• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2009 Haziran bebeklerinin mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeği çorba yemeyi reddedenler benim kızımda çorba yemek istemiyordu.bende bizim öğüne denkgetirdim.babası yemeğini yerken bende kızıma yedirdim her lokmada ham dyerek yedi maşallah.bugün tarhana çorbası içti cadım.geçenlerdede tavuk suyuna çorba içirmiştim.1 -2 hafta sonrada kıyma ,tavuk ve balık olayına başlicaz.ınşallah onlarda zorlanmayız.
tuz olayını tartışıyorsunuz genelde bizim drumuzun söylediği birşey vardı.yoğurtla ilgili yemezse pekmez falan kat eğer yine yemezse çok az tuz ilave et belki tatlı olarak yemek istemiyordur demişti.ayrıca bize verdiği çorba tariflerinde tuz da var.ama çok az olmak koşuluyla.benim kızım tuzsuz yemedi çorbaları çok az tuz ekleyince yiyor.

Benim oğlumda şekerli ve tuzsuz yemiyor azcık tuzu mecburen atıyorum hem lezzetli oluyor ..Bugün mönümüzde şunlar vardı, sabah yumurta peynir pekmez ilkadım sütü ve bisküvi bulamacı, öğle patates havuç,tarhana, ince bulgur, irmik ve kemik suyundan yapılmış koyu çorba , ikindide koca bir kase kendim mayaladığım bisküvili yoğurt, akşam yine aynı çorba püresinden, meyveler şu anda çok iyi olmadığı için vermiyorum ama köyden yeşil taze limon getittirdim 10 kilo her akşam portakalla sıkıp c vitamini olarak bağışıklığını artırıyorum..ayrıca hergün aralarda yarım litre ilk adım muzlu vanilyalı sütün içine bisküvi atarak 2 biberon halinde içiriyorum özellikle uyku mağmurluğu arasında çok iyi gidiyor gecede formül mama veriyorum tabi bunları bugün yedi bakalım yarın yiyecekmi hergün yemiyor çünkü diş problemlerimiz başladı çünkü..herkeze allah kolaylık versin zorlu dönemler başlıyor:))

Benim oğlumda şekerli ve tuzsuz yemiyor azcık tuzu mecburen atıyorum hem lezzetli oluyor ..Bugün mönümüzde şunlar vardı, sabah yumurta peynir pekmez ilkadım sütü ve bisküvi bulamacı, öğle patates havuç,tarhana, ince bulgur, irmik ve kemik suyundan yapılmış koyu çorba , ikindide koca bir kase kendim mayaladığım bisküvili yoğurt, akşam yine aynı çorba püresinden, meyveler şu anda çok iyi olmadığı için vermiyorum ama köyden yeşil taze limon getittirdim 10 kilo her akşam portakalla sıkıp c vitamini olarak bağışıklığını artırıyorum..ayrıca hergün aralarda yarım litre ilk adım muzlu vanilyalı sütün içine bisküvi atarak 2 biberon halinde içiriyorum özellikle uyku mağmurluğu arasında çok iyi gidiyor gecede formül mama veriyorum tabi bunları bugün yedi bakalım yarın yiyecekmi hergün yemiyor çünkü diş problemlerimiz başladı çünkü..herkeze allah kolaylık versin zorlu dönemler başlıyor:))
bizim dr portakal limon vb onermiyor henuz, sizin dr mi soyledi acaba? bu soguk kis gunlerinde iyi olurdu aslinda

