2009 Eylül Anneleri

kızlar bişey sorcam yaa, dışarı çıkınca neyle veya nasıl taşıyorsunuz bebişleri?
Ben battaniyesine sarıp kucağımda taşıyorum çok zor oluyor, kolalrım kopuyor, birde mağazaya girince bakamıyorum, kucağımdayken alışveriş yapamıyorum
varmı güzel fikri olan?

cnm ben pusetiyle çıkarıyom bazende bebek arabasıyla naylonunuda geçiriyom rüzgar geçmesin die yatarak gidio ohhh

ya domuz grıbı ıstanbula kadaryayılmıŞ gecern bankaya gıttım kredı kartını yatırmaya bankodakı kız kızdı bayan burda enfeksıyon kapar bebek Çok mınık dedı bırakcak yerım yok napım dedım ama korktum bırınden grıp olcak dıe havvayla temastan bıle geÇıyomuŞ grıp napcazyaaaa

ben 2 saat once dr.u aradım. bizim kız uyumuyor gunduzleri dedim. kucakda olmazsa veya ayakta sallamazsam aglıyor. kakasını daha az yapıyor. geceleride 1,5 - 2 saatte uyanıyor dedim.
doktor gunduz uykularının olmaması onemli degil dedi. geceleri buyume hormonu salgılanırmış, onemli olan gece uyumasıymış.
milupanın iyi geceler çayını al dedi. 50 ml rezene, 50 ml de iyi geceler çayından içirebilirsin 1 günde dedi.
ayrıca zinco ve sab simplex kullanmaya devam edicez. yanlız nurse havers için gerek yok dedi ve eger kullanırsam zinco ile aynı zamanda kullanmamalıymışım.

bilginiz olsun. ben bugunden denemeye başlıcam.

Ben de içine ana kucağı oturtulan pusetle çıktım, gerci daha 2 kere çıktık henüz!

kızlar benim kızın kakası güzel sarı renkte oluyordu hep, 1 saat önce açtım bildiğiniz çam yeşili! bir tek anne sütü alıyor, şaşırdım
internette farklı farklı şeyler yazıyor, siz yaşadınız mı böyle bişey???

1.AY DÖNÜM NOKTALARI
SOSYAL FİZİKSEL ZİHİNSEL
• Bebeğin görüş mesafesi sınırlı olduğundan, ebeveynin yüzü kendine 50cm'den yakınsa gözleri ebeveynin yüzüne odaklanır.
• Göz teması başlar.
• Karşısındaki yüzü
incelerken sessizleşir.
• Birini sıkıca tutabilir.
• İnsan sesi duyduğunda tepki verir.

• Kol, bacak ve el hareketleri hala reflekslerden oluşur.
• Aniden irkilir (Moro Refleksi).
• Anne sütü alsa da almasa da göğüse yaslanmaktan hoşlanır ki bu da başka bir reflekstir.
• Genelde elleri yumruk şeklindedir.
• Yüzüstü yatarken başını hafifçe yana doğru çevirir.
• Oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını belkemiğinden üste doğru tutar.
• Bir şeye bakar ancak ona uzanmaz.
• Bir nesneyi görmek için gözlerini yanlara doğru kaydırabilir.
• Parmakları açıkken bir oyuncak veya çıngırağı kavrayabilir, ancak çabucak düşürür.

• Uyanık olduğu 10 saatlik süre içinde bazı anlar algılaması daha açıktır.
• Uyanık olduğu zamanın çoğunda sakin ve tepkisiz görünür.
• Birkaç dakika aralıkla gördüğü bir nesneyi hatırlayabilir.
• Doğumdan önce bildiği anne sesini ve kokusunu tanır.
• Yardım istemek için ağlar.

Ben de içine ana kucağı oturtulan pusetle çıktım, gerci daha 2 kere çıktık henüz!

kızlar benim kızın kakası güzel sarı renkte oluyordu hep, 1 saat önce açtım bildiğiniz çam yeşili! bir tek anne sütü alıyor, şaşırdım

yeşil geçiş kakasıdır,endişelenme.bağırsak florası değişiyormuş ondan yeşil

1.ay dönüm noktaları
sosyal fiziksel zihinsel
• bebeğin görüş mesafesi sınırlı olduğundan, ebeveynin yüzü kendine 50cm'den yakınsa gözleri ebeveynin yüzüne odaklanır.
• göz teması başlar.
• karşısındaki yüzü
incelerken sessizleşir.
• birini sıkıca tutabilir.
• insan sesi duyduğunda tepki verir.

