2009 Aralık Anneleri

Azra yanında anne yada baba olsun saatlerce oyuncak oynar,yeterki onla oynayan olsun.bu ara oyun saatleri genelde babasıyla birlikte,baktı benden fayda yok sabah gözünü acaracmaz babaaa kalk oyuncak oynayayimm diyo:) en çok saklambaç oynuyolar,baba yeerddee gödüm gödüm oooydaa diye evin içinde araniyo:) ikeadan tren seti almıştı ananesi onla oynamayı seviyor.midilli at ailesi seti var onla oynuyoruz özel tokalari taraklari var sac baş yapıyoruz ışte atlara :) bide şu tahtadan puzzlelar var ya azra çok seviyor onları yerleştirmeyi .pepee den hâlâ bıkmadı,bu ara keloglana da sardi fakat biraz daha buyukler için sanırım o çünkü sesler karakterler felan ürkütücü geldi bana,izletmiyorun.pepenin dergisini okuyor babasıyla bütün kişilerin ve nesnelerin ismini biliyor,ilk aldigimizda fdergiyi hepsini saydı inanamamistik.kendi başına kaldığında tekerlekli atıyla bütün evi dolaşır ,küçük atlarını sağa sola dizer mutfaktaysak kendi cekmecesi tabaklari var onlarlaa oynar dağıtır bazen geri toplar bazen toplamaz .sürekli hareket halindedir kendileri bazen izlerken ben yorulurum .normal yürürken bile seke seke gider,kutu kutu pense şarkısını çok söylüyor bu aralar,bide huyayda da ankayalim huyaydaaa :) diyor ve aynı pepee gibi kolları kaldira kaldira oynuyor :))

Sagol Sibel 2.si iyiymis ilki kizlara gore hem toka yuzuk falan zaten merakli mazallah:))
Fatma masallah minnosa kizlar sarkilar dokturuyor biz hhala tek tuk kelime soyluyoruz:KK43:

bizimkide meraklı şarkı söylemye özellikle pepenin şarkı söylediği bölümde eşlik ediyo şebek . bende aradım bulamamşıtım mikrofondan bide bilim çocuğu sid var ya onun mikrofonu onu görüncede tahta saplı çıngıağını alıp başlıyo söylemye. arife günü eminönüne gittiğimde toyz toyzda gördüm sibelin 2. linkte olan gibi 15 liraydı. almadım ama 1 gün oynayıp atcak diye kenara. pepe bebe ve şilanın maskelerini aldım az bi oynadı şimdi sürünüyolar yerde şilanın kulaklarını kopardı bebe kayıp nereye soktu kimbilir. bi daha ki gittğimde alırım belkim

herkese ii hafta sonları hanımlar.

bugün yoğun bi gündü 4 cihaz için servis çağırdık 2 si halloldu diğer 2 si beklemede. zeynep uyansında koçtaşa falan gitcez. tv nin altındaki dolabın kilidini açıyo şebek bütün cd ler yerde rafını düşürdü dün dvd nin üstüne kendi koycakmış cd leri kilidi değiştirmek gerekicek gevşedi heralde. kaç kez japonladık yine açıyo yine açıyo çok istikrarlı ya herşeyde yılmak nedir bilmiyo ilerde de böyle olur inş.:KK53:

Azra yanında anne yada baba olsun saatlerce oyuncak oynar,yeterki onla oynayan olsun.bu ara oyun saatleri genelde babasıyla birlikte,baktı benden fayda yok sabah gözünü acaracmaz babaaa kalk oyuncak oynayayimm diyo:) en çok saklambaç oynuyolar,baba yeerddee gödüm gödüm oooydaa diye evin içinde araniyo:) ikeadan tren seti almıştı ananesi onla oynamayı seviyor.midilli at ailesi seti var onla oynuyoruz özel tokalari taraklari var sac baş yapıyoruz ışte atlara :) bide şu tahtadan puzzlelar var ya azra çok seviyor onları yerleştirmeyi .pepee den hâlâ bıkmadı,bu ara keloglana da sardi fakat biraz daha buyukler için sanırım o çünkü sesler karakterler felan ürkütücü geldi bana,izletmiyorun.pepenin dergisini okuyor babasıyla bütün kişilerin ve nesnelerin ismini biliyor,ilk aldigimizda fdergiyi hepsini saydı inanamamistik.kendi başına kaldığında tekerlekli atıyla bütün evi dolaşır ,küçük atlarını sağa sola dizer mutfaktaysak kendi cekmecesi tabaklari var onlarlaa oynar dağıtır bazen geri toplar bazen toplamaz .sürekli hareket halindedir kendileri bazen izlerken ben yorulurum .normal yürürken bile seke seke gider,kutu kutu pense şarkısını çok söylüyor bu aralar,bide huyayda da ankayalim huyaydaaa :) diyor ve aynı pepee gibi kolları kaldira kaldira oynuyor :))

