• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım anneleri işe başladınız mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi setu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

setu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
954
6
0
Ankara
Kızım dört aylık oldu dün işbaşı yaptım. sabah sekizde çıkıp akşam altıda evde oluyorum. İlk iş günü çok iyi geçti başkalarından duyduğum gibi kendimi mutsuz hissetmedim ama akşam eve gelince moralim bozuldu. Kızıma anneannesi bakıyor herzaman beni görünce gülücükler saçan kızım akşam hiç yüzüme bile bakmadı acaba yokluğumu anlayıp bana küstü mü? yemek telaşı falan bir saat öyle geçti yemekten sonra kızımla ilgileniyim diye banyosunu yaptırdım emerken çok hırçındı. akşam sekizbuçukta uyudu kızımla sadece bir saat ilgilenebildim. Dört aylık bebek annenin yokluğunu farkeder mi sizce?. Birde süt bırakma olayı acayip sıkıntılı elektirli pompa ile iki buçuk saatte bir sağıyorum. doktor benim yokluğumda 400 cc ile 500 cc arasında süt içer dedi. Dün toplamda 350 cc süt sağdım. gece kalktım 100 cc daha sağdım birde sabah çıkmadan kızımı emzirdikten sonra diğer göğsümden 100 cc daha sağdım yani toplamda 550 cc süt bıraktım ama annem saat üç gibi arayıp süt bitti mama veriyimmi diye sorunca çok şaşırdım. aç kalmasın ver dedim 90 cc mama içmiş. sonuçta sütüm yetmiyor sizler mama veriyormusunuz ne kadar süt bırakıyorsunuz.

canım bende işe başladım ve 3 haftayı geride bıraktım sen şanslısın allahtan tek kişi bakıyor benim bir hafta annem bir hafta kayınvalidem bakıyor. bende senin gibi sabah emzirip bırakıyorum gün içinde ben 5,5 ta işten çıkıyorum 460-500 cc süt bırakıyorum ama en son 4-4,5 ta veriyolar sütü ben gittiğimde aç oluyor bana bağlılığı devam etsin diye ilk işim oğlumu emzirmek oluyor onu emzirip biraz oyun oynayıp öyle yemeğe oturuyorum. hiç mama vermiyorum ve kilo alımı gayet iyi benim doktorumun hesabına göre 450 cc bıraksan 3 saatte bir 150 cc verirsin buda çok iyi dedi.ama biz öyle bir kerede 120-150 cc vermiyoruz duruma göre değişiyo. ben oğlumu evlere bırakıyorum yani gelip bende bakmıyolar bu yüzden sabah uyanık oluyo emziriyotum 9-9,5 gibi 70 cc veriyolar ve bu onun uyuması için yetiyo uyanınca bi 100 cc veriyolar yani 4-4,5 a kadar sütü dengeliyolar. bebeğe ne kadar verirsen biberondan hepsini alır bende ilk başlarda fazla yüklendim ama bu sefer çok kusmaya başladı. fazlasını çıkarmasındansa yettirmek daha iyi geldi en iyisi (biz öyle yaptık) 10 gün sonra kilo alımına bak. eğer kilo alımı iyiyse bıraktığın süt yeterli demektir. benimki bu düzenle 10 günde 500 gr aldı eğer kilo alımı olmasaydı 4. ayda ek gıdaya başlıycaktık

canım annem mama vermeyim ben gidince emziririm diye düşünmüş ama kızımı durduramamışlar ağlamış yani anlayacağın açlığa pek dayanamıyor. birde kızımın gündüz uykusu yok öyle oluncada sürekli süt istiyor.

bu arada kızım hiç kusmuyor demekki süt fazla gelmiyor.bu arada bu ay çok az kilo aldı koca bir ayda sadece 450 gram aldı. annemde kilo alsın diye sürekli süt içirmiş.

merhaba canım ...... bende 40 oldu işe başlayalı.. benim evim yakın olduğu için ben emzirmeye eve gidiyorum..... sabah 8 de emzirip cıkıyorum sonra saat 10 eve geliyorum gene emzirip işe dönüyorum 12 de oğlen arası gene eve gidiyourm bu sefer saat 1 kadar evdeyim canı ne zman isterse veriyorum yani 1 evden cıkarken tok cıkıyorum.. sonra uyuyor annem bakıyor bize geliyor saolsun annem öğlenden sonra 3 gibi arıyor annem gel diye ama bazen 4 bile oluyor cünkü uyuyor...( ben evden 1 gibi cıkınca annem 1.30 2'ye doğru uyutuyor ) hemen eve gidip emziriyoeum sonra saat 6 evde oluyorum. benimki biraz yorucu ama sağma işi bana göre değil yani çok canım acıyor ve sütüm oyle gelmiyor çünkü ilk oğlumda sağmıştım çok zor olmuştu bu sefer boyle yapmaya kaar verdik...

