2009 aralık Bebekleri'nin 1. Doğumgünü Hazırlıkları

asin25

nisamla.blogspot.com
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
3.858
3
358
38
Ankara
geçen yıl bu zamanlar heyecanla doğmalarını bekliyorduk hazırlıklar yapıyorduk ve kocaa 1 yıl geçti onlar dünyaya geleli artık bebeklikten çocukluğa geçiyorlar.
1 yaş dönümü için yapmayı düşündüğümüz yapabileceğimiz hazırlık tarif vs burda paylaşalım

portakal ağacı'nda görüp yapmıştım foto ve tarif alıntıdır
hem şık hem basit tabii aralık ayında ve domatesin fiyatı bu haldeyken ne kadar mantıklı tartışılır sempatiksalakcinni

•3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
•3 adet patates
•1 adet havuç
•2 adet salatalık
•3 çorba kaşığı mayonez
•4 diş sarımsak
•tuz
•15-20 domates
hazırlanması:

1. süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.

2. havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.

3. salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.

4. yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.

5. domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.

hay allah keşke zamanında pişirdiklerimin fotosunu çekseymişim fisfisfis
bir de yaptıklarımı ölçüyle yapsaymışım...

babytvnin sitesinden umut'un kafasını yerleştirip doğumgünü klipleri hazırlamayı ve onları gün boyu tvde döndürmeyi planlıyorum

hay allah keşke zamanında pişirdiklerimin fotosunu çekseymişim fisfisfis
bir de yaptıklarımı ölçüyle yapsaymışım...

internetten benzer resimler bulabilirsin bn öylke yapıcam mesela -tatlicadiarzu-

domates pahalıysa portakal ucuz portakalın içini oyup doldurabilirsin tabi dışı yenmez ama kase olarak değişik olur

Köstebek Pastacıklar

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[/FONT]​

[/FONT]​
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Keki için:[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 tane yumurta,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardağı şeker,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağı süt (en küçük boy),[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çay bardağı sıvı yağ (en küçük boy),[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1,5-2 su bardağı un[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1-2 çorba kaşığı kakao,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket kabartma tozu,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket vanilin,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kreması içi:[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 su bardağı süt,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 çorba kaşığı un,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 çorba kaşığı şeker[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çorba kaşığı pirinç unu,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 çorba kaşığı nişasta ,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket vanilya,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 avuç kadar fındık :)[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
Keki için malzemeleri çırpın ve ilk resimdeki cam tepsiye yağlı kağıt koyup kek harcını üzerine yayın. 175 derecelik fırında keki pişirip ılımaya bırakın.[/FONT]

Su bardağı yardımı ile yuvarlaklar çıkartın.( benim tam 12 tane çıktı)[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer taraftan süte; unu, pirinç ununu, nisaştayı, şekeri koyup muhallebi kıvamı gibi krema hazırlayın. En son vanilini ekleyip ocağı kapatın ve mikserle 10 dakika kadar çırpın.[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Krem şantiyi pakette ki süt miktarı ile çırpın. Ilıyan kremaya keram şantiyi karıştırıp ikisi iyice özleşip pürüssüz olana kadar çırpın.[/FONT]
Yuvarlak keklerin üzerine kaşıkla yada sıkma torbası yardımı ile kremayı sürün.[/FONT]

Yuvarlaklardan arta kalan keki robatton çekin. Arzu ederseniz kremanın içine 3-4 adet fındık batırın ve robatton çektiğiniz kek kırıntılarını üzerlerine dökün. Bu işlemi yaparken elinizle hafif hafif bastırarak kırıntıların kremaya yapışmasını ve o bombeli görüntüyü sağlayın. [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mini köstebek pastalarınızı en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Not: Dediğim gibi bu ölcülerden 12 tane çıkıyor. Birde krema yapmak yerine tamamını krem şantiyle de yapabilirsiniz. Benim hazırda tarifteki gibi kremam vardı onu değerlendirdim ve bu şekliyle daha hafif ve güzel oldu ..Tercih sizin :) [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Normal fırın tepsisi için malzeme listesi veriyorum...[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 4 tane yumurta,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 1,5 su bardağı şeker,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 2 çay bardağı süt (en küçük boy bardak),[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 1 çay bardağı sıvı yağ,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 3-4 çorba kaşığı kakao,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 1 paket kabartma tozu,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- 1 paket vaninilin,[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]- Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı (koyu tahin kıvamında olacak)[/FONT]

Denenmiş resimli yemek, pasta, kek, kurabiye ve tatlı tarifleri - Blogcu adresinden alıntıdır

internetten benzer resimler bulabilirsin bn öylke yapıcam mesela -tatlicadiarzu-

ben de arıyorum da rastlayamadım henüz kaydirigubbakcemile3 bi ben yapıyorum onları laelaelaelaelae

forma ve 1 şeklinde pasta yapmayı biliyorum da onları nasıl anlatırım onu bilemedim :bbo:

Renkli Patates Salatası

patates
mor lahana
maydanz
havuc
tuz
limon
Hazırlık
papatesleri haşlayın lahana ve havucu rendeleyin
Tarifin Hazırlanışı
Haşlanıp ezilen patateslere,biraz tuz ve limon suyu eklenir.Havuç,maydonoz ,mor lahana rendesi,herbiri ayrı ayrı ezilmiş patates ile karıştırılır.Bu çeşitler çoğaltılabilir.Folyo yayılan çukur kaba,istediğiniz renkteki karışımdan başlayıp,sırayla bütün karışımları kap dolana kadar üstüste yayın.Buzdolabında soğuyana kadar bekletin.Kabı servis tabağına ters çevirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.Afiyet olsun...