• kol, bacak ve el hareketleri hala reflekslerden oluşur.
• aniden irkilir (moro refleksi).
• anne sütü alsa da almasa da göğüse yaslanmaktan hoşlanır ki bu da başka bir reflekstir.
• genelde elleri yumruk şeklindedir.
• yüzüstü yatarken başını hafifçe yana doğru çevirir.
• oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını belkemiğinden üste doğru tutar.
• bir şeye bakar ancak ona uzanmaz.
• bir nesneyi görmek için gözlerini yanlara doğru kaydırabilir.
• parmakları açıkken bir oyuncak veya çıngırağı kavrayabilir, ancak çabucak düşürür.

• uyanık olduğu 10 saatlik süre içinde bazı anlar algılaması daha açıktır.
• uyanık olduğu zamanın çoğunda sakin ve tepkisiz görünür.
• birkaç dakika aralıkla gördüğü bir nesneyi hatırlayabilir.
• doğumdan önce bildiği anne sesini ve kokusunu tanır.
• yardım istemek için ağlar.

çok güsel bilgiler sagol cnmmmm

nino canım ben de yeşil kakanın bebeğin fazla beslendiği anlamına geldiğini okumuştum. başka bir yerde de üşütmüş olabileceği yazıyordu. ama benim oğlum arada yeşil yapıyor üşütmüş olsa aynı gün sürekli öyle olması gerekirdi.
gamze şükret canım benim oğlan tutmuyo emzik falan. elimizle tutarsak beş dakika sonra öğürüyor. :KK43:
betüllll hoşgeldin hayatım gazlı bebelerin anaları klübüne :)

tuba beyaz üzüm süt yaparmış kırmızı üzüm gaz yaparmış canım. ben de burdaki hatunların yalancısıyım. ben yedim ama gazımız daim olduğundan fark göremedim :)

netteki bilgi,msnde bebek anlama rehberinde yazıyodu
Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden bağırsak pasajının hızlanmasıdır. Bağırsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur. Bu, çoğunlukla da belirgin bir sebep olmadan olur.

Bizimkide kakasını bazı zamanlarda yarsını yeşil yarısını sarı renkte yapıyor...bende bunun sebebini merak ediyorum bilen var mı?

dilekcim size de geçmiş olsun canım ya. ben ayakta sallamıyorum ama beşiği var onda hafif hafif bazen de kucağımda hafifçe sallıyorum. hepimiz sallanarak büyüdük abartmadıktan sonra bişey olacağını sanmıyorum canım.
tülaycım ben de yüzüstü yatırdığımda kafayı kaldırıyo sağa sola çeviriyor canım elleri üzerinde dönmeye çalışıyor canım. güçlü çocuklar olacaklar belli maşallah canım

Çok teşekkür ederim baharcım benim kız bugünde aynı offf ya sanırım gazı var ama haklı çocuk bugün tüm gün dışarlarda olduğumuz için hiç gazını alamadım bebeşimin:KK43:(

ya ben de daha 98 li paketten 3-6 kilo olan bezden 1,5 paket var. nasıl bitcekk ya çok almışım :KK43:((

bizim de bütün gece gündüz gazımız çıkıyor alttan ama yine dediginiz gibi sabahları kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan. sorunca yazın burdan bakalım ne diycek dr.

Canım ben onun yöntemini buldum şimdi bir markete gidiyorsun ya da aldığın yere aynı ürünün bir boy büyüğünü alıyorsun , yarım saat sonra da elindeki küçük boyu götürüyor aa ben yanlış almışım bunu değiştirmek istiyorum farkı neyse ödeyeyim diorsun zaten sorun çıkarmıyorlar:)))

gamze & dilek iyi akşamlar

İyi akşamlar sana da betülcüm. Ela nasıl bu arada hala elanın bloguna devam ediyor musun neydi adresi?

kızlar bişey sorcam yaa, dışarı çıkınca neyle veya nasıl taşıyorsunuz bebişleri?
ben battaniyesine sarıp kucağımda taşıyorum çok zor oluyor, kolalrım kopuyor, birde mağazaya girince bakamıyorum, kucağımdayken alışveriş yapamıyorum
varmı güzel fikri olan?

