2009 Aralık Anneleri

Aaaaaaaaaa melike gelmiş hosgeldin evde oturmak nasıl kızınla bolca vakit geciriyorsundur.Aksam dragosa gittik zeyno bütün kedileri kovaladı sürekli atladı zıpladı cok yoruldum.Benim kız hiç et yemiyor ya bi senin dedigini deniyeyim sibel belki yer.Bu arada en yakın arkadasımın dayısı ailesiyle kaza gecirmiş eşini ve cocukları yanarak ölmüş dayısıda yogun bakımda o kadar üzüldümki dua edin kızlar allah kimseye bu acıyı yasatmasın

sagol canim geldim artik evde oturmak kizimla vakit gecirmek cok hos bazen sikilmiyor degilim ama gene de mega suda olmakla kiyas bile edilmez zeynep de felaket mutlu 1=2 kere ise gideyim ben dedim anneanneye gidince cok kiziyor bana fena yapisti heran dipdibeyiz tabi

arkada;inin ailesine cok uzuldum canim Allah sabir versin cok zor soyleyecek soz yok boyle bir durumda Allah ailemizi ve yavrularimizi korusun bizleri de korusun

melikecim hoşgeldin tekrardan herşeyin yolunda gittğine çok sevindim zeynepte iyiymiş maş. hastalıklar bi şekilde geçiyo Allah dermansız dert vermesin....

eda çok üzüldüm ya Rabbim şifa versin. Ailesine de sabır ....

kızlar bugün iki okulu daha görmeye gittik bi tanesi 3 yaş altı almıyomuş bizim eve bayaa uzaktı zaten anca servisle ama geniş ferah bi binası vardı
ikinci okula bakmaya giderken arkdaşla rastlaştık konuyu anlatınca halasının kzıının öğretmen olduğu kreşi tavsiye etti yeni taşınmışlar evlerimize de yakın ama binalar içinde odalar öyle ferah değil ama bakımlı güzel fiyatıda uygun sınıflar 10 kişilikmiş ben oyun grubu dedim kadında oyun grubundan bişey anlamaz(akitivite az olur dedi ) 2 saatten azar azar alıştırır önce yarım güne dedi sonra zamanla tama çeviririz kadında dil cambazı fena bağladı bizi tuvalet eğitime hemen başlarız dedi 18 aylık varmış o bile alışmış bayadır erken değil mi dedim bi başlarız zamanla hallolur dedi 5 gün yarıma 400+50 servis dedi tam güne çevirince 500 olucak akşam eşimle konuştuk daha erken değil mi çok küçük dedi sen olsun diyosan tamam dedi biraz daha beklesek olmaz mı dedi kafamı karıştırdı yine. bende bırakmak istemiyorum tamam ama bi düzenimiz olsun istiyorum . evde durmak istemiyorum sürekli dolaş dolaş nereye kadar evden soğudum iş yapasım gelmiyo yemek bile . çalışmaya başlarsam biliyorum ki zor olucak ama daha mutlu olucam her açıdan en azından bi deniyim diyorum zeynep baktım ki mutlu değil beceremezsek dönerim eve ölüm yok ya sonunda . bide dışardan laf söz olucak attı çocuğu kreşe de keyfine bakıyo diye abuk subuk ama eskiden olsa takardım artık cevabı verip susturuyorum eşim yardımcı ve destek olucak mı emin de değilim kararsız kaldım yarın bi yere daha gidicez o da eve yakın siz olsanız ne yapardınız bi kaç fikir verin destekleyin yada köstek olun....

