2009 Mayıs Anneleri

Ceylinim2009 cnm benim oglumda bi ara birakmisti biberonu,sende dene istersen meyve sularini ver biberonla tekrar hatirlasin die,bizde ise yaradia.s.

Burcuuu ayyyyy bagirsak kanamasinami yol aciyor 1 yastan önce sütttttttttttdelikafadulden,hay bende kasik mamasini sütle hazirliodum ve sabah kahvaltisini:S iiki söledin yaa..

Kizlar aslinda sunu sorcaktim..Aranizda hic "Adet Geciktirici" haplar kullanan oldumu???Olduysa etkisini gördunuzmu???cvplarsaniz sevinirima.s.

cnm ben 6.aydan berı sutle hazırlıyorum hıcbır sorun yasamadık sende sımdıye kadar yasamadıysan merak etme hem drların tumu o sekılde onermıyor bızım drumuzda ınek sutu onerdı

alıntıdır
Araştırmalar, pastörize edilmiş veya uzun ömürlü sütlerin bebekler için zararlı olmadığını gösteriyor

BEBEKLERE 6. AYDAN SONRA SAĞLIKLI (PASTÖRıZE / UZUN ÖMÜRLÜ) SÜT VERıLEBıLıR

Yaşamın her döneminde sağlık için vazgeçilmez bir besin kaynağı olan süt, çocukların sağlıklı gelişiminde önemli rol oynuyor. ılk 6 ay bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. ıki yıla kadar inek sütünün verilmemesine dair varolan yanlış inanış ise, bebeklerde başta protein ve kalsiyum olmak üzere çeşitli besin öğelerinde eksikliklere yol açıyor.

Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütünün verilebileceğini söylüyor.
14 Haziran 2005, ıstanbul;

Yeni doğan bebeklerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için en ideal besin anne sütüdür. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, sağlıklı bir gelişim için önem taşıyor. Herhangi bir nedenle anne sütü verilemediğinde / yeterli olmadığında ise 6. aydan sonra inek sütü (pastörize veya uzun ömürlü) bebeklere verilebilecek en zengin besin değerine sahip gıda maddeleri arasında yer alıyor. Protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öğeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğu sadece sütte bir arada bulunuyor.

ınek sütünün bebeklerde ve çocuklarda demir eksikliğine yol açtığı iddiaları, gelişim çağında olan çocukların yetersiz beslenmelerine neden olabiliyor. Oysa ki bu iddia; çocuğun günlük diyetinde sütten başka herhangi bir besin yer almadığında geçerlidir (yumurta, et, sebze-meyve vb.). Sütün demir eksikliği ve anemiyle ilişkisi hakkında gerçekleştirilen çok sayıda araştırmalardan çıkan sonuçlar; gelişme çağındaki çocukların süt gibi zengin bir gıda maddesinden mahrum bırakılmaması gerektiğini ortaya koyuyor.

"1 ya da 2 yaşına kadar inek sütü verilmemeli söyleminden vazgeçilmeli
"Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan 6. aydan sonra bebeğe inek sütü verilmesi konusunda şunları söylüyor "
ınek sütünün doğrudan sindirim sistemi kanaması sonucu anemi yaptığı konusunda kesin bulgular yoktur. Bebeklerde, besinlerdeki demirin emiliminin azalmasında çeşitli faktörler etkili olabiliyor. Protein ve C vitaminin yetersiz, kalsiyumun fazla miktarda alınması, bebeğin doğumdan önce süte karşı taşıdığı hassasiyet, bu faktörler arasında yer alıyor. Doğru zamanda doğru ek besinlere başlanmış, anne sütü almayan / alamayan bebeklere dengeli beslenme sağlamada; inek sütü, bebeğin sağlıklı gelişimini tamamlar. Bu nedenle, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütü verilebilir. Anne sütünün yokluğunda inek sütünün verilmemesi bebeklerde protein ve kalsiyum eksikliğine neden olabiliyor. Prof. Dr. Perihan Arslan; yapılan uluslararası araştırmalarda süt içerek alınan protein ve vitaminlerin çocuklarda boy uzaması ve gelişime olumlu etki yaptığının kanıtlandığını belirtti. Arslan, sütün çocuk gelişimine ve yetişkinlerin sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmalarına olumlu etki ettiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Perihan ARSLAN'ın 'ınek Sütü Çocuklara Ne Zaman Verilmelidir' isimli makalesi Klinik Çocuk Forumu Dergisi'nin Kasım - Aralık 2004 'Pediatrik Beslenme Özel Sayısı'nda yayınlanmıştır.

