2009 Ekim Anneleri

gittik doktor aşık oldu bize:asigim:
gelişimini çok beğendi 4.100 olmuş kilosu boyu da 54 cm

doğduğunda 2.890-- 48cm di
birde aşı olduk geldik
sizlerden naber?

berincim bilgilerini alayımsengözlerimebaksanab
maşallah bebişine


VEREYİm CANIM
ali fırat 13 ekim
yazı yazılıyorsa Allahım sana emanet yazarsın
 
maşallah maşallah kocaman olmuş prenses
bizde perşembe günü gideceğiz inş. dönüştede bayramlık alaağız kızımıza
 
Aybik maşallah kızına.Benim oğlum 35 günlük oldu ama hiç kilo almamış.çok üzülüyorum.bana bir fikir verin.4 gündür sadece akşam mama veriyorum.gerisi anne sütü.bana yardım edin ne olur.
 
slm kızlar nasılsınız bakıyım valla hiç okumadan yazıyorum hepinizin melekleri hayırlı olsun. bizde 20 ekim de dünyaya gözlerimizi açtık. kızım gaz sancısı yüzünden biraz huysuz ama anne olmak dünyanın en mükemmel duygusuymuş. hepinize kolay gelsin . kelebeğim ağlıyo ben kaçtım:)
 
Bağlanma dönemi nedir?
Bağlanma dönemi nedir? Öncelikle yenidoğan bebekten başlayalım: İlk 3 ayında bebek acıkınca ağlar, emzirilir, doyar, susar. Altı kirlenince ağlar, temizlenir, susar. Gazı olunca ağlar, sırtı sıvazlanır, gazı çıkarılır... Susmaz! Gaz nedeniyle uzun uzun ağlar ve bu dönemde sallanmaya alıştırılır (-ki sallama dışında da bebeği rahatlatan yöntemler vardır ama bu sallama en kolayı ve “geleneksel” olanıdır). İşte ilk 1-3 aylık bebeğin, ihtiyaçlarının karşılanacağını görüp ağlayarak kendini ifade ettiği ve annenin de bebeğin ağlama sesini tanıyarak sorunlarını giderme tecrübesini edindiği döneme “bağlanma” dönemi denir.

Bebekte biyolojik değişim 3. aydan itibaren başlar.
Bebekte 3. aydan itibaren biyolojik 2 önemli değişim başlar. İlk değişimde gece kakaları azalır veya biter, ikincisinde ise bebek gece acıkmamaya başlar! (Evet, doğru okudunuz; acıkmaz). Bebek, uyku sırasında hareket etmez, vücut sıcaklığı düşer, kalp ve solunum hızı yavaşlar, yani bazal metabolizma hızı tümden azalır. Son aldığı anne sütü veya mama, bebeğin 7-8 saat aralıksız uyumaya yetecektir.

Bebeğin aralıksız uyuyabilmesine engel hususlar nelerdir?
Bebeğin aralıksız uyuyabilmesine engel hususlar nelerdir? Bebeğin 3. aydan itibaren aralıksız uyuyabilmesine engel olan ve aşılmasında yardımınıza ihtiyaç duyduğu iki önemli hususu bilmek gerekir.

1- Bebeklerin beyinleri yetişkinlerden farklı işler. Bebek her 50 – 60 dakikada 1 derin uykudan yüzeysel uykuya geçer, hatta uyanır. (Bu süre erişkinde 120 -150 dakikadır. Düşünün gecede 2-3 kez uyanıp sağdan sola döner, eşinizi görür, belki de saçını okşayıp gene dalarsınız. Ama bu sırada tekrar dalmanız için size kim yardım eder?)

2- Bebek henüz varlığının farkında değildir. Anneyi kendisinin, kendisini de annesinin bir parçası sanır. Cee oyunu sırasında yüzünüzü kapattığınızda sizi görmeyince endişelenişini, hattâ oyunu uzatırsanız ağlayışını düşünün! Bebek görmediği annenin var olduğunu idrak edemediği bir dönemdedir. Annesinin sesini duysa bile illâ temas edecek veya emecektir. İşte bu algı sorununa seperasyon anksiyetesi, tam karşılığı olmamakla beraber “Ayrılık kaygısı” denir.

Bu algı sorununu ve gece 50-60 dakika aralarla uyanmasını bir arada düşünürsek; ilk 3 ayında ihtiyaçları karşılanan, ağladıkça doyurulan, hattâ maalesef sallanan bebek, 3. aydan sonra da gece uyanıp ağladığında annelerin "Acıktı, emzirmeliyim" yanlış yorumu devreye girmektedir. Emzirmek bu dönemden sonra bebeğin kendi kendine uyuma yeteneğini geliştirmesine engel olur.

