2009 Mayıs Anneleri

canım çok güsel anlatmışsın ağzına sağlık ben bu şekilde ifade edemedim umarım yanlış anlaşılma olmaz

kızlar ikili test için çok demiş diyorsunuz yaniiiiiiii ayyy manyakmı bu hastane yaaa deli oldum zaten eylülde tüp bebek yaptık allaha şükür tuttu çok basarılı geçti o dönemde muayne ücreti 11,5 ytl idi sonraki randevumuzda 15 ytl oldu dedi bugün gittim 28 ytl oldu bu ne ya dedimm bizim yapacak bişiyimiz yok dedi....şimdi ense ölçümü için bizden 225 ytl istediler bir ay var dahaaa olmazsa baska hastanede yaptıracağım oraya götürecem şimdi doktorumdan çok memnunum değiştirmek istemiyorum

kızlar ikili test için çok demiş diyorsunuz yaniiiiiiii ayyy manyakmı bu hastane yaaa deli oldum zaten eylülde tüp bebek yaptık allaha şükür tuttu çok basarılı geçti o dönemde muayne ücreti 11,5 ytl idi sonraki randevumuzda 15 ytl oldu dedi bugün gittim 28 ytl oldu bu ne ya dedimm bizim yapacak bişiyimiz yok dedi....şimdi ense ölçümü için bizden 225 ytl istediler bir ay var dahaaa olmazsa baska hastanede yaptıracağım oraya götürecem şimdi doktorumdan çok memnunum değiştirmek istemiyorum

aa ya canım ense ölçümü normal muayene içinde oluyor zaten ekstra bi ücret almamaları lazım sadece ikilitestte kan verdiğinde ödeme yapıyorsunn...hem dr dan memnunsan değiştirme ama tahlilleri başka yerlerde yaptırabilirsinn bencee

ya kızlar inanmıyorum yaa yüzümü sivilce bastı birdeen.uff ya anlamıyorumki benim hormonlarım bitek sivilceyemi çalışıyo.zaten çok çekmiştim daha önce de tekrar çıktılar şimdi.Sizdede sivilce çıktımı araştırdım 8. haftadan sonra çıkıyomuş:KK43::KK43::KK43: inş geçer yaa ...

aa ya canım ense ölçümü normal muayene içinde oluyor zaten ekstra bi ücret almamaları lazım sadece ikilitestte kan verdiğinde ödeme yapıyorsunn...hem dr dan memnunsan değiştirme ama tahlilleri başka yerlerde yaptırabilirsinn bencee

cnm bakalım yaa ben araştıracağımm bakalımmmm .........

ya kızlar inanmıyorum yaa yüzümü sivilce bastı birdeen.uff ya anlamıyorumki benim hormonlarım bitek sivilceyemi çalışıyo.zaten çok çekmiştim daha önce de tekrar çıktılar şimdi.Sizdede sivilce çıktımı araştırdım 8. haftadan sonra çıkıyomuş:KK43::KK43::KK43: inş geçer yaa ...

evet evet! bende de çıkıyorlar:KK43: hemde çok acıyorlar!:bbo:

minervaduygucugum asagidaki bilgiyi internetten buldum.

Bebegin bas-popo uzunlugu (CRL) olculuyormus. Yani benim cikan 4.1mm bas popo uzunlugu zaten raporda CRL diyede yaziyor. Buna gore bebegimin boyu cok sukurki normalmis.

6 haftanın sonunda yani gebeliğinizin 2. ayının ortasında embriyo yaklaşık 4 mm boyundadır ve hızla büyümektedir. Fetüsü besleyen yolk sac hemen fetüsün bitişiğinde görülür. Gebelik kesesi uterus boşluğunu tam olarak doldurmamıştır. Yüzü oluşturan gözler, kulak ve ağız şekillenmeye başlar. Kalp çalışmaktadır. Alt ekstremite kabarcıkları 6. haftanın başında görülürken üst ekstremite kabarcıkları 6. haftanın sonunda oluşur. Ultrasonda kalp hareketleri izlenebilir. Bebek gelişimi ilk üç ayda baş popo uzunluğu yani crown-rump length (CRL) ölçülerek kaç haftalık olduğu belirlenir. Siz doktora gittiğinizde, boyu nekadar oldu diye sorduğunuzda, size verilen rakam bebeğinizin baş-popo uzunluğudur.

