2009 Kasm Anneleri

yaaaa kızlarrr yaaaaa neslihan hiç emzik kullanmadı istemedide o kadar zorlamama rağmen çocuk iki yaşına gircek bi emzik sevdası başladı bizde bütün gece cok cok cokk yanii şimdi uyuturkende istedi emziğii şimdi ağzında ne yapmam lazımkiiii acaba yaaa :KK14:

emziği nerden buldu kı?minecim,emzik yok kaybettım,kuşlar almış gibi seyler soyleyıp bir an once yok et emziği bence daha fazla müptelesı olmadan.uyurken yanına bebeğini falan ver onunla uyusun.uykuya dalarken mertin elınde mutlaka birseyler oluyor ozel birseyı yok kendi neyı isterse onu alıp uyuyor.belkı neslınınde elıne birseyler versen onunla oyalanırken emziği aramaz..

merhaba canım;siz bayağı çizme olayına girmişsınız.gule gule kullansın tum cicilerini eymen.ozdilekte çok guzel giysiler oluyor çocuklar için.tum markalar bir arada hemde çeşit çok fazla bende seviyorum orayı.

nagihan biz oyun hamuru olayınada girdik.kurabiye kalıplarım vardı benim hiç kullanmadığım onları bu işe tahsiis ettım.mert mıncıkladı durdu hamuru,kalıpları bastı.iyi vakkıt geçirdik yani.siz neler yapıyorsunuz,var mı değişik şeyler..

cnm ben sizleri geriden takip ediyorum daha dün gazete bayisine pepe dergisi sordum kalmamış baktım meraklı minik var bayıldım içinden çıkanlara şu kirpi sayısı vardı eşleştirme kartlarıyla oynadık çok basit geldi sanki eymene şöylede bir sıkıntımız var çok çabuk sıkılıyo babasıda fark etti bununla işimiz zor diyo şu aralar en sevdiği şey bizim yatağın üstünde yuvarlanıp sohbet etmek elimden tutup anne gel anne gel diye oraya götürüyo ben ona o gün neler yaptığı anlatıyorum sonrada ondan anlatmasını istiyorum bide yazı tahtasında bişeyler çiziyo anne bu ne diyo tabi ben bişeye benzetemeyince hayır köpek,kedi artık ne çizdiğini sanıyosa onu söylüyo
sizlerde de varmı bilmiyorum ama son bir haftadır yatağa oyunxakla giriyo vermezsem ağlıyo her akşam farklı oyuncak nedir ki bu şimdi

valla meralcim özdilekteki takımlara bayıldık pantolon çeket içi boğazlı triko 2 tane denedik ama çocuk çok bunaldı sanki takım elbise için çok erken dedik bota gelince çizme kadar uzun değil ayak bileğinin az üstünde bu kış bursa öyle soğuk ki inan çizme alsak yeridir 8 yıldır bursadayım hiçbir kış bu denli soğuk olmamıştı

takıma falan gerek yok zaten,daha çok kuçukler oyle seyler için.bizde birsey alırken hiç deneyemıyoruz.evde zaten zor giydiriyorum oralarda hiç giydiremem.
bazılarını boyu uzun bazıları tam idare edeceğiz artık.

aynı anda yazmışız meralcim bende bu ayuncakla uyumak nerden çıktı diyodum merttede varmış :KK1:

ay bu çocuklar beni oldurcek,aynı anda aynı şeyleri yaşıyoruz genelde.bu da donemsel birsey herhalde yalnız bizimkı ne bulursa fark etmıyor şampuanla bile uyumuşluğu var,yada buzdolabı magnetleriyle:)uyanınca birde unutmuyor neyle uyuduysa onu soruyor uyanır uyanmaz:):)

eşleştırme kartlarıyle mertde çok ilgilenmiyor.daha zamanı var sanırım onlar için.dergiden çıkanları ben hiç bozmadan kaldırıyorum.bizde daha genel tum hayvanların resimlerinin olduğu kartlar var onların ismini falan soyluyor yada ben soruyorum kanguru nerde diye onu veriyor bana.yoksa eşleştirme yapmıyor.

ay bu çocuklar beni oldurcek,aynı anda aynı şeyleri yaşıyoruz genelde.bu da donemsel birsey herhalde yalnız bizimkı ne bulursa fark etmıyor şampuanla bile uyumuşluğu var,yada buzdolabı magnetleriyle:)uyanınca birde unutmuyor neyle uyuduysa onu soruyor uyanır uyanmaz:):)

eşleştırme kartlarıyle mertde çok ilgilenmiyor.daha zamanı var sanırım onlar için.dergiden çıkanları ben hiç bozmadan kaldırıyorum.bizde daha genel tum hayvanların resimlerinin olduğu kartlar var onların ismini falan soyluyor yada ben soruyorum kanguru nerde diye onu veriyor bana.yoksa eşleştirme yapmıyor.

