2009 Mayıs Anneleri

canımya inşallah öyle bişey olmaz.sıkmamaya çalış canını.canım o zaman büyümüş olur doruk sorun olmaz genelde gündüz düğünleri hiç tercih edilmez.

Selam bacılar a.s.

Annem bendeydi şimdi gitti. Ben Defnoş'umla ilgilenirken ütülerimi yaptı kirlilerimi yıkadı astı sağolsun a.s.

Defnoş'umun da gece yine ateşi bi düştü bi yükseldi. Sabah fitilini verdim. 2 saat sonrada şurubunu içirdim şimdi daha iyi çok şükür. 1,5 saattir uyuyor ve ateşi o saatten beri 37,2-37,4 arasından gidip geliyor. Buna da şükür. Gece bi ara 39,7'ye kadar çıktı. Tamamen soyup sadece beziyle yatırdım çocuğu valla. Soğuk bezlerle sildim de kendine geldi kuzum :çok üzgünüm:

Oda, eşimde, bende bütün gece uyumadık valla. Adam uykusuz uykusuz işe gitti. Bende aksine bi enerji varki sormayın. Valla kuzumun ateşi düşüyor ya ben uykusuzluğumu falan unuttum ya a.s

İnşallah bi daha yükselmez o kadar. Sağolun iyi dilekleriniz için canlarım a.s.

Ben bi geçmişe bakayım da geleyim a.s.

canım benim ya dur bi sakin olmaya çalış inan stresin banada geldi annene çok üzüldüm inş. işni kaybetmez oda yurtdışında yaşıyordu dimi??

cnm dügün meselesine gelince bizim buralarda hep dügünler 19da olur kimse gündüz dügünü istemez çünki gündüz hrkes ancak işini gücünü ayarlıyo haftasonuda eklenince zor oluyor benm abiin dügünü gündüz olmuştu şehiirdışından gelecekler için gündüz yapmıştık ama inan gündüz olması herkesin geç gelip erken gitmesine sebeb oldu çok eglenceli geçti ama dügünden çok sohpet gibi oldu oyüzden kardeşine kızma hem bak buralarda şöyledir inan çocuklar o sesde nasıl uyuyorlar aklı edemezsin.. hemde erkenden yatıyorlar hemde senin oglan büyümüş olacak cnm ya,, hep aynı düzeni kurmak çok zor olur alışsın doruk bey 1 geceden bişicik olmaz allahın izniylea.s.

Pardon Nurten'cigim ya, bu stresle yazmak istemiyordum aslinda ama yazmis bulundum. Evet Annem Avusturya'da yasiyor canim. Bugün tabiri caizse, dananin kuyrugu kopacak bakalim. Umarim güzel haberlerini alirim aksama.
Dügün isine gelince, bizim eniste ayarlamis öyle. Pazar günü tutmus hemde salonu. Ya ertesi gün is günü degil mi, insanlar gece 23:00'e kadar kalirlarmi ki acaba? Ve sirf Doruk icin degistiremem tabi planlarini, buna hakkim yok. Ama benim oglum küsüyor onun kurallarini ihlal ettik mi? Resmen tavir aliyor ya. O zaman daha beter olmaz insallah. Olmazsa, ona göre dipte kösede bir yer yapariz artikkaydirigubbakcemile3

canımya inşallah öyle bişey olmaz.sıkmamaya çalış canını.canım o zaman büyümüş olur doruk sorun olmaz genelde gündüz düğünleri hiç tercih edilmez.

Ya ben Türkiye'de yillardir dügüne gitmiyorum canim, genelde gittigim dügünlerde gündüz gibi oluyordu. Ya da gece olanlarina Annem bizi götürmüyordukaydirigubbakcemile3

Selam bacılar a.s.

Annem bendeydi şimdi gitti. Ben Defnoş'umla ilgilenirken ütülerimi yaptı kirlilerimi yıkadı astı sağolsun a.s.

