2009 Aralık Anneleri

arkadaşlar uzun süredir uğrayamadım benim oğlum konuşmuyor sadece abla ,araba,anahtar. süt anne baba diyor sizinkiler cümle kuruyormu.

Benim oğlum da doğrudürüst konuşmuyor anne baba dede gol gitti bitti gel al diyor süte de suya da fufu diyor ilk başta fu diyodu :S arabaya ann diyo kayu diyo sürekli her şeyi soruyor uzuun zamandan beri bu ne diye ama tekrarlamıyor. ama ben takmıyorum hiç yani takmamaya çalışıyorum

çıktık akşam dışarı oğluş oyuncaklardayken babasına bırakıp kaçtım yarım saat falan durdum ama.hava güzel olunca da haftasonu da öğlen uyutup kaçıyorum bir iki saat yoksa bunalıyorum

g]naydin kizlar günaydın sibel tek sen varsın daha uyanamadı hanımlar kız uyuyor hala uyansın bugün temizlik yapacağım çok kararlıyım bir arada pazara gideceğim zeynebe evde giymesi için eşofman pijama filan bakacağım pazardan hepsi kısaldı giydirince yatarken beli açılıyor

Bende sana günaydın diyim melike :) bende bugün temizlik yapcaktim güya ama hiç halim yok ya günlerdir nezleyim,ne geçiyor ne ağırlaşıyor,bi kıvamda gidiyoruz nezleyle....arkadasta çağırdı gel kahve içelim çocuklarda oynasın diye tamam dedim ama onada erindim şimdi...pufffffffff

Bu havada yapılacak en güzel şey yatıp uyumak bence:KK43: çok halsiz ve sıkkınım.ama yapmam gereken çok şey var yemek de yok akşama

Benim oğlum da doğrudürüst konuşmuyor anne baba dede gol gitti bitti gel al diyor süte de suya da fufu diyor ilk başta fu diyodu :S arabaya ann diyo kayu diyo sürekli her şeyi soruyor uzuun zamandan beri bu ne diye ama tekrarlamıyor. ama ben takmıyorum hiç yani takmamaya çalışıyorum

çıktık akşam dışarı oğluş oyuncaklardayken babasına bırakıp kaçtım yarım saat falan durdum ama.hava güzel olunca da haftasonu da öğlen uyutup kaçıyorum bir iki saat yoksa bunalıyorum
yazdıkların beni rahatlattı benim oğlumda bazı kelimeleri tam söyleyemiyor adı ile seslendiğimizde ne diyor bir konuşurlarsa sanırım hiç susmazlar artık

Selam kızlar nazan kaç gündür yazıcam sana geçmiş olsun diye fırsat olup giremedim hızlı hızlı okuyup çıktım hep.
benimde 2 haftadır kv.burdaydı ama bende kalmıyor üst katta babasında kalıyor işim oldukça çağırdım hep oğluşa baktı
sabahta ona bırakıp pazara çıktım benimki gece 4 e doğru uyudu gece vakitsiz yatınca o saate kaldı şimdi hala uyuyor
kalkmasını bekliyorum temizlik yapacağım,benimkide konuşmuyor çok öyle cümle kuramıyor daha belirli kelimeler bizden duyduğu
şeyleri tekrar ediyor bu günlerde bende takmamaya çalışıyorum Allah izin verince konuşacaklar elbet.
ama üst katımızdaki şubat doğumlu çocuk şakır şakır konuşuyor ozaman moralim bozulmuyor değil.

Selam kızlar nazan kaç gündür yazıcam sana geçmiş olsun diye fırsat olup giremedim hızlı hızlı okuyup çıktım hep.
benimde 2 haftadır kv.burdaydı ama bende kalmıyor üst katta babasında kalıyor işim oldukça çağırdım hep oğluşa baktı
sabahta ona bırakıp pazara çıktım benimki gece 4 e doğru uyudu gece vakitsiz yatınca o saate kaldı şimdi hala uyuyor
kalkmasını bekliyorum temizlik yapacağım,benimkide konuşmuyor çok öyle cümle kuramıyor daha belirli kelimeler bizden duyduğu
şeyleri tekrar ediyor bu günlerde bende takmamaya çalışıyorum Allah izin verince konuşacaklar elbet.
ama üst katımızdaki şubat doğumlu çocuk şakır şakır konuşuyor ozaman moralim bozulmuyor değil.

Çok sağol Selver.Daha iyiyim şimdi tam geçmedi ama...
Çok geç uyumuş yaa neden öyle öğlen geç mi uyuyo.Alışmasın bir de uğraştırır sonra.
Evet daha küçük olup çok güzel konuşan çocuklar var.erkekler geç konuşuyo desem erkek olup aynı aylardaki bazı çocuklarda tıkır tıkır konuşuyo.benm erkek yeğenim de geç konuştu hatta çoğu harfi söyleyemezdi okula gidene kadar.ama şimdi maşallah 6.sınıfta tüm dersleri 90 - 100 :) herhangi birşeyin göstergesi değil yani böyle düşünüp avunuyorum:)

