• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 aralık Bebekleri'nin 1. Doğumgünü Hazırlıkları

bigecim ellerine sağlık süper olmuş hepsii.. ayracı nasıl yaptın.. bana e-mail olarak gönderebilir misin..

gönderdimmm

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
delircem napsam pandispanya sönüyor... seninkinde öyle bir sorun var mı?
bir de büyük figürleri de sadece suyla yapıştırıyor musun yoksa kafayı tutmak için içine kürdan falan koyuyor musun?

bige maharetli hatunsun vesselam
ellerine sağlık şikerim

sağolasın şekerim

ay ne kadar hamaratsınız yawww maşallahhh

:)))

nevraaaaaaaaa
çok sevimli olmuş çok hoş olmuş cnm
ellerine sağlık

teşekkür ederim canımcım..

ay ne kadar hamaratsınız yawww maşallahhh

: ))

gönderdimmm

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
delircem napsam pandispanya sönüyor... seninkinde öyle bir sorun var mı?
bir de büyük figürleri de sadece suyla yapıştırıyor musun yoksa kafayı tutmak için içine kürdan falan koyuyor musun?

sağolasın şekerim

:)))

aldım canım sağolasın..
pandispanya da sorun yaşamadım.. söndüğü zaman ayırmaya çalışmıyorum hemen bi tane daha yapıp üst üste koyuyorumm.. kafaları için kürdan kullandım. pasta üzerine su ile yapıştırdım.. suyu çok kullanmamak gerekiyoo yoksa şeker hamuru eriyoo

oy oy ooooy bravo valla nevra bilge
çok güzel olmuş bunlar ya :nazar:
ellerinize sağlık

sağolasın canım benim

aldım canım sağolasın..
pandispanya da sorun yaşamadım.. söndüğü zaman ayırmaya çalışmıyorum hemen bi tane daha yapıp üst üste koyuyorumm.. kafaları için kürdan kullandım. pasta üzerine su ile yapıştırdım.. suyu çok kullanmamak gerekiyoo yoksa şeker hamuru eriyoo

ya tam kağıt gibi olmuyor yine bir kat çıkıyor ama sinir oldum :( hatta ilkinde söndü diye ikinci de akını ayrı çırptım vs daha beter söndü :))) soğuyana kadar fırında bekletsem hepten mi beter olur acaba?

yaptım sayılır hepsi boyandı üzerlerini yazıcam o kadar ;)
güzelim ya senin pandispanya da fırından çıkınca çöküyor mu? çıldırcam akını ayrı sarısını ayrı da yapsam bir de yapsam sönüyor... soğuyana kadar fırında tutsam diye düşündüm o zaman da nemlenir di mi?

yok çökmüyor ben hiç pandispanyada sorun yaşamadım hatta dünde yaptım 150 derecede pişririyorum ben ve pişene kadar hiç fırının kapağını açmıyorum sen açıyormusun açıncada söner çünkü

yok çökmüyor ben hiç pandispanyada sorun yaşamadım hatta dünde yaptım 150 derecede pişririyorum ben ve pişene kadar hiç fırının kapağını açmıyorum sen açıyormusun açıncada söner çünkü

ben de açmıyorum 170te pişiriyorum ben ondan mı acaba

çok gğzeller eline sağlık yaa bnde şeker hamuru istiyorum ama :30:

alıp göndereyim diycem yalan olacak ben ancak 3 hafta sonunda gidebildim almaya ama internetten sipariş verebilirsin hammadeler.com muydu neydi bir site var

alıp göndereyim diycem yalan olacak ben ancak 3 hafta sonunda gidebildim almaya ama internetten sipariş verebilirsin hammadeler.com muydu neydi bir site var

bigecim fırının mini fırın mı yoksa büyük fırın mı . benimki mini fırın 180 derecede 45 - 50 dk pişiriyorum ben

işte benim pandispanya kekimm.. : ))

Pandispanya keki (24 cm’lik yuvarlak kelepçeli kalıp)

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp cam kaplara koyun. ( Sarıdan asla beyazlara karışmamalı ). Yumurtaların aklarını mikserle köpürüne kadar bir kaç dakika çırpın sonra 2 fincan şekeri ilave edip çırpmaya devam edin, tüm şeker eriyinceye kadar çırpın

Diğer kaptaki yumurta sarılarını, 2 fincan şeker ile çırpın ve 3kaşık kaynar suyu da ilave edip şeker eriyinceye kadar 7 -8 dakika çırpın. sonra yağı ilave edin ve çok az çırpın.