Defnoş'umun da gece yine ateşi bi düştü bi yükseldi. Sabah fitilini verdim. 2 saat sonrada şurubunu içirdim şimdi daha iyi çok şükür. 1,5 saattir uyuyor ve ateşi o saatten beri 37,2-37,4 arasından gidip geliyor. Buna da şükür. Gece bi ara 39,7'ye kadar çıktı. Tamamen soyup sadece beziyle yatırdım çocuğu valla. Soğuk bezlerle sildim de kendine geldi kuzum :çok üzgünüm:

Oda, eşimde, bende bütün gece uyumadık valla. Adam uykusuz uykusuz işe gitti. Bende aksine bi enerji varki sormayın. Valla kuzumun ateşi düşüyor ya ben uykusuzluğumu falan unuttum ya a.s

Annelik iste canim, o panikle insan kendini unutuyor.

burcu cnm milföye bişey yapmıyorum kızzzz buzluktan çıkarıyorum ben kaşarlı seviyorum kaşarı içine koyuyorum bohça şeklinde kapatıyorum yağlı tepsiye koyuyorum.....üstüne yumurta çörek otu atıyorum fırına sürüyorumm

Cnm bende aynını yapıyorum ama benimkiler kabarmıyolar böle kat kat açılmıyolar yapısıp kalıyolar sinnir oluyoom ondan yapmıyrm çoğu zaman bazende bi ümit deniiyorum

slm kızlar,

sonunda bakabildim,o kadar yorgunumki anlatamam size,,neyseki hazırlıklar tamam,yarın sabah yola çıkıyoruz Allahın izniyle..Bayram tatili için memleketime gidiyorum,anneme babama kardeşlerime kavuşucam..Umarım güzel bir bayram olur kazasız belasız,dertsiz tasasız...Yol gözümde büyüyor inşallah rahat gideriz..dua edin,..

Bugün doktora gittik oğlumun aşılarını yaptırdım,ağladı biraz,ben tutamadım zaten babaannesi tuttu,dayanamadım,şu saate kadar çıkmadı ateşi çıkmaz inşallah,asıl üzüldüğüm nokta kan tahlilinde kansız çıktı ve doktor kan şurubuna başladı Ferrumun şurubu, damla yetersiz dedi ve Dağhan bu ay 550 gram almış 7,5 kilo,onada az dedi doktor biraz moralim bozuldu ama sağlıklıya ona çok şükür nasılsa alır kilo ne yapalım..Herşeyi yedir dedi valla,bakalım ne yapcaz bu ayy,köftee et,tavuk,patates püresi,çorbalar..,Allahım hepimize kolaylık versin..

Neyse kızlar acayip uykum geldi,yatıcam şimdi,eşimin elinden aldım zaten pcyi..Kızlara veda ediyim dedim,hepinizi teker teker öpüyorum
Hepinize hayırlı bayramlar,Allah kurbanlarınızı kabul etsin..
Ben uzun bi süre olamıcam kardeşime gittikçe bakarım evdeki pcyi babam işyerine götürmüş çünkü..
Hakkınızı helal edin,unutmayın bizi..
Geçmişe bakamadım ne olur kimse kusura bakmasın..
Aralık ortası gibi görüşmek dileğiyle,kardeşim doğum yaptıktan sonra gelicem ozamanda bi görüşme ayarlayıp görüşürüz umarım
iyi geceler herkese ...senağlama :gitme:

ıyi ylculuklar cnm inş sorunsuz geçer yolculuk ve dağhanda kanlanıp gelir bol bol yer annesini üzmez

slm kızlar...

pınarım defnoşa çok üzüldüm inan çabucak atlatır inş.

birsen bende molfix 1 defa aldım pişik yapmadı şükür ama prımadan gerisi yalan... troysd çok işe yarıyo..

beta kuzuna geçmiş olsun panık oman çok normal bende olsam panık olurdum evde fitilin hep bulunsun paronox süper..

