Acıbadem Bakırköy de yaptım doğumumu. Önceki sayfalarda bir arkadaş Kadıköy şubesini anlatmış , aynıları Bakırköy için de geçerli. Benim odama 5 dk da bir hemşire geldi , doğum öncesi ve sonrasında bilmem kaç tane dr. geldi birşeyler anlattılar. Ben diyetisyene ve çocuk dr. una kulak vermiştim sadece , onları hatırlıyorum. Hastaneden ayrılmadan önce bebek hemşiresi gelip oyuncak bebek üzerinde bakım bilgileri vb. verdi. Gerçekten de hiçbirşey götürmeme gerek yokmuş , herşeyi hazır buldum orada ve ayrılırken de bir çanta içinde oğlum için hazırladıkları hediyeleri verdiler ; bir yastık , bir tulum ve bir dolu ürün numuneleri ile kitaplar ve broşürler , maddiyatı fazla değil ama ( kat kat alıyorlar çünkü ) insanın hoşuna gidiyor. Temizlik , hijyen vb. den bahsetmeme bile gerek yok. Doğumdan birkaç saat sonra bir hemşire gelip banyo yapmak istersem yardımcı olacağını belirtti , ben istemedim ama ince bir düşünce.
En önemlisi ise çıkarken ev adresimin krokisini aldılar ve eve gittikten yak. 2 hafta sonra bir hemşire gönderdiler. Gelen hemşire evi dolaşıp bebek için risk oluşturabilecek tehlikelere karşı bilgi verdi , yanında getirdiği tartı ile oğlumun kilosunu kontrol etti ve bir ton abuk sabuk soruma ( o zaman için ciddi sorulardı ) sakinlikle uzun uzun yanıt verdi.
Bu arada paket fiyatın içnde topuk kanı testi , benim ve oğlumun kontrol muayeneleri , oğlumun ilk aşıları vb. dahildi. Üç yıl önceki doğum fiyatları epidural normal için 5.500 idi. Sanırım şimdi ucuzlamış.
Hizmet Hastanesi için de çok iyi bilgisi almıştım , bir arkadaşım orada yaptı doğumunu ve memmnun kalmıştı.
Doğum sorunsuz olacak ise aslında heryer de yapılabilir , benim burayı seçmemde 35 yaşında olmam , dr. umun Acıbadem dr.u olması ve epidural yaptırma isteğim idi , epidural yaptırmak için deneyimi fazla olan bir anestezi ekibi bulmak gerekir.