maşallah kuzuya bu arada 23 olmuşsunuz inşallah 23 yaşlarını da kutlayalım

Sagol Sibel 2.si iyiymis ilki kizlara gore hem toka yuzuk falan zaten merakli mazallah:))
Fatma masallah minnosa kizlar sarkilar dokturuyor biz hhala tek tuk kelime soyluyoruz:KK43:

aman şarkısöylüyor ama bizde saçma sapan sözler

Biz de aynıyız Nazan hatta belki de daha beteriz anne baba bile demiyor yalnız bugün şunu keşfettim oğlum sen nasıl anne diyorsun diyorum üstüne basa basa annneee diyor bir de nasıl gulup mutlu oluyor. Ama hitap şeklinde söylemiyor. :44: Bunun haricinde söylediği yok attım ve mama. hepsi bu kadar.

naz da baba çifliii diye güya ali babanın çiftliğini söylüyo:) bide attaaaa attaaa atta! (bu da handenin atma şarkısı:) hüdaydayı benimki de seviyo oynuyo:)

fatmacım iyiymiş seninki.. maşallah.. valla ben artık tükendim kaldım ne oynayalım bilmiyorum :KK43:

bizimkide bana anniii annii diyor söylenen her kelimeyi tekrar ediyor isimleride söylemeye başladı bütüngün hareket halinde ve sürekli bişiler konuşuyor
ama hala cümle kuramıyor olsun oda olucak inş.bende dün o tekerlekli attan aldım çok hoşuna gitti her oyuncağıyla oynuyor o yönden sıkıntı yok
tek derdimiz yemek konusu çok yemek seçiyor herşeyi yemiyor gündüz bi sıkıntı yok günde 2 kez anca emiyor ama gece özelliklede sabaha karşı çok sık kalkıyor
uyurken biberon almıyor gece sadece su içmeye kalkıyor yemek sorununu bi çözebilsek herşey çok güzel olucak

Ebru her cocuk bir olmuyor napalim bizimkilerde gec konusacak anlasiyoruz ama sonucta ne desek anliyorlar biz anliyoruz ne dediklerini.. Efe babasina dede diyor mesela hala :KK66: hep de baban diye bahsediyorm bunu babaya ver. Falan diye yapiyor ama inatla dede diyor. Bide kendi uydurdugu kelimeler var fufu :su , nanna : emzik , fudi : sicak,soguk ; ann :araba go (golden geliyor:) :top vs. Benden baska kim anlasin
Anne dee : anne gel demek tek cumlemiz bu:S
Birde uzun suredir herseyi soruyor surekli bu ne, bu ne ne ? Diye ama tekrarlamiyor.depoluyor birden konusacak dediler o gunu sabirsizlikla bekliyorum ama daha cok beklicem gibi:KK43:

Selam kizlar ,müthiş yorucu birgün dü dün fakat değdi çok güzel geçti,size söylediğim menuyu eksiksiz yaptım,ikramlara bayildilar,dört küçük çocuk hiç sorunsuz oynadılar .geç saatlere kadar oturduk .ne kadar fazla yaptıysam ev pasta börek dolu,bugünde üç gibi arkadaşımız gelecek annesi de gelmişken onlarida davet edeyim dedim...
Valla azraninda cümle olayı pek yoktu bi ara ıstanbula gittik ya orda hep çocuklarla beraberdi birden konuşmaya başladı.yalnız aynı pepee nin kardeşi bebee var ya onun gibi konuşuyor :) masallah ne dersek söyleyebiliyor,ha bide cumlelerinize cok dikkat edin kizlar kafalarina kodlaniyor tamamen.ben azrayi ayy tipe bak yerim seni diye severdim azra dün küçük bebeğin suratını tutmuş ayy tipe bakk ayy tipe bakk deyip duruyodu :) öbür çocuk laptop ından müzik açmış azra hemen yanına gitti kapatt kafam şişti diyor çocuğa :)