eymende aynı uyandığında unutmuyo ilk iş uyuduğu oyuncağın nerde olduğunu sormak oluyo :)) elbise denemekte sıkıntı yaşamadım hoşuna gitti aynaya baktı falan :)
eşleştirme kartlarıda ben gösterdim yerdekilerin arasından aynısını vermesini istedim verdi öyle yani babasıyla bu akşam bot almaya gidecekler bende biraz ev işiyle ilgilenirim 2-3 günlük yemek yaparım falan akşama pazara uğrayıp meyve sebze almam lazım eymen brokoliyi sevdi buharda haşlıyorum üstüne sarımsaklı zeytin yağı ve yoğurt döküyorum tavsiye ederim lezzetli oluyo başka çocukların severek yediği sebze köftesi tarifiniz falan varsa alabilirim :)

doktora götürdüm yeni geldik canımm bişiyi yok dedii:KK17::KK17::KK17:ama dışardayken falan demiyo acıyo diye sıkıldığı ortamlarda hemen karnım acıyo diyo zillii

vay zilli vay bişeyi yokmuş demek kız senin şu zilli çok fena çok bilmiş vallahi kızlar fena olur derler ya doğruymuş:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

eymende aynı uyandığında unutmuyo ilk iş uyuduğu oyuncağın nerde olduğunu sormak oluyo :)) elbise denemekte sıkıntı yaşamadım hoşuna gitti aynaya baktı falan :)
eşleştirme kartlarıda ben gösterdim yerdekilerin arasından aynısını vermesini istedim verdi öyle yani babasıyla bu akşam bot almaya gidecekler bende biraz ev işiyle ilgilenirim 2-3 günlük yemek yaparım falan akşama pazara uğrayıp meyve sebze almam lazım eymen brokoliyi sevdi buharda haşlıyorum üstüne sarımsaklı zeytin yağı ve yoğurt döküyorum tavsiye ederim lezzetli oluyo başka çocukların severek yediği sebze köftesi tarifiniz falan varsa alabilirim :)

oo ne guzel afiyet olsun..ben geçen sene çorbalarına koymuştum brokolıyı yıyordu.kendimize senin dediğin gibi yapıyorum bu sene daha aalmadık.pazar gunu aldırınca merttede veririm.valla değişik tarifler olursa yazalım.hep aynı seylerden onlarda sıkılıyor.ebru şallının bebekler için tarifleri var gazete vermişti ben hamileyken, onlar elıme geçtı dun daha denemedim,guzel gozukuyor.

malzemelr
1 subardağı dondurulmuş bezelye içi
1/2 kg koftelık kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ,karabiber,kımyon,kekık
2 yemek kaşığı susam

kıymaya,soğan,ekmek,1 yumurta,sıvıyağ,baharatları,kaşarı ekle,yoğur.
bezelyeyı az haşla suz.yoğurduğun kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştır.kofte hamuruna rulo şeklıni verip fırn kapına yerleştir.uzerine yumurta sarısı sürüp,susam serp.bir çay bardağı sıcak su ilave edip,fırına ver.

ben genelde kofteleri fırunda yapmayı tercih ediyorum,klasık kofteyı hazırlayıp,uzerine domates rendesi ve az zeytın yağ gezdirip fırında pişiriyorum.daha iyi pişiyor ve yumuşak oluyor.kızartma olunca pek yemiyor mert.yukarıdakı tarifide yapacağım.
o degide birde bizim yaptığımız sulu(top) koftelerden var.sebzelı olarak yapılmış havuç,patetes var içinde.oğlede denenebilinir.

oo ne guzel afiyet olsun..ben geçen sene çorbalarına koymuştum brokolıyı yıyordu.kendimize senin dediğin gibi yapıyorum bu sene daha aalmadık.pazar gunu aldırınca merttede veririm.valla değişik tarifler olursa yazalım.hep aynı seylerden onlarda sıkılıyor.ebru şallının bebekler için tarifleri var gazete vermişti ben hamileyken, onlar elıme geçtı dun daha denemedim,guzel gozukuyor.

