• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2009 Haziran bebeklerinin mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
haziran annesleri topiginde pekmezle yogurdu karistirmakla ilgili soru sormustum ,neyseki cvbini burda buldum, elma karistirayim bari, sade sevmedi yogurdu oglum, bakalim elmali yiyecek mi? yemesse de cicibebe yi denerim....siz hic cicibebe ve yogurdu karistirip verdiniz mi arkadaslar?

bu arada gecen sutas babay mix bulamamistim markette evde de nolur ne olmaz diye milupoanin sutlu pirincli muhallebisi vardi...mecburen verdim ilk kez, nasil sevdi oglum anlatamam, bitince agladi...alisik degilim istahla yemesine cok sasirdim, ama tekrar vermedim, alismasin, saglikli beslensin...

vitamini öldürüyomuymuş.bende hep koyuyodum.benneyaptımki
söylemen ii oldu.asya hala yarım yogurdu anca yiyo.tabi yogurdun içine yarımda elma koyunca çok oluyo.sizde durumlar nasıl.
bende canım yarım veriyorum dediğin gibi pürede koyunca çoğalıyo baya..
versem yycek gibi ama bu sefrde anne sütü alması baya aksıyoo...
bide yğurt iyi uyku yapıooo iremde :)

haziran annesleri topiginde pekmezle yogurdu karistirmakla ilgili soru sormustum ,neyseki cvbini burda buldum, elma karistirayim bari, sade sevmedi yogurdu oglum, bakalim elmali yiyecek mi? yemesse de cicibebe yi denerim....siz hic cicibebe ve yogurdu karistirip verdiniz mi arkadaslar?
yazdım cnm oraaya ben...
ben hiç cicibebe vermedimm evdede yok zaten..kendim yapmayı düşünüom bakalım..

Benim oğlumda haziran bebesi:)
Sizleri uzun zamandır takip ediyorum ve epeyce sorumada cevap buldum burada.
Yeme konusuda bir kaç şey paylaşmak istedim;

Eğer bebeğiniz yeme konusunda problemliyse inanın bilinen bütü kurallar rafa kalkıyor:(
Bebeğimle süt emmede ve biberon kullanmada o derece problem yaşadık ki, her yemesi ve her doktora gidip kilosunu öğrenmemiz benim içi çok stresliydi. Çok ağladığı bilirim.:(

Ek gıdalara geçişimizde zor oldu. Bu konuda en büyük yardımı doktordan değil, aynı sorunu benden önce yaşamış bir arkadaşımdan gördüm. Oda doktor doktor gezmiş ve en sonunda tecrübeli bir doktor demiş ki; "bebeğin annesi sensin, dilinden en iyi sen anlarsın ve bebeğine ne yedirebiliyorsan onu yedir. Çorbaysa çorba, yoğurtsa yoğurt."
Bu tavsiye banada yaradı ve bir noktada ben deeme yanılmayla yol almaya başladım, çünkü bilinen kurallarla yol alamamıştım:(

Neyse, ilk başta yoğurdu sade sevmedi. Ben çay kaşığıyla pudra şekeri ekledim, yedi. Alıştıkça azalttım, şimdi ise sade olarak çok severek yiyor.

Meyve püresini hiç sevmedi, kustu. Ben elmanın suyunu sıkarak verdim önce, sonrasında ise azıcık püresinde katarak zamanla püre kısmını çoğaltarak verdim, şimdi Allaha şükür severek yiyor.

Sebze püresini verdiğimde öğürmekte bir hal olmuştu:( Ev yapımı et suyu ile pişirip hatta bazen kıymada katarak blendirda püre yapıp süzgeçde geçirdim. Pişirirken bir çimdikde yani parmağımın ucuyla tuz kattım. Böylelikle ne tuzlu oldu ne de yal gibi. Bunu yedi:)

Muhallebisini mamayla yapıyordum, fazla kaka yapınca diyetisyenim sütle karıştırarak yap dedi. Sütle pişiriyorum. Piştikten sonra biraz şeker katıyorum en son ise biberon mamasından. Allaha şükür bunuda yemeye başladı.

Sabah kahvaltısında kullandığım bebe bisküvilerii ise diyetisyenim bırakmamızı istedi, trans yağ meselesi yüzünden. Onun yerine ekmek ufalamamı veya kendi yaptığım keki ufalamamı tavsiye etti. Şimdi ona geçeceğiz.