sana gülme meselesi ise yok sen duygusal olduğun için oyle gelmiştir. yani daha bizim yokluğumu farketmiyorlar ama 3/4 aya kadar arkamızdan ağlama başlıyacaklar özellile gözünün önünden birden gittiğimizde.. birde demişsin ya bebeğimle 1.5 saat ilgiledim diye olsun kaliteli bir zamna olsun ama 1.5 saatlik olsun saatlerce yanında durupda 5 dakika bir ilgilenmemekdense kısa ama kalite olaun daha tercihdir bana göre...... calışaın annelerin cocukları ne yazıık boyle ben ilk oğlumda işe geldiğim gün salya sümük ağlamıştım ama işi bırakıyordum ama bak oğlum 7 yaşına geldi ve bir kardeşi oldu.......

sevgiler

haklısın canım az bir zaman ama işte insan doyamıyor. sen şanslısın işin eve yakın heralde benim öyle eve gelme gibi bir şansım yok mecbur sağmak zorundayım. zorluktan ziyade tek korkum sağdıkça sütüm azalır diye korkuyorum çünkü emme sayısı azaldı önceden istediği kadar emziriyordum. şimdi akşam uyumadan önce iki kere gece bir kere birde sabah çıkmadan yani günde dört kere emziriyorum akşam emmesi uzun değil gece daha uzun emiyor yani sütüm azalacak diye korkuyorum.

canım bende işe başladım ve 3 haftayı geride bıraktım sen şanslısın allahtan tek kişi bakıyor benim bir hafta annem bir hafta kayınvalidem bakıyor. bende senin gibi sabah emzirip bırakıyorum gün içinde ben 5,5 ta işten çıkıyorum 460-500 cc süt bırakıyorum ama en son 4-4,5 ta veriyolar sütü ben gittiğimde aç oluyor bana bağlılığı devam etsin diye ilk işim oğlumu emzirmek oluyor onu emzirip biraz oyun oynayıp öyle yemeğe oturuyorum. hiç mama vermiyorum ve kilo alımı gayet iyi benim doktorumun hesabına göre 450 cc bıraksan 3 saatte bir 150 cc verirsin buda çok iyi dedi.ama biz öyle bir kerede 120-150 cc vermiyoruz duruma göre değişiyo. ben oğlumu evlere bırakıyorum yani gelip bende bakmıyolar bu yüzden sabah uyanık oluyo emziriyotum 9-9,5 gibi 70 cc veriyolar ve bu onun uyuması için yetiyo uyanınca bi 100 cc veriyolar yani 4-4,5 a kadar sütü dengeliyolar. bebeğe ne kadar verirsen biberondan hepsini alır bende ilk başlarda fazla yüklendim ama bu sefer çok kusmaya başladı. fazlasını çıkarmasındansa yettirmek daha iyi geldi en iyisi (biz öyle yaptık) 10 gün sonra kilo alımına bak. eğer kilo alımı iyiyse bıraktığın süt yeterli demektir. benimki bu düzenle 10 günde 500 gr aldı eğer kilo alımı olmasaydı 4. ayda ek gıdaya başlıycaktık

Canım yazdıkların kafamdaki soruların cevabı olmuş resmen.Bende bu ay sonu başlıycam işe öyle süt sağıp stokluyorum dondurucuya ne olur ne olmaz diye. Doktor banada üç öğün 150 cc vermeleri yeterli dedi.Ama bana çok gibi geldi o kadar. İş yerinde sağma işini nasıl yapıyorsun. Yani kaç kere sağıyorsun? Biraz detaylı anlatsan nasıl muafaza ediyorsun. Neye sağıyorsun. Pompanı nasıl streilliyorsun...Daha çok soru var aklımda...

