2009 Kasm Anneleri

selam kızlar nasılsınız ben ve kızım iyiyiz çok şükür taşınma telaşımız başlıcak...kızlar sizlere bişey sölücem adetim gecikti zaten gecikiodu hep ama gliforu içiorum gelmesi lazımda yanlız bu ay bi kaza oldu ve bende psikolojikmi bilmiorum ama sabahları mide bulantısı var ve sık idrara çıkma var bakalım bikaç gün beklicem test yapcam varmı yokmu öğrencem...

bircan hayırlısı olsun cnm gönlüne göre versin Rabbim
benimde bugün dün görüştüğüm 2 arkadaşım 2 kere aradılar eymen nasıl diye onlarda üzüldüler çocuk işte ne yapacaksın çocuk yapıyo anne mahçup oluyo :KK1:

selam arkadaslar oyle gergin ve sinirliyim ki gecmiyor bir turlu gecmiyor alisveris yapiyorum cikip geziyorum biraz ama yok cunku geldigimde yine nartan in dedigim dedik halleri aytes in surekli kucakta bile aglamalari hepsi ayn i degisen birsey yok nartan in o uysal soz dinleyen halleri tamamen yok oldu yemekleri sorun bir de agzindan yemek cikarma huyu basladi ki en cok beni cileden cikartan bu bari diyordum nartan in yemek sorunu yok birsekilde oyalayarak ta olsa yiyor ama hayir.....

butun bunlardan kacmak istiyorum ikisini de birsure ozlemek istiyorum cok bunaldim mevsim gecislerinde girdigim depresyon simdi ikiye katlandi.... naparim bir sure bunlardan nasil uzaklasirim??? bilmiyorum??? yRdim alsam nolacak ki emziriyorum biberon almadigi icin devam sutu de veremiyorum kesemiyorum da memeden surekli gece 2-3 ona 2-3 ona kalk biktim 5.30 da uyanan cocuktan biktim gunduz uyumadigi icin gece iyi uyur umudu tasidigim cocuk gece daha da fena oluyore bundan da biktim.... herseyden biktim herkesten biktim bunaldim...

biliyorum allahin lutuflari bunlar ama hayatim bitti neden diger anneler gibi cocuk ta yaparim da hayatimi da yasarim yapamiyorum ki ben de bir sorun var demek ki beceremiyorum ben anne olayi da kendim icin birseyler yapabilmeyi de.... cuvalladim hayata karsi dik duramadim yenildim... pes ediyorum artik bu kadar zor iki cocuk cok geldi iste cooooookkkkkk....

slm hanımlar sbhtan tuğkan ve eşimle okula gittik burda kardeşimi nakil yaptırıcam ve yanımıza alıcaz 10. sınıfa gidiyor böyle gerekti inş. iyi olur hepimiz için o işi hallettik geldim pazara gittik tuğkanla çok oyalandık pazarda oradan sağlık ocağına gittim aile hekimizie muayene ettirdim ii diyince grip aşısını aldım vurdurdum saat 4 te eve geldik ve hemen uyuttum çok canı sıkıldı uykusu geldi gezmek bile sarmadı şimdi uyuyor ve öksürmeye başladı allahım grip aşısından sonra grip olur dediler ama bukadar çabukmu ya şaşaırdım kaldımvallhi iyimi ettik kötümü ama alerjsi var mutlaka aşı yaptırmamız gerekti geç bile kaldık

nuran cnm işin çok zor bikaç sat şöyle fırsatın varsa ikisinide bırakıp çık biraz insan kendine geliyor biyerde kahve iç 1 saat yürü gel ben bazen yaparım inanılmaz ii geliyor

selam arkadaslar oyle gergin ve sinirliyim ki gecmiyor bir turlu gecmiyor alisveris yapiyorum cikip geziyorum biraz ama yok cunku geldigimde yine nartan in dedigim dedik halleri aytes in surekli kucakta bile aglamalari hepsi ayn i degisen birsey yok nartan in o uysal soz dinleyen halleri tamamen yok oldu yemekleri sorun bir de agzindan yemek cikarma huyu basladi ki en cok beni cileden cikartan bu bari diyordum nartan in yemek sorunu yok birsekilde oyalayarak ta olsa yiyor ama hayir.....