Yemek sorunu olmayan bebekler için klasik kurallar geçerli ama yeme sorunu olanlara pek yaramıyor. Ben kendimce bir yol bulmaya çalıştım ve şimdilik iyi gibi. Bugün doktorda kilo alımını beğendi.

kızlar bişey sorucam çorba pişirince haliyle çok oluyor, bende br kasesini yediriyorum, diğerlerini küçük kavanozlara koyup buzluğa atıyorum en fazla 4-5 günlük oluyor, aynı anne sütü gibi, gecedende sütlerle birlikte çorbada çıkarıyorum , çalıştığım için kolaylık oluyor, acaba yanlışmı yapıyorum siz nasıl yapıyorsunuz?

pekmez ve yoğurt hikayesi tamamen yanlış arkadaşlar bebeğinizi kalsiyumdan zengin bu öğünden sakın mahrum etmeyin....işte prof.dr benal büyükgebizin sözleri:;
Pekmez, yaygın olarak “kan yapar” düşüncesiyle kullanılır bebek ve küçük çocuklar için. Demirden zengin bir besin diye bilinir. Hatta sütün ve yoğurdun içindeki kalsiyumun pekmezin içerdiği demirin emilimini azaltacağı düşüncesiyle anneler tereddür yaşarlar. Oysa ki pekmez sadece demirden değil aynı zamanda kalsiyumdan da zengindir. Hatta kalsiyum içeriği demire oranla daha belirgindir. Süte, yoğurda pekmez katılması ile besin kalsiyumdan daha da zenginleştirilmiş olur. Hem de süt basit şeker yerine çok daha değerli ve mineral içeriği zengin bir tatlandırıcı ile tatlandırılmış olur. Pekmezin bebek beslenmesindeki önemi de bundan kaynaklanmaktadır

saadetçim sağol canım,
şu çorba konusunda fikirlerinizi yazarmısınız arkadaşlar lütfen,
birde muhallebi yapmak istiyorum artık geceleri vericem, anne sütüyle yapan varmı?

şekercim canım ben çorba çok az yapıyorum..çok sebze katınca çoğalıyor.. o zaman iki kavaoz ayırıp kalanını biz iyiyoruz yada ablam:ız))muhallbeiyi
de mamayla yapıyorum.. anne sütümzü iyice az zaten yetmez..

evet doktorumuuzn isteğiyle bugün ilk çorbasını yaptım iremin..
1havuç ve 1patetes haşlayıp ezip haşlandığı suyundanda koydum biraz iki küçük kavanoza böldümm..1 ini yarın yedirmek içinn..yarında dolaptan çıkarınca sıcak suyun içine koyup ılıtıp vercem..
yedirceğim zamanda içine 1 çay kaşığı zeytin yağı koyarak vericem..
bugün vericem ilk defa çorba inşallah yerrr..

yaptığim çorbayı yemedi..sonra püre yaptım havuç.çatalla ezdm onuda yemedi..
bebelacın havuç patetes pirinç unundan oluşan sebze püresini yedi..o blendırdan çekilmiş gibi olunca ondan sanıırımm..
nese inş yavaş yavaş alışır .

ben kızıma kahvaltıyı mama gibi yaparak vermiyorum.hepsini nohut büyüklüğünde parçalar halinde veriyorum yiyor:nazar:ayrıca ekmeğin içindende az az veriyorum .bizim kahvaltımızda böyle geçiyor ekmek+peynir+yumurta

kızımın kendisi için hazırladığım çorbalardan sadece mercimeği sevdi.patates-havuç ve mercimeği haşladım blendırdan geçirdim.çok az yağ koydum.
bugünde domates çorbası içti onuda sevdi galiba bir zorluk çıkartmadı yerken

bende pekmezle yoğurt veriyorum pekmezi benim kaynanam orduda yapmıştı bu sene getirdi armut elma pekmezi çokda güzel hiçbi yerde yok satılmıyo malesef ama çok besleyici onu biliyorum ve katkı maddesi yok şeker bile yok içinde saf bende yoğurtla karıştırıp veriyorum bence daha besleyici oluyo böle cici bebesinin içinede hero babynin meyve püresini katıyorum ölede yiyo çokda seviyo bi arkadaşımdan çorba tarifi aldım onuda yapıp veriyorum daha çorbalara alışamadık öğürüyo ama yediriyorum alışsın diye hemde artık yemesi lazım meyve suyunu sıkıp veriyorum elma mandalina evde hangi meyve varsa onun suyunu sıkıp içiriyorum o arkadaşımdan aldığım çorba tarifinide yazayım

1tatlı kaşağı kırmızı mecimek,1tatlı kağışı pirinç,yarım patates 1kabakküçük bir parça kereviz ve kerviz yaprağı bir tutam kadar ıspanak
tuz konmuyo çokk azz sıvı yağ birde 1küp şeker koyuyorum pişiriyorum çok koyu kıvamlı olmıcak pişince blendırdan geçiriyorum tencerden kavanazo boşaltıyorum gün aşırı taze taze pişirip yediriyorum hee bide yarım havuç kadar havuçda koyuyorum

bu kızlar yapmak isterseniz yapın verin çok besleyici ben nisaya yapıyorum yiyo

cemrecim geçen bende kerevizli sebze çorba yaptım kzııma.. acayip kustu:(yedikten 4 saat osnra.. hala hazmetmemeişti. bir daha kereviz vermeyi düşünmüyorum 1 yaşında kadar.. benim kızıa dokundu:(

Back