malzemelr
1 subardağı dondurulmuş bezelye içi
1/2 kg koftelık kıyma
2 dilim bayat ekmek
2 yumurta
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ,karabiber,kımyon,kekık
2 yemek kaşığı susam

kıymaya,soğan,ekmek,1 yumurta,sıvıyağ,baharatları,kaşarı ekle,yoğur.
bezelyeyı az haşla suz.yoğurduğun kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştır.kofte hamuruna rulo şeklıni verip fırn kapına yerleştir.uzerine yumurta sarısı sürüp,susam serp.bir çay bardağı sıcak su ilave edip,fırına ver.

ben genelde kofteleri fırunda yapmayı tercih ediyorum,klasık kofteyı hazırlayıp,uzerine domates rendesi ve az zeytın yağ gezdirip fırında pişiriyorum.daha iyi pişiyor ve yumuşak oluyor.kızartma olunca pek yemiyor mert.yukarıdakı tarifide yapacağım.
o degide birde bizim yaptığımız sulu(top) koftelerden var.sebzelı olarak yapılmış havuç,patetes var içinde.oğlede denenebilinir.

bu tarif güzel ama biraz zahmetli bana hazırlaması kolay aynı zamanda besleyici olması lazım ( ayy çok tembel gördüm kendimi ) netten baktım biraz sebzeleri haşlayıp eziyosun şekil verip yumurta ve galeta ununa bulayıp pişiriyosun istersende üstüne yoğurt döküyosun içinde karnıbahar,pırasa,dereotu,maydanoz ne ararsan var

Antalya da öyle kalorifer falan yok herkes klima ile ısınıyor ve soğuyor biz de klima taktırdık ama kış için valla ilk senemiz antalyada umarım üşümeyiz ben çok da üşürüm ne yaparım bilmem

cnm ya burda da herkes klima veya sobayla ısınıyomuş ama ben nezle oldum bile nası alışcam bilmiyorum 20 yıldır kaloriferli evlerde yaşıyorum ben yaaa
oğlum hasta olmasa bari bide acaip soğuk var bu kış yandık bazen diyorum eski çalıştığım yerden memnundum ev doğalgazlıydı okula yakındı pazara yakındı avmye yakındı doktorumuz iyiydi ne halt etmeye geldik buraya burda doktor 100 km ötede ev sobalı ya da klima alcaz taktırcaz bi dünya para, pazar yakın ama okuldan da pek memnun değilim açıkçası ne işim var benm burda arkadaşım yok yapayalnızım:KK43: sırf eşim eski işinden memnun değil diye onun kaprisinden geldik buraya! kızıyorum bazen!

ben işten geldim kızlar ama çok yorgunum kafam bi dünya zaten hala hastayım çok da mutsuzum:KK43:

şebnemcim o kadar haklısın kı bunalmakla,kim ne dese,ne yazsa hersey boş:KK43:((sadece biraz zamana ihtiyacın var,hepsi gelıp geçecek inş.
epidural ağrıyı azaltmak için yapılıyor burda isteyene yapıyorlar istemeyene yapmıyorlar.ben spinal sezeryan oldum,epiduralın biraz daha değişiği.epidural diye kararlaştırılmıştı doğum anında spinal'e donuldu neden oyle yaptı dr'um açıkçası çok araştırmadım.korkulacak bir sey değil bence iğne ilk yapılırken sinek ısırığı kadr bir yanma hissadıyorsun hepsi o,sonrasında herhengi bir yan etkısı olmadı..

efeye ilaç vermemek konusunda eşin biraz haklı bence.hiçbirimiz istemeyız ilaçvermeyı ilaç almayı ama bak efenın hastalığı ne zamandır tekrarlıyor,demekkı tam olarak kurtulamıyor.allah korusun ciğerlerini etkıler,kulaklarına vurur orta kulak intihabı olur.:KK43:((

slm sebnemcim herşeyin hayırlısı olsun canım sıkma canını..ben epidural(ağrısız doğum diyorlar)yaptırdım belden yapıyolar canım ağrı hissetmeden normal doğum yapıyosun ..bana suni sancı vermişlerdi her saat gelip ağrı kesici iğne veriyorlardı o sancıları hissetmedim sadece ıkınmam gelince hissediyordum .epidural doğumun felç olma riski var ama eğer iyi bi anestezi uzmanı yaptıysa sıkıntı yok canım ben çok şükür iyiyim hiç bir sorun yaşamadım ..bu arada efeyede sanada çok geçmiş olsun canım..efe çok kötüyse bence ilaç vermelisiin canım ama yinede sen bilirsin