butun bunlardan kacmak istiyorum ikisini de birsure ozlemek istiyorum cok bunaldim mevsim gecislerinde girdigim depresyon simdi ikiye katlandi.... naparim bir sure bunlardan nasil uzaklasirim??? bilmiyorum??? yRdim alsam nolacak ki emziriyorum biberon almadigi icin devam sutu de veremiyorum kesemiyorum da memeden surekli gece 2-3 ona 2-3 ona kalk biktim 5.30 da uyanan cocuktan biktim gunduz uyumadigi icin gece iyi uyur umudu tasidigim cocuk gece daha da fena oluyore bundan da biktim.... herseyden biktim herkesten biktim bunaldim...

biliyorum allahin lutuflari bunlar ama hayatim bitti neden diger anneler gibi cocuk ta yaparim da hayatimi da yasarim yapamiyorum ki ben de bir sorun var demek ki beceremiyorum ben anne olayi da kendim icin birseyler yapabilmeyi de.... cuvalladim hayata karsi dik duramadim yenildim... pes ediyorum artik bu kadar zor iki cocuk cok geldi iste cooooookkkkkk....

nurancım belliki çok bunalmışsın haklısında aslında ama bıdıklar büyüyene kadar böyle devam edecek sanırım bunlar ama onlardan ayrılman dahada üzecektir seni ..ama biraz sakin olmamız gerekiyor mesela çağan bugün hiç susmadan ağlıyor ve herşeye ağlıyo bugün ben gergindim biraz oda benden aldı sanırım şu anda bile ağlıyuo ve benimde sinirlerim sınırı aşmak üzere..yani sen ne kadar stresli olursan onlara bu çok yansıyo dahada huysuzlaşıyolar biraz sakin ol canım stres yapma gülmeye mutlu olmaya çalış

Son düzenleme:
slm hanımlar sbhtan tuğkan ve eşimle okula gittik burda kardeşimi nakil yaptırıcam ve yanımıza alıcaz 10. sınıfa gidiyor böyle gerekti inş. iyi olur hepimiz için o işi hallettik geldim pazara gittik tuğkanla çok oyalandık pazarda oradan sağlık ocağına gittim aile hekimizie muayene ettirdim ii diyince grip aşısını aldım vurdurdum saat 4 te eve geldik ve hemen uyuttum çok canı sıkıldı uykusu geldi gezmek bile sarmadı şimdi uyuyor ve öksürmeye başladı allahım grip aşısından sonra grip olur dediler ama bukadar çabukmu ya şaşaırdım kaldımvallhi iyimi ettik kötümü ama alerjsi var mutlaka aşı yaptırmamız gerekti geç bile kaldık

nuran cnm işin çok zor bikaç sat şöyle fırsatın varsa ikisinide bırakıp çık biraz insan kendine geliyor biyerde kahve iç 1 saat yürü gel ben bazen yaparım inanılmaz ii geliyor

slm gamzecim kardeşinin naklini niye aldırdınız bilmiyorum ama hayırlısı olur inş canım.çocuklarla pazatr zor oluyo geçen bende gittim çağan herşeyi istiyo üzüm,domates,muz hepsinden yemek istedi en sonunda muz aldım verdim biraz oyalandı ama arabada çok sıkıldı tabi.grip aşısı ne zamana kadar yaptırabiliyomuşuz canı bende düşünüyorum aslında çağan kardeşimin düğününde 17 eylülde bi grip oldu halada grip bu kışı biraz rahat geçirmek istiyorum da.bu arada geçmiş olsun canım

