2009 Mayıs Anneleri

kızlar,5 haftalık oldu bebişim ama bende de hiç bulantı yok. bende merak ediyorum acaba sorunmu var diyeCADIARZU
bugün rutin gebelik testlerimi yaptırdım. idrar yollarında çok enfeksiyon çıktısenağlama doktor mecburen antibiyotik verdi. adı: sef. çok korkuyorum ilk 3 ay riskli ama, almazsam enfeksiyondan dolayı bebeğim düşebilirmiş bile:1shok: çok şükür başka da bi problem yok. bi de vitamin verdi. adı :elevit. içini okdum,çok güzel şeyler yazıyorkaydirigubbakcemile3

kızlar,5 haftalık oldu bebişim ama bende de hiç bulantı yok. bende merak ediyorum acaba sorunmu var diyeCADIARZU
bugün rutin gebelik testlerimi yaptırdım. idrar yollarında çok enfeksiyon çıktısenağlama doktor mecburen antibiyotik verdi. adı: sef. çok korkuyorum ilk 3 ay riskli ama, almazsam enfeksiyondan dolayı bebeğim düşebilirmiş bile:1shok: çok şükür başka da bi problem yok. bi de vitamin verdi. adı :elevit. içini okdum,çok güzel şeyler yazıyorkaydirigubbakcemile3

canım bende merek edıyodum bıseymı var dıye uzuluyodum ama
inşallah olmaz ama 6+0 ken basladı bulantılarım

kızlar 2 gun once dr a gıtmıstım kan ve idrar tehlılı yapıldı bugun sonucunu aldık
sadece kolestrol 200 olması gerekırken 208 çıkmıs
bu arada ben 3 ay onceden baslamıstım folık asite ilk 3 ayda kullanılıyor dıye bılıyorum sordum bana gerek yok elındekı bıtınce (oda az zaten) bırek dedı.sonucları gorunce elevıt falan verır dıye dusundum sanırım herkes kullanıyo ama hıcbısey vermedi
sizin drlaınız ilk 3ayda bunları kullanacaksınız dedımı acaba?

ilk üç ay filan demedi. heralde doğuma kadar kullanırım. ama ben antibiyotikten endişeliyim kızlarfisfisfis hiç gebelikte kullanan varmı aranızda?

canım geçmiş olsun. sef hamileliğinin ilk gününden itibaren bile güvenle kullanabileceğin bir antibiyotik.elevit de çok güzel ama içindeki b vitaminlerinden dolayı iştahı açıyor sen farkında olmadan. dikkat et canım.

ayrıca gebelik dönemi idrar yolu enfeksiyonuna zemin hazırlar. özellikle daha ileri haftalarda. rahim büyüdükçe idrar yollarına baskı yapar ve idrarımızı tam boşaltamayız.:CüvCüv:eek: yüzden önemli olan enfeksiyona yakalanmamak. bol bol(günde en az 2-3 litre) su içicez.

kızlar 2 gun once dr a gıtmıstım kan ve idrar tehlılı yapıldı bugun sonucunu aldık
bu arada ben 3 ay onceden baslamıstım folık asite ilk 3 ayda kullanılıyor dıye bılıyorum sordum bana gerek yok elındekı bıtınce (oda az zaten) bırek dedı.sonucları gorunce elevıt falan verır dıye dusundum sanırım herkes kullanıyo ama hıcbısey vermedi

canım 208 kolesterol önemli değil. yediklerine dikkat edersen kısa zamanda normale döner.ben daha elevit vs. kullanmıyorum. dengeli besleniyorum. folik asidimi alıyorum. tetkiklerimde düşme olursa başlarım herhalde elevit e.

canım geçmiş olsun. sef hamileliğinin ilk gününden itibaren bile güvenle kullanabileceğin bir antibiyotik.elevit de çok güzel ama içindeki b vitaminlerinden dolayı iştahı açıyor sen farkında olmadan. dikkat et canım.

ayrıca gebelik dönemi idrar yolu enfeksiyonuna zemin hazırlar. özellikle daha ileri haftalarda. rahim büyüdükçe idrar yollarına baskı yapar ve idrarımızı tam boşaltamayız.:CüvCüv:eek: yüzden önemli olan enfeksiyona yakalanmamak. bol bol(günde en az 2-3 litre) su içicez.

ya aslında bende müzmün. yani lise çağlarımdan beri hep var. ama gebelikte tehlike yaratacağını düşünmemiştim:nazar: ama mesajın biraz olsun rahatlattı beni arkadaşım. teşekkür ederima.s.

kızlar merhaba.
ben de dün beha hcg testi ile öğrendim.
Allah nasip ederse Mayıs annesi olacağım.
bhcg 86 çıktı. tekrarlayacağım yarın yine.
umarım bir aksilik çıkmaz
şu an 4+1 :)

cnım sakın gıdıpde canını yaktırma bak kendın hesapla şimdi hergun hcg 2ye katlıyo 2000 gecıncede keseyı goruyolar (vajınadan) hıc merak etme benım ılk yaptırdıgımda 10du şimdi 6000in üstünde sakın kafana takma cnım

kızlar,5 haftalık oldu bebişim ama bende de hiç bulantı yok. bende merak ediyorum acaba sorunmu var diye
bugün rutin gebelik testlerimi yaptırdım. idrar yollarında çok enfeksiyon çıktı doktor mecburen antibiyotik verdi. adı: sef. çok korkuyorum ilk 3 ay riskli ama, almazsam enfeksiyondan dolayı bebeğim düşebilirmiş bile çok şükür başka da bi problem yok. bi de vitamin verdi. adı :elevit. içini okdum,çok güzel şeyler yazıyor

canım bende kullandım merak etme hıc bısey olmaz allah sıfa versın sende bol bol su iç ayaklarını üşütme :1hug:

cnım sakın gıdıpde canını yaktırma bak kendın hesapla şimdi hergun hcg 2ye katlıyo 2000 gecıncede keseyı goruyolar (vajınadan) hıc merak etme benım ılk yaptırdıgımda 10du şimdi 6000in üstünde sakın kafana takma cnım

kızlar,5 haftalık oldu bebişim ama bende de hiç bulantı yok. bende merak ediyorum acaba sorunmu var diye
bugün rutin gebelik testlerimi yaptırdım. idrar yollarında çok enfeksiyon çıktı doktor mecburen antibiyotik verdi. adı: sef. çok korkuyorum ilk 3 ay riskli ama, almazsam enfeksiyondan dolayı bebeğim düşebilirmiş bile çok şükür başka da bi problem yok. bi de vitamin verdi. adı :elevit. içini okdum,çok güzel şeyler yazıyor

canım bende kullandım merak etme hıc bısey olmaz allah sıfa versın sende bol bol su iç ayaklarını üşütme :1hug:

canım çok teşekkür ederim. çok moral oldu senin yazın. bana bhcg değerin düşük çıkmış diyende var, üzülüyor insan tabi.ama sen öyle dedin ya çok sevindim.
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, sana ve hepimize.
:CüvCüv:

slm kızlar öncelikle hepinize sağlıklıklı bir hamilelik diliyorum hihoyyyt bir kaç sayfa okudum bir takım kaygılarınız var olması normalde hepimiz yaşadık hala yaşıyoruz öncelikle ağrısı olanlar kanama olmadığı sürece ağrının olması normal rahim bağlarının gerilmesinden kaynaklanıyor. ikinci konu mide bulantısı -tatlicadiarzu- birisi benim midem hala bulanmıyor dedi mi benim içim gidiyor bulantılar yüzünden ömrümden ömür gitti sudan ekmekten bile tiksindim 6 kilo zayıfladım 6. haftada başlayıp 16.-17. haftalara kadar sürdü serum falan takıldı vs. o yüzden bulantı yaşamayanlar üzülmesin tadını çıkarsın bence, bulantı çekenlerde bebeğimi besleyemiyorum diye üzülmesin ilk 3 ay zaten senden alacağını alıyor beslenmese benım bebeğim beslenmezdi. :CüvCüv: çalışan hamişler zor bir dönem ilk başlarda yorgunluk uykusuzluk çok oluyor ama 3. aydan sonra geçiyor çok dinçleşiyor insan. :eek: bir de cinsiyet konusu var bana oldum olası kızım olacak gıbı gelırdı erkek olacagını hıc dusunmemiştim bile ama test yaptığımda pozitif olduğunu gördüğüm an ilk içimden geçen bir oğluşumun olacağı oldu ve öylede oldu. allah hepinizin gönlüne göre versin biraz uzun yazdım umarım sıkılmamışsınızdıra.s.

kızlar ya yardımınıza ihtiyacım var bu saba bir sancıyla uyandım dayanılacak gibi değildi kaz sancısı 1 -2 sn vuruyo ama dayanılır gibi değil beşten tekrar çok afdersiniz kendimi zorlayarak tuvalete çıktım fakat akıntımla bereebrsanki kahve rengi bir leke yattım biraz dinlendim olavaobaya çıkınca şidettli sancım kalmadı fakat sol yumurtalığımda hafif bir ağrı var çok korkuyorum

bence ilk 3 ay folik asiti bırakma. zararı yok faydası var. 3 aydan sonrada elevit ve gerek olursa demir veriyorlar

kızlar ya yardımınıza ihtiyacım var bu saba bir sancıyla uyandım dayanılacak gibi değildi kaz sancısı 1 -2 sn vuruyo ama dayanılır gibi değil beşten tekrar çok afdersiniz kendimi zorlayarak tuvalete çıktım fakat akıntımla bereebrsanki kahve rengi bir leke yattım biraz dinlendim olavaobaya çıkınca şidettli sancım kalmadı fakat sol yumurtalığımda hafif bir ağrı var çok korkuyorum

kahverengi akıntı önemli değil bildiğim. tazed kan daha önemli. ama bence druna danış yinede. geçmiş olsun canım

canım şu an bende mesela gaz sancısı kabızlık çekiyorum ve çok kötü bir duygu.bunlar ama normalmiş hamilelikte..belkide sen çok zorlama yaptığın için olmuştur.o yüzden dikkat et.bol bol komposto ve salata türü şeyler ye ve elmada çok iyi geliyor.dikkat et ama kendine.:nazar:

canım bende hamile kalmayı planladığım andan itibaren yani 3 aydır kullanıyorum.doktorumda bana ek olarak vitamin vermedi ama 3 aya gelinceye kadar mutlaka folik asiti düzenli al dedi.sadece tahlillerden sonra demir ilacı vericek o kadar.ve folik asit kullanımı çok önemli bebeğin omurlik gelişimi açısından.ve çevremdekilerde hep 3 aya kadar kullandı.

kızlar bende de gaz sancısı var
normalmi yani bu dönemlerde
kabızlık çekiyorum bir de, çok merak ediyorum

merhaba kızlar.rabbim kucağınıza almayı nasip etsin inş.gaz sancısı ve kabızlık gayet normal kızlar.özellikle kabızlık sıkça rastlıcaksınız.bunun için kayısı yemeyi öneririm.anne olmanın başlangıcı bu sıkıntılarla başlıyor.öpüyorum sizleri

kızlar doktordan geldim tam 6 haftalık olmuş bebişim kalbide oluşmuş çok mutluyum haftaya gene gidecem doktorum herşey yolunda dedi bir sürü tahlil istedi allahım kucağımıza almayıda nasip etsin inşallah

X