Selam kizlar ,müthiş yorucu birgün dü dün fakat değdi çok güzel geçti,size söylediğim menuyu eksiksiz yaptım,ikramlara bayildilar,dört küçük çocuk hiç sorunsuz oynadılar .geç saatlere kadar oturduk .ne kadar fazla yaptıysam ev pasta börek dolu,bugünde üç gibi arkadaşımız gelecek annesi de gelmişken onlarida davet edeyim dedim...
Valla azraninda cümle olayı pek yoktu bi ara ıstanbula gittik ya orda hep çocuklarla beraberdi birden konuşmaya başladı.yalnız aynı pepee nin kardeşi bebee var ya onun gibi konuşuyor :) masallah ne dersek söyleyebiliyor,ha bide cumlelerinize cok dikkat edin kizlar kafalarina kodlaniyor tamamen.ben azrayi ayy tipe bak yerim seni diye severdim azra dün küçük bebeğin suratını tutmuş ayy tipe bakk ayy tipe bakk deyip duruyodu :) öbür çocuk laptop ından müzik açmış azra hemen yanına gitti kapatt kafam şişti diyor çocuğa :)
tünaydın millet....

ellerine sağlık fatmacım. 1 taşla 2 kuş vurucan iyi olmuş canım senin içinde hem değerlenmiş olur mamalar

bu arada yerim onun dillerini :)

kizi uyuttum ben dipteyim sondayım gene depresyondayım midem ağrıyor ara ara bulanıyor sadece zeynep e kadar yemek var yemeğim yok ayrıca yapasımda yok kociş olacak adam kahveye gitti zaten 2 gündür konuşmuyorum sadece gel yemek hazır onun dışında zeynep le ilgili birşey sorarsa cevap veriyorum sıkıldım kızımı alıp uzak bir yere gidip dönmeyesim var

Ebru her cocuk bir olmuyor napalim bizimkilerde gec konusacak anlasiyoruz ama sonucta ne desek anliyorlar biz anliyoruz ne dediklerini.. Efe babasina dede diyor mesela hala :KK66: hep de baban diye bahsediyorm bunu babaya ver. Falan diye yapiyor ama inatla dede diyor. Bide kendi uydurdugu kelimeler var fufu :su , nanna : emzik , fudi : sicak,soguk ; ann :araba go (golden geliyor:) :top vs. Benden baska kim anlasin
Anne dee : anne gel demek tek cumlemiz bu:S
Birde uzun suredir herseyi soruyor surekli bu ne, bu ne ne ? Diye ama tekrarlamiyor.depoluyor birden konusacak dediler o gunu sabirsizlikla bekliyorum ama daha cok beklicem gibi:KK43:
Benim kızımda aynı canım. En çok anneyi kullanıyor. Bir şey bittiğinde bitti diyor. Bu aralar anneanneyi söylüyor. Aslında koynusma arasında maymun essek attım ver burun Cemrenur Cemil Nurcan Ceren zeytin banu duyuyorum ama cokkkkkk nadir. Ya benim kızım konuşmayı sevmiyor yada arkadas cevresi yok pratik yapamıyor o yüzden diye düşünüyorum. Para durumu ayarlayabilsem haftada 1 kere bile olsa oyun gurubuna götürmek istiyorum bu sebele. Benim kızda sürekli bu ne büne diyor ama tekrarlamıyor. Gecende arkadasım bana geldi cemrenurdan 6 ay küçük kızı var ooooo dolu kelime söylüyor. Ama arkadas gevezenin onde gidenidir. Ben sessiz biriyim. Napalim benim kızımda böyle iste en sonundakonusacak ama bakalım nezaman.Bu arada kızlar epeydir giremiyorum gecmis bayramınız kutlu olsun. Ben hala nerimin naklini Bayram dolayısıyla alamadım bu hafta inşallah halledecem. Hala mobilden yazabiliyorum ancak bazen esim aksamla şarja koyuyor cebi okuyamiyorum yazdıklarınızı bı acıyorum Allah oku babam oku . Bügünde baya sayfa okudum. Mobildende baya yazdım he gözüm yoruldu hadi ben yatar kızlar gorusuruz

ohh ellerine sağlık canım.. sevindim senin içinde azra için de güzel geçmiş hsonunuz..