günaydın hanımlar
bizim keyfimiz biraz yerine geldi şükür şebnemciğim bende epudralle normal doğum yaptım vallhi sbh 10 da bana suni takıldı felaket sancım vardı 6 saat suni serumu takılı kaldı bende oyüzden ben açıkçası sancımı pek azalttığını söyleyemiycem ama benimde açılmam olupta 2 satte doğurabilseydim gerçekten işime yarardı ben açılamadığım için iş uzakdıkça sancının allahını yaşadım epudrale rağmen olmasa herhalde ölürmüşüm baş ağrısı yapar falan dendi hep hiç şikayetim olmadı sadece ödemden dolayı iğneyi zor yaptı dr ama epudralli normal doğuma prenses normal doğum deniyor bazısı yani çok rahat yaşıyormuş doğumunu

o zaman bu epidural degum kisiye gore etkisi farkli oluyo kizlar. benim acilmam olmucak tabiki sure olarak ne kadar olur bilmem ama normalde kolay dogururdum hep. suni sanciya falan gerek olmadan. ama bu farkliya iste korkuttuyor sonrasi zorla dogurtacaklar. hani yanimda annem filan olsa cocuklara bakacak sonrasi sorun degil ama sonrasinda bel agrisi bas agrisi vs cekersem cocuklarim harap olacak diye uzuntum. korkunun ecele faydasi yok deyip avunmaktan baskja carem yok artik. dualarinizi eksik etmeyin kizlar persembe gunu hastanede olacagim butun gun.

pilavci eymen icinve diger pilavcilar icin bir tarif

bir su bardagi pirinc
yarim cay bardagi yesil mercimek (istenilen yumusaklikta haslanmis)
orta boy sogan
yarim kahve fincani tel sehriye
halis muhlis tavuk suyu.
sivi yag
tuz

mercimegi haslayip suyunu suzelim ve bir kenarda bekletelim.
sogani kare dograyip sehriyeyle birlikte karamelize seklinde kavuralim.
pirincimizide azcik kavurup tavuk suyumuzu ekleyelim.
pismeye yakin mercimekleride ekleyelim.
ve sonra kuzucuklara yogurt esliginde afiyetle yedirelim :KK66:

burda bir arkadasimin kocasi arap restoraninda calisiyor ve orda ogrenmis. onlarda yemistim fazla pilavla aram iyi degildir ama bu cok hosuma gitti evde yaptim cocuklarda esimde cok begendi yanina firinda tavuk veya sevdiginiz cesit tavukla guzel bir aksam menusu olabilir. olcuyu istenilen sekilde ayarlayabilirsiniz.

yesil corba (brokoli corbasi)

brokoli
patates
sut
un
tuzot

olculeri goz karari yaptigim icin olcusuz yazdim. brokoli ve patates haslanir ve suyu suzulmeden blendirda ezilir. unu kokusu gidene kadar kavurup sut ekleyip brokoliyle karistirilipkisik ateste uc bes dk kaynatilir.. ocak kapandiktan sonra istenilen miktarda tuzot ve siviyag eklenir.

buharda haslayip biraz margarinle kavrulup garnitur olarakta kullanabilirsiniz. margarin yok denecek derecede kullanirim ama bu margarinli brokoliyi begendim ara sira esim ister yaparim yeriz. benim favorim sarimsakli yogurtlu brokoli. frinda besemel soslu karnibahar ve brokoliyide denemekte fayda var tavsiye ederim. esime karnibahari oyle yedirebiliyorum bi tek.

selam kızlar nasılsınız bende yazayım 1tarif yoğurtlu bulgur çorbası kızım çok
2kşık un
1kaşık yoğurt çırp suyla bbirlikte içine domates rendeleyin kaynayınca ince bulgur atın pişince üstünede zeytinyağı dökün çok güzel oluyo...

İyi aakşamlar kızlar Şebnemcim perşembe günü sana allahtan kolayıklar diliyorum rabbim hissetirmeden kurtarsın inş.
kızlar benim kız hiç sulu yemek yemio geçende doğduğundan beri gabız olmayan kzım bir gün yapamayınca yıktı ortalığı düşünü o acıdan 1 kaşık zeytinyağını içti ki ben içemem bu halimde sonra doğurur gibi sesler çıkararak boşaltımı gerçekleşti:))ne yapsam ya makarna yiyo ya pilav sabahlarıda yumurta bişey değil kardeşimde oldu alerji yapacak süt içmio sabah onu illa bibneronla içecek sabahları çay içecek hanım biz büyütemiozki yön verelim huylarına ama şu sinir nöbetlerinde bende onunla geçiriyom geçende banyodan çıkardım diye bir bağırmlar yerlere atılmalar imkanı yok ikna edelim akrep diyemi böleler yoksam bizmi yaptık hep o kazanıyor zoruma gidiyor