05,01,2012
biraz açma
5-6 lokma çikolatalı ekmek
bol domates salatalık
2 tatlı kaşığı yoğurtlu bulgur pilavı
yarım muz
patlamış mısır
06,01,2012
2 lkma su böreği
2 lokma çik.ekmek
1 ısırık yumurta
salatalık
3 tatlı kaşığı karışık meyva püresi
07,01,2012
2 lokma çik.ekmek
bol salatalık domates biber
1 muz 1 mandalina
2-3 dilim ayva
2 kaşık tarhana çorbası
08,01,2012
1 lokma çik.ekmek
bol dom.salatalık
1 kase ezogelin çorba
akşam 2 tatlı kaşık çorba 2 kaşık yoğurt
işte gün gün tam liste zeynep ne yedi

yapmayın kızlar geç konuşmak sorun değil ki önemli olan duyuyor olması eeee söylediği kelimler olduğuna göre çok şükür sorunları yok demek ki hem Einstein bile 4 yaşında konuşmuş zeynep de geç konuştu ama birden başladı ı ları söyleyemiyor gırtlaktan kınkın diye ses çıkarıyor yıldız veya tavuklara gıtgıdak derken

Bugün Efe az da olsa ıspanak yedi çok sevindiim:)) yoğurtlu sevmedi sade ydi.
Yengem de diyo kızı 4 yaşında konuşmuş tam konuşmuş bi daha da susmamış şimdi lise sonda:)))
Melike köfte yoğurup tek seferlik ayırıp ayırıp buzluğa atsana ben hergün yediriyorum efeye normal 2 köfte büyüklüğünde yapıyorum.pilavla yiyo.

selam millet zeynepte öyle ahım şahım konuşamıyo ama 3-4 kelimeli cümle kurabiliyo bazen . bazende hiç kendini yormuyo ıh ıh diyip istediğini anlatıyo . zeynepten 1.5 ay büyük bi oğlan var arkdaşın şakır şakır konuşuyo maş. olur herşey zamanla bazen yeter zeynep motorun soğusun azcık dinlen diyorum ben üfff sen yeter anne diyo bana şebek.

bizde iş güç yoğun çalışma halindeyiz tek sorunum hala patronlarla tanışamamış olmam ay sonu bi maas alsam rahatlıycam çok gerginim o yzden boşuna çalışmak istemiyorum bide zeynebin kreş parası cepten gitcek yoksa neyse ii düşünelim ii olsun. benim sekreterde yıllık izne çıkmak istiyo onun yerine işi bilmeyen birini gönderirlerse vay halime. valla bazen tuvalete gitcek vakit bile bulamıyorum .sistit olucam mazallah:)

Bugün Efe az da olsa ıspanak yedi çok sevindiim:)) yoğurtlu sevmedi sade ydi.
Yengem de diyo kızı 4 yaşında konuşmuş tam konuşmuş bi daha da susmamış şimdi lise sonda:)))
Melike köfte yoğurup tek seferlik ayırıp ayırıp buzluğa atsana ben hergün yediriyorum efeye normal 2 köfte büyüklüğünde yapıyorum.pilavla yiyo.

benimkide bugün yedi ıspanak kreşte yememiş diye oyunla ve biraz zorla yedirdim. bende öyle yapıyorum nazan dönüşümlü et tavuk balık yedirmeye çalışıyorum. bazen güzel yiyo bazende hiiiç istemiyo çek önümden bunları yemiycem diyo. bende ısrar etmiyorum . bugün okulda bütün öğünlerini yemiş (tabi porsiyon miktarlarını bilmiyorum) ama eve dönerken bakkaldan ekmek aldık eve gelene kadar 1 kıyısını yedi ekmek ekmek ver diye diye. anlamadı gitti bu çocuğun iştahını ben:)

tickerları değiştirme vakti geldi de geçti bilem işte bizm yeni tickerimız:)

Oo kalabaligiz bu saatte. Efeyi salliyorum suan uyumak uzere.
Ben birde kuruyemis yediriyorumhergun. Findik fistik badem kabak cekirdegi cok da seviyo. En sinir oldugum sey yemegi az yiyip yada hic yemeyip sonra gidip biskuvi falan istemesi..
Camasirlarini yikadim onlari asip banyoya girecem daha:KK43: iyi geceler herkese

valla naz hiçbişey yememeye devam.. daha doğduğunden beri hiç sebze yemeği yemedi.. bakliyatta.. eski taytlarını giyiyo bombol oluyo çok sinirim bozuluyo.. iki saniyede durmuyo fıttır fıttır.. eğer memeyi bırakınca da yemezse vay halimize.. bu haftasonu kesin bıraktırıyorum.. allah yardımcım olsun..

kururyemişleri yazmadım hergün en az 1 kase antep fıstığı ve badem var
köfte denedim tatlım bir kere güzel yedi diye anneme yaptırdım hatta çok güzel yapıyor diye yemedi balık yapınca daha iyi yioyr tavuk bazen yiyor ama şu son 2-3 haftadır hepten kesti yemeyi çıldıracağım
sibel arkandayım tatlım senin yorumlarınla senden sonrada ben geleceğim inşallah

günaydın kızlarrrrrrrrrrr güzel bir gün olsun inşallah

Günaydın herkesee gerçi öğlen oldu
ben de yaptım yeni ticker
efeden fırsat geldi de açtım bilgisayarıı

günaydın kızlar.. ah melike ben yazsam buraya nazın yediklerini nası yaşıyo bu kız dersiniz o derece yani..

X