2009 Haziran anneleri nasıl zayıflıycaz?

xsxekerkxixzcandy

İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
5.069
4
kızlar merhaba,
bu topicte zayıflamak için neler yaptığımızı konuşalım olurmu ? birbirimizden bişeyler öğrenebiliriz
Özellikle bu sezeyan doğumun göbeği konusunda fikirlerinizi bekliyorum
benimksi hiç doğum yapmamışm sank, kocaman duruyor senağlama

canım şuan bişey yapamayızmalesef.. yanien azından ben bşi yapamıyorum.. emziririken diyet yapmak ne kadar doğru bilmiyorum.. ancak fazla hareket yapabilriz..ama benim dr um bana 40 gün yasaklladı ağır işi bile.. dokularım çok hassasmış.. yani benden şimdilik hayır yok.. ama zamanla gidecekbunalr dert etme..

emzıklı donem için dıet programları var..hem sutu artırıcı hem metabolızmayı calıştırıcı...bende var ama buraya ekleyemem...pc kaytlı degıl...bızım bes uzmanı yazmıştı bana..daha işten cıkmadan..:gitme:

kizlar sakin lohusayken agir hareket yapmayin,agir kaldirmayin,kaldiracaginiz sey bebeginizden daha agir olmasin,bu ölcüye hep uyun..kaldiramassiniz demiyorum yani bazilari yanlis anliyor ben hemen ayaga kalkabildim ev isi yapabildim agir bile kaldirdim diyor,bunun acisi sonra cikar..bir cok kadin hastaligi,idrar tutma problemi vs bundan kaynaklaniyor..normal dogum yapanlar özellikle ilk 3 gün karin üzerine yatmali..kilomdan kurtulamasamda benim göbek sifir..hastanede ziyarete gelenler sasirmisti ne kadar cabuk topladin diye..
ilk 6 ay bol bol emzirmeye ve sivi tüketmeye odaklanin..sonra diet yaparsiniz..ama unutmayin herkes bir degil,metabolizma farkli alinan kilo farkli genler farkli...

kızlar ben 2008 annesiyim şu an çok erken zayıflamak için enerjiye ihtiyacınız var ben 52 kiloyla hamile kaldım 30 kilo aldım hamileliğimde kilolar 6. aydan sonra gitmeye başlıyo şu an 55 kiloyum eski halime döndüm sayılır erken şu an bunları düşünmeyin emzirin bebeklerinizi ve büyümelerini izleyin göbeğinizin inmesi için 3ayınız var 3 ay sonra bedeniniz toplanmaya başlıcaktır kolay değil bi insan dünyaya getirdiniz allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bütün bebişleri sizlere ve onlara sağlıklı bi ömür diliyorum

kızlar ben 2008 annesiyim şu an çok erken zayıflamak için enerjiye ihtiyacınız var ben 52 kiloyla hamile kaldım 30 kilo aldım hamileliğimde kilolar 6. aydan sonra gitmeye başlıyo şu an 55 kiloyum eski halime döndüm sayılır erken şu an bunları düşünmeyin emzirin bebeklerinizi ve büyümelerini izleyin göbeğinizin inmesi için 3ayınız var 3 ay sonra bedeniniz toplanmaya başlıcaktır kolay değil bi insan dünyaya getirdiniz allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bütün bebişleri sizlere ve onlara sağlıklı bi ömür diliyorum

kesinlikle katılıyorum...şu an sadece bebeğin sağlığına ve kendi sağlığıma odaklıyım bende...yazın bol bol zamanım olacak sıcaklarda kilo vermek için...bir ay kendimi toplamam lazım.....

bende onu diyorum zaten.. şuan çok erken.ne diyet ne hareket.. fazlaabatamdan faydalışeyler yemeye çalışıyorum..kilo yapııcı şeylerden uzak dursak oda yeter şuan için...bolsıvı alıyorum.. su özlellikle..bebşimiz şuan herşeyden öenmli..