benim oğlum 10,5 ta uyuyo ama 12,5 ta ben alıp 2 göğsümüde emziriyorum sonra 3 te ve 6 da uyanıyo o zamanlarda sadece 1 göğüsümü emziriyorum mesela sadece sağ sabah 8 de yine aynı göğüsümü emziriyorum ve diğer göğüsümü sağıyorum bıraktığımda karnı tok oluyo ben başlarda 460 cc süt bırakıyodum şimdilerde 500 cc bırakıyorum gün içinde onu pay ediyolar ama 3 kere 150 cc vermiyolar bazen 70 cc veriyolar uyanıyo uyanınca 100 cc veriyolar falan gün içine yayılar yani bırakılan miktarı en son 4,5 ta veriyolar ben işten 5,5 ta çıkıyorum ve gittiğimde saat 6 oluyo ve acıkmış oluyo ilk işim onun altını almak ve emzirmek oluyo ben eve gittikten sonra bir başkasının oğlumla ilgilenmesine izin vermiyorum geriye kalan sınırlı zamanı birlikte iyi geçirebilmek için. iş yerinde genelde 2,5-3 saatte bir süt sağıyorum genelde 3 kere sağıyorum ama bazen günde 2 kere sağdığımda oluyo her zaman uygun olamıyorum. elektrikli pompa aldım birde chicconun süt saklama kaplarını poşetler o kadar hoşuma gitmedi yada güvenli gelmedi. iş yerinde makinayı sadece sıcak suyla yıkayabiliyorum ama her akşam saklama kaplarını biberonu ve makinanın parçalarını chicconun sterilazatörünü aldım onda steril ediyorum. iş yerinde sütü normal buzdolabında tutuyorum eve götürene kadar yolda poşete koyuyorum ama onan bişey olmuyo ama eğer iş yerinde buzdolabı yoksa termoslar var chicconunkinden aldım bende içinde kaplar var sağılmış sütleri ona koyabilirsin yazın. benim doktorum her çocuk bir değildir kimi 50 cc içer bir kerede kimi 150 cc içer bunu zamanla öğrenirsiniz dedi.mesela 450 cc süt bırakırsın eğer hala aranıyosa ertesi gün daha fazla bırakırsın yada artarsa daha az bırakırsın bunları bakıcak kişiyle her gün konuşarak anlayabilirsin

çok saol canım çok yardımcı oldun chicconun saklama kaplarına bakayım bende.. Peki bu kaplar pompaya takılabiliyormu? medela pompa var bende normalde biberonları takabiliyorum bunlarda takılıyormu acaba?

Son düzenleme:
benimki uymuyo kaplar geniş ağızlı pompanınki dar ağızlı ben o yüzden boşaltıyorum ama chicconunkilerin yanında biberon baişlığınıda veriyolar onu takınca biberon olarakta rahat kullanabiliyosun chicconun saklama kapları biraz pahalı ve 4 tane var bir kutuda ben bide aventin 10 lu süt saklama kaplarından aldım onların fiyatı daha uygun onlardan da memnunum ama chicconunkiler daha iyi

bu topik süper olmuş bende 19 nisanda işe başlıcam aklımda binbir soru var burdan çok yararlanıcam tecrbli arkadaşlardan yardım bekliyorum

çok saol canım çok yardımcı oldun chicconun saklama kaplarına bakayım bende.. Peki bu kaplar pompaya takılabiliyormu? medela pompa var bende normalde biberonları takabiliyorum bunlarda takılıyormu acaba?

bende medela pompa almayı düşünüyorum memnunmusun?
minikbaby'nin internet sitesinde medalanın 250 ve 125 ml yeni saklama kaplarını gördüm pompayla uyumlu pompayı alınca onlardan almayı düşünüyorum bi bak istersen

bu topik süper olmuş bende 19 nisanda işe başlıcam aklımda binbir soru var burdan çok yararlanıcam tecrbli arkadaşlardan yardım bekliyorum

bende medela pompa almayı düşünüyorum memnunmusun?
minikbaby'nin internet sitesinde medalanın 250 ve 125 ml yeni saklama kaplarını gördüm pompayla uyumlu pompayı alınca onlardan almayı düşünüyorum bi bak istersen

Ben memnunum medeladan. Baktım şimdi medelanın biberon seti olarak geçiyor. Ama Pvc olduğu için güvenmiyorum. Cam biberon almayı düşünüyorum nuk yada chicconun.Normalde diğer bieronlar uyuyor medela pompaya. Ama işte cam uyarmı bir denemek lazım.Olmazsa bende bunlardan alacağım mecbur.

Ben memnunum medeladan. Baktım şimdi medelanın biberon seti olarak geçiyor. Ama Pvc olduğu için güvenmiyorum. Cam biberon almayı düşünüyorum nuk yada chicconun.Normalde diğer bieronlar uyuyor medela pompaya. Ama işte cam uyarmı bir denemek lazım.Olmazsa bende bunlardan alacağım mecbur.

nukun cam biberonunu kullanıcaz bizde ama saklama kabı cam bulamadım olmadı fazla cam biberon alıp onları saklama kabı olarak kullanmalı ben bide soğuk koruma çantası aldım spectranın

nukun cam biberonunu kullanıcaz bizde ama saklama kabı cam bulamadım olmadı fazla cam biberon alıp onları saklama kabı olarak kullanmalı ben bide soğuk koruma çantası aldım spectranın

Bende çok baktım ama doğru düzgün bişe bulamadım nerden aldın nasıl bişe? Benim birde iş yerinde koyabileceğim bir buzdolabı yok tüm gün çantada durcak 10-12 saat falan soğuk durması lazım senin ki nasıl? Memnunmusun?

