2009 mart bebeklerinin kiloları

benim kızım 31 haftalıkken 1532 gr dı şimdi 33haftaya girdik haftasonunda doktora gitcez 2kilo olmuşmudur acaba yoksa zayıfmı kaldı bebişim..
 
altunn benımde erken dogum rıskım oldugu ıcın cok arastırdım.. oyle bısey yok ne yanı 2 kılo altı dogarsa kuveze alıyorlar ustunde dogarsa almıyorlar mı? 2.5 kılo dogup kuveze gırende cok.. 2 kılo cıvarı dogup gırmeyende.. O bebegın gelısımı ıle alakalı bır durum.. Ozellıkle cıgerlerının gelısmedıgı durumda kuveze gırmesı kacınılmaz oluyor ve cıgerlerının gelısımı bebege gore az cok degısmekle beraber genelde 35-36 larda doguyor..

Yanı bosver gerekırse zayıf olsun ama saglıklı olsun..
 
inşallah canım sağlıklı olur hepsi yoğun bakıma alınmasından çok korkuyorum onu hastanede bırakıp eve gelirsem psikolojim çok bozulur bundan eminim sen kaçıncı haftandasın erken doğum için ilaç verdilermi?
 
34.haftadayım. 26.haftada cıktı ortaya rıskım.. devamlı yatıyorum yaklasık 2 aydır ama 1-2 haftayı daha devırırsem rahatlıcam..
 
bence rahatla biraz çünkü akciğer gelişimi 34 haftada tamamlanıyo diye biliyorum inşallah rahat bi doğumla bebeğine kavuşursun..
 

canım senin riskin ne?inşallah sıcacık karnında durur bebeğin....:1hug:
 
Yok rahatladım ama yıne de normal hayatıma donmeme ızın vermıyor doktorum. Ama ıcımızde kaldıgı her gun onemlı tabı.. Cıger gelısımı ıcın 8 kez ıgne vuruldum zaten..

Rıskımde bebek 26 haftakı kontrolumde bebegım dogum kanalına kafasını sokmus. Yanı sadece ters donmekle kalmamıs.. O haftadan berı o sekılde.Sorunda rahım agzı yetmezlıgı..Doktorum ayaga kalkarsan dogurursun demıstı..

Rıskım azaldı ama ıcımde kaldıgı her gunun onemı var. Bu haftalarda bebegım yaglanmaya kılo almaya baslıyor...
 

canım bayağı zor günler geçirdin anlaşılan ama artık az bir zamanın kalmış ha gayret..ciğer gelişimi için bana 2 kez iğne vurdular 30 haftamda 12 saat ara ile hala riskim devam ediyor vurmaları gerekmiyormu acaba?
 
Riskin ne bilmiyorum ama doktoruna güven.. Ben hala proluton dıye bır ıgneyı haftada bır vuruluyorum ve nıdılat dıye bır ılacı gunde 6 kez kullanıyorum kasılmalar ıcın..
Cıddı bır sorun olsaydı doktorun devam ettırırdı merak etme doktoruna guven....
 
melek 81 geçmiş olsun inşalllah durur bebeğin içinde.bilgisayar başında olman problem olmuyor mu?
 
yok canım nıye problem olsun kı... oturmuyorum sola dogru yattım.. yatagımın kenarında sehpa.. sehpamın uzerınde notebook.. sadece hep aynı tarafa yattıgım ıcın kolum agrıyor arada donuyorum dıger tarafa..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…