Son düzenleme:
kızlar bugün iki okulu daha görmeye gittik bi tanesi 3 yaş altı almıyomuş bizim eve bayaa uzaktı zaten anca servisle ama geniş ferah bi binası vardı
ikinci okula bakmaya giderken arkdaşla rastlaştık konuyu anlatınca halasının kzıının öğretmen olduğu kreşi tavsiye etti yeni taşınmışlar evlerimize de yakın ama binalar içinde odalar öyle ferah değil ama bakımlı güzel fiyatıda uygun sınıflar 10 kişilikmiş ben oyun grubu dedim kadında oyun grubundan bişey anlamaz(akitivite az olur dedi ) 2 saatten azar azar alıştırır önce yarım güne dedi sonra zamanla tama çeviririz kadında dil cambazı fena bağladı bizi tuvalet eğitime hemen başlarız dedi 18 aylık varmış o bile alışmış bayadır erken değil mi dedim bi başlarız zamanla hallolur dedi 5 gün yarıma 400+50 servis dedi tam güne çevirince 500 olucak akşam eşimle konuştuk daha erken değil mi çok küçük dedi sen olsun diyosan tamam dedi biraz daha beklesek olmaz mı dedi kafamı karıştırdı yine. bende bırakmak istemiyorum tamam ama bi düzenimiz olsun istiyorum . evde durmak istemiyorum sürekli dolaş dolaş nereye kadar evden soğudum iş yapasım gelmiyo yemek bile . çalışmaya başlarsam biliyorum ki zor olucak ama daha mutlu olucam her açıdan en azından bi deniyim diyorum zeynep baktım ki mutlu değil beceremezsek dönerim eve ölüm yok ya sonunda . bide dışardan laf söz olucak attı çocuğu kreşe de keyfine bakıyo diye abuk subuk ama eskiden olsa takardım artık cevabı verip susturuyorum eşim yardımcı ve destek olucak mı emin de değilim kararsız kaldım yarın bi yere daha gidicez o da eve yakın siz olsanız ne yapardınız bi kaç fikir verin destekleyin yada köstek olun....

valla ne desem bilemedim ama daha cok kucuk degillermi tamam sosyallesmeleri iyi de daha 1.5 yasindalar hani calisan annelerin baska caresi yok ama senin kararin ben su an vermem kizimi kostek olmak isteme herseyin iyisini annesi bilir o yuzden sen karar ver

iyi geceler hanimlar ben yatayim artikfacede bir oyuna daldim cikamadim empire gibi bir adi var tavsiye ederim gelin komsum olun

Aaaaaaaaaa melike gelmiş hosgeldin evde oturmak nasıl kızınla bolca vakit geciriyorsundur.Aksam dragosa gittik zeyno bütün kedileri kovaladı sürekli atladı zıpladı cok yoruldum.Benim kız hiç et yemiyor ya bi senin dedigini deniyeyim sibel belki yer.Bu arada en yakın arkadasımın dayısı ailesiyle kaza gecirmiş eşini ve cocukları yanarak ölmüş dayısıda yogun bakımda o kadar üzüldümki dua edin kızlar allah kimseye bu acıyı yasatmasın

arkadaşına çok üzüldüm canım allah rahmet eylesin sabır versin..

evet valla kendimi yuvaya donmus hissettim ben de ozlemi;tim hepinizi zeynep de rahatsiz daha do[rusu ailecek hastaydik oksuruk sonunda zeynebe de gecti surup i.iyor sozde cogu disari azicik kismi mideye seklinde ikizlere cok sevindim insallah minanin tahlili bizim ilk yapildiginda iyiydi ama simdi ne oldu bilemiyorum cunku yememe had safhada cildirma noktasina geliyorum bazen

geçmiş olsun melikecim..

valla kıymet benki 4 yaşından önce kreşe kesinlikle karşı bi insandım.. düşündüm taşındım gittim araştırdım baktım vee sonuç kışın yarım gün kreşe gitmesinin ikimiz için de çooook iyi olacağına karar verdim.. çünkü yazın biz hep dışardaydık parkta bahçede her gün gezdik.. şimdi kış gelince nazla başbaşa evde olmaz.. kıza yazık sıkılıcak biliyorum.. zaten sabah 10 da kreşe gidicek orda arkadaşlar değişik oyuncaklar ve bilgili kişiler tarafından oyunlar... zaten öğlen gidip alıcam. kalacağı 3 saat.. tabi o saatler içinde bende evimin işini yapıp yemeğimi vs yapıcam. öğlen alıp gelicem uyuyacak ben de dinlenicem ve kalan gün onunla rahat rahat ilgilenebilicem.. aynen bana da dicekler hem çalışmıyosun hem kreşe gönderiyosun.. ama gerçekten artık hem kızla yapacak şey bulamaz oldum evin içinde hem bana çok yapışıyo ne ev işi yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum.. onunlada böyle kaliteli zaman geçiremiyorum.. zaten bende hergün göndermeyi düşünmüyorum 2 günle başlıcam 3 güne çıkarcam okadar.. ona da değişiklik olmuş olacak.. ayy amma yazdım :))

iyi geceler hanimlar ben yatayim artikfacede bir oyuna daldim cikamadim empire gibi bir adi var tavsiye ederim gelin komsum olun

bi istek gönder bakalım :))