Canım maşallah yarasın kuzuna, benim oğlum bunların yarısını bile yemiyor akannehir

bende yoğurt çorbası yaptım dün ilk defa babymixten , çok güzel yedi, bu aralar pek bişey yemediği için çok şaşırdım, maşallah kuzuma
tarifi: 2 bardak su içine bir çorba kaşığı pirinç koyup kaynattım, pirinçlerin pişmesine yakın, bir kasede bir tatlı kaşığı un, bir babymix sade, bir de yumurta çırptım, kaynayan sudan az az ekleyip ılıştırdım, ordan tencereye döktüm, birazda kuru nane koydum, kapatınca zeytinyağı gezdirdim, 2-3 kase oldu,
yusuf kayra çok sevdi

bende yoğurt çorbası yaptım dün ilk defa babymixten , çok güzel yedi, bu aralar pek bişey yemediği için çok şaşırdım, maşallah kuzuma
tarifi: 2 bardak su içine bir çorba kaşığı pirinç koyup kaynattım, pirinçlerin pişmesine yakın, bir kasede bir tatlı kaşığı un, bir babymix sade, bir de yumurta çırptım, kaynayan sudan az az ekleyip ılıştırdım, ordan tencereye döktüm, birazda kuru nane koydum, kapatınca zeytinyağı gezdirdim, 2-3 kase oldu,
yusuf kayra çok sevdi

cnm bende deniycem..
peki un pirinç unu mu?

ewtttt hayatımın ilk yoğurduuuuuu başarılıııhihoyyyt
yağmurda bayıldııı şapur şupurrr yedi wallaaa..
şimdi menümüze yoğurtta ekleendii.
tarifi yazayım hemen belki yardım olur birilerine..

yoğurt:
1 subardağı kaynamış süte bi çay kaşığı yoğurt.
küçük kavanozlara yapılabilir.ağzını kapat ve sar.
5.6 saat sonra tamamdır..
afiyet olsun bücürlere..

bir siteden buldum yeni bir tarif benim için
semizotlu çorba,
200 gr.semiz otu, 1 rendelenmiş domates, 1patates, 1yemek kaşığı kırmızı mercimek ,1 tatlı kaşığı zeytin yağı, 1.5 su bardağı sıcak su, isteğe bağlı kimyon
Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

ireme patates ve havuçu haşlayıp çatalla ezdiğimde yemedi diye bu seferde blenderdan geçirdim içinede zeytn yağı kattım
bunuda yemedi.. acaba z.yağınan mı yemiyor die bide z.yağsız kase hazırladım onuda yemedi miğdesi bulanıyor yemek istiyor ama..
ama bebelacın patates,havuç,pirinç unundan karışımını yiyor..
ben anlamadım bu işii ne yapmam gerekkk
biri bana fikir versin :(

blendr vıtamını öldurmyomu:kedi:
arcelık ın bebek robotunu bılıyomusun?? ona bır bak ıstersen bende almayı dusunuyorum 50 tl..buharda pişip dogruyor..tum vıtamın ıcınde kalıyor..
sıvıya alıştı belkıde pütrlü zor gelıyodur..
ben hıc vermeyı dusunmuyorum meyve suyu pğresnını vercem dırekt olarak cam rendeden..
sıvı olarak corba içsn..

çatalla yemediği için onu denedim öldürdüğünü
biliyorum yoksa..
meyve püresini kızımda güzel yiyor sorun yokk...
sebze püresinide yiyor kavonozdakileri
hiç yoktan yiyor bemde kavonazlardan alırım boncuğuma opuyorumnanaktan

bugün ilk defa tam anlamıyla kahvaltı verdim ireme braz peynir ve yumurta sarısından sonra..
şöyle hazırladım 1 çay kaşığı yumurta sarısı
1 çay kaşığı peynir
2 cicibebe
2 tatlı kaşığı pekmez
(ilk önce 1 tatlı kaşığı koydum çok katı oldu
bidaha ekledim tekrardan..)
irem yedi çok şükürrr
azcıkda su ekledim sonradan yutmakta zorlanıyordu..çok katı yiyemiyor kızım..

yusuf kayra çok sevdi

süper emelcim bunu deniycemmm.babymixden olurmu çok tereddüt etmiştim.ama bugün elimde sadesi yok.yanlışlıkla elmalı almışım.sadesi alıp denerim sağolll

Back