Canım ben bebek arabası ile çıkarıyorum babasıının eline de tutturuyorum kendim istediğim gibi alışveriş yapıyorum:)))

Canım geçenlerde iki kez benimkide yeşil yaptı ama her yerde farklı bir sebeb yazıyor bilmiyorum yani...

Bu arada kızlar bugün kızımın kalça ultrasonunu çektirdik çok şükür birşey yokmuş ayrıca ona yeni ciciler aldım ohhh hayat varmış be evde tıkıl tıkıl sıkılmışım ii geldi ama çok yorucuydu.:lepi:

Dandini, Baharcık çok teşekkürler bilgi için.

Dilek merhaba hayatım naber? benim kızımın da adı Defne Su oldu! Doğumhaneye girerken ya Çağla Su ya da Defne Su diyorduk. Doğum sırasında bana çok yardım eden tatlı hemşireye sordum; Defne'yi seçti! Kimbilir bizim kızlar belki karşılaşır bir yerde

Dandini, Baharcık çok teşekkürler bilgi için.

Dilek merhaba hayatım naber? benim kızımın da adı Defne Su oldu! Doğumhaneye girerken ya Çağla Su ya da Defne Su diyorduk. Doğum sırasında bana çok yardım eden tatlı hemşireye sordum; Defne'yi seçti! Kimbilir bizim kızlar belki karşılaşır bir yerde

Aaaa ne kadar güzel yaaa demek adaş oldu bizim kızlar :lepi: Biz iyi sayılırız kızımn gaz derdide olmasa daha iyi olacak ama. Defne Su nasıl? Siz hangi şehirde oturuyordunuz?

Aaaa ne kadar güzel yaaa demek adaş oldu bizim kızlar :lepi: Biz iyi sayılırız kızımn gaz derdide olmasa daha iyi olacak ama. Defne Su nasıl? Siz hangi şehirde oturuyordunuz?

Bizim Su kızımız da gazlı bu aralar. kucağa alıştırma fala diyorlar ama ne mümkün. kızımın ağlamasına içim dayanmıyor alıyorum kucağıma. şimdi uyuyor minik canavar; kim bilir gece neler yapacak bana!
biz Adana'da oturuyoruz...

iii geceler hanımlar dün gece kımse uyuyamış gaz sancıları tavan yapmış bizimde aynı çok kötüyüm sinirden yavrumla bende agladım elımden bişey gelmıo:KK43:(( bıde bu gece yalnızım eşim nöbetçi çok korkuyorum kazamız mübarek olsun

Bizim Su kızımız da gazlı bu aralar. kucağa alıştırma fala diyorlar ama ne mümkün. kızımın ağlamasına içim dayanmıyor alıyorum kucağıma. şimdi uyuyor minik canavar; kim bilir gece neler yapacak bana!
biz Adana'da oturuyoruz...

Boşver ya sen öyle diyenleri sanki onlar bebeklerini kucağa alıştırmamışlar söylemesi kolay bir bebeğin kucağa alışmaması için ağlamalarını hiç önemsemeyen bir annesi olması lazım valla ben kıyamıyorum kızıma hele hele gözünden yaşta gelince içim parçalanıyor.benimkide uyuyor şimdi süt sağmam bitsin kaldırıp beslicem yatırcam inş:)) oo uzakmışız bayağı ama dünya küçük derler bakarsın kader onları birgün buluşturur..

iii geceler hanımlar dün gece kımse uyuyamış gaz sancıları tavan yapmış bizimde aynı çok kötüyüm sinirden yavrumla bende agladım elımden bişey gelmıo:KK43:(( bıde bu gece yalnızım eşim nöbetçi çok korkuyorum kazamız mübarek olsun

ii geceler gülcancım sana da. canım benim kıyamam sana yaa allah kolalık versin umarım en rahat geçen geceniz olur bu gece.

Gülcan korkma dualarımız seninle :) allah kolaylık versin... ben de tekim iyi mi!

X