pilavci eymen icinve diger pilavcilar icin bir tarif

bir su bardagi pirinc
yarim cay bardagi yesil mercimek (istenilen yumusaklikta haslanmis)
orta boy sogan
yarim kahve fincani tel sehriye
halis muhlis tavuk suyu.
sivi yag
tuz

mercimegi haslayip suyunu suzelim ve bir kenarda bekletelim.
sogani kare dograyip sehriyeyle birlikte karamelize seklinde kavuralim.
pirincimizide azcik kavurup tavuk suyumuzu ekleyelim.
pismeye yakin mercimekleride ekleyelim.
ve sonra kuzucuklara yogurt esliginde afiyetle yedirelim :KK66:

burda bir arkadasimin kocasi arap restoraninda calisiyor ve orda ogrenmis. onlarda yemistim fazla pilavla aram iyi degildir ama bu cok hosuma gitti evde yaptim cocuklarda esimde cok begendi yanina firinda tavuk veya sevdiginiz cesit tavukla guzel bir aksam menusu olabilir. olcuyu istenilen sekilde ayarlayabilirsiniz.

cnm teşekkür ederim eminim eymende şebnem teyzesine şükranlarını sunar sonuçta pilav yani :)
perşembe günü için Allah'tan dayanma gücü ve sabır diliyorum bolca elemneşrahleke süresini oku kolay doğum için 3 ayetlik falan yanlış hatırlamıyor isem kısa yani

İyi aakşamlar kızlar Şebnemcim perşembe günü sana allahtan kolayıklar diliyorum rabbim hissetirmeden kurtarsın inş.
kızlar benim kız hiç sulu yemek yemio geçende doğduğundan beri gabız olmayan kzım bir gün yapamayınca yıktı ortalığı düşünü o acıdan 1 kaşık zeytinyağını içti ki ben içemem bu halimde sonra doğurur gibi sesler çıkararak boşaltımı gerçekleşti:))ne yapsam ya makarna yiyo ya pilav sabahlarıda yumurta bişey değil kardeşimde oldu alerji yapacak süt içmio sabah onu illa bibneronla içecek sabahları çay içecek hanım biz büyütemiozki yön verelim huylarına ama şu sinir nöbetlerinde bende onunla geçiriyom geçende banyodan çıkardım diye bir bağırmlar yerlere atılmalar imkanı yok ikna edelim akrep diyemi böleler yoksam bizmi yaptık hep o kazanıyor zoruma gidiyor

ayy geçmiş olsun kuzuma valla zeynep akrep olduklarından mı başka şeyden mi bilmem ama bu sinir nöbetleri bana bir beden büyük geliyo :KK1:
annemler eymenin doğum gününe gelemeyebilir annemde babamda çok üzgün özledik çok diyolar :KK43: sebepte babannem kızları bakmıyo senede 1 ay durdurmuyolar yanlarında hep bizde hoş babannemde çekilecek kahır yok ya oda ayrı bildiğiniz huysuz ortalık karıştırıcı mikser kıvamında biri üff çok üzüldüm ya hele babam çok özledim nasıl dayanıcam diyo eymende telde bigbabacımmm demez mi adam daha da kötü oluyo :KK43:

ayy geçmiş olsun kuzuma valla zeynep akrep olduklarından mı başka şeyden mi bilmem ama bu sinir nöbetleri bana bir beden büyük geliyo :KK1:
annemler eymenin doğum gününe gelemeyebilir annemde babamda çok üzgün özledik çok diyolar :KK43: sebepte babannem kızları bakmıyo senede 1 ay durdurmuyolar yanlarında hep bizde hoş babannemde çekilecek kahır yok ya oda ayrı bildiğiniz huysuz ortalık karıştırıcı mikser kıvamında biri üff çok üzüldüm ya hele babam çok özledim nasıl dayanıcam diyo eymende telde bigbabacımmm demez mi adam daha da kötü oluyo :KK43:

çok üzüldüm canım gelememelerine ailenin babaannende gelse onlarla olmazmı gelemeyecek durumdamı???big baba diyo ha çocuk ingilizce hitap ediyor yahu büyükbaba
korktuğum oldu nagihancım cemre fena halde kaşıno yumurtadan büyük ihtimalle yırtıo şimdi boynunu başka ne yiyecek bu çocuk ya ağzına başka bişi sürmüo sabahları offfki offf

X