• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2009 Haziran bebeklerinin mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba kızlar bu bebek robotları hakkında ne düşünüyorsunuz çelik bıçaklarda meyve sebzelerin vitaminlerini alıyor mu?cam rende de mesela havuç rendelemek çok zor ve büyük parçalar kalıyor.bunun yerine bebek robotunu kullansak daha iyi olmaz mı?Hemde 50 tl çok pahalı gözükmüyor.Buharda pişirme özelliği de önemli tabi

emelcım benım dr yogurt corbası yaparken yumurta kullanmamamı soyledıö zaetn beyazı 1 yasına kadar yasak ya napsam acaba?

kızlar dün balkabaklı muhallebi yaptımm..bi sitede görmüştüm
sizede tarifi vereyim
bir bardak suyla bir yemek kaşıgı pirinç ununu muhallebi kıyamına gelene kadar pişirdim
başka bi tencerede bi dilim kesilmiş bal kabagını az bi suyla haşladım
daha sonra haşlanan balkabagını çatalla ezip bi iki yemek kaşıgı kadar muhallebiye karıştırıyosunuz.bu kadarcıkkkkk
afiyet olsunnnn

bugün arkadasımın ankaradan annesi tarhana göndermiş defne için acısız baharatı az tuzu az defne severek yedi bi kase içinde domates biber maydonoz dereotu yourt un varmış cok lezzetliydi bi kaşıkla ıslayıp pişirdim tavsiye ederim belki sizin bebişlerde sever gerci bu ara diş yüzünden defnenin iştahı berbat kızlar bi öğün yese bi öğün yemio :( demir ilacını da ananas suyuyla vermeye başladım 2 tatlı kaşıgı içio istemey istememe ac karnına veriyorum kusmasın die :(

Nazcım afiyet olsun, yarasın defneme , benim oğlumda seviyor tarhana
kızlar ben unutuyorum bazen vitaminlerini, bişey olurmu ? dün multitabsı da demir damlasınıda unutmuşum
sabah evden çıkarken aklıma geldi kayrada uyuyordu

kızlar bızde kahvaltı ve yogurda basladık.yogurda elma rendeledım yedı kızımopuyorumnanaktan
sade tek sorun doktrumz hazr mama asla verdırmıyor.
pirınc unuda buna dahıl..
sadece pirıncı hasla sutle lapa yap dedi..
baska altrntf bılıyormusunuz...
bıkar hergun bunu yemktenn

kızlar bızde kahvaltı ve yogurda basladık.yogurda elma rendeledım yedı kızımopuyorumnanaktan
sade tek sorun doktrumz hazr mama asla verdırmıyor.
pirınc unuda buna dahıl..
sadece pirıncı hasla sutle lapa yap dedi..
baska altrntf bılıyormusunuz...
bıkar hergun bunu yemktenn

:jeyyar: :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar:

bugünde kandimize karnabahar yemegi yaptım kıymalı havuc biber ve patatesli başta tuzunu az attım pişince ayırdım rondodan gecirdim bizle beraber yedi 5 6 tatlı kaşığı koyu kıvamda:))

selam kızlar drumuzun verdıgı 1 gunluk lısteyı sızınle paylasayım dedım. sabah 8 gıbı kahvaltı (1 kase mılupa kahvaltı ya da anne sutu bır kasık labne peynır ceyrek yumurta sarısı 2 tane cıcı bebe ) 11 gıbı yogurt ( sutas baby mıx ve bır cay kasıgı pekmez) 14 gıbı corba ( un tarhana sebza ya da yogurt olabılır blendır kullanılmadan bır cımdık tuz ıle pısırılcek) 17 gıbı meyve puresı ( cam rendede elma ya da armut) 20 gıbı muhallebı (mılupa sutlu pırınclı de olabılır) bunların hepsının ustune anne sutu ıcecekmıs........gece de anne sutune devam tabı..........sızın bebeklerı bılmem ama ege bunların yarısını yese bana yeter.....

benım dok kesınlıkle hazr mama verdırmıyo.bebe bıskuvsı 4 tane koyuyorum.. yoğurd kendım mayalıyorum..akşamkı muhallbıyıde kendım yapçkmışım:gitme:

İrem çok şükür kahvaltı,meyve püresi,suyu,yoğurt yiyor severekk..
evde yaptığım sebze çorbalarını ve püresini yemiyorr onuda şimdilik hazır alıyorumm
hazırı yiyiorrr...tabii yılmak yok bi gün yer ümidiyle...
bebekleri yemeyen anneler hazırları deneyin en azından tadlarına alışana kadar..
İrem bebelac ın (havuç,patates,pirinç unu) püresini yiyor
Milupanın(brokoli,patetes) püresini pekmez katarak yiyor..
Milupanın karışık sebze çorbasını da içyorr.. Önceden suyla yapıyordum şimdi ılıtılmış sütümle yapıyorum daha besleyici olsun aynı zamnda sütümden de alsın diye..
Bugünde hero babyin karışık meyveli,muz mandalina armut püreleirni aldımm.Farklı olsun diyee.
Cici bebenin kızartılmış ekmegi var bugün gördüm ondan da aldım kahvaltıya ve çorbalara konur diyorr..Hep cicibebe olmasın diee..
Sizlerde yazım dedimm arkadaşlarr fikir olsunn..

ya guncel tutalim bu topigi arkadaslar cok faydali bizim icin.....mesela benim bi sorum var...tarhana corbasina havuc kat demisti dr...ama blendir kullanma yedi ..olye olunca da az da olsa putur kaliyor, ben havucu sIkIp corbaya katsam olmaz mi...bu arada benim dr u anlayamiyorum, blendir yasak ama kati meyve sikacagi serbest

blendar pütürlü kalsın die vermıyo doktorumuz..
telde vıtamın ölduruyo zaten..
ikiside metal..o kadar püturden bısey olmaz kı alışsın ben nohut tanesı kadar bıle vermeye basladım öğürmden yutuyo..
hıc sıvı bısey vermedım önce püturlü öle alışsın dıe şimdi suların zaten içiyor..

ya guncel tutalim bu topigi arkadaslar cok faydali bizim icin.....mesela benim bi sorum var...tarhana corbasina havuc kat demisti dr...ama blendir kullanma yedi ..olye olunca da az da olsa putur kaliyor, ben havucu sIkIp corbaya katsam olmaz mi...bu arada benim dr u anlayamiyorum, blendir yasak ama kati meyve sikacagi serbest

bence olur cnm niye olmasınn
miğdesine gtsndeee nasıl olursa olsun
öptüm miniğinii Şeniz

blendar pütürlü kalsın die vermıyo doktorumuz..
telde vıtamın ölduruyo zaten..
ikiside metal..o kadar püturden bısey olmaz kı alışsın ben nohut tanesı kadar bıle vermeye basladım öğürmden yutuyo..
hıc sıvı bısey vermedım önce püturlü öle alışsın dıe şimdi suların zaten içiyor..
puturlu olunca oguruyor yemıyor
bence olur cnm niye olmasınn
miğdesine gtsndeee nasıl olursa olsun
öptüm miniğinii Şeniz
ben de ıremı optum canım

bu arada yeıdrmek ıcın yenı bır yol kesfettım sızınle paylasayım hemen....babasıncı cok sevıyor oglum o yedıgı zaman oglum da yıyor...mesela dun corba saatınde once yedıremedık....sonra corba bosa gıtmesın dıye babası yemeye basladı...ege de ıstedı...esım yedıkce egede agzını actı...tabi bu yolu ctsi pazar dısında uygulayamam esim iste old.icin

fatoşcum iremde yemek istemediği zaman bzde yiyormuş gibi yapıyorz hemen açıyor ağzınıı :)

fatoşcum iremde yemek istemediği zaman bzde yiyormuş gibi yapıyorz hemen açıyor ağzınıı :)

cok komıkler bu bebısler.....kızlar aranızda avent magıc cup kullanan var mı ...bı arkadas onunla corba ıcırdıgını soylemıstı yanlıs hatırlamıyorsam...ben de almak ıstıyorum ama esım bugun sormus o bardak su ve meyve suyu ıcın demısler...corba gecmezmıs....suzunce de gecmiyor mu acaba...fıyatı da bıraz fazla..hani corba ıcıremeyeceksem bosuna almayayım

ben bugün defneye ilk defa şehriye çorbası yaptım sevdi bi kase yedi bakalım daha deişik ne yapabilirim :(

fatoşcum ben kullanmıyorum ırem çorbada içmiyor zaten koyu kıvamlı yemeyi seviyor kaşıkla öyle yediriyorum

Back