domates pahalıysa portakal ucuz portakalın içini oyup doldurabilirsin tabi dışı yenmez ama kase olarak değişik olur

mantıklı ama kokusu salataya geçerse hoş olmaz
lakiiiiiiiin şimdi ani bir kararla portakal kase içinde limonlu muhallebi servisi yapmaya karar verdim sanırsam buyrunnnnnnnnn

babytvnin sitesinden umut'un kafasını yerleştirip doğumgünü klipleri hazırlamayı ve onları gün boyu tvde döndürmeyi planlıyorum

aa çok güzel yapılıyormu siştesine bakmıyorum ne zamandır tvde izliyoruz ama kaydedebiliyormuyuz bilgisayara

Hayalet Bezeler

1. 3 yumurta akı
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. Gözler için damla çikolata
  4. Sıkma poşeti
  5. 90 dereceye ısıtılmış fırın.
  1. Yumurta aklarını dikkatlice sarılardan ayıralım, toplu iğne ucu kadar bile karışmamalı. Akları kar haline gelene kadar 7-8 dakika çırpalım. Yumurta akları katılaşıp bembeyaz olunca, bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da içine toz şekeri her seferinde 2 çorba kaşığı kadar olacak şekilde ekleyelim. Azar azar eklediğimiz toz şeker eriyinceye çırpıp biraz daha toz şeker ekleyelim. Tüm toz şeker bitene kadar çırpmaya devam edelim. Toz şeker eriyip, hamur çırpmakta zorlanırcasına katılaşınca çırpmayı durdurup, hamuru bir sıkma poşetine dolduralım. Ucunu ya 1 cm çap olacak şekilde keselim ya da en iri yuvarlak ucu takalım.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye önce küçük bir daire sıkalım, sonra bir kat daha daire çizmeye devam edelim ve ortaya gelip yukarı doğru az daha sıkıp sıkmayı bırakalım. Sıkma poşetini yukarı doğru hafifçe çekelim ki sivri kısımlar oluşsun. Tüm bezeleri yaptıktan sonra damla çikolatalar ile gözleri yapalım. Damla çikolataları içe doğru bastıralım ki pişerken düşmesinler.
  3. Önceden ısıttığımız 90 derecedeki fırında yaklaşık bir saat kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişerken kontrol edelim, kızarmasınlar.

incitanemtuana arkadaşımızın tarifidir

şeker hamuru tarifi

1. 5 sade lokum
  2. 2 corba kasıgı pudra sekeri
  3. 2 corba kasıgı nişasta
sade lokumu elimizde yoğuruyoruz hamur haline gelince pudra sekeri ekliyoruz tekrar yoğurup hamur haline getiriyoruz pembe renk oluyor istersek cok az gıda boyası ekleyip renkli pasta süsleri yapabiliriz isterseniz bu hamurla pastanızın üzerinide kaplayabilirsiniz sizin hayal gücünüze kalmış

you_know dan öğrenmiştim denemedim henüz birde

bu şekerleri benmari usulü eritip pudra şekeri ile yoğurupta şeker hamuru elde edebiliyoruz

Kurabiye

Malzemeler ..
250 gr margarin
1 yumurta
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
250 gr mısır nişastası
Aldığı kadar un.

Yapılışı..
Küp küp doğranmış margarini, yumurta, vanilya ve kabartma tozuyla yoğuruyoruz.pudra şekeri, mısır nişastası eleyerek ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. en son unu yine eleyerek ekliyoruz.. ele yapışmayan yumuşak bi hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.. Bir süre buzladolabın da dinlendiriyoruz.. (ben 10 dk kadar beklettim.) sonra hamuru 1 parmak kalınlığında açıp diş kurabiye kalıbıyla şekillendiriyoruz.. Kurabiyelerin tam ortasında çöp şişlerimizi takıyoruz..
(Tepsiye dizdikten sonra takarsan daha kolay oluyoo. )
180 derecede üzeri hafif pempeleşinceye kadar pişirdim.. Kurabiyeler soğuduktan sonrada hazır aldığım şeker hamuruyla kapladım..

Şeker hamuru hazır kullandım.. Pudra şekeri ile açıp kalıpla şekillerini kesip kurabiyelerin üzerini kapladım. son olarakta yenilebilen incilerle gözlerini , yine yenilebilen gıda kalemiyle ağzını çizdim.

Şeker hamurunu gıda boyası ile renklendirip kendi elimle papyon şeklini verdim.

Kalp şeklini verdiğim kurabiyelerin üzerindeki yazılarıda kurabiye harf şablonları var onlarla yazdım..

bilge bu kilpleri kaydetme özelliği varmı ki nasıl tv de gösterecez?kaydetsek hard diskle olur da ama nasıllllllll
ben yni gördüm baby tv nin sitesini tam ekran izleyemedim bile hiç bişeyi

kaydedemiyorsun ama istediğin mail adresine atabiliyorsun o adresten kaydetcen ya cdye kaydedip dvd playerda oynatcan ya da tv usb kabul ediyorsa usbye kaydedip oradan oynatcan nazancım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…