2009 Mayıs Anneleri

pınarcım bende internetten bir yer buldum böyle dişbuğdayı için şekerler sabunlar falan yapıyorlar bakalım fiyatları ile ilgili dönecekler bana.

bende işte yavaş yavaş araştırıyorum gerçi eşim sürekli yeni icatlar çıkarıyorsun diyip duruyor ama olsun içimde kalmasın.

Valla bende hiçbişey içimde kalmasın diyorum. Benim de çünkü diş buğdayı partim yapılmış. Resimlerim var. Kızımında olsun hihoyyyt

canım aynı dert bendede var bnımde hem arkadaş ortamım cok hemde kaynanamın arkadaşları cok ben kendı arkadaslarıma hazırlık yapıcam gencler olarak zaten 20 kışı falan oluruz eger kaynanamda ıstıyorsa bırde o hazırlık yapsın arkadasları ve akrabalar ıcın benım işime gelır valla :)))

heheh defnoş odasına gecmıycek bende kendı odama ben cocukları bızım yatak odasına sıgdıramayınca ben onların odasına tasındım tek kışılık bır yatak koydum onlarla yatıyom valla cokta memnunum :)) yerımden

Ay valla en iyisi aile arasında yapmak bacım. Sende yap arkadaşlarına. KAyınvalidende ayrıca yapsın doğru diyosun yerimseniben

Ohhh sende iyisin valla biz yatakta eşim Defnoş ve ben yatıyoruz zemuszemus

canım diş seklındekı kurabıyelerın yapılısı aslında cok kolay normal bır kurabıye tarıfındn kurabıye yapıyorsun dış şeklı kalıpla sekıl verıyon pısıncede ustune seker hamurunu acıp aynı kalıpla kesıp dıger kurabıyelerın ustune yapıltıryorsun sanırım marmelat veya azcık bal kullanıyorlar yapıştırmak ıcın ben kalıp bulabılırsem kendım yapıcam ama derdım kalıp bulamadım bursada olmazsa ınternetten bakıp sıparıs verıcem

Canım hadi kalıbı netten alırım bildiğim site var ama şeker hamurunu yapamam ya onu da hazır alabileceğim bi yer olsa :uhm:

ohh dişler çıkınca kurabiyeler konuşulmaya başlandı bizde aile arasında yapmayı düşünüyoruz ve birkaç arkadaşımıda davet ederim durucuk dişini bir çıkarsında :)))

İnşallah canım a.s.

pınarcım bende internetten bir yer buldum böyle dişbuğdayı için şekerler sabunlar falan yapıyorlar bakalım fiyatları ile ilgili dönecekler bana.

BEnde her yerle görüşüyorum fiyat bekliyorum bakalım CADIARZU

http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/323909-dis-bugdayi-partimizden-goruntuler.html

evet canım bak bu arkadasda oyle yapmış hatta yaşpastayıda kendısı yapmış bu lınkı bızım kızlardan bırı eklemıştı kaydettım cok hoşuma gıttı diş bugdayı yaparken ısımıze yarar dedım
guncellensın dıye tekrar ekledım

Evet canım görmüştüm bunu da ama işte sorun şeker hamurunu bulmak CADIARZU

Pınar bencede sadece aile arasında yap. aman hastalanmasın kuzun. bizimde kayınvalidem yapacaktı bayramın 2. günü ama benimki dayanamadı ilk günden kalabalığa girince büyük babannede çoçuklarla olunca hastalndı ve tadımız kaçtı iptal ettik..

seherim bide dediğini deneyeyim canım. eşime akşam gelirken aldırayım. umarım işe yarar artık burnunun tıkanıklığından bıktım. bi rahat olamadı kızım.

kızlarr kızıma 4-5gündür ek besine geçme denemeleri yapıyorum. meyve püresi ve yoğurt yedirme denemelierim başarısızlıkla sonuçlandı. şimdide çorba yaptım ama hiç umudum yok. meme manyağı benim kız acıkınca gözler hemen göğsümde biran önce açsada emsem der gir.
bide bizimki hasta olduğundan galiba çok hızlı nefes alıp veriyor. Dr dakikada 35i geçerse getir demişti. ama dün gece öksürüp kustuktan sonra 38 bile oldu yarım saat geçmesine rağmen. sizinkilerde böyle oluyormu. gece nefes alıp verişi çok sesli oluyor.

günaydın kızlar!
İncihan canım Allah sabır versin. Bende bazı dönemler çok şikayetçi oluyordum buraayada yazıyordum bunaldığımda. ama Özgü hastalandıktan sonra keşke huysuz olsada kucakta taşısam dedim sürekli. İnşallah minik ellerini tutup birlikte yürüdüüğümüz günleride görecez.

Tutkun'cum hoşgeldin. yeni evinde güle güle otur. Türkiz yine uykusuz bırakıyor seni anlaşılan. Bazen bende bunaldığımda işe başlıyacam diyorum ama burda kimsem olmadığı için kıyamıyorum hemen vazgeçioum.

