benim hamileliğim çok kolay geçmişti canım yaa ne çok fazla bulantım oldu ne de başka birşey herhangi bir problem yaşamadım çok şükür, her şeyi yiyordum gezip tozuyordum, pikniklere gittim denize gittim, yolculuk yaptım daha bir sürü şey, tabi bunu herkes yapmalı diye söylemiyorum dediğim gibi sorunsuz bir halilekti düşük tehlikesi falan da yoktu o sebeple rahattım, hatta yolculuğu, denizi falan doktorum izin vermemişti ben de gizli gizli gitmiştim, e ne yapayım çalışıyorum yılda bir kere iznim var, eşimim memleketi de uzakta gitmesek bu yaza kadar gidebileceğimiz yoktu bayramlarda ramazanda doğum yakın diye, kurbanda da çocuk küçük olduğu için çıkamadık iyi olmuş diyorum şimdi, ama yol 15 saat falan sürmüştü son saatleri çok zor geçti hafif sancılarım bel ağrılarım olmuştu artık arabamızla gitmiştik o yüzden arka koltukta yatarak gittim.
biz cinsiyeti mayıs ayındaki kontrolümüzde öğrendik yani 4 aylık hamileydim, doktorum burada bir orman üzümü görüyorum bu bir erkek, bu üzüm de pipisi demişti çok güzel bir andı yaa kaydirigubbakcemile3 biz o zamana kadar hep kız bekliyorduk daha doğrusu eşim rüyasında kız görmüştü kız istiyordu o yüzden.
şimdi bu halk arasında söylenen bazı şeyler varya cinsiyeti belirlemeye dair onların hepsi tuttu bende mesela cinsiyeti erkekse erken kıpırdar diyorlardı ben kıpırtılarını pek çok arkadaşımdan çok daha erken hissetmeye başladım, canım hiç ekşi şeyler istemiyordu, genellikle hep tatlı, böyle dondurma,çikolata,baklava hep böyle şeyler, hani ye tatlıyı çıkar atılyı mı diyorlar ya ohesap kaydirigubbakcemile3. bir de pilav ve et türü şeyleri de çok yiyordum, bir de bebek erkekse göbeğin yuvarlak basket topu gibi olur dediler hakikaten öyle oldu hiç yayılmadı doğuma giderken bile arkadan bakıldığında hamile olduğum anlaşılmıyordu. ama tabi göbeğim o şekli alana kadar biz cinsiyetini çoktan öğrenmiştik. işte bunun gibi şeyler canım aklıma gelenler bunlar ha birde çok güzelleştiğimi söylüyorlardı erkek çocuk güzellik verirmiş, kız bebek annesinin güzelliğini alırmış demişlerdi bilmiyorum artık ne kadar doğru