Kıymet bence önce haftanın 2 3 günü yarım gün yolla sürecin devamında düsünürsün gerisini zeynepteki degişimlere göre karar verirsin baskasını ne söyledigi de umrunda olmasın calısmıyor olabilirsin ama bu cocugun sosyallesmesi lazım valla ben simdilik kıs için oyun grubu arastıracam eşim önce tepki verdi biz oyun grubuylamı büyüdük diye allahtan annemde bana destek oldu ama artık var ve herkesler yolluyor sizin zamanınızda mahalle kavramı vardı simdi cocuk kimle oynasın deyince sustu oturdu tamam diyor artık.Bizim eşimin halası bakmasa artık tüm gün kres istiyorum ama ona cok alıstı cadı baslarda istememişti kadını şimdi ben gelince alaaası gidecek diye kapının önünde duruyor zaten o da sürekli parka götürüp 2 saat oynatıyor kışa kadar 2 ay idare edecegiz böyle.Hazirana da kısmetse tayin istiyecegiz dogu görevi için artık orası güvenli biryer olursa krese baslatacam direk nasılsa 2.5 yasında olur.Ayyyy amma yazdım he gideyim ütülerimi bitireyim zeyno uyurken görüsürüzzzz

slm kizlar canim cok sikkin zeyneple kavga ettim gene yemek konusunda en sonunda corbayi da yemeyince gece uyuyana kadar ac kalacaksin hanimefendi dedim mutfakta ayagimin altinda dolanirken sonra dolabi silmek uzere tabureye ciktim ama ben farketmeden zeynebin ayagina koymusum tabureyi canim kimbilir nasil cani yandi tabi hemen memeye saldirdi simdi uyuyor ama ben perisanim gidip gidip ayagina bakiyorum parmagi kirmizi su an insallah birsey olmamistir hemde tam ayagina degil parmagina gelmis tabure off hala kalbim sikisiyor dusundukce

slm kizlar canim cok sikkin zeyneple kavga ettim gene yemek konusunda en sonunda corbayi da yemeyince gece uyuyana kadar ac kalacaksin hanimefendi dedim mutfakta ayagimin altinda dolanirken sonra dolabi silmek uzere tabureye ciktim ama ben farketmeden zeynebin ayagina koymusum tabureyi canim kimbilir nasil cani yandi tabi hemen memeye saldirdi simdi uyuyor ama ben perisanim gidip gidip ayagina bakiyorum parmagi kirmizi su an insallah birsey olmamistir hemde tam ayagina degil parmagina gelmis tabure off hala kalbim sikisiyor dusundukce

ay kıyamam kaza canım ya olur öyle şeyler sıkma canını.. benimde bugün felaaakkeeet canım sıkkın... naz ne yapsa battı bana durmadan azarladım kızı şuan uyuyo ama ben vicdan azabı çekiyorum tabi..

ay kıyamam kaza canım ya olur öyle şeyler sıkma canını.. benimde bugün felaaakkeeet canım sıkkın... naz ne yapsa battı bana durmadan azarladım kızı şuan uyuyo ama ben vicdan azabı çekiyorum tabi..

hay ben boyle isi yazdim yazdim int koptu ben kendi adima kendimi bu son zamanlarda sinirsel olarak dipte hissediyorum esim bile eskisi gibi degilsin hep mutsuz gorunuyorsun diyor
o vicdan azabi cok fena zaten ben tadilat varken birgun bos bulunup zeynebin bacagina vurdum { elimden bogurtlen dolu bardagi kapip halinin uzerine doktu tabi bu mazaret degil ama resmen bos bulundum o doktu ben refleks gibi ayni anda vurdum }hemen kucakladim ama basladi aglamaya ve biraz sonra uyudu hasta oldum resmen ben ne bicim anneyim ne bicim insanim diye hem soylendim hem agladim

selam kızlar nbasılsınız uzun zaman oldu yazmayalı koşuşturmacanın içinde fırsat bulamıyorum.gerçi hepiniz öylesinizdir.bizleri soracak olursanız kızımda bende iyiyim.kreş konusu açılmış şahsen kızımı kreşe çok çok isterse gönderirim.çalışıyorum bakıcı var yarım gün çalıştığım için kızımı öğleden sonra yaşıtlarıyla buluşturacak ortamım var.tabi tam gün çalışan biri olsaydım yada evde çalışmayan ama çocuk ortamı fazla olmayan biri olsaydım nasıl düşünürdüm bilmiyorum.ama kreş,daha doğrusu erken zamanda kreş çocukları okuldan bıktırıyor onu biliyorum bide sosyal olmaları için gönderiyoruz ama daha soyutlanmış bi hal alıyorlar çünkü orası gerçek hayat değil.bunlar benim naçizane gözlemlerim ve değerlendirmelerim umarım işinize yarar.