Başka bir kapa unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin ve karıştırın yumurta aklı ve sarılı karışımları unlu karışma ilave edin ve tahta kaşık ile hamuru söndürmeden karıştırın. kek kalıbımızın sadece tabanını margarin ile yağlayın ve un serpin. Karışımı kek kalıbımıza dökelim ..

Fırına 180 dereceye getirip kekimizi 45 - 50 dakika pişirin (fırından fırına pişirme süresi değişmektedir.)

(İlk 40 dakika fırınınızın kapağını açmayınız yoksa kekiniz çöker )

canımcım alıp gönderebilirm sana yada internette sipariş ver .. pastamalzemeleri.com ben buradan aldım..

sağolun kızlar şuan belli değil kutlamamız eşim göçreve gidecek marsmalllowlardan yapıyorum ben ama pembe ve beyaz oluyor :))
bu senede böyle olsun

Bige canan ve nevra size kocaman tebrik koyuyorum :) masallah hepsi cok guzel bige umut 1 yasinda yazan ayractan banada ayir birtane ltfen

bigecim fırının mini fırın mı yoksa büyük fırın mı . benimki mini fırın 180 derecede 45 - 50 dk pişiriyorum ben

büyük fırında fansız 170-175 derecede pişiriyorum... kelepçeli 20cmlik kalıpta da aynı şey oldu dikdörtgen tepside de

işte benim pandispanya kekimm.. : ))
Fırına 180 dereceye getirip kekimizi 45 - 50 dakika pişirin (fırından fırına pişirme süresi değişmektedir.)

(İlk 40 dakika fırınınızın kapağını açmayınız yoksa kekiniz çöker )

ben 45-50 dakika tutsam yanar ki çoktaaaan :26:
bende de böyle su katılan bir tarif vardı valide kız enstitüsü mezunu pandispanyaya su/süt girmez diyerek yaptırmadı :25:

sağolun kızlar şuan belli değil kutlamamız eşim göçreve gidecek marsmalllowlardan yapıyorum ben ama pembe ve beyaz oluyor :))
bu senede böyle olsun

e 8 aralıka yetişmeyecekse gönderebilirim ben güzelcim :28: hem kız bebeğe pembe beyazın da sakıncası yok netekim... gıda boyası bulabilirsen beyazı boyayabilemez misin canan?? :28:

Bige canan ve nevra size kocaman tebrik koyuyorum :) masallah hepsi cok guzel bige umut 1 yasinda yazan ayractan banada ayir birtane ltfen

mersi pelincim tabii ki ayrıldı bile :42:

arkadaşlar maşallah ya ne guzel şeyler yapmışsınız,nası vakıt buluyosunuz anlamak mumkıın değil:97::97:
bende heves ettım şimdi şeker hamuruna yaa,,denesem mı kı:44:

dene fatmacım dene :52: hem senin eve yakın yerde satılıyor malzemeler dolayısıyla nerden bulcam derdin de olmaz :35:

oğlumun doğumgünü hediyesi az önce siparişini verdimmmm :52:
Oyuncak_475591.jpg

walla yaptıklarınız için öncelikle ellerinize sağlık diyorum başkada bişi demiyorum,
hediyede süpermiş walla
kaç tl, nerden aldın bacımmmmm

bıge coook guzell ya umutt bayılacak
yalnız oynamaktan surmeye vakıt gelırmı bılmem cok guzel yaa
gule gule kullansın umut paşa

Back