Nurrten kız hergün dışardasın maşallah iyi beceriyosun hem ev işi hem çocuk hem dışarı hemde misafir. kafamçokkarıştı

Banu uykusuz uykusuz iş hiç çekilmiyordur eminim. Canım Duru inşallah düzelir.

Tülay'cım Selin sanırım Bora'yla yarışacak kıvama gelmiş yaramazlık açısından. En azından emin ellerde için rahat. belki geçiş dönmeidir dişler huysuzluk yapıyordur.

Seherim Allah sana iki kat sabır versin. Diş olayını atlatmışsın çok şükür. Ama hala yaramazlıkları üstünde. şu viks olayını bende denemştim ama peteğin üstüne koymamıştım. bide bu şekilde deneyeyim belki faydasını görürüm. ama geçen gittiğimiz dr serum fzy. damla ile değilde büyük bir şırınga ile burnuna sıktı açıldı burnu. bizimki soğuk algınlığını atlatamadığından sürekli tıkanıyor. akşam uykusu gelince aynı şekilde uyguluyoruz rahatlatıyor. akşam 21:30da uyudu gece ikiye kadar öksürük nöbeti gelmese uyanmayacaktı kızm herhalde.
Burcu canım zuzunun biraz da olsa yemeğini yemesine sevindim. şu domuz grıbi dolasıyla 3 saatte zor çıktığımız hastanenin çocuk acilinden yarım saatte işimizi halledip çıktık. herkes fena halde tırsar olmuş. kimsee zorda kalmadıkça götürmüyor sannırsam hastanelere.
Esencim burun tıkanıklığı çocukların uyku düzenini mahvediyor. umarım biran önce açılır Ahsenin burnu. yoksa huysuzlukları tavan yapıyor.

ben bu yazıyı yazana kadar kızım uyudu uyandı bile.şu anda mouse kemiriyor.

inş. yakın zamanda geçer cnm ya çk zor onların hasta olması...

Canım sevindim yemeğe başlamasına:nazar:Eski yeme formuna döner inşa.s.

Canım ya allah yardımcın olsun inş büyüdükçe uslu olura.s.

Canım bende sebamed kullanıyorum

sağol cnm inş.

Kızımla oynaştık azcık emzirdim uyudu kuzum a.s.

Kızlar ya bi fikir isticem sizden. Şimdi kısmetse 2 hafta sonra ben kızıma diş buğdayı yapıcaktım. Eşimle dün akşam konuştuk. Şimdi teyzeleri falan çağırırsak onların kızlarını da çağırmak gerek. Eşimin 3 teyzesinin kızlarının 5 tane canavar mı canavar , hiç rahat huzur vermeyen 2 ile 5 yaş arası erek çocukları var. E bide benim halamın azgın kızı eklenirse etti 6 yaramaz. Herkesi çağırırsam da yine duadaki gibi bi 50 kişi edicek. E malum Defne bu aralar ev içinde kalabalıktan hiç hoşlanmıyor. Eşim de dediki eğer herkesi çağırırsan ne yaptığın diş buğdayından bişey anlarsın nede rahat huzur vermezler sana. Defne'de huysuzluk etti mi pişman olursun. Yine şeker al, pastanı yaptır, böreğini çöreğini hazırla. Annenlerle annemler , babalar , kardeşler bi akşam toplanalım aile arası. Rahat rahat yapalım kızımızın diş buğdayını dedi. Aslında haklı. Birini çağırsan ötekini çağırmamak olmaz. O zamanda çok kalabalık olacağız. Eşimin tarafı hep birbiriyle evli olduğu için sürü gibiler maşallah.

Napsam ya aile arasında rahat rahat yapsam mı diş buğdayını yoksa herkesei çağırıp risk mi alsam karar veremedim :uhm:

Cnm normalde kalabalık daha iyi oluy bence ama gripler fln var aşıda yaptırmadın defnoşa bencede aile arasında olsun

pınar sen en ıyısı hazır al benımde gozumu korkuttun bu gıdışle bende hazır yaptırcam :))

Semracım senin linkine baktım ay çok hoş ya, bende arama kısmında aradım diş buğdayı diye sonuç bulunamıyo ben mi beceremedim arama yapmayı yavs... başkada görmek isterdim...

Pınar bencede sadece aile arasında yap. aman hastalanmasın kuzun. bizimde kayınvalidem yapacaktı bayramın 2. günü ama benimki dayanamadı ilk günden kalabalığa girince büyük babannede çoçuklarla olunca hastalndı ve tadımız kaçtı iptal ettik..

seherim bide dediğini deneyeyim canım. eşime akşam gelirken aldırayım. umarım işe yarar artık burnunun tıkanıklığından bıktım. bi rahat olamadı kızım.

kızlarr kızıma 4-5gündür ek besine geçme denemeleri yapıyorum. meyve püresi ve yoğurt yedirme denemelierim başarısızlıkla sonuçlandı. şimdide çorba yaptım ama hiç umudum yok. meme manyağı benim kız acıkınca gözler hemen göğsümde biran önce açsada emsem der gir.
bide bizimki hasta olduğundan galiba çok hızlı nefes alıp veriyor. Dr dakikada 35i geçerse getir demişti. ama dün gece öksürüp kustuktan sonra 38 bile oldu yarım saat geçmesine rağmen. sizinkilerde böyle oluyormu. gece nefes alıp verişi çok sesli oluyor.