Bebeğin uyumasını kolaylaştırmak için neler yapılabilir?
Bebeğin uyumasını kolaylaştırmak için neler yapılabilir? Emzirme, sallama, emzik, mama v.b. her türlü uykuya dalmayı kolaylaştırıcı yönteme uyku yardımcısı denir. Bunlar olmaksızın bebeğin kendi kendine uyuması için ona fırsat tanımalı ve biraz ağlamasına izin vermelisiniz. İlk gece birkaç defa 3-5 dakika ağlayan ve yardım edilmeden uykuya dalan bebek daha sonra da kendi başına uyuma yeteneğini sürdürebilir.

Her 3-5 dakikalık ağlamanın ardından bebeği alıp, sadece 1 dakika kadar kucaklayıp emzirmeden tekrar yatağa koyun. Bunu ardarda birkaç kez yaparsanız bebek bundan iki mesaj çıkarır; Birincisi, “annem burada” ikincisi “ama kendi başıma uyumalıyım”. Birkaç gecelik sabrın sonunda bu uygulama ile gece aralıksız uyuyan, daha huzurlu bir bebeğiniz olur.

Dr. Erdem Uzunoğlu
Çocuk Hastalıkları Uzmanı
Medicalpark Sağlık Grubu
Medical Park Hastaneler Grubu |
 
maşallahh alya duaya...:nazar:
bizde bugün aşı olduk....yerimseniben
off ya bu kolik sancısı benide oğluşumuda maf etti ya...mafoldumbenne zor ya yavrum nasıl kıvranıyorrrr ve ağlıyorrr:çok üzgünüm:
 
Yenidoğan

1.5 – 2 ay:
Bebek 14 – 15 saat uyur. Gece gündüz farkları gözlenmeye başlanır ve beslenme aralıklarının da uzamasıyla gece uykusu uzamaya başlar.


4 ay:
Bu dönemde bebeğin gece tam 7 – 8 saat aralıksız uyuması beklenir. Bebek gün içinde toplam 14 saat uyumalıdır.


6 ay:
Bu ayda bebek, kesintisiz gece uykusu yanında öğleden önce ve sonra birer kez olmak üzere toplam en az iki gündüz uykusu uyumalıdır. Uyumasa bile, bu saatleri yatakta kendi başına geçirmesinde yarar vardır. Toplam 13 - 14 saat uyumalıdır.


6 – 12 ay arası:
Gündüz toplam 3 - 4 saat uyuyan bebeğin gece aralıksız 11 saat uyuması beklenir. Ama çoğu ebeveyn bu kadar şanslı değildir. Çünkü bu aylarda bebeklerin, gündüz edindikleri dönme, tırmanma, emekleme gibi yetenekleri gece yatakta devam ettirmek istedikleri ve uykuya dalamadıkları görülür.

Ayrılık kaygısı (Seperasyon anksiyetesi) nedir?
Bebeğin 6 - 12 ay arasında; birden yabancılardan, hatta bakıcı veya amca, dayı gibi o zamana kadar tanıdık olan yüzlere karşı tepkili olmaya başladığını fark edeceksiniz. Tanıdık olmayan ortamlarda da kendisini huzursuz hissedecek ve size daha sıkı sarılacaktır. Bu duygusal tepkiye ayrılık kaygısı denir.

Bebeğinizin, duygusal gelişiminde önemli olan bu dönemde aslında bebeğin sizden farklı bir birey olduğunu anlamaya başladığını ve sizden ayrılmanın kaygısını yaşadığını bilmelisiniz. Bu dönem, uyku bozukluklarının nedeninin anlaşılmasında önemlidir. Bu dönemde bebeğin gece karanlığında uyandığında hiçbir şey göremeyince sizi kaybettiğini sanıp ağlayabileceğini unutmayın.

Dr. Erdem Uzunoğlu
 
bugün çok mutluyum kıslarr canım kocam hafta sonu kaçamağı yaptırcek bize bi otelde yer ayırtmış söylemesi ayıptırr bu hafta sonu evlilik yıldönümümüz dee aynı zamanda 40ımızda çıkıyo :kedi:

ayy en önemlisi bu evden uzak uzak bi yerlere gidiyoruzz ohhhhhhhhhhhhhhh

ayyy gizoşum çok güzel rabbim nice nice yıldönümleri nasip etsin inş. bu otel işide çok romantik :eek:
 
X