2009 Ekim Anneleri

kızlar ben de az önce doktordan geldim :1closedeyes:

kan testi, eliza testi, idrar testi ve hemogram verdi :bbo:

bhcg: 5188,42 cıktı
progesteron 19.8

şimdi sizin degerlere bakıyorum da yüksek değil mi benim değerim? :uhm:

herşey normal dedi, alttan muayene etmedi. 10-15 gün sonra gel kalp atışlarını dinleyelim dedi :emir_bebek: kese oluşmuştur dedi. midem yanıyo dedim gaviscon şurup verdi, folbiol verdi bir de megadyne vitamin verdi :1rolleyes:

herşey normal dedi bu testlerle bir hamilelik başlangıc check-up ı yapmış olduk dedi :CüvCüv:

bende haberler bunlar. oh be dr a gittim rahatladım.

bu arada hamile kalmadn önce ben de fitnesse gidiyodum kızlar ama bırakmadım. sadece yer hareketlerimi yapmıyorum. yürüme bandı ve bisiklete biniyorum delikafadulden

bandı da bisikleti de bırak arkidişimmm..tehlikeli...doktorun nası izin werdi??

bandı da bisikleti de bırak arkidişimmm..tehlikeli...doktorun nası izin werdi??

zuzum abartmadığı sürece bir zararı yok...
Egzersiz, sağlıklı yaşamın önemli bir parçasıdır ve gebelikte de belli kurallara uyularak uygulanabilir. Gebelikte yapacağınız egzersiz dolaşım ve solunum sisteminizin daha iyi çalışmasına katkıda bulunması yanında kendinizi daha iyi hissetmenize, uygun sınırlar içinde kilo almanıza, kendinize duyduğunuz güvenin artmasına, olumlu duygular hissetmenize ve daha "fit" (dinç) olma hissini taşımanıza önemli katkılarda bulunur. Egzersiz yapan anne adaylarında gebeliğe bağlı şikayetler (uykusuzluk, belağrıları, bacaklarda kasılmalar, varis, basur gibi) daha az görülür. Gebelikte düzenli yapılan egzersiz sezeryanla doğum riskini azaltır, annenin doğum sonrası "toparlanma ve kendine gelme" süresini kısaltır ve nihayet doğum sonrası daha kolay kilo vermesine önemli katkılarda bulunur.

Gebelik dönemlerinde egzersiz yapan anne adaylarının bebeklerinin beyin gelişimlerinin daha "iyi" olduğuna dair az sayıda yayın olmakla birlikte bu yayınların sayısı ve incelenen olgu sayısı bu konuda bir yorum getirebilmek için yeterli değildir.

Gebelikte uygulanabilecek egzersiz türleri ve günlük uygulama miktarı her anne adayı için farklıdır. Profesyonel sporcu anne adayları, düzenli spor yapmaya alışkın olan anne adayları, gelişigüzel spor yapan anne adayları, hiçbir şekilde spora vakit ayırmayan anne adayları ve yüksek risk faktörleri taşıyan anne adayları için yapılacak egzersizin nitelikleri önemli farklılıklar gösterir. Genel olarak söylemek gerekirse belli kurallara uyulduğunda her anne adayının kendine uygun olan egzersizler olduğunu söyleyebiliriz.yerimseniben

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------
17 . şubat . 2009 saat 18.22
--------------------------------------------------------------------------------

EKİM AYI ANNE ADAYLARI LİSTESİ

isim............................... Sat ................ Doğum tar..................kilo.....