burcu cnm balanlorda güzelde benimki olewer ve oki boki dansına bayılıyo oynuyo zilli geçen gün yatak odamda ayagımda sallıyorum tv oturma odamda birden oki boki dansı başladı benimki yarı uykulu kafayı bi oyana bi buyana sallaya sallaya uyudu bitanem ya..

esenim ne güzel kutlama dolu bi gün geçmiş..

ferdacım hayırlısıyla git gel inş.

erzencim sende evine yerleşmişsin cnm hayırlı olsun eşinde sagasalim gelir inş. bide şu klozet takımını çok merak ettim biara koy tatlım..

kızlar bu akşam kızım ilk defa balık ve petibör bisküvi yedi :)))
balıgı elimizle ezerek verdik. bogazına takılır falan dedim ama maşşallah hiç takılmadı ben elimi uzattıkça agzını açtı eveleye geveleye yedi biraz fazlada versek yerdide ilk etapta baymasın dedik..

petibörüde eline vermştim benimki elindekini agzına götürmeyi pek bilmiyo biraz agzına sürdüm falan çok hoşuna gitti bırakmadı elinden koca koca parçalar gitti agzına ezdi yedi valla şaşırdık kaldık :))) bide elinden alabilene aşkolsun sinirden titriyo nasıl aglamak.. sonradan korktum fazlası gideer bogazına kaçar die zor unutturduk...

bugün aslında evde kalıcaktım ama annemin orada pazar vardı annem gel geziniriz dedi eşimde sagolsun bıraktı gittim ama abbboooowww ne kalabalık anlatatmam bayram haftası oldugu için herkes tüm şehremini pazardaydı ee yollarda dar olunca bol bol sıkıştık ve kavga ettim herkes bebek arabaları dan şikayet ediyo napalım yani çocukları evdemi bırakalım dedim.. çocuklu kadının ne işi varmış pazarda ayyyy millete klaf yetiştirmekten hiç bişi bakamadım... yrn akşam çıkıp bakıcam.. kendime deil defneye tabi....

ayy erken yatmak istiyorum ama bitürlü kısmet olmuyo.. hadin iyi geceler.

Afiyet lsun prensesime kız hoki poki yi seviyosa babytv.com da defnenin resmini kyup oynattırabilirsin biz kağana yapmıştık da sevdi, ama şu kuşa bide o gülen balonlara bitiyo çocuk kıkır kıkır gülüyo :)))

kızlar günaydın
nasıslınız
bugün biraz daha iyim size bi bakayım dedim
geçenlerde bahsetmiştim
hastayım diye daha kötü oldum akaşm ateşim 38.8 e kadar çıktı 2 gündür yatıyorum zeynebe annem bakıyor
dünde zeynebin aşıları vardı bende muayene olayım diye gittim
gribal enfe.başlangıcı dedi
istirahat verdi
burun akıntım olmadığı için takip edelim perşembeye kadar dedi
akşam bogazlaım da ağrımaya başladı midem de fena ağrıyor
emzirdiğim için bişey veremezmiş öyle dedi
vücut direncim düşmüş
b vitamini ve demir ilaı verdi sadece
size haber vereyim dedim
bi süre giremeye bilirim
zeynep 3 tane aşı oldu
1 de damla ağzından
1i pnömokok,1 i hepatit,1 5 li karma
damla olan ise poli ymiş
sizinde böyle mi oldu?
domuz gribi içinde aşı yaptımıycaz imza mı attım
hiç iştahım yok 3 gündür bişey yiyemiyorum
3 gündür yediklerimi toplasam 1 tek öğünde yediklerim yapmaz
eşimde dr.a götürsem ne olacak ilaç veremeyecekler yine sen bol bol dinlen terle diyo bakıcaz artık
ben yatıcam kızlar
geçmişi okuyamadım
sanırım defne hastaymıoş
pınar geçmiş olsun cnm

