Bebek Beslenmesi 2009 Haziran bebeklerinin mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ben inek sütüyle muhallebi yapmaktansa , anne sütünde büskivi ezerek yedirmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum, yanlışmı düşünüyorum

canı iyi diyorsunda sütün varsa olur tabi. benim gibi a zolanalr yapama sanırsam.. bende davam mamasına katıp yaotım bir iki kere.. bu gdo olayından önce

ben akşam kızlar, yarım muz, bir iki avuç kadar haşlanmış pirinç, 50 ccde anne sütü , blendırdan geçirdim bayıla bayıla yedi, bu akşam tel süzgeçten geçircem , baya koyu bi mama oluyor ve doğal
tavsiye ederim

afiyet olsun cnm bebişine
bende yapıcam 6 aylık olunca ireme..
peki muz verileblrmi cnm
yoksa bellli bi ayı mı var

emelcim tarifin için sağol çok yardımcı oldu bana.kızlar daha önce yazıldı mı hatırlamıyorum tarhana çorbasını sütle yaptım suyla karıştırarak çok sevdi kızım hatta sulu olmuş biraz pirinç unuyla koyulaştırdım tavsiye ederim.bir de balkabağı çorbasını duymuştum ama denemedim daha onu da su-sütle pişirmeyi düşünüyorum.brokoliyi hiç sevmedi kızım elma rendeledim içine bi yerde duymuştum o şekilde de sevmedi.
biz 5,5 aylık olduk acaba pırasa ,karnabahar verilir mi bilginiz var mı?

ilk hafta meyve püresi günde 1 kere sabah açken
ikinci hafta meyve püresi + yogurt kesinlikle ya anne sütü yada mamadan dedi.anne sütünden tam olmaz azcıvık olur bişey olmaz dedi
3.hafta meyve püresi+yogurt+muhallebi
4.hafta meyve püresi+yogurt+muhallebi(gece)+sebze çorbası(öğlen)
5 hafta " " " " kahvaltı(yumurtanın sarısı,cicibebe,anne sütü,pekmez hepsi karışıp bulamaç olcakmış.

kesinlikle yememesi gerekenler
patlıcan,bakla,yumurtanın beyazı,bal,tuz,şekermiş.

(arkadaşımız zuzunun doktorunun listesini kopyaladım)

muz ben veriyorum Saadetçim az az ama, bazen cam rendeden geçiriyorum püre şeklinde veriyorum,
6. ayımız doluyo artık bir sorun yaşamadık
Ayşecim tarhana bende verdim bugün içine irmik koydum pişerken, vitamin olsun diye , hem biraz daha koyu oldu kıvamı , koyu olunca daha güzel yiyo

selam kızlar bende kızımı mamayla besliorum ek olarak meyve püresi ve yoğurt veriyorum yoğurdun içine bir tane bebe bisküvisi eziyorum.Geçen gün çorba yaptım taze fasulye patates havuç brokoli ve kabaktan oluşan asla yemedi bir kaşık zorla yedi onu da çıkardı ne yapsam acaba ...Çokmu abartmışım sebze işini ..Daha hiç sebze veremedim yani anlayacağınz.Ayrıca tarhanayı kendinizmi yaptınız içine ne kattınız?Birde yumurtanın sarısını verebilirmiyim?

tubilay bence çok karıştırmışın
bm doktor havuç ve patetesle başlamamı söledi

tubilay yumurta ile ilgili bilgi burda var

zehramın günlük yemek listesi
sabah 9da:100cc devam maması 3 cicibebe suda beklettiğim tuzu alınmış keçi peyniri(ertesi gün peynir yerine çok az yumurta sarısı) pekmez bulamaç yapıyorum
öğle:sebze püresi patates kabak havuç çok nadir brokoli bunları püre yapıp veriyorum yada çorbasını bugün bende ilkdefa tarhana verdim
ikindi.yoğurt(günlük mayalıyorum pastorize sütle) armutla tatlandırıyorum sibelciğmin tavsiyesi
akşam:milipanın muhallebililerini çok sevdi bigün sütlü pirinçliyi veriyorum diğer gün ballı irmikli olanını veriyorum ama artık kendim yapıcam
aralardada emziriyorum
ohhh afiyet olsun prensesime:))

selam kizlar ben ogluma ctsiden beri elma suyu veriyorum ilk gun 3-4 kasik verdim, ikinci gun biraz daha fazla, gunde 3 kere kaka yapti (normalde 3 gunde bir yapar)bir de gazi artti, elma kabiz yapar derler , biz de ishal yapti, yeni basladigimiz icin mi acaba? sizlerin bebeklerde sorun oldumu ilk verdiginiz gida?

Arkadaşlar kafam karıştı burası haziran anneleri menüsü dimi yani bebişlrimiz 5 yada 5.5 aylık acaba benmi yanlış anladım ..çünkü bazı arkadaşlar yumurta verdiğini yazmış bende merak ettim onların bebeklerimi büyük yoksa bizde verebiliyomuyuz die ama 7. ve 8. ayda başlanır deniyor yumurtaya..biri beni aydınlatabilirmi?

evet haziran anneleri...
ama kimi arkadaşlar veriyorr...doktorlar sölemiş olablr..
biliosun her doktor farklı konuşuyor..
ben henüz sebze püresine başlamadım..
bşlayınca patetes havuç ve kabağı sırayla tek besin olark haşlıycam püre yapıcam içine de 1 çay kaşığı saf zeytn yağı ile vericem..hepsine ayrı ayrı alıştırdıktan sonra krştırcamm...

meyve suyu ve püresinden sonra yoğurtada geçtik..onuda sevdi.
baby mıxın elmalısıyla bşldık

Arkadalar anne sütü 6 ay boyunca verilemeli bence,eger varsa, 6. aydan sonra günde sadece bir ögün olmak üzere sadece tek bir sebze ile baslamak gerekiyor..Mesela 1 hafta boyunca sadece patates, sonraki hafta sadece havuc vs..Neden mi? Bebeklerin hangi besinlere karsi alerjileri oldugu bu sekilde tespit ediliyor. bence acele etmeyin cünkü zamani gelince herseyi yiycekler zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…