selam herkes gitmiş ya nasılsınız.
Dırım kız hava çok soğuk üşütürsün fazla gezme heeee
Burcu ev alıyormuşsun hayırlı olsun sendede şimdi güzel telaşlar başlıyor kız bu bebişler bize uğurlu geldi bak evlendik hepimiz.
Mutaharam çoook geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Aysun bende sütle hazırlamıyorum ama bişey yapmıyo anlaşılan bilgi için sağol.
Spapatya bak bişey olmuyomuş
geçmişe bakamadım bakabilirsem gelirim öptümmmmm

tubacım tekrar geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda iyileşir annneannen. kıyamam pamuk gibidir o şimdi. allah şifasını versin :Saruboceq:

canım adet geciktirici hap hiç kullanmadım ve hiçbir fikrim yok inan.

Huu kızlar nerelerdesiniz yaw kimse yokk:uhm:

ben geldim şimdi de sen yoksun kaydirigubbakcemile3

Evet Ayşe'cim benim kız sırtına kadar kaka yapmış ona baktım ama olcak gibi değil gidip yıkayayım kuzumukaydirigubbakcemile3

hadi hayırlı olsun dişleri fıstığın

kızlar bende geldim ara ara yoğun oluyorum akşam olsada gitsem eve çok sıkıcı bir gün
canım şimdi evde minnoşlarınlasın dimi ya

Aynen sana katılıyorum banucum
nabersin

canım baby mix tavsiye ediliyor mu?katkılı falan diye.. benim kızım yoğurdu ağzına sürmüyor da.
canım benim kız yemedi dr al dedi sonra danino mavi var onu verdi yiyor peynirliymiş kalsiyum çokmuş

selammmmm
selam kızlar naberrsiniz baya kaynatmışsınız
naber tatlım görüşemiyoruz
kullanmadım tatlım hiç

Aysun okudum cnm tskler..cunki hicbir yan etkisini görmedik.dr muzda bisey demedi bu konuda,vermeye devamm ozaman:) asinizin 2.dozunu yaptirdinizmi,bizde dr muzdan gelecek haberi beklioz asi icin

ceylinim tsk edrm canm ilgilendigin icin.insallah kullanmis biri cikarda sorarim yaa..eczaneye gittm kadin dktorundan recete al getir dedi.recetesiz verilmio.coook acil ihtiyacim varrr.yarin ararim bari dr da recete cikarsin barii bana bi tane..(cidden ise yarayip yaramadigini merak ediorum)

cnm sag.ocag.ındakı aile hekımımızı aradık kacta gelelım dıye ızındeymıs tek dr var bugun yogun olur yarın gıdın dedı yarın gıtcez ıns
cnm sızde 3 hafta sonra cagırmadılarmı ası ıcın bıze oyle demıslerdı

ben mecburen bir kez kullandım. galiba adetine 7 gün kala başlanıyordu.bir sabah bir akşam olmak üzere günde iki kez alınıyor. bende işe yaradı ama hapları bırakınca 2 gün sonra adet gördüm ve o kadar çok sancım oldu ki kullandığıma pişman oldum. ama arkadaşlarımdan kullanan var ve hiç sıkıntıları olmamış. bünyeye göre değişiyor. naçizane tavsiyem çok ihtiyacın yoksa kullanma. adetlerinde düzensizlik falan yapabilir. malum bu ilaçlar hormonları baskılıyor.