Geçmiş olsn cnm

ıyıyım canlarım saolun opuyorumnanaktan
sımdı tostumu yaptım cayımı demledım kahvaltımı yapacam
sız ne guzel calısınca duzenlı yemek yıyorsunuz bende bazen calıstıgım gunlerı ozluyorum cokda uzak degıl gercı artık.........
oglum azcık daha buyusun ama maddı anlamda zorlanıyoruz ıse hemen baslasam cok ıyı olacakta su hastalık muhabbetınden korkuyodum artık asılandık oda gectı ama kısmetse bahara baslıycam ıse

Aysuncum kağanın yemesi çok düzenli sayemde ama bendede düzen yok maalesef bak saat iki buçuk olmuş ben sabahtan ber, bişi yiyemedim şimdi sandviç yiyiorum, birazdanda aksam için yemek yapmam lazım, eşim bayram için baklava istedi küçük bi tepside olsa açıcam akşam onun için kağanı uyutur uytmaz

banucum evet yarın 10 gibi çıkıcaz bugün sabah erkenden çamaşırlarımı yıkadım eve gidincede valizi hazırlıcam umarım kuzucum hastalanmadan geliriz çok tedirgin gidiyorum ama yapcak bişey yok

Cnm iyi bayramlar kazasız belasız hastalıksız dönün inş

selam kızlaaaarrr nasılsınız ne zamandır giremiyorum buraya hastayım raporluyum
hepinizi çok özledim
bebişler nasıl
defneciğime geçmiş olsun

Geçmiş olsun cnm yaa inş atlaırsın en yakın vakitte face yi kontrol edemedim bakayım şu delikanlının anne demesine yerim onu ben bokluuuu bunlar yaa

özlem ve bengi çok geçmiş olsun ne oldu kızlar ya..

herkese slmlar
bengi_, bigudi54+, bozon_06, dırımkızı+, ilgin0707, Serzenish, tlyonl2009
nasılsınız???

offf ya defne hala kabız sabahtan bu yana ıkınıyo kıpkırmızı oluyo tam atlattı diyorum bidaha kabız bigün normal bıgün kabız anlamadım gitti.... evde kayısı falanda yok napsam ya??

yrn dr konntrolümüz var kesin dr kabızlık için bişi verir... aslında dündü ama acayip yogun yrna bulduk randevu...

Cnm kabızlık ek gıda alan bebeklerde sakıncalı ya inş. yoluna girer hemencik, kağanda bugün bi kaka yaptı üst baş heryer kaka oldu, heralde yapmasaymış patlıcakmış dedim maş., darısı defnoşuma

günaydın kızlarrrrr bu sabah pek halim yoktu çocukar ikikere kalktılar
geç yattık sersem gibi kalktım çokda yoğun regli oluyorum karnım tam 7 aylık gibi vala
ama çocuklar çok enerjikti valla ilk karemiz size evden
0p8ev0e9rj25gqa2wgfm.jpg

benim odada açık kalan yerler vardı benim veletler hep oraya gidiyordu
peteğin önü gibi eski kilimim vardı onu serdim kapı ağzınada bişey koydum soğuk yerde oturmayacaklar
artık evde evlikten çıktı ama damalı eşşek gibi
bugün bişey yapmak istemiyorum yarın eşim inş.yarım gün çalışırda bende evi sişip süpürürm derin iş yapamıyorum zaten...

herkesler iyidir umarım bişey sormak istiyorum kızlar 7 ayda bir aşı oluyor bebekleriniz özellere gidenler ne aşısı bu bizde yok ben devlette yaptırıyorum

Gözün aydın cnm regl olmuşsun 3. korkusundan kurtuldun sonunda, oğlanlarada maş

cokacimcoook maşallah yarasın kağanıma annesi

Sağl cnmm sende duruya yap

ellerine sağlık burcucum yarasın oğluşuna
kızlar face e deniz'in anne dediği videoyu ekledim bi bakın hele oğlum 3 gündür anne diyodu bu kez yakaladım :)