selam kızlar! doğum yapalı 19.günüm bugün.ilk günler dahada zayıftım sanki göbeğim hiç kalmamış gibiydi ama 3. gün iş yapmaya başladım eğil kalk derken hele birazda üşütürseniz göbek anında şişiyor.bu yüzden en azından kırkınız çıkana dek hiçbirşeye dokunmayın bana kalırsa.
benim sütüm hemen gelmiyor doğum sonrası bu yüzdende bir sürü şey yidiriyorlar ve sonradan kilo alıyorum ben.

bende onu diyorum zaten.. şuan çok erken.ne diyet ne hareket.. fazlaabatamdan faydalışeyler yemeye çalışıyorum..kilo yapııcı şeylerden uzak dursak oda yeter şuan için...bolsıvı alıyorum.. su özlellikle..bebşimiz şuan herşeyden öenmli..

canım zaten bende doğumdan sonra iştah kalmadı,herşeyden midem bulanır oldu....daha gecen hafta 2 saatte yarım kilo baklavayı mideye indirmiştim,şimdi bir diliimini bile görmek istemiyorum.....dediğin gibi bol bol su meyve suyu...sütede iyi geliyor.....benim en yakın arkadaşım doğumda 22 kilo aldı,hepsini 4 ayda verdi maşallah,darısıda bizlere.... cokacimcoook

Ben tombiştim yine tombişim yaklaşık 25 kilo aldım.Hayırlısıyla doğuralım sağlıkla.Ondan sonra bakıcaz yeterki sağlıkla gelsin kuzular

selam kızlar
bende doğumdan sonra böyle bi psikolojiye girmiştim nasıl vericem tombiş kaldım diye :))
59 la hamile kalıp 71 le doğuma girdim (sezerayan) doğumda toplam 6 kilo gitti eve geldiğimde 65 kiloydum ama karnım duruyodu 5 aylıkmış gibi :KK43:(
10 gün sonra 62 kiloya düştüm ama emzirdiğim içinde yemektende kısmadım ve tekrar 65 oldum 6. ayı dolana kadarda aynı kiloda kaldım ondan sonrada vermeye başladım kilolarımı...
şimdi de 59 kilodayım hamile kaldığım kiloda yani göbek yok denecek kadar az kaldı

Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar korse giydiniz mi veya sardınız mı göbeğinizi. BEn sezeryanla da normalde olsa göbeğimi sarmayı düşünüyorum ve sonrasında korse giymeyi. Bir zararı olur mu acaba.

kızlar 6 ay oldu ben de doğum yapalı.şimdi zorlamayın kendinizi ama süt yapsın diye de tatlı yemeyin.sebze-meyve ve bol sıvı.yedikleriniz süte geçiyor karbonhidratın fazlası size kalır.kanımca doğum kiloları gidiyor ama emzirme kiloları kalıyor çünkü kendi metabolizmanız devreye giriyor.3 ay pek oynama olmadı ben de bünye meselesi sonrasında her ay 1 kilo gitti.zaman kızlar 9 ayda alınan 9 ayda gider diyor hep annem.

canlarim ben bi dogurup geliyim bu haftalarda..nasil o 9 kiloyu geri vercem gorursunuz.. siz beni bekleyin:sm_cool::dilcikar:

ben yalnızca 6 kilo aldım.kızım şu an 20 günlük oldu ve beeeeen sıkı durun şimdiden 8 kilo verdim yani hamilelikten önceki kilomdan bile zayıfım.çok şaşırdım tartıya çıkınca ama sevinmiyorum çünkü emzirirken boğazım açılıyor resmen ve ben hep sonradan kilo alıyorum.ilk doğumumdan sonra hemen vermiştim ama sonra 5-6 kilo birden aldım yani doğum yapmak değil sonrasında formunuza dikkat etmek gerekiyor.35 kilo alıpta 3 ayda 30 unu veren arkadaşım bile var.hiç dertetmeyin bence hamileliğinde lohusalığında tadını çıkarın

X