ya sorma fatma benimki geçen eşek sıpası na benzer bişi söledi :KK53: kesinlikle çok dikkat etmek lazım.. hemen kapıyolar.. ay ben o bebenin konuşmasına bayılıyorummm..

kizi uyuttum ben dipteyim sondayım gene depresyondayım midem ağrıyor ara ara bulanıyor sadece zeynep e kadar yemek var yemeğim yok ayrıca yapasımda yok kociş olacak adam kahveye gitti zaten 2 gündür konuşmuyorum sadece gel yemek hazır onun dışında zeynep le ilgili birşey sorarsa cevap veriyorum sıkıldım kızımı alıp uzak bir yere gidip dönmeyesim var

nooldu melikecim hayırdır.. gerçi kelin merhemi olsa durumundayım ama :) benim ikimize bakcak durumum olsa çoktaaaaaannn gitmiştim..

tünaydın millet....

ellerine sağlık fatmacım. 1 taşla 2 kuş vurucan iyi olmuş canım senin içinde hem değerlenmiş olur mamalar

bu arada yerim onun dillerini :)
Sağol canım,aynen oyle oldu valla bi taşla baya bi kuş vurdum.bu yıl artık kimseyi cagurmamayi düşüyorum,feci yoruldum:)

Evetttt kış gelir aralık anneleri bunalıma girer.birbirimize anlatıp destek olmaktan başka çare yok,ben buraya yazınca derdimi tasami biraz olsun rahatlıyorum hatta bakıyorum herkeste aynı dert dahada rahatliyorun.( fesat miyim neyim) :) çocuklar çılgın,eşler odun yuvarlanıp gidiyoruz ışte.sağlık yerinde olsun da melike gerisi hallolur .(çok pollyanna gördüm kendimi:).

Ben de cok konuskan degilimdir ama keyfim yerdindeyse cenem duser o ayri..acaba ondan mi konusmusyor benim oglan da:KK43: ama onunla hep konusmaya calisiyorum tv izlerken ben bi yandan anlatiyorum hayvan resimleri olan kitaplari tek tek soyluyorum sen de soyle diyorum kopek yerine vovvov kedi yerine miyav diyo mesela.kedi kopek inek at kus aslan dinozor hepsini bilip gosteriyo ama soylemiyo.hatta bazen yemek yaparken durmayinca aliyorum yanima tezgaha oturtuyorum izliyo ne yapsam anlatiyorum tuz attiriyorum biraz hosuna gidiyo falan..benim buyuk yegenimde gec konusmustu ona cekmis herhalde napalim..
Benim koca da cok uyuyo her firsatta uyur bazen yemek yerizbi uyur kaldiramam artik ben yatarken en son cagiririm oyle yatariz.. Basbasa hic bisey yapmiyoruz adamda heves yok bende buna kiziyorum.bayramda efeyi uyuyunca anneme birakip zaten ordaydik da disari cikalim dedim kabul etmedi.. Yorgunmus hep yorgundur kwndileri. Bazen diyorum kendinden 8,5 yas buyuk biriylw evlenirsen boyle olur tabi diye.tovbe ya duymasin sakin uzulur.su var cok temiz kalpli iyiniyetlidir insancildir.niye simdi ovuyorum anlamadim ama:))
Neyse uykum geldi daldan dala atladim iyi geceler

iyi geceler ahali

benim odunun hallerini yazmaya dermanım yok valla ama bu aralar daha da fazla çok batıyo gözüme. hele ki bazen zeynebi çekememe halleri (çocuğa trip atıyo resmen sanki anlıycakmış gibi) beni çıldırtıyo sonra tartışıyoruz haliyle çocuğa ne biçşim davranıyosun onunla bir oluyosun sanki seni çok salladığı var falan diyorum. biraz düzeliyo sonra yine aynı. yaaa ben çalışmak istiyorum ama zeynebe kıyamıyorum :KK43:

X