ki cildinizi en iyi şekilde besleyin ve suyun kurutucu etkisine karşı önlem alın.

8. Yüzünüze ekstra ilgi gösterin. Bazı kadınlar hamilelik sürecinde ciltlerinin daha yağlı olduğunu fark eder. Hamilelik döneminde kullanıma uygun, kaliteli ve iyi bir yüz temizleyicisi kullanın.

9. Dengenizi koruyun. Ekstra nemlendirici özellikte ve pH dengeli duş ya da banyo ürünlerini deneyin. Bu, hamile cilt için sağlıklı bir parlaklık kazanmasına yardım edecektir.

10. Aşağıdan başlayıp yukarılara çıkın. Hamilelikte ayaklar yorulur ve şişer. Mentollü, tazeleyici ayak jeli, uzun bir gün sonuna kadar sizi hareketlendirip canlandıracaktır.

hayirli günler hanimlar a.s. herkes iyidir inşaAllah :)

merhabalar :)

ben yeni katıldım aranıza ben de nasipse mayıs annesi olacağım :) 12 haftalık hamileyim

hoşgeldin canim aramiza..bende 12 haftalik hamileyim :KK66: bakalim hangimiz önce dogurcaz :)))

selam arkadaşlar bende hepinizi çok özledim siteye ulaşılamaması çok sıkıcı
bende de yeni gelişmler var dün doktora gittim , ikili test için yalnız hemen vermiyorlarmış haftaya çarşamba alıcam sonucu ve doktora göstercem umarım her şey iyidir
bu arada benim yaramazı gördüm
kızlar o kadar hareketliki sürekli zıplıyor bide iki ayağını biribirinin üstüne koymuş doktor bak keyfi yerinde dedi herşeyi normal şuanda dedi ölçüm yaptı sanırım ense kalınlılığı idi ama o kadar hareketliki ben şey sordum cinsiyet görebiliyormusunuz yada tahmin varmı dedim baktı baktı bir kaç kez öksürmemi istedi her öksürdüğümde bebeğim zıplıyor allahım o kadar tatlıki sonra şey dedi genelde erkek bebekler böyle hareketli oluyor dedi biraz daha baktı sonunda yanılma payım çok yüksek ama erkeğe benziyor dedi eğer doğru ise doktorun tahmini benimde bir oğlum olacak
hayırlısı olsun sağlıklı sıhhatli olsunda rabbimden başkasını istemem
allah hepimizin bebişlerini sağlıkla sıhhatla mutlulukla kucağımıza almayı nasip etsin
kızlar annenik şimdiden çok güzellllllllllllllll,

hayirli olsun canim :))

beyzaak ben dün gittim ikili tast için 12+1 çıktım bilgisayara göre ve doktor testi yaptı ama sonuç haftaya çarşamba ben nenehatuna gidiyorum biraz sıra oluyor ama doktorumdan çok memnunum doğumuda orada düşünüyorum

bende nenehatuna gidiyorum :) hilal hanima..buarada dün bende hastanedeydim :)) 12+0 ciktim..ikili testide p.tesi yaptircam inşaAllah..hadi bakalim inşaAllah sonuclar güzel cikar :KK66:

merhaba arkadaşlar .. herkese güzel bır gun dılıyorum .. benım de kasık ağrılarım var sankı bıcak saplanır gıbı ..oldukca endıselıyım .. dr pek onemsemedı ..aranızda bu tur şıkayetlerı olan var mı ?

canim benimde var..dün söyedim doktora..progeston verdi..10gün araliksiz kullancam günde 3 tane..ama normalmiş bu agrilar..rahim büyüyor vve kasiliyormus..onun agrisiymiş..ama gene her ihtimale karsi bu ilaci verdi..

