Benim oğlumda haziran bebesi:)
Sizleri uzun zamandır takip ediyorum ve epeyce sorumada cevap buldum burada.
Yeme konusuda bir kaç şey paylaşmak istedim;
Eğer bebeğiniz yeme konusunda problemliyse inanın bilinen bütü kurallar rafa kalkıyor
Bebeğimle süt emmede ve biberon kullanmada o derece problem yaşadık ki, her yemesi ve her doktora gidip kilosunu öğrenmemiz benim içi çok stresliydi. Çok ağladığı bilirim.
Ek gıdalara geçişimizde zor oldu. Bu konuda en büyük yardımı doktordan değil, aynı sorunu benden önce yaşamış bir arkadaşımdan gördüm. Oda doktor doktor gezmiş ve en sonunda tecrübeli bir doktor demiş ki; "bebeğin annesi sensin, dilinden en iyi sen anlarsın ve bebeğine ne yedirebiliyorsan onu yedir. Çorbaysa çorba, yoğurtsa yoğurt."
Bu tavsiye banada yaradı ve bir noktada ben deeme yanılmayla yol almaya başladım, çünkü bilinen kurallarla yol alamamıştım
Neyse, ilk başta yoğurdu sade sevmedi. Ben çay kaşığıyla pudra şekeri ekledim, yedi. Alıştıkça azalttım, şimdi ise sade olarak çok severek yiyor.
Meyve püresini hiç sevmedi, kustu. Ben elmanın suyunu sıkarak verdim önce, sonrasında ise azıcık püresinde katarak zamanla püre kısmını çoğaltarak verdim, şimdi Allaha şükür severek yiyor.
Sebze püresini verdiğimde öğürmekte bir hal olmuştu
Ev yapımı et suyu ile pişirip hatta bazen kıymada katarak blendirda püre yapıp süzgeçde geçirdim. Pişirirken bir çimdikde yani parmağımın ucuyla tuz kattım. Böylelikle ne tuzlu oldu ne de yal gibi. Bunu yedi:)
Muhallebisini mamayla yapıyordum, fazla kaka yapınca diyetisyenim sütle karıştırarak yap dedi. Sütle pişiriyorum. Piştikten sonra biraz şeker katıyorum en son ise biberon mamasından. Allaha şükür bunuda yemeye başladı.
Sabah kahvaltısında kullandığım bebe bisküvilerii ise diyetisyenim bırakmamızı istedi, trans yağ meselesi yüzünden. Onun yerine ekmek ufalamamı veya kendi yaptığım keki ufalamamı tavsiye etti. Şimdi ona geçeceğiz.
Yemek sorunu olmayan bebekler için klasik kurallar geçerli ama yeme sorunu olanlara pek yaramıyor. Ben kendimce bir yol bulmaya çalıştım ve şimdilik iyi gibi. Bugün doktorda kilo alımını beğendi.