kızlar az önce nette okudumda kafam karıştı yaa bazı bitki çayları rahim kasılmasına ve düşüğe sebep oluyormuşş ...bende sanırım grip olucam ıhlamur içsem biş mahsuru var mı acaba yaa offf :KK43:(

kızlar az önce nette okudumda kafam karıştı yaa bazı bitki çayları rahim kasılmasına ve düşüğe sebep oluyormuşş ...bende sanırım grip olucam ıhlamur içsem biş mahsuru var mı acaba yaa offf :KK43:(

cnm bişeycik olmaz ıhlamurum yok ama baska bitkileri içme ve ıhlamurda olsa 2 fincanı geçme korkma bende içtim bişeyciğim yok 8 haftamdayımm:nazar:

merhaba hanimlar a.s.

dün gece hiç uyuyamadim..hafif hafif sancilarim vardi..bugunde var..sanirim yorulunca oluyor..bugun dikiş kursuna basladim..orda da ilginç bişey oldu..birden bunalmaya basladim,bas dönmesi,mide bulantisi,soguk soguk terler döktüm..rengim bembeyaz oldu felan..nasil korktum anlatamam size..evim yakin kursa..ama korktum yolda bayilirim felan diye..ilk kez böyle birşey basima geldi..sanirim tansiyonum cok düştü yada dikişte kumasa cok odaklandim ondan olabilir..bilemiyorum ama cok kötüydü..

böyle işte hanimlar..öpüyorum hepinizi..hayirli geceler size ve bebeklerinize a.s.

görüşürüzz a.s.

arkadaşlar herkese günaydın
ikili test ile ilgili bir şeyler okudum paylaşmak istedim benim gibi 12 . nci haftasında olan arkadaşlar 2 -3 hafta içerisnde bu testi yaptırmamız öneriliyor dün görüştüğüm hamileliği ilerlemiş bri arkadaşım ikili testi yaptıramadığını çünkü bebeğin uygun pozisyonunu yakalayamadıklarını söyledi bazen ense kalınlığını ölçmek uzun sürebiliyormuş
bu arada benim görüştüğüm özel hastane emekli sandığı ile anlaşmalı ve 72 ytl dedi ikili test için

Türkiye'de Trizomi 21 (Down sendromu) risk belirlemesinde kullanılan en yaygın test halen üçlü testtir. Ancak bebeğin 11.-14. gebelik haftaları arasında ense pilisi kalınlığının ölçümü, beraberinde anne adayından alınan kanda beta HCG ve PAPP-A ölçümü ve bunlardan elde edilen değerlerin bilgisayara girilmesi ve özel bir programa tabi tutulmasıyla da Down sendromu riski belirlenebilmektedir.

Kandaki beta HCG seviyesi gebelik ilerledikçe azalmaktadır. Trizomili bebeklerde bu azalma çok daha yavaş olmaktadır. 11.-14. gebelik haftaları arasındaki ölçümler Trizomi 21 olan bebeklerde bu azalmanın daha yavaş olduğunu doğrulamaktadır.

PAPP-A adı verilen madde ise gebelik ilerledikçe artan bir maddedir. Yine trizomili bebeklerde bu artışın normalden daha yavaş olduğu gözlenmiştir

evet canım bende 11.haftama giricem yarın doktor 12.haftada bu testi istedi.ama çevremde ikili testi yaptırmayıp üçlü testi yaptıran epey kişide var.ama herşeyi zamanında yaptırmakta yarar var.

minervaduygucugum asagidaki bilgiyi internetten buldum.

Bebegin bas-popo uzunlugu (CRL) olculuyormus. Yani benim cikan 4.1mm bas popo uzunlugu zaten raporda CRL diyede yaziyor. Buna gore bebegimin boyu cok sukurki normalmis.

sağol yeni bilgiler için canım.sanırım bebişlerimizin bizim huzurumuza ihtiyacı var.ama ben de aynı senin gibi telaş yapıyorum hemen.

günaydın kızlar dünki tahillerimde sorun çıkmadı doktorum 15 gün sonra gel 2li test yapıcaz dedi bencede 2 testi herkez yaptırsın erken önlem almak en iyisi

merhaba hanimlar a.s.

dün gece hiç uyuyamadim..hafif hafif sancilarim vardi..bugunde var..sanirim yorulunca oluyor..bugun dikiş kursuna basladim..orda da ilginç bişey oldu..birden bunalmaya basladim,bas dönmesi,mide bulantisi,soguk soguk terler döktüm..rengim bembeyaz oldu felan..nasil korktum anlatamam size..evim yakin kursa..ama korktum yolda bayilirim felan diye..ilk kez böyle birşey basima geldi..sanirim tansiyonum cok düştü yada dikişte kumasa cok odaklandim ondan olabilir..bilemiyorum ama cok kötüydü..