hay ben boyle isi yazdim yazdim int koptu ben kendi adima kendimi bu son zamanlarda sinirsel olarak dipte hissediyorum esim bile eskisi gibi degilsin hep mutsuz gorunuyorsun diyor
o vicdan azabi cok fena zaten ben tadilat varken birgun bos bulunup zeynebin bacagina vurdum { elimden bogurtlen dolu bardagi kapip halinin uzerine doktu tabi bu mazaret degil ama resmen bos bulundum o doktu ben refleks gibi ayni anda vurdum }hemen kucakladim ama basladi aglamaya ve biraz sonra uyudu hasta oldum resmen ben ne bicim anneyim ne bicim insanim diye hem soylendim hem agladim

ya ben de bi kere eline vurdum.. bu bi ara herkese vuruyodu en çok ta bana.. yolda ananeye gidiyoduk yine bana pat pat geçiriyodu ben de eline bi tane vurdum ama öyle hızlı değil.. bu bi kaldı :O bi güldü bi bana baktı eline baktı sonra yol boyu eline baka baka yürüdü hey yarabbim gülsemmi ağlasammı üzülsemmi zilli bunlar zilli..

sabah naapmış benden ceviz istedi verdim çiğnemiş çiğnemiş tükürmüş hem koltuğa hem halıya sonra almış oyuncak elektrik süpürgesini süpürmeye çalışmış bakmış olmuyo ben mutfaktayım bu arada koşarak yanıma geldi mendil diye verdim gitti ben hala noolduğunu bilmiyorum cadıya kahvaltı hazırlıyorum neyse silmiş güzelce iyice bulamış etrafı bakmış çıkmıyo üstüne bide su dökmüş :eek: içeri bi girdim bayılıyodum azdaha.. ya ama çok ta komikler yani..bide şey yapıyo a-aa diyo :))

selam kızlar nbasılsınız uzun zaman oldu yazmayalı koşuşturmacanın içinde fırsat bulamıyorum.gerçi hepiniz öylesinizdir.bizleri soracak olursanız kızımda bende iyiyim.kreş konusu açılmış şahsen kızımı kreşe çok çok isterse gönderirim.çalışıyorum bakıcı var yarım gün çalıştığım için kızımı öğleden sonra yaşıtlarıyla buluşturacak ortamım var.tabi tam gün çalışan biri olsaydım yada evde çalışmayan ama çocuk ortamı fazla olmayan biri olsaydım nasıl düşünürdüm bilmiyorum.ama kreş,daha doğrusu erken zamanda kreş çocukları okuldan bıktırıyor onu biliyorum bide sosyal olmaları için gönderiyoruz ama daha soyutlanmış bi hal alıyorlar çünkü orası gerçek hayat değil.bunlar benim naçizane gözlemlerim ve değerlendirmelerim umarım işinize yarar.

hoşgeldin canım.. zaten topice kimseler uğramaz oldu.. valla ben kreşte arkadaşlarıyla paylaşmayı öğrenir diye ümit ediyorum çünkü hiç yaşıtımız yok kışın evde ikimiz başbaşa ben onunla bütün gün oyun oynayamam haliyle.. tv izletme ee çocuk napıcak evde yarım gün kreş ki zaten haftanın 3 günü götürmeyi düşünüyorum değişiklik olur ve faydası olur kanaatindeyim..

hoşgeldin melike hayırlı olsun laptop:)yadığın okuyunca nası üzüldüğünü hissettim valla zaten onlara bişey olmasını düşünemıyoruz bıle bıde kendımız vesile olunca dayanılmaz oluyo acısı,,kaza sonuçta cokk geçmış olsun allah beterınden korusun..azrada benı bu aralar çoook deli etmeye başladı farkettım kı 1 haftadır gunun coğu saatınde azra ya bağırıyorum,,hep sevgıyle olmuyoda ama gercekten fazlası şımartıyor bunu anladım,neye kızdığımı sinirlendiğim zamanı bılmesı lazım kı herşyıde bal gibi anlıyolar farkındalar yani....
kreş konusunda bende göndermekten yanayım,,haftada bıkaç saat anne içinde cocuk içinde gerekli olduğunu düşünüyorum.dönünce bende araştırıcam fakat bulabılırmıyım bılemıyorum bakalım.pek bılmıyorum halaa ankarayı:KK43:
bizim tatil devam,cok sık gıremıorum nete face e telefondan bakabılyorum o kadar...bırazdan arkadaşımla siemeya gıdıcem babamız azrayla alışverış merkezınde 2 bucuk saat gecırbıleceğini duşunuyorda kendı teklıf etti bakalım neler olacak:))

cnm oluyor boyle seyler Emir de bazen beni tüketiyor,sabrımı zorluyor yani benimde bi kac kez elimi kaldırmıslıgım var :KK14: ama napalım anneyiz ama bizde etten kemikteniz bi de etrafta ilgilenen yardım eden de olmayınca insan bı yerden sonra tahammulsuz oluyor...ÜZÜLME herkes senın ne kadar mukemmel bi anne oldugunun farkında....

Kres için arkadaslar bende haftada 2 yada 3 gun dusunuyorum.Zaten bu 2 yas sendromu içinde yasıtlarıyla zaman gecırmesı lazım dedi dr.öyle her gun degıl ama haftada bı kac kere faydalı olabılır bence.bi yerden sonra ben de yetmedıgımı dusunuyorum oynayacak oyun,dikkatını cekecek aktıvıte bulamıyorum bu sefer televızyona dikkatını veriyo yada tehlıkelı işler yapıyo bi sn gozden kacırmaya gelmıyo valla;çok tv izlemesini de istemıyorum.zaten sankı konusma gerılıgı varmıs gıbı hıssediyorum herhangı bı uzmanla gorusmedım ama bana oyle gelıyo hala cumle kuramıyo mesela....

ya ben de bi kere eline vurdum.. bu bi ara herkese vuruyodu en çok ta bana.. yolda ananeye gidiyoduk yine bana pat pat geçiriyodu ben de eline bi tane vurdum ama öyle hızlı değil.. bu bi kaldı :O bi güldü bi bana baktı eline baktı sonra yol boyu eline baka baka yürüdü hey yarabbim gülsemmi ağlasammı üzülsemmi zilli bunlar zilli..

sabah naapmış benden ceviz istedi verdim çiğnemiş çiğnemiş tükürmüş hem koltuğa hem halıya sonra almış oyuncak elektrik süpürgesini süpürmeye çalışmış bakmış olmuyo ben mutfaktayım bu arada koşarak yanıma geldi mendil diye verdim gitti ben hala noolduğunu bilmiyorum cadıya kahvaltı hazırlıyorum neyse silmiş güzelce iyice bulamış etrafı bakmış çıkmıyo üstüne bide su dökmüş :eek: içeri bi girdim bayılıyodum azdaha.. ya ama çok ta komikler yani..bide şey yapıyo a-aa diyo :))

..

valla fenalar bunlar annem de hazir evdesin gec kalmadan yapin ikinciyi demez mi yoooooooooooook su an istemem isteyemem dedim dusunemiyorum ki ben hep 3 cocuk isterdim gozum korktu
cok fena oldu her yere tirmaniyor koltuklarin tepesine cikip orda oturuyor veya geziyor bugun maxide mavide tam kasadan cikacagiz zeynep yok deli oldum tum magazayi dolastim kostum yok biz kasiyer esim ben disariya bakiyoruz kapidan o da arkamizda o da disariya dogru bakiyor
dun sahilde geziyordu yildirim gibi koprunun korkuluklarina kostu aradan ucacak dereye aralik parmakliklar valla nasil buyuyecekler su an ac uyuyor mama yemeden meme vermeyecegim ac kalsin bakalim ne olacak

hoşgeldin melike hayırlı olsun laptop:)yadığın okuyunca nası üzüldüğünü hissettim valla zaten onlara bişey olmasını düşünemıyoruz bıle bıde kendımız vesile olunca dayanılmaz oluyo acısı,,kaza sonuçta cokk geçmış olsun allah beterınden korusun..azrada benı bu aralar çoook deli etmeye başladı farkettım kı 1 haftadır gunun coğu saatınde azra ya bağırıyorum,,hep sevgıyle olmuyoda ama gercekten fazlası şımartıyor bunu anladım,neye kızdığımı sinirlendiğim zamanı bılmesı lazım kı herşyıde bal gibi anlıyolar farkındalar yani....
kreş konusunda bende göndermekten yanayım,,haftada bıkaç saat anne içinde cocuk içinde gerekli olduğunu düşünüyorum.dönünce bende araştırıcam fakat bulabılırmıyım bılemıyorum bakalım.pek bılmıyorum halaa ankarayı:KK43:
bizim tatil devam,cok sık gıremıorum nete face e telefondan bakabılyorum o kadar...bırazdan arkadaşımla siemeya gıdıcem babamız azrayla alışverış merkezınde 2 bucuk saat gecırbıleceğini duşunuyorda kendı teklıf etti bakalım neler olacak:))
l
aynen once bagiriyorum sonra uzuluyorum ama insan patliyor simarma konusuna gelince zaten hepsi sevgiden oluyor gecen gun sert baktim diye aglayacakti hanimefendi sana lady dedik diye kendini gercek lady sandin dedim kikirdamaya basladi

cnm oluyor boyle seyler Emir de bazen beni tüketiyor,sabrımı zorluyor yani benimde bi kac kez elimi kaldırmıslıgım var :KK14: ama napalım anneyiz ama bizde etten kemikteniz bi de etrafta ilgilenen yardım eden de olmayınca insan bı yerden sonra tahammulsuz oluyor...ÜZÜLME herkes senın ne kadar mukemmel bi anne oldugunun farkında....

ilgilenen yardim eden kimse yok tadilat yaptim evde tum gun ustayla zeynep korkmasin tozun icine gitmesin diye tek odada oturduk k.validem cok gurultu oluyor diye pazar gunu denize gitti 1 aksam 1 tas corba veren bile olmadi hem usta hem cocuk hem iftar hem her aksam sil supur 1 haftada mahvoldum

sorunu çözdüm yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiii artık i ş ç ö ğ ü ve @ yazabiliyorum

iki haftadır evde hiç bir iş yapamadım.. bi de nazın odasında değişik yapmaya karar verdim.. sabah 8 de kalktık.. engin bey dün taksimdeydi arkadaşlarıyla sabah 6 da geldi.. sabahtan beri ayaktayım.. bi yandan iş yapmaya çalışıyorum bi yandan naz bacağıma yapışıyo bi yandan düzelttiğim yerleri dağıtıyo sevgili kocamsa akşama kadar yattı.. okadar sinirliyim ki anlatamam.. bi de sabah regli oldum.. neden bu kadar anlayışsız oluyo insanlar.. uyutmak için iki saat uğraştım.. şuanda bitik bi haldeyim.. ve işlerin daha i si bitmedi..

nazı artık kendi odasında yatırmaya başlıcam inşallah.. o yüzden de ilgisini çekecek bir şekilde odasını düzenliyorum (umarım işe yarar) aynı zamanda da artık salonda oyuncak görmek dağınıklık görmek istemiyorum mümkün olduğunca.. yatağını büyüttüm.. yanına korkuluk alıcam.. komidinleri de ona verdim. çekmeceli olanın çekmecelerine dergileri boyama kitapları kağıtları ve oyun hamuru kalem vs. doldurdum.. ötekine de oyuncaklarının bi kısmını koydum.. üstlerine de kitaplarını dizdim.. halıyı kaldırdım.. jokerden şey alıcam bu puzzle gibi halılar varya yumuşak onu koyucam.. ikeadan da masa sandalye alıcam ufak.. odaya bir sürü sticer yapıştırdım.. vs vs.. hazır işe girişmişken küçülenlerini ayır vs derken akşam oldu iş bitmedi tabi..

ya bu arada bi kere kimsesizler yurduna hediye gönderilmişti ya.. oranın adını yada adresini bilen var mı?

iki haftadır evde hiç bir iş yapamadım.. bi de nazın odasında değişik yapmaya karar verdim.. sabah 8 de kalktık.. engin bey dün taksimdeydi arkadaşlarıyla sabah 6 da geldi.. sabahtan beri ayaktayım.. bi yandan iş yapmaya çalışıyorum bi yandan naz bacağıma yapışıyo bi yandan düzelttiğim yerleri dağıtıyo sevgili kocamsa akşama kadar yattı.. okadar sinirliyim ki anlatamam.. bi de sabah regli oldum.. neden bu kadar anlayışsız oluyo insanlar.. uyutmak için iki saat uğraştım.. şuanda bitik bi haldeyim.. ve işlerin daha i si bitmedi..

nazı artık kendi odasında yatırmaya başlıcam inşallah.. o yüzden de ilgisini çekecek bir şekilde odasını düzenliyorum (umarım işe yarar) aynı zamanda da artık salonda oyuncak görmek dağınıklık görmek istemiyorum mümkün olduğunca.. yatağını büyüttüm.. yanına korkuluk alıcam.. komidinleri de ona verdim. çekmeceli olanın çekmecelerine dergileri boyama kitapları kağıtları ve oyun hamuru kalem vs. doldurdum.. ötekine de oyuncaklarının bi kısmını koydum.. üstlerine de kitaplarını dizdim.. halıyı kaldırdım.. jokerden şey alıcam bu puzzle gibi halılar varya yumuşak onu koyucam.. ikeadan da masa sandalye alıcam ufak.. odaya bir sürü sticer yapıştırdım.. vs vs.. hazır işe girişmişken küçülenlerini ayır vs derken akşam oldu iş bitmedi tabi..

ya bu arada bi kere kimsesizler yurduna hediye gönderilmişti ya.. oranın adını yada adresini bilen var mı?

sizin yatma bizim yeme problemımız ne zaman bıtecek bılmıyorum ama çok zor durumlar hala hamakta mı uyuyor naz
kocanla ilgili tek bir yoruma bile gerek yok hepsi aynı tornadan çıkmış gibiler Allah bize sabır ve kuvvet versin ne diyeyim şimdi bir de sinir çıktı benım beyefendıde hemen kızıyor köpürüyor eskıden barı sakındı bana bak dedim dün menepozamı girdin antropoza mı girdin nereye girdiysen çabuk çık sinir etmeadamı ben 32yaşıma kadar bu kadar azar işitmedim

sana kolay gelsın canım ben de adresi yok ve hatırlaıyorum belki bige hatırlar o organıze etmişti

Herkese slmlar bayramıda bitirdik valla ben hiç dinlenemedim üstüne bide zeyno hasta oldu sürekli öksürüyor öksürdükce kusuyor burunda sarıl sarıl dr gittik sabah yine ilac yüklüyecegiz sinir oluyorum su antibiyotik kullanmaya insallah düzelir hemen gezecegiz diye cocugu hasta ettik:KK43:

çok geçmiş olsun canım inşallah düzelmiştir zeynom ya:KK43:

Oglusum atesli 38.7 :KK43:( dolven verdim uykusunda ince kisa kollu giydirdim allahim sen bize yardim et:KK43:

sen düzelemeden kuzun hasta olmuş :KK43:
çok geçmiş olsun nazanım
inşallah iyi olmuşsunuzdur ikinizde :KK43:(((

bi yazdırmadı velet sonundakiileri kendi yazzıp yolladı şebek:)

çok güzel geçirdik günleri anladık ki zzeyenp şehir çocuğu değil köy çocuğu olmalıymış kalabalıkta ordan oraya hayvanların peşinde dolanıp durdu hiç sorun çıkarmadı fırsat buldukça kaçıcazz artık umarım herkesin tatili güzel geçmiştir görüşürzz...

onun o minnak parmaklarını yesin teyzesi :KK16:
oh eğlenmiş kuzum işte ne güzel
tez zamanda tekrarını nasip eder allah inşallah

selam canlar.ne var ne yok?özledim sizleri.Geçmiş bayramınız kutlu olsun. 9 gün tatil iyi geldi bize. ilk günler bayram alışverişi 2 gün bayramlaşma faslı geçirdik. sonra bir gün köy havası bir gün deniz havası 2 gün de evde dinlendik kuzularla. Köyü çok sevdiler Berkay ekinleri haşat etti:) Ayberk elleriyle börülce domates darı topladı:) Berkay büyük azıları çıkarıyor ve azılı bir kuduruk olarak yaramazlıklara devam:) Ayberkim de haftaya anasınıfına başlayacak onun heyecanı içindeyiz. Pek bir hevesli yeni okuluna ve arkadaşlarıyla tanışmaya. Biz de havadisler bu kadar:KK66:

Nazan ve Eda geçmiş olsun kuzulara. Ben de tırsıyorum havalar serinlemeye başlıyor bu kışı hastalıksız geçirir umarım bütün kuzular.

anlaşılan aralık kuzuları köy seviyo :)
yarasın kuzularıma köy havası
allahım ayberkimede ömür boyu bu okul hevesini yaşatsın
canım ya kıyamam
ama eminimki sen ayberkten daha heyecanlısın müzeyyen :KK1:

off ya ben çok beceriksizim heralde otomatik vites arabayı bile kullanamıyorum :KK43:( yani aslında kullanıyomuyum emin de değilim.. engin sürekli yanımda beni azarladığı için...

herkese slm bu arada..

:KK9:
bu erkekler bu konuda hep aynı sanırım :KK9:
ömrübillah hiç direksiyon başına geçmemiş olan ben
gazın debriyajın nere olduğunu bilmeyen ben
ilk oturuşumda gayette iyi gitmeme rağmen(3-5 kere stop ettirmem hriç :KK9: )
epey bi paparayemiştim kocişten :KK9:
ondan sonrada denemedim hiç
eski arabamızda denemiştim
direksiyon hidrolik değildi
acep yeni arabada daha mı iyi giderim ki :KK23:

selam kızlar,
hasta olan kuzulara allah şifa versin...
inşallah tez zamanlarda toparlar kendilerine gelirler.
onların keyfi kaçınca bizimkiler iki katı kaçıyor çünkü:KK50:

hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.
ben bayram izniyle 3 haftalaık bir tatil yaptım.
kemerde tatilimiz çok şükür güzel geçti.
benim cadı ne simit ne kolluk kullandı. hanım yüzmeye çabalı inanılır gibi değildi:KK1:

bende hafta sonu evde banada boya işlerine kalkıştım.
boya işimde bitti temizliğimde misler gibi oldu yerlerim:KK16:

öykücüm küçük azılar ile büyük azıları çıkarmakla meşgul.
çok şükür keyfide yerinde. cıbır cıbır hiç durmuyor çenemiz.

sizleri ve yavrucukları kocamaaaaaan öpüyorum.
iyi bakın:KK3:

kış bebeleri balık oldu çıktı :KK9:
haktanda bayılıyo suya denize
ascık daha büyüsünde yüzmeye vercem oğluşu

geceden beri yazıcam ütüleri bitiremedim hala son makine kaldı artık

yaaa noldu bu millete ya nerde görüşüyo konuşuyo bu millet anlamadım ki bebeler yaşına kadar gayet kalabalık olurdu buralar şimdi daha çok koşturmaca halindeyiz peşlerinde ama gecede iki kelam yazın eyyy mübarek insanlar topic canlansın:)

:13: :KK9: :92: :KK64: :126: :128:

kizlarrrrrrrrrrrrrrrrr ben geldim nihayet laptop aldik artik s'z'nley'm
:KK52: :KK19: :KK48: :KK54: :KK54: :KK54: :KK71:
hoşgeldin dünürümmmmmmm :KK54:

Slm zeynebe ve efe ye gecmis olsun simdi iyidirler umarim yasemin iyimis yokmus yaramazlik donmemis samsundan bayramda konusmustk yasemin nilgunle konusmus
Kizlara yaz demisti ikizlerin ciktigini hastaneden kiymet hayirli olsun anaokulunuz :) melike hosgeldin bizde bir yaramazlik yok cok sukur sadece minanin demiri dusuktu bugun tekrar baktrdik cok agladi kuzum insallah yukselmistir et sevmiyordu mina 2 aydir birsekilde yediriyrm ilacta kullandik umarim ise yaramistir

inşallah yükselmiştir
haktanında düşüktü ilaç kullandık ama kontrole götüremedim kan alacaklar canı yancak diye :KK43:((((

nazın da düşük çıkmıtşı ama ben bidaha test yaptırmadım bişi olurmuki?? çok düşük değildi çünkü tekrar ferra sanol kullanmıştık bi şişe.. naz da sevmiyo et ben yeni bi yöntem buldum pelin kuzu kol alıyorum düdüklüde haşlıyorum 45 dk filan sonra içine arpacık soğan patates havuç filan koyup bi 15 dakka daha kaynatıyorum eti yumuşacık oluyo öyle yiyo.. yoksa öyle köfte pirzola vs. yemiyo.. hele yemeğin içinde hiç yemiyo.. bide sabahları şırıngayla pekmez veriyorum ilaç niyetine :))

al benden bi tane daha :78:

bende