2009 Ekim Anneleri'nden Bursa 'da yaşayanlar

ister istemez düşündürüyo kızlar yaaa. bide ben mükemmeliyetçi bi yapıya sahibim ve mesleğiminde getirdiği bir alışkanlıkla tüm olasılıkları kayda almaya irdelemeye alıştım.üstünede buda olurmu dedirten eşylerin yaşandığı bi ülkede yaşıyoruz.durum böle olunca hiç bir acabanın aklımda olmasını istemiyorum. hemöe demeyin.hatırlarmısınız bilmem daha bi kaç yıl önce yeni açılan bir özel hastahanede elektriklerin kesilmesi ve jenaratörün hiç denenmemiş olmasından dolayı bir hasta ameliyat masasında kalmıştı.kısa süre öncede başka bir hastahanede cihazların gücünü kaldıramayan elektrik tesisatı yüzünden yoğun bakım servisinde yangın çıktı.(aslında bir hastahanede olmazsa olmazların arasında yer alması gereken duman dedektörü fıskıyeli yangın söndürücüler yoktu ordada)ve 8 kişi hayatını kaybetmişti.yine kısa süre önce başka bir hastahanedede üstelik burdada deil dünya devi amerikada olmuştu bu olay ısıtıcılı küvezin bozulan göstergesi yüzünden bir bebek diri diri yanmıştı. vs.vs. örnek daha o kadar çokki ee durum böle olunca insanda ister istemez sorguluyo.

bunlarda bişeymi cimcimecim daha ne olasılıkları düşünerek ne tedbirler aldım bilsen.örneğin her ihtimale karşı yol üzerindeki tüm taksi duraklarının,hastahanenin ambulansının tel numaralarının yazılı olduğu bir kağıt var torpido gözünde.( kul yapısı bellimi olur ya bozulursa) evde telsiz tel kullnıyorum ama onların şarj olayı var bildiğiniz gibi ya teklerse diye birde sabit kablolu tel bağladım.o anki durumla unutulursa ve gerek olursa diye doğum valizinde şarjı ful yeni kontör yüklenmiş bir ttel daha var.ayrıca yolda başımıza herhangi bi şey gelme ihtimaline karşı valizin üzerinde ulaşabilecekleri yakınlarımızın telefon numaraları yazıyor.( neden yola karşı bu kadar pimpirikli olduğumuda anlatınca anlıycaksınız:yaklaşık 1.5 yıl önce manisada bir otobüs şarampole yuvarlanmıştı.iki kişi ölmüş 3 kişi ağır yaralanmış geri kanlarda kırık ve çıkıklarla kurtulmuşlardı.orası sapa bir yoldu ve telefonlar çekmiyodu.üstelik çokta vasıta geçmiyordu. durum böle olunca yardım bulabilmeleri 3 saat sürmüştü.bunları nerden bilbildiğimi merak etmiş olmalısınız o otobüstekilerin hpsi arkadaşlarım kardeşlerim öğrencilerim kısacası yıllarca ekmeğimizi paylaştığımız insanlardı ve tesadüfen o otobüste deildik)

oyy oyyy antikacım be çok doğru söylüyorsun tabikideee böyleeedee düşünerek nasıl yaşanırkiii
valla tüm felkaetler geçti gözümün önünden o anda yaşayabileceğim :sinifsinif:

en iyisi antikacım sen jale hnmıla konuş o gelsin eve seni doğurtmaya :)) insanın başından geçenler çok derin yaralar bırakabiliyor belki de çok haklısındır...hayırlısıyla şu salıyı atlat baalım da gerisi kolay artık senin için :))))))

sizi korkutmak için demedim. sadece ben fazla tedbirli biriyim o kadar.hem kötüde deil aslında bu sayede hayatımda nerdeyse hiç hayal kırıklığı yaşamadım desem yeridir. çünkü hep herşeyin her boyutunu ve ihtimalini göze alarak yaşadım.cimcimecim keşke öle bi şansımız olsa yani ülkemizin şartları elversede evde doğum yapabilsek.ancak bu şartlar altında düşünülemez bile.evlerin ne çatıları nede çevreleri helikopter inişine uygun deil.ambulansların yetişme olasılığı ise %10 larda falan. hadi yetişti diyelim bu seferde donanım eksik.ayy bir söle bin işit gibi oldum demi kusura bakmayın yaaa :)) merak etme canım yarın atlasa bu seferde başka şey bulurum ben kuruntu yapçak :)))

kız antika senin çocuk dünyayaCADIARZU böyle gelcek
acık rahat ol söyledklerinde çok haklısın zaten elinden gelen tedbirleride almışsın
şöyle hiç bişey düşünmeden bekle kuzunu :emir_bebek:

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:doğru dedin valla

yok ne desek boş kız sana :)) ayyy doğum zamanlarımız aynı güne denk gelsin de senin tedbirlerden bende faydalansam yahuuuu:))))))))))))))))

sırnaşık şey
sabah kontrolümüz vardı maşallah bizim velet gelcem gelcem derken zaman yaklaşıncada vazgeçtim pozisyonuna girmiş.15 gün rahat rahat gez çıkmaya kalkışmaz bu ara öle görünüyo dedi doktorumuz.kaydirigubbakcemile3 ayrıca aklımdaki tüm o sorularıda sordum önce şaşırdı sonra tek tek ayrıntılı olarak açıklamalar getirdi.sadece jenaratör deil o devreye girene kadar gerekli cihazlar durmasın diye başka bir aygıtın daha durmaksızın 24 saat çalıştığını öğrendim.bu gidişimizde bizden çok babamızla ilgilendi ama benden daha gergin görünüyomuş ta :roflol: tekrar doğuma girme konusunda emin olup olmadığını sordu.( ve benim herif onca doğum videosu izletmeme rağmen halen büyük bir ısrarla giricem oğlumun ilk sesini duymak benimde hakkım deyip duruyo, ama aynı zamanda sakinleştiricide istemeyi ihmal etmiyo :roflol:) neyse çok uzattım bu arada bir haftada 2 kilo almışım kızlar oğluşumda 100 gr. oh oh doğumdan sonra çöp gibi kalmıcam :sm_cool:

anitkacım ne güzel sormuşun için rahat aynı zamanda benimde rahat jimerde doorcaktın dimi sende :)))
valla benim kociş daha bende girerim demedi daha :)))
ya bende kilo alsam keşke 54 oldum anca bende çöp gibi kalmak istemiyorum

antıka bu kadar tedbır almışsın tebrıkler bız ler ne olcaz o zaman hiç tedbırımız yok..umarım hayal kırıklığına uğramasın her tedbırı almış ve her ımkana sahıp bı tanıdığımın doğumu içler acısıydı...Rabbım gönlune göre versın..

evet canım jimerde olucak doğumumuz Allah'ın ziniyle.benim herif daha ilk bebeğimizden beri aynı şeyi söyler dururdu bende dalga geçiyo diye düşünürdüm hep ama maşallah bu bebişimiz sağlıkla ben sizinle kalıcam dediği günden beri bizimki hepten tuhaflaştı.en son gidişimizde sen ciddimisin girmek istiyomusun doğuma dediğimde bana ne dese beğenirsiniz "o çocuğu yanlızmı yaptın ilk sesini ilk nefesini duymak benimde hakkım deilmi tabiki giricem üstelik her zaman beraber deilmiydik seni bu zor zamanında yanlızmı bırakayım ben vicdansızmıyım" deyince bi daha sustum bunun üstüne ne diyebilirdimki. ama artık bende alıştım sanırım bu düşünceye yani orda yanlız olmama düşüncesi benide rahatlatıyor. ancak şuda bi gerçekki hiç yanlızmış gibi hissetmiyorum kendimi çünkü doktorum ayrıca annem kardeşim gibi onunla herşeyi paylaştık yıllardır son derece güven veriyo bana. sanırım doğumdan korkmamamın bir sebebide bu.bu arada bulcukcum bende ancak 54 olabildim ona seviniyorum en azından şöle bi 4 kilo daha alabilsem doğuma kadar yetcek bana.
keremim iyi dileklerin için teşekkürler.hiç öle düşünme benim bu kadar ince eleyip sık dokumam da aslında iyi bişey deil bende biliyorum ama elimde deil bu benim yapımda var hele bebişle beraber bide panik atak başladıki eşim artık inş. tımarhanelik olmadan doğur diyo.:eek:klava:

bu arada kızlar içimden geldi kadir gecesi için bi duada burda etmek istedim.
eyyy Büyük Allah'ım sen tüm hamişlerimize hayırlı kolay doğumlar nasip eyle Yarabbim.
hayırlısıyla ve sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eyle. hiç birimizi o yolda eylendirme.Sana sığındık sana güvendik, sana emanetiz Allah'ım. evlatlarımızı dinimize bağlı, vatanamıza milletimize hayırlı insanlar kıl.eşlerimizi yuvalarına, evlatlarınına, bizlere bağlı hayırlı insanlar eyle.yavrularımızın doğumuyla yuvalarımızı bereketlendir.bu gecenin yüzü suyu hürmetine bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı af eyle.evlatlarımıza iyi birer ana baba olmayı nasip bizlere yardımcı ol yol göster Yaaa Rabbim.
AMıNNNN

antika hollandada dogumda yanina istedigin kisiyi sokabiliyorsun ..
burda bir cok kisi esiyle birlikte girmis doguma kiminle konustuysam hepsi tavsiye etti...
esler bebek dogdugu an yanimizda duruyormus ..alt tarafi gostermiyorlarmis ,izin vermiyorlarmis(korkma ,tiksinme olmasin diye)
esinin dogum yaptigin anda yaninda olmasi elini tutmasi cok guzel bir duygu diye anlatiyorlar
bakalim kismetse benimde esim dogumda yanimda olacak ozaman gorecegiz faydali mi olacak:)

antikacım bebişinin bekliyeceğinden hiç şüphem yoktu zaten şımarıklık yapıyodu sadece baktı olmıyacak pozisyon değiştirdi fazla üzmiyeyim diye :)) çok sevindim canım....kızlar hepimiz aynı zamanlarda doğum yapıcaz bişey sorucam size :) benim velet hep üstte halaaaa yani göğsümün altında sert hareketler yapıyor sizde de oluyor mu ? göğsümün alt tarafı acayip şekilde sertleşiyor ? hep göbek deliğinin üstünde hareketleri var ? sizin ki nasıl oluyor mu benim gibi??

nurefsansıncım tiksinme durumu falan korkutmuyo beni. sadece garip geliyordu ilk zamanlar bir erkeğin böle konuşması ve sadece konuşuyor diyordum. ama baktımki iş ciddi ve ben acısını sıkıntısını göteremeyen biriyim heleki sevdiğim insanlardan kaçarım bi derdim oldumu o yüzden pek istememiştim ilk söylediğinde o kadar çok videoyu ondan izlettim ona bak bu duruma gelebilirim görmek istermisin dercesine ama yok gelicem dedi başkada bişey demedi. fakat bende alıştım artık ve saygı duyuyorum bu karına bakalım nolcak.zaten görebilme şansıda yok aşası tamamen kapatılıyor karından sonrası aynı doktorda ablamda doğum yapmış ve bende girmiştim doğuma.ordan biliyorum.

sorma cimcimem yaa şımarığın önde gideni hemde şimdi öle çıkınca bakalım neler yapcak bize :))) cimcimem meraklanma canım daha 5 haftası var son haftada da inebiliyorlarmış, hatta son gündede kuzenimin öle olmuştu doğumdan bir gece önce karnımın üstü çok acıyor deyip duruyordu o gene aşaya inmiş birden kucağına oturuverdiydi sanki ertesi gecede doğuma gitti. yani sakın panikleme daha vakti dönecektir. sana sıkıntı vermemek için uslu oturuyo oğluşun annesi.:))

sıkıntı vermiyor muuuuu ?? antikacım neden bilmiyorum ağzımdan çıkıcak eşim diyo ki aç ağzını bari ellerini göreyim deyip dalga geçiyo o kadar yukarı da yaniiii :))) çok aşırı hareketli hiç durmuyo o yüzden de nefes almakta zorlanıyorum:)) inş girer canım yaaa daha var ama bu güne kadar problemsiz gidince hep öyle olsun istiyor insan işte ne yapayım :))) senin ki durdu benim ki başladı şimdi

antikacımm çok güzel dua etmişsin amiinnnnnnnnnn
eşinde ne güzel seni yaznlız bırakmak istemiyor destek olur sana

uyuzcimcime benimde göbeğimin üstünde ayakalrıyla hareket edip duruyo canım acıyo çok tabi batıyor resmen kemikleri

X