Bende çok baktım ama doğru düzgün bişe bulamadım nerden aldın nasıl bişe? Benim birde iş yerinde koyabileceğim bir buzdolabı yok tüm gün çantada durcak 10-12 saat falan soğuk durması lazım senin ki nasıl? Memnunmusun?

medikal.com dan aldım 2 günde geldi kargo dahil 41 lira içinde 2 tane buz jel paketi var 5 tanede 150 ml saklama kabı var ama ben onları kullanmıcam çünkü kore malı plastik nukun 250 ml 2 cm biberonunu yatay olarak koyabilirsin yada 5 tane 150 ml dikey olarak ama o kadar süre soğuk tutarmı bilmiyorum daha kullanmadım 19 nisanda işe başlıcam benim iş yerinde buzdolabı var eve giderken kullanıcam ben

medela pompaya ben nukun cam biberonunu takıyorum zaten dar ağızlı biberonlar tüm pompalara uyumlu. ben süt sağarken birgün 300 cc sağıyorum bir gün 350 hiç belli olmuyor sizinde değişken oluyormu. sağmakla süt biter diyorlar.

medikal.com dan aldım 2 günde geldi kargo dahil 41 lira içinde 2 tane buz jel paketi var 5 tanede 150 ml saklama kabı var ama ben onları kullanmıcam çünkü kore malı plastik nukun 250 ml 2 cm biberonunu yatay olarak koyabilirsin yada 5 tane 150 ml dikey olarak ama o kadar süre soğuk tutarmı bilmiyorum daha kullanmadım 19 nisanda işe başlıcam benim iş yerinde buzdolabı var eve giderken kullanıcam ben

bende bakayım oraya. ben hepsiburda dan bakmıştım bir tane 25 tl ye campingaz diye bir marka içinde 2 tane buz kaseti var onunda.En çok aklıma o yatmıştı birde buna bakiim. Ben 29 martta başlıyorum artık almam gerek.Gittim nuk un bir 125 birde 240 lık cam biberonunu aldım oldu walla pompaya. bi kaç tane daha alırım yeter heralde.

medela pompaya ben nukun cam biberonunu takıyorum zaten dar ağızlı biberonlar tüm pompalara uyumlu. ben süt sağarken birgün 300 cc sağıyorum bir gün 350 hiç belli olmuyor sizinde değişken oluyormu. sağmakla süt biter diyorlar.

Toplamda mı o kadar sağıyorsun tek defada mı? Bende süt kesilir diye korkuyorum ama akşam eve gelip emziriyorsan kesilmez sürekli sağarsan kesilebilir.Şimdi sağabildiğim kadar yedek bırakıcam buzluğu yetmediği yerde verirler doktor 450-500ml den bahsediyor ben yokken içeceği miktar için. sen ne kadar veriyorsun? mama ya da ek gıda veriyormusunuz?

bende bakayım oraya. ben hepsiburda dan bakmıştım bir tane 25 tl ye campingaz diye bir marka içinde 2 tane buz kaseti var onunda.En çok aklıma o yatmıştı birde buna bakiim. Ben 29 martta başlıyorum artık almam gerek.Gittim nuk un bir 125 birde 240 lık cam biberonunu aldım oldu walla pompaya. bi kaç tane daha alırım yeter heralde.

Toplamda mı o kadar sağıyorsun tek defada mı? Bende süt kesilir diye korkuyorum ama akşam eve gelip emziriyorsan kesilmez sürekli sağarsan kesilebilir.Şimdi sağabildiğim kadar yedek bırakıcam buzluğu yetmediği yerde verirler doktor 450-500ml den bahsediyor ben yokken içeceği miktar için. sen ne kadar veriyorsun? mama ya da ek gıda veriyormusunuz?

işyerinde sağdığım miktar toplam 350 cc civarı gece kalkıp 100 cc daha sağıyorum sabah çıkmadan 100 cc daha sağıyorum genelde 550 cc bırakıyorum bazen 600. ama kızım ben gelene kadar 600 cc süt içiyor 550 bıraktığım zaman bir kere 60 cc mama içiyor

Back
X