İyi akşamlar bacılar a.s.

Bende az önce spordan geldim, duşumu aldım size bakayım dedim. Dün akşama doğru alışveriş için evden çıktık. Baktık hava çok soğuk Defdef'i kayınvalideme bıraktık. Defdef'in mamaları, cicileri, bize alışveriş falan derken eve gelmemiz 11 oldu yattık hemen. Sabahta annem, teyzem ve kayınvalidem kahvaltıya geldiler. Annem ve teyzem öğlen gitti. Bizde bi saatliğine şu hasta bebişe bakmaya gittik. Maşallah yapı olarak toparlamaya başlamış alkisalkisalkis Sonra eve geldik yemek falan derkesgiremedim bende. Yoğundum yani bugün :bbo:

Defnoş'um bugün 3.dişini de çıkardı. Ama ilginç olan üst taraftaki ön kesicilerle köpek dişinin arasındaki yan kesici dişi çıkıyor. Önce üst önlerin çıkması lazım ama çok şaşırdım :uhm:

Birde Defdef 10 gündür koltuklara tutunup istediği yere gidiyordu. Heralde emeklemeden yürüyecek dedim ama bizimki dün resmen emeklemeye başladı. Bu kızda bi terslik olduğu belli. Önce emeklenir sonra sıralanır benim kız önce sıralamayı sonra emeklemeyi öğrendi kaydirigubbakcemile3 Şimdi hızlıca emekleyip koltuğa gidiyor. Sonrada ayağa kalkıp sıralıyor çatlak kaydirigubbakcemile3 Hiç tutamıyorum artık. Bıraksam 5 dk mutfağa gitsem geldiğinde ayakta buluyorum. Düşüyor bazen geri kafa üstü ya offff mafoldumben

Sonunda pancar alıp onunlada çorba yaptım ama mümkün değil Defdef'e sebzeyi kabul ettiremiyorum. İnatla reddediyor :1no2:

Bizde gelişmeler böyle hihoyyyt

Burcu canım arabanızı satıp ev alıyormuşsunuz. Allah gönlünüze göre versin inşallah çok sevindim a.s.

Aramıza yeni katılan arkadaşlar varmış hoşgeldiniz kızlar a.s.

Tuba'cım Allah acil şifalar versin canım ya. İnşallah şu 1 aylık tedaviye olumlu sonuçlar alırsınız a.s.

Birsom resimler harika a.s. Kargo vermişsin sağolasın canım. Ben bugün evden çıkarken Aras kargo gelmişti ama hiç aklıma gelmedi sormak. Kapıda da taksi bekliyordu acil çıktım hemen. Bana mıydı acaba Arasla mı yolladın :uhm:

maşallah defnoşa kız ters mers bak ayaklanmış artık annesi dişlerde çıkmış bizde tık yok daha
maşallah bayada gezmişsin gez valla biz herzamanki gibi tıkılıyoruz eve

nesra hoşgeldin sanırım kimse selam vermeyince gitmişsin
nesra kım kız msj falan gormedımde
pınarcım hosgeldın tatlım
baya gezmıssınız dun ne guzel kaydirigubbakcemile2
defdefe masallah emeklemeyede baslamıs tutabılene askolsun bunları artık

iyi geceler kızlar
esracım ne zaman geldın gıdıyon kız Şeniz

Cnm dr bizi arayacagini,haber verecegini söyledi,belki türkiyedeki program deisiktir..insallah sorunsuz atlatir oglun asisini..

Cnm bende 1 kereligine kullanicam..Danimarkaya dugunlere gidicez ,3 gun kalicaz,bende özel gunlerimde hic sevmiom öylee...oyuzden..ayy deme ya insallah bende agri olmazz,belki dedigin gibi deisiyodur bunyeden bunyeye..evet 7 gun kalaymis,birakildigi anda regl olunuyormus..tsk ettim cnmopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…