Cnm hiç saymadım ama bizimkinden hızlı nefes alıyolar o nrmal de sayısını bilmiyorum

pınarcım bencede aile arasında olması daha mantıklı her acıdan
bızde merakla beklıyoruz partınızı ve fotolarınızıhihoyyyt

hımm semracım evet güzel olmuş bende kolye ve taç yapayım.ama pasta ve kurabiyeler hazır gibi sanki.gerçi kalıbı bulunca kurabiyeyi ben yaparım sonrada tülle süslerim küçük poşetlerin içine koyup. kaseleride şerbet bardaklarıma yaptığım kurdelalarla süsledimmi tamamdır.sadece diş şeklinde yaş pasta yaptırmak lazım onuda artık pastanelere sorarım

kızlarr yagız uyudu yemek koydum bende ...onu koyabıldım şukurrrr yani...bugun cok mızmızzz uyansınnn ewın onune cıkartıcam arabasıyla hava gusel guneşlı bıraz hava alsın bakalım belkı ıyı gelır hep ewdeyız yaa deişiklik olur belkı onada...
ben kacar gorusuruz kızlarrrrr....optum kuzucuklarııııııı

burcu tatlım bende nısan annelerınde gormustum oda cok guzeldı

sağol cnm bi bakayım onada

kızlarr yagız uyudu yemek koydum bende ...onu koyabıldım şukurrrr yani...bugun cok mızmızzz uyansınnn ewın onune cıkartıcam arabasıyla hava gusel guneşlı bıraz hava alsın bakalım belkı ıyı gelır hep ewdeyız yaa deişiklik olur belkı onada...

cnm iyi hatırlattın ya atalım bizde kağanı arabaya bi turlayalım tıkıldık eve yine

Ayyy pınar aklıma bırden antalyada bu ıŞlerı apabılecek bır eyr geldı dÜŞÜnÜrken ısmını hatırladım Şker pasta sÜsÜ herŞey varmıŞ sÜper oldu buya..

Aile arası yapıcam canım hem sıkıntıya girmeye hemde hastalık riskine gerek yok haklısınız a.s.

Benimkide meyve ve yoğurt yiyorsa çorbayı asla kabul etmiyor :1no2:

Yok canım bizimki öyle sesli değil :uhm:

inş. yakın zamanda geçer cnm ya çk zor onların hasta olması...

sağol cnm inş.

Cnm normalde kalabalık daha iyi oluy bence ama gripler fln var aşıda yaptırmadın defnoşa bencede aile arasında olsun

Haklısın canım a.s.

pınar sen en ıyısı hazır al benımde gozumu korkuttun bu gıdışle bende hazır yaptırcam :))

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

pınarcım bencede aile arasında olması daha mantıklı her acıdan
bızde merakla beklıyoruz partınızı ve fotolarınızıhihoyyyt

Sağolasın canım bi yapayım ilk iş resimleri sizle paylaşmak olucak a.s.

pınarcım evet nette var bende bakıyorum şimdi

yerimseniben

Çıkar canım çıkar hava alsın kuzucuk a.s.

Ayyy pınar aklıma bİrden antalyada bu İŞlerİ apabİlecek bİr eyr geldİ dÜŞÜnÜrken İsmİnİ hatırladım Şker pasta sÜsÜ herŞey varmıŞ sÜper oldu buya..

Ooo iyi olmuş canım a.s.

kızlar ben aşıya gidiyorum öpüldünüsssss mucukssss kucaman kucamanŞenizŞeniz

Güle güle canım a.s.

MERHABA KIZLAR a.s.
ne yaptınız ? iyisiniz umarım opuyorumnanaktan bizde düğünü bitirdik şükür çok güzeldi acaip eğlendik. oynamaktan daha ayaklarımın altı ağrıyor . berkede ortalarda kucak kucak gezdi yavrum sormayın ...
dün işe başladım ama dün işim çoktu girecek fırsat bulamadım.
zaten işe başladım bunalıma girdim evde oğluşumla iyiyidim şimdi anneme bıraktım geldim ya arayıp arayıp ne yaptı ne yedirdin diye soruyorum kafayı yiyecem sormayın nerdeyse psikoloğa gidecem ya.
birde hani büyükler bizim kadar titiz davranmıyor mesela ben berkeye peynir vereceğim zaman mutlaka suya koyuyorum tuzu çıkınca veriyorum annem sabah direk yedirmiş kafayı yedim ne yapim ya bu ve bunun gibi şeyler işte artık gözümü kapatıp allaha emanet edip geliyorum diyorum ama olmuyor.düşünmeden duramıyorum delikafadulden
birde şöyle düşünüyorum eskiden acaba bizlerede peynirirn tuzunu çıkartıpmı yedirmişler :uhm: yada bunun gibi şeyleri galiba çok düşünüyorum benim gibi olanınız varmı yawww kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı

X