sağol cnm pazarda bizimkinede mısır aldımda öyle oyalandı ben grip aşısını kasıma kadar die biliyorum cnm geçen yıl kasım yarısıydı dr yapalım dedi hatta onların kalın kitapları varya açtı ingilizce bişeyler okudu falan filan ve kışın geç geldiği ülkelerde kasım yarısına kadar yapılabilirmiş dedi ama bilmiyorum kasım yarısı yaptırmamıştım bende çünkü çocuk zaten 3 kere grip olmuştu o vakte kadar dedim mahfoldu olacağı kadar busene yine geç kaldım yine gripti ama ii fırsatı akalamışken yapıldı işter yarısı diğer yarısıda 1 ay sonra

sağol cnm pazarda bizimkinede mısır aldımda öyle oyalandı ben grip aşısını kasıma kadar die biliyorum cnm geçen yıl kasım yarısıydı dr yapalım dedi hatta onların kalın kitapları varya açtı ingilizce bişeyler okudu falan filan ve kışın geç geldiği ülkelerde kasım yarısına kadar yapılabilirmiş dedi ama bilmiyorum kasım yarısı yaptırmamıştım bende çünkü çocuk zaten 3 kere grip olmuştu o vakte kadar dedim mahfoldu olacağı kadar busene yine geç kaldım yine gripti ama ii fırsatı akalamışken yapıldı işter yarısı diğer yarısıda 1 ay sonra

arkadaşım umarım msjımı görürsün. özel msj atma hakkım yok maalesef , mail adresi vermek de yasaktır sanırım. özel msj hakkım olunca sana mutlaka cevap atıcam. kusura bakma lütfen, ilgilenmediğimi sanma..

arkadaşım umarım msjımı görürsün. özel msj atma hakkım yok maalesef , mail adresi vermek de yasaktır sanırım. özel msj hakkım olunca sana mutlaka cevap atıcam. kusura bakma lütfen, ilgilenmediğimi sanma..
ççookk teşekkür ederim cnm ben sana özelden mailimi atıcam ordan yazışırız ilgin için sağolll

cnm ya seni o kadar iyi anlıyorum ki bende tek çocuk var ama zaman zaman aynı düşünceler beynimi kemirmiyo desem yalan olur eski halimden eser yok ev olarak kişisel bakım olarak yok yok yok bir yerlerde yanlış mı yapıyoruz yoksa senin dediğin gibi beceremedik mi bu işi :KK43: bide sende 2 katı gerçi senin beceremediğinide düşünmüyorum bak yedinci ayı devirecek aytes çok iyi idare ediyosun bence sadece bu ara biraz bunalmışsın keşke yakın olsakta bu gibi durumlarda çocukları 1 saatliğine birbirimize bırakabilsek :KK52: en azından birimiz kafayı yer :KK37:
şebnem nasıl oldu acaba :26:

selam kızlar nasılsınız ben ve kızım iyiyiz çok şükür taşınma telaşımız başlıcak...kızlar sizlere bişey sölücem adetim gecikti zaten gecikiodu hep ama gliforu içiorum gelmesi lazımda yanlız bu ay bi kaza oldu ve bende psikolojikmi bilmiorum ama sabahları mide bulantısı var ve sık idrara çıkma var bakalım bikaç gün beklicem test yapcam varmı yokmu öğrencem...
kolay gelsin cnm ben de yeni taşındığım için anlıyorum seni. cnm gönlüne göre olsun inş ben de ikinciyi istiyorum nerdeyse bir yıldır korunmuyoruz ama olmuyor:-) birincisi de 2 yıl korunmadık sonrasında olmuştu. nasip bakalım görcez inş herkesin istediği gibi olur.
cnm her anne yaşıyor senin yaşadıklaırnı yalnız değilsin merak etme. nartan sanki kardeşini mi kıskanıyor banamı öyle geldi? aytes için bir formül bulmak lazım daha da çok küçük memeden kesmek ne kadar doğru bilemiyorum. cnm bence nartanı yemek yemesi için zorlama bırak acıkınca yer sakin olmaya çalış sadece nartanı sık sık kucağına almaya çalış aytesi besliyorsun ya sanırım nartan da yemeyerek ilgi çekmeye çalışıyor. bence kaçmak çözüm olmayacak daha ilk günübikaç saat sonra burnunda tütecekler. insan öyle oluyor ben ev dışına çıkınca her sn oğlumu düşünüyorum geçen akşam arkadaşalrla yemeğe gittik her sn aklımdaydı ne yediğimi anlamadım onlarla da onlarsız da olmuyor sanki. bence yanına birini çağır. sen gitme. yardımcı al ya da. ben bu son onbeş güe kadar gecede 4-5 kere uyanıyorum iki yıldır tarık uykusundan sık uyanan bi bebek oldu. artık sabaha karşı uyanıyor 5-6 gibi ve oturuyoruz sonra, sabah çok erken uyanıyor. bebekler sanırım genelde aynı saatlerde uyanıyorla.r he bide biyerde okumuştum gündüz uyutmak lazımmış gündüz uyumayan bebekler gec e de uyuyamıyormuş hani bazı anneler gündüz az uyutur ya gece iyi uyusun die. işte o yanlışmış.
cnm ilk 3 yıl her anne böyle ben de bazen öyle bunalıyorum ki bazen sesimi yükseltiyorum kaç tane çocuk gelişimi kitabı okudum ama olmuyor birden geriliyorum bu aralar biraz öfkeliyim eşime karşı da oğluma karşı da bilmiyorum dediğin gibi mevsim geçişinden mi neden anlamadım ama tutamıyorum kendimi sonra da öyle pişman oluyorum ki oturup ağlıyorum oğlum gelip öpüyor:KK43: sende bi sorun yok yani. bence sen çok güçlü bir annesin bu devirde iki çocuğu da bilinçli yetiştirmeye çalışmak kolaymı? bence pes etme. çocuklarının sana ihtiyacı oldıuğu kadar senin de onlara ihtiyacın var, ben öyle düşünüyorum. ben oğlum olmasa çıldırırdım heralde. bana gelip sarılması öpmesi birden değiştiriyor havamı. sen de sinirlendin mi sarıl öp yavurlarını benm için de dua et artık tarıka kardeş gelmeli:)

slm kızlar birazdan işe gidicem size bakiim dedim napıyosunuz?

slm kızlar nasılsınız?
çağanda bende iyiyim çok şükür sadece çağanın biraz burun akıntısı var ama genelde gayet iyi bu aralar nutella olmadığı için güzel kahvaltı yapıyoruz ..
sekercik sağol canım bi araştırayım şu aşı olayını belki yaptırırım geç kalmazsam tabi
sebnemcim ne yaptın canım meraklardayım umarım iyisindir kalbimiz seninle canım ...
nagiş,serap,gamze,esin,nuran mine sizler nasılsınız?

slm kızlar nasılsınız?
çağanda bende iyiyim çok şükür sadece çağanın biraz burun akıntısı var ama genelde gayet iyi bu aralar nutella olmadığı için güzel kahvaltı yapıyoruz ..
sekercik sağol canım bi araştırayım şu aşı olayını belki yaptırırım geç kalmazsam tabi
sebnemcim ne yaptın canım meraklardayım umarım iyisindir kalbimiz seninle canım ...
nagiş,serap,gamze,esin,nuran mine sizler nasılsınız?