böyle işte hanimlar..öpüyorum hepinizi..hayirli geceler size ve bebeklerinize a.s.

görüşürüzz a.s.

günaydın canım çok geçmiş olsun .. yorma kendını bız farketmıyoruz ama en olmadık zamanda bedenımız sınyal verıyor özellıkle hassas bunyelerde .. benım gecen hafta bahsettıgım kahverengı akıntım ykm de manto secerken oldu yaklasık 2 saat ayakta kaldım eve geldıgımde kanamam vardı oysa ben bır sey hıssetmemıştım...canım kendıne dıkkat et yorulma dinlen bır kac gun ... bu arada hatim konusunda bana cok guzel ilham oldun ...aslında ben de 16 haftadan ıtıbaren kuran dınletmeyı dusunuyordum... sadece kuran degıl sevdiğim şarkıları huzur veren melodileri çünkü 16 haftadan sonra dışarıdan gelen sesleri duyabiliyormuş bebek... kendıne ıyı bak allah hepimizi korusun..

evet evet! bende de çıkıyorlar:KK43: hemde çok acıyorlar!:bbo:

cerencim sen doktora sordunmu sivilceler için ne yapabiliriz.daha fazla artmasından korkuyorum benim gerdanımdada çıkmış sivilceler ve çok gıcık görünüyo.Ben perşembeye randevu aldım perşembe gidicem inş doktora.sivilceleride sorarım ozaman.
Kızlar şimdi sizin ilk olarak yaptırdığnız test hangisi bide bu ikili test dediğiniz çok gereklimi yani ne gibi bir önlem alınabiliyor yazarsanız sevinirim.

merhaba hanimlar a.s.

görüşürüzz a.s.

mutahhara en sağlam sendin aramızda kendine dikkat et...Bize sürekli moral veriyordun.Öle devam et inş..
Ben de dikiş kursuna gitmiştim.Sabır gerektiren bi uğraş.Ama sonucuçta bişeyler ürettiğini görmek insanı çok rahatlatıyor.Ürettiklerini görünce de mutlu oluyorsun ve daha çok hevesleniyorsun yeni yeni şeyler üretmeye devam ediyorsun.Ben de öle olmuştu yane:)Ama bunları yaparken kendini bi kaptırıyorsun yaptığın işi biran önce bitirmek istiyorsun bu sayede zamanın nasıl geçtiğini bilemiyorsun..Dediğin gibi başını çok eğerek kumaşa odaklanmandan kaynaklanıyordur bunlar İnş geçecektir...

Arkadaşlar ben dün dr a gittim.Dr umun hesabına göre 10+6 idim dün.İzlemeye doyamadım boncuğumu..Herşey normal dedi dr um:nazar:Kistim vardı en başta gebelik devamında kaybolacağını söylemişti dr um...şkr o da yok denecek kadar ufalmış.Hiç bir önemi kalmamış.hareketleri izledim bi süre değişik duygulara kapıldım yine.Allahım bize bağışlasın inş...
Bu defa da tavsiye üzerine bahar hastanesinde Nagihan Hanıma gittim.Ve çok memnun kaldım kendisinden.Güler yüzü ve rahatlatıcı bi tavrı var.korkularımdan bahsettim.Sakın kötü şeyler düşünme stres bebeğe yansır dedi.Sen rahat ol dedi.
Normalde ayda bi randevu veriyorum ama sen 2 hafta sonra gel takip edelim dedi.

10+6 yane bugün 11 haftalık oluyorum inş.Ultroson hesabına göre 3 gün önceden gidiyoruz bakalım. Muhtemel doğum tarihim 5.5 .2009 oluyo bu durumda.Boy 39 mm civarlarında.Küçük mü acaba Dr herşey normal dedi ama bu defa gittiğimde bunu da bi sorayım inş...Pnr cım seninle aynı haftalarda sayılırız.Senin bebişin boyu ne kadardı en son gittiğinde acaba .Merak ettimCADIARZU

Bu arada ben de Ojelifıstığı merak ettim.Hiç sesi sedası çıkmıyo..

Ojelifıstıkk bizi bi haberdar et durumundan ne yaptın nerelerdesinnnnnnnnn
huuuuuuuu

X