Sağol cnm bakıcam videoya aklımda :)))

ya banucum biz hep aptamil kullandık abaşka mama kullanmadık ve çok şükür kabızlıgı yoktu ama hipp yaramadı cnm yrn bi dr görsün mutlaka bişiler der ona göre hareket ederim sagol cnm...

tülaycım sen bana yazıyorsun galiba ama ben filiz degil nurtenim kaydirigubbakcemile3 filiz avusturyadaopuyorumnanaktan

canım geçmiş olsun bırak işi gücü otur oğlanlarla.. cnm ya ben ilk defa duydum senden yrn kontrol var bi sorarım bakım neymiş ??

yarasın kaanıma çok şenslı velet annesi ne güzel mamalar yapıyooo....
[QUOyTE=bengi_;10242631]ellerine sağlık burcucum yarasın oğluşuna
kızlar face e deniz'in anne dediği videoyu ekledim bi bakın hele oğlum 3 gündür anne diyodu bu kez yakaladım :)
:))) sağl cnm, sende defnoşa yap bak bunu yer sebze yediremiyom yazmıştın geçenlerde o aklıma geldi şimdi

Selamlar Kizlar,

Bengi gecmis olsun canim, umarim ciddi bir boyutta degildir hastaligin. Acil sifalar dilerim.

Özlem sana da gecmis olsun canim, bol bol dinlen ve vitamin takviyesi al. Sana da acil sifalar.

Pinar umarim Defnos iyilesmistir, bol bol uyumasi iyi. Vücudu dinlenir ve iyilesmesi kolaylasir.

Gecmisi pek okuyamadim, umarim baska bir hastalik durumu falan yoktur.

Bize gelince, keyifsizim. Annem isini kaybetme riskiyle karsi karsiyaymis. Yastan dolayi is bulmasi da cok zor. Morali cok bozuktu. Ben moral vermeye calistim ama kendi moralimde cok bozuldu, pek basarili olamadim. Kardesiminde Mayis'da Istanbul'da dügünü olacak. Ona da ayri bir sinir oldum. Salonu 19:00'dan sonra kiralamislar. Ben Doruk'la o saatte nasil giderim ki? O saatler cocugun uyku saatleri. Birakabilecegim kimse de olmaz, herkes dügünde olur. Hos biraksamda, o saatlerde bensiz asla durmaz. Kardesime sitem ettim, bakalim ne yapacaklar?
Üstüne birde Doruk iki gündüz cok mizmiz. Miy miy sesler cikartiyor tüm gün, sinirlerim artik o seslere tahammül edemiyor, sikiyorum kendimi sürekli ve basim agriyor bu yüzden. Alt damagi kabarmis, sanirim birkac güne kadar bizimde cikacak disimiz.

Cnm kötü olmuş ya inş daha iyisini bulur ne diyim, oğlun içinde endişhelenme kesin uyur düğünde

Son düzenleme:
pınarcım çok zor ya onlar hasta olduklarında allah tarafından gerçekten bi güç geliyor insana daha dinç oluyosun...

filizcim sen hiç kardeşine kızma oda enişteye kızmasın plan degişmez zaten ist. düğün salonunda pazar gecelerine yer bulmak çok zor... sende hiç kafana takma zaten kucaktan kucaga gezaerken yorulup mecbur uyuyacak dip köşe falan aramana gerek kalmayacak..

kızıma zorla meyve yediriyorum bitek muzu seviyo kabızkende sadece kahvaltılarına ekliyorum dogal şeker oluyo..