beni sormamışsın ama ben yıne de yazayım:KK43:hastayım biraz burnum akıyor,dudaklarım çatladı kurudu bir de hapşırıp duruyorum.3 gundur kendime gelemedim (şehit haberlerinden çok etkılendim,rüyalarıma giriyor)hafif depresyondayım...okuduğum,izlediğim herseye ağlıyorum zırıl zırıl.yani hayat bana yamuk yapıyor bu gunlerde.tek iyi şey oğlum gelıp gelıp sarılıyor bana:)kendimi toplamam lazım bir an once,ama evde olmuyor....

nurancım,ikisinide ozlemek istıyorum yazmışsın ya sorunun kaynağı bu galıba evde olmanın süreklı 7/24 beraber olmanın da dezavatajı var.kendimize ayıracak hiç zamanımız yok,çalışıyor olsak 2 ınsan gorup muhabet edebileceğiz yada ne bileyım bir dışarı çıkıp gune karışabileceğiz.boyle çocuklarla hep birlikteyız nereye gitssek çanta gibi yanımızda taşıyoruz onları.hadi bıraktık diyelım 2,3 saatlığıne yıne aklımız onlarda.farklı birseylerle meşgul oabilseydik bu kadr ustumuze ustumuze gelmezdi herşey.
çalışan arkadaşlar kızacak bana keşke çocuğumuzun yanında olsakda evde olsak diyecekler,onlarında zorlandiği konular var biliyorum.annelık işte hangi yonden baksan zor ve sabır isteyen bir sey.

kendini suçlama sende bir sorun yok hepimiz aynıyız.aynı duygulara hepimiz kapılıyoruz zaman zaman.inişler çıkışlar yaşıyoruz,yaşamalıyızda belıkı.hayat bu boyle,dumduz bir çizgide ilerlemıyor malesef...

beni sormamışsın ama ben yıne de yazayım:KK43:hastayım biraz burnum akıyor,dudaklarım çatladı kurudu bir de hapşırıp duruyorum.3 gundur kendime gelemedim (şehit haberlerinden çok etkılendim,rüyalarıma giriyor)hafif depresyondayım...okuduğum,izlediğim herseye ağlıyorum zırıl zırıl.yani hayat bana yamuk yapıyor bu gunlerde.tek iyi şey oğlum gelıp gelıp sarılıyor bana:)kendimi toplamam lazım bir an once,ama evde olmuyor....

ayyy canım ya kusura bakma atlamışım nasıl unuturum seni şekerim çok pardon ya.
çok geçmiş olsun meralcim evet bayağı etkilenmişsin sen çabul toplanırsın inş.mertimde annesinin üzülmesine dayanamıyodur annesi yerim ben onun öpüşünü

geçmiş olsun cnm aman merte bulaştırma :KK1: valla annelerden çok çocukları düşünür haldeyim
bizimde bugün dolu dolu 4 yılımız bitti evlilikte ama hiçbişey yapasım yok eşime hediye bile almadım bakalım o bana süpriz yapacak mı ?

geçmiş olsun cnm aman merte bulaştırma :KK1: valla annelerden çok çocukları düşünür haldeyim
bizimde bugün dolu dolu 4 yılımız bitti evlilikte ama hiçbişey yapasım yok eşime hediye bile almadım bakalım o bana süpriz yapacak mı ?

nagişcim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım nice mutlu yıllara olsun

nagişcim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canım nice mutlu yıllara olsun

tşk ederim cnm güzel dileklerin hepimize gelsin açıkçası bu akşam hediye falan değilde şöyle başbaşa bir yemek gece yarısına kadar kahve+sohbet güzel olurdu bunları yapmayalı çokk uzun zaman oluyo ahh annem burda olsa bırakırdım paşamı ama babannesi bakmaz sanırım kadında yoruluyo akşama kadar belki söylesem bakar ama yüzüm yok zaten akşama kadar bakıyo bide akşam bak diyemem bazı akşam bırak oğlumu beraber yatarız diyo yok diyorum alışmasın evini bilsin yanlış mı bilmiyorum
geçen gittiğim arkadaşımın oğlu alt katta babannesiyle yatıyomuş kız bir anlattı şaştım kaldım yani o sadece doğurmuş gibi bişey gerisi babanneden :KK1: güzelde bakıyomuş ama kadın bizim geleceğimizi söyleyince kadın bide ikramlık yapmış sen öpte tepende taşı kadını dedik gülüyo kadın 2.yide yap yaşlanmadan bakayım diyomuş eyyyy hak ne kaynanalar var tabi ne gelinler devir kötülük yap iyilik bul devri :KK1:

tşk ederim cnm güzel dileklerin hepimize gelsin açıkçası bu akşam hediye falan değilde şöyle başbaşa bir yemek gece yarısına kadar kahve+sohbet güzel olurdu bunları yapmayalı çokk uzun zaman oluyo ahh annem burda olsa bırakırdım paşamı ama babannesi bakmaz sanırım kadında yoruluyo akşama kadar belki söylesem bakar ama yüzüm yok zaten akşama kadar bakıyo bide akşam bak diyemem bazı akşam bırak oğlumu beraber yatarız diyo yok diyorum alışmasın evini bilsin yanlış mı bilmiyorum
geçen gittiğim arkadaşımın oğlu alt katta babannesiyle yatıyomuş kız bir anlattı şaştım kaldım yani o sadece doğurmuş gibi bişey gerisi babanneden :KK1: güzelde bakıyomuş ama kadın bizim geleceğimizi söyleyince kadın bide ikramlık yapmış sen öpte tepende taşı kadını dedik gülüyo kadın 2.yide yap yaşlanmadan bakayım diyomuş eyyyy hak ne kaynanalar var tabi ne gelinler devir kötülük yap iyilik bul devri :KK1:

biz dün akşam çağanı 10,30 a doğru uyuttum salona geçtik cips filan adlımştık film seyrettik sohbet ettik gece 1,30 da uyuduk güzeldi bu haftada paza günü izinli eşim yine öyle yapmayı planlıyorum geçende tavla oynadık .sende akşam eymeni uyutunca bişeyler yapabilirsin mesela pasta alabilirsin biraz sohbet iyigelir bence..vallahi o arkadasının anlattığı gibi olmak istemem zoruma gider benim dün akşam markete gittik süt almak için kardeşimgil taşınıyomuş annemde ordaymış 5 dkkda uğradık çağan annemi bi gördü ayıramadık boynuna sarıldı bırakmadı arabaya zor bindirdik yıktı ortalığı çok zor yani..iyi kaynana bize denk gelmemiş canım gördükçede imreniyorum tebrik ediyorum

biz dün akşam çağanı 10,30 a doğru uyuttum salona geçtik cips filan adlımştık film seyrettik sohbet ettik gece 1,30 da uyuduk güzeldi bu haftada paza günü izinli eşim yine öyle yapmayı planlıyorum geçende tavla oynadık .sende akşam eymeni uyutunca bişeyler yapabilirsin mesela pasta alabilirsin biraz sohbet iyigelir bence..vallahi o arkadasının anlattığı gibi olmak istemem zoruma gider benim dün akşam markete gittik süt almak için kardeşimgil taşınıyomuş annemde ordaymış 5 dkkda uğradık çağan annemi bi gördü ayıramadık boynuna sarıldı bırakmadı arabaya zor bindirdik yıktı ortalığı çok zor yani..iyi kaynana bize denk gelmemiş canım gördükçede imreniyorum tebrik ediyorum

valla iyi yapmışsınız ama eymen 11-12 gibi uyuyo onu uyuturken bende sızıyorum son 1/1,5 aydır durum bu yani :KK50:

oo kızlar aynen devammı..girmeyeliçok uzun zaman olmuş,sırada 2 yaş sendromları var:))gecmısı okudumda neymıs o ya oyle emmedı uyumadı kendımızı yemışız:) nasılsıznızzz canlarımmm

X