1 = Sudeyoncaa.............. 14 aralık .......... 30 eylül
2 = szn58............... ....... 25 aralık........... 1 ekim
3 = nazyaz..................... .25 aralık........... 1 ekim
4 = kelebek00...... . ......... 25 aralık. ......... 1 ekim
5 = kamille.................... . .25 aralık.......... . 1 ekim
6 = jasminellam................ 27 aralık............ 2 ekim ....................64
7 = samyeli26 ..................28 aralık ............ 4 ekim ...................75
8 = handan 2546............... 28 aralık............ 4 ekim.....................51
9 = elalı............................ 2 aralık.............. 5 ekim....................65
10 = amazonn.................... 30 aralık............ 6 ekim
11 = lllalll.......................... 30 aralık............ 6 ekim....................45
12 = pregnancyzuzusel...... .31 aralık........... 7 ekim
13 = eylüll.......................... 31 aralık........... 7 ekim
14 = zuzuu......................... 1 ocak.............. 8 ekim
15 = nlgunozkan23............. 1 ocak.............. 8 ekim ...................64
16 = zynp.zeynep............... .2 ocak............. . 9 ekim
17 = çobanyıldızı................ .2 ocak.............. 9 ekim
18 = papatyalim ................ .2 ocak ............ . 9 ekim
19 = bucuk........................ .2 ocak.............. 9 ekim...................44
20 = bukett....................... .3 ocak.............. 10 ekim
21 = fatıma...........................3 ocak.............. 10 ekim
22 = zeynocan .....................3 ocak ............. 10 ekim ................53
23 = zeytingözlü....................4 ocak.............. 11 ekim
24 = berin14..........................4 ocak..............11 ekim..................49
25 = seldus...........................4 ocak..............11 ekim..................60
26 = ilkay..............................5 ocak..............12 ekim
27 = rockwell.........................5 ocak..............11 ekim..................70
28 = deryak45.......................5 ocak...............11 ekim
29 = esma_memo_12............6 ocak.............. 13 ekim .................65
30 = gizem1986 ...................7 ocak ..............14 ekim .................66
31 = burcubiriktir ..................8 ocak ..............15 ekim
32 = eflatun .........................8 ocak ..............15 ekim ..................67
33 = mehay .. ......................9 ocak ........... ..16 ekim .................62
34 = engidi ..........................9 ocak ..............16 ekim
35 = nisasum.......................9 ocak...............16 ekim..................58
36 = nurefsann.....................10 ocak...............17 ekim
37 = kayaemel ....................10 ocak .............17 ekim ................49
38 = çitos2903 ...................10 ocak ..............17 ekim
39 = yonca76 .....................10 ocak ............. 17 ekim ................78
40 = SUN12.........................11 ocak...............18 ekim
41 = beryal ........................12 ocak ........... ..19 ekim
42 = zeytin79 .....................12 ocak ..............19 ekim ................60
43 = lazuz24z.....................12 ocak...............19 ekim ................73
44 = zeyno55 .....................13 ocak ..............20 ekim
45 = Cerensesil ..................16 ocak ..............23 ekim
46 = selina79..................... 17 ocak ..............24 ekim
47 = rknydn55.....................18 ocak ..............25 ekim.................63
48 = ncinar.........................18 ocak.............. 25 ekim
49 = bijoux ........................18 ocak ............. 25 ekim
50 = neredennereye............21 ocak...............28 ekim

KIZLAR EN GÜNCEL LİSTE BUDUR.ADI OLMAYAN YADA BİLGİLERİ EKSİK YANLIŞ OLAN BİLDİRSİN....

Son düzenleme:
peki lalcim..ben sadece görünce uyarıym dedim yani Allah korusun ters bişey olursa wicdanım rahat etmez okuduğum halde cwp wermedim diye..doktorum özellikle söyledi çünkü sadece dışarda yürüyüş yap diye..a.s.

benide eklermisiniz 21 ocak 28 ekim......bi soru sormuştum görmediniz sanırım yarın doktora gidecem keseyi görebilirmiyiz sizce

hımm çok teşekkürler cevabın için ben bekleme taraftarıyım büyük ihtimal vajinal yaptırmıcam görmek için...

ben geldim millet aramıza yeni gelenler hoşgeldiniz canım hamişlerim allah meleklerinzi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder inş..

hımm çok teşekkürler cevabın için ben bekleme taraftarıyım büyük ihtimal vajinal yaptırmıcam görmek için...

rica ederim..eğer wajinal baktırmak istemiyosan ozaman 6yı geçir öyle git canım..hem gitmişken kalp atışlarını da görürsün..

yarına randevu aldım bile...olsun en azından tekrar kan tahlili filan yapılır...içim rahat eder...allahım hepimize meleklerimizi kucağımıza almayı nasip etsinn...

kizlar aramizda hic ruyasinda hamis oldugunu (hamile oldugunu bilmeden once)yada bebeginin cinsiyetini yada sakalli bir dedenin senin cocugun olacak ismini sunu koy dediogi tarzdsa ruya goren oldumu:))
ben gormedim ama iliskiden hemen sonramiydi bir iki gun sonrami hamile kaldigimi hissetmistim esimede soylemistim o zamanlar inanmamisti hamile oldugumu ogrenmeden birkac gun oncede esim bir ruya gormustu ve oda oyle hissetmisti sizdede boyle durumlar oldu muu??benim kuzenin esi hamileyken oglunun yuzunu gormus ve su anki halinin aynisi diyor
bizede nasip olur mu ki:)

bende rüyamda iki gün üst üste ıkız bebek gormustum bırı kız bırı erkek kzı olan bıraz tombuldu erkek olan ıse zayıftı cok tatlılardı hep kucagımdalardı ama ruyamda eltim (gıcık olurum haraketlerıne onun) hava aldırayım cocuklara dıye dısarı cıkardı bende bebeklerımı sardım sarmaladım dısarı cıkardı balkondan aşağı peşlerınden bakarken bebeklerı yere attı balkondan bagırdım dur bekle felan dıye aşağı ındım koşarak kucagıma aldım ıkısınıde ölecek gıbılerdı sankı olmus gıbılerdı sonra hastahaneye arabayla gıderken canlandılar cok tatlılardı cok sevınmıstım sonra aradan bı kac gun gecınce adet olmadım baktımkı hamıleyım suan 10 gun gectı yarın kan testı yaptıracagım kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Merhaba bayanlar ben 5 hafta 2 günlük hamileyim.. Bu gün belim çok ağrıdı benim gibi beli çok ağrayan arkadaşlar varmı?

X