şimdide kivi ve elma rendeledim agzını buruyo kiviyekaydirigubbakcemile3

Selam bacılar a.s.

ay ne zor bişey ya, şükür kağan o kadar ateşlenmedi şimdiye kadar ama panikle ne yapacağımı şaşırırdım heralde, pınarcm seni bu noktada tebrik ediyorum , inş çıkmaz bi daha ateşi kuzunun...

pınarcım çok zor ya onlar hasta olduklarında allah tarafından gerçekten bi güç geliyor insana daha dinç oluyosun...

filizcim sen hiç kardeşine kızma oda enişteye kızmasın plan degişmez zaten ist. düğün salonunda pazar gecelerine yer bulmak çok zor... sende hiç kafana takma zaten kucaktan kucaga gezaerken yorulup mecbur uyuyacak dip köşe falan aramana gerek kalmayacak..

kızıma zorla meyve yediriyorum bitek muzu seviyo kabızkende sadece kahvaltılarına ekliyorum dogal şeker oluyo..

kız elmada muz da verme patlatıcan çocucğu ikiside kabız yapar...

burcu yrn dr gidelim bakalım o nediyecek kabızlıgına kesin kızacak mamayı niye degiştirdin diye bizim doktor aptamilci hiç degiştirme diye kaç kez söyledide dinlemedim işte:kedi:

babytv sitesine hiç girmedim iyi aklıma getirdin kız bizim zillide bayılır kesin...

Ferda'cım hayırlı yolculuklar canım a.s.

Nurten'cim maşallah kızıma ne güzel yemiş a.s Bizimkide babanesi yapınca bi güzel yiyo ki hamsiyi kaydirigubbakcemile3

Özlem ve Bengi geçmiş olsun bacılar aman dikkat edin kendinize a.s.

Birsom iyi yapmışsın. Çocuklar büyüyene kadar everimiz onlara göre ayarlanacak ne yapalım a.s 7.ayda bizim Prevenar yani Zatürre aşımızın 2.dozu var. İlkini 5.ayda olmuştuk canım a.s.

Filiz'cim canım hiç sıkma canını ya kuytu köşede öyle güzel uyurki Doruk sen bile şaşırırsın. Hem 1 yaşında olacak hayırlısıyla o zaman sorun çıkarmaz. Bizim buralarda her düğünde mutlaka masa üzerinde uyuyan çocuklar vardır kaydirigubbakcemile3 Anneciğinde çıkmaz inşallah işten :çok üzgünüm:

Geçmiş olsun dileyen bacılarıma tekrar tekrar tşk ederim a.s.

kızlar çok işim var kağanla birlikte çk zorlarsam akşama anca yetiştiririm gibi geliyo, öptüm hepinizi sıkılırsam bırakıp kk ya gelirim

Burcu sagol canim.

Nurten hersey dert, birde o mu dert olsun. O zamana kadar dedigin gibi büyür Doruk. Hayirlisi olsun diyelim.

Ben kaciyorum kizlar, Doruk uyandi. Karnini doyurayim, oynayayim biraz sipayla...

Annelik iste canim, o panikle insan kendini unutuyor.

Sağolun kızlar valla ennelik buymuş demek ki insan kendini tamamen unutuyor. Aman o düzelsinde ben uykusuz kalayım ya baygın baygın bakmasın yeter :çok üzgünüm:

Bu arada Nurten'cim kabızken muz, elma ve yoğurt verme canım daha fena olur a.s.

ay ne zor bişey ya, şükür kağan o kadar ateşlenmedi şimdiye kadar ama panikle ne yapacağımı şaşırırdım heralde, pınarcm seni bu noktada tebrik ediyorum , inş çıkmaz bi daha ateşi kuzunun...

Aman canım aman Allah göstermesin. Defne bi en son geçen ay aşı olunca bu kadar ateşlendi ama hastaneye gidince hemen düştü. Şimdi 2 gündür sürünce çok fena oluyor insan :1no2:

nurten cnm yaa benimkilerde günde 4-5 kere kaka yapılar

bebelac içiyolarr tabi bide her yemeğii

elma vermeyim ozmanda 1 kiviye ufak yarım elma rendeledim kivinin tadını alsın diye..

X