Bende 9+4 günlük hamileyim. Eğer bebişim geç kalmazsa Mayıs annesi olacağım...Herkese hayırlı ve rahat bir hamilelik diliyorum.

hoşgeldin canim aramiza..saglikli hayirli bir bebişin olsun inşaAllahh :KK66:

arkadaşlar haftalardan sonra ilk kez dün 1,5 bardak süt içtim.mide bulantılarım hafif hafif var.ama et ve yumurta yiyemiyorum sizler neler yapyırosunuz.

kızlar kusura bakmayın simdi gördüm mustelanın yoğun vucut nemlendirici kremini aldım tek çeşit o zaten birde özellikle bacaklar için activ bir kremi var kılcal damarların ve varisin cıkmasını önlüyormuş bende yeni başladım kullanmaya işyerinde olduğum için tam isimlerine bakamıyorum arkadaslar bu arada eczaneden aldım

arkadaşlar haftalardan sonra ilk kez dün 1,5 bardak süt içtim.mide bulantılarım hafif hafif var.ama et ve yumurta yiyemiyorum sizler neler yapyırosunuz.

canim bende süt içemiyorum..yani sade süt..ilk içtigim gün bi inek kokusu geldi burnuma..ogun bugundur ellemiyorum..sütlü tatlilar,sütlü içecekler içiyorum (sicak cikolata,sahlep,sütlü kahve vs)..peynir cesitlerini yiyorum hergün..yumurtayida gün aşiri ye dedi doktorum..genelde kirip yiyorum..yada krebe felan katiyorum..etle bi sorunum yok hamdolsun..

sende eti bol baharatla yapmayi dene bence..et kokusundan miden bulaniyorsa yani..özellikle kekik ve kimyon güzel bastirir kokuyu..tabi onlarin kokusunu seviyorsan :) yumurtayida cesitli sekilde kullanmayi dene..ama zorla kendini..dün bebişin kemiklerini gösterdi doktor..ama henuz daha kemikleşmemiş..yedigin kalsiyumlar bunlari kemikleştircek dedi..sende bunu düşün..zorla kendini :KK66:

kızlar kusura bakmayın simdi gördüm mustelanın yoğun vucut nemlendirici kremini aldım tek çeşit o zaten birde özellikle bacaklar için activ bir kremi var kılcal damarların ve varisin cıkmasını önlüyormuş bende yeni başladım kullanmaya işyerinde olduğum için tam isimlerine bakamıyorum arkadaslar bu arada eczaneden aldım

canim bende süt içemiyorum..yani sade süt..ilk içtigim gün bi inek kokusu geldi burnuma..ogun bugundur ellemiyorum..sütlü tatlilar,sütlü içecekler içiyorum (sicak cikolata,sahlep,sütlü kahve vs)..peynir cesitlerini yiyorum hergün..yumurtayida gün aşiri ye dedi doktorum..genelde kirip yiyorum..yada krebe felan katiyorum..etle bi sorunum yok hamdolsun..

sende eti bol baharatla yapmayi dene bence..et kokusundan miden bulaniyorsa yani..özellikle kekik ve kimyon güzel bastirir kokuyu..tabi onlarin kokusunu seviyorsan :) yumurtayida cesitli sekilde kullanmayi dene..ama zorla kendini..dün bebişin kemiklerini gösterdi doktor..ama henuz daha kemikleşmemiş..yedigin kalsiyumlar bunlari kemikleştircek dedi..sende bunu düşün..zorla kendini :KK66:

canım yok kokusundan falan tiksinmiyorum eşim etcil olduğu için hergün etli yemek yapıyorum evde ama benim et ve tavukla aram yok zorla 1-2 lokma sadece balık yiyebiliyorum ama haklısın bebişim için zorlada olsa yemek sorundayım çok saol canım:)bende 12.haftaya yeni girdim salı doktor kontrolüm var inşallah herşey yolundadır.a.s.

canım benimde etle aram yok buara a.s.:1hug: acayip midem bulanıyor kokusuna bile tahammül edemiyorum süt içmeyide aksattım bende yoğurt peynir ayran tüketiyorum
tarifini deneyeceğim canım teşekkür ederim paylaşım için

ay canım saol bende kılcal damarlar epey çıkmaya başladı hemen eczaneden alayım bari a.s.

arkadaşlar çok rahatsız oldum yaaa ben patronumun misafiri puro içiyo ve çok fena kokuyo midem kalktı valla çalışmanında hamileyken bu zorlukları var offfffffffff ne yapsam nereye kaçsam

bende nenehatuna gidiyorum :) hilal hanima..buarada dün bende hastanedeydim :)) 12+0 ciktim..ikili testide p.tesi yaptircam inşaAllah..hadi bakalim inşaAllah sonuclar güzel cikar

selam mutahhara çok sevindim aynı gün ordaymışız belki bir dahaki sefer karşılaşırız ben candan hanıma gidiyorum peki neden pazartesi yaptırcaksın testi

evet canım sigara kötü benimde eşim içiyor dikkat ediyor bana gelmesin diye ama ben balkondada içse o kokuyu hissediyorum çok iğrenç

evet canlarım bende katılıyorum size hamilelikten önce en cok zevk aldığım şey sigaraydı 1 paketi cok rahat içiyordum ama şimdi uzaktan gelen kokuyu bile alabiliyorum ve şükürler olsun ki cok tiksiniyorum insallah hep böyle devam eder

şükürleer olsunkii bende gunde 1 paket içerdim ama bıraktımm rabbim tekrarda nasip etmesin sigara illetinii....demekki yüce rabbim bile zararlı şeylerin meleklerimize bulaşmasını istemediği için böyle tiksiniyoruzzz içen arkadaşlarda varsa lütfen o minik kalplere zarar vermeyin biraz durup düşünün en azından o karnınızdaykennn içmeyin lütfennn

özür sık sık giremiyorum siteye zaten pek çözecek kadar vaktim de olmadı şuan 8+6 dayım 10. haftaya çagırdı doktor

merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl ben beylikdüzünde oturuyorum ve doğan hastanesine gidiyorum doktorum yüksel koçak burada bende 12 haftama girdim pazartesi korkunç bir baş ağrısı vardı

selam mutahhara çok sevindim aynı gün ordaymışız belki bir dahaki sefer karşılaşırız ben candan hanıma gidiyorum peki neden pazartesi yaptırcaksın testi

inşaAllah karşilaşiriz canim :) 1 ay önce doktora gitmiştim en son..dün gittim işte..12+0 ciktim..doktorumda hemen randevu al dedi..p.tesine randevu verdiler..

merhaba,
aranıza yeni katıldım.10 haftalık hamileyim.Mide bulantım var oldukça yoğun.İştahsızlıkta var tabi.Yemek yiyebilmem ve bulantım için tavsiyesi olan varmı?

marlyn merhaba bende nene hatuna gdyrum hangı hastane nene ahtundakı doktorlar pek hosuma gıtmedı ama neslıhan hanım varmıs kadın dogumda onu tavsıye edyolar bende ona gıdıcem heralde sen hangısıne gdysun benımkı kaynarcada canm

merhaba,
aranıza yeni katıldım.10 haftalık hamileyim.Mide bulantım var oldukça yoğun.İştahsızlıkta var tabi.Yemek yiyebilmem ve bulantım için tavsiyesi olan varmı?

canım hoşgeldin aramıza hayırlı hamilelikler dilerim canım ilk dönemler yaşanıyor malesef iştahsızlık canım bulantı için dr bana yataktan sabah kalkmadan tuzlu kreker veya galete atıştır dedi kendin deneyerek bulabilirsin genelde sulu şeyler ve yemekler benim midemi bulandırıyor ama tuzlu kraker galeta limonlu soda iyi geliyor bir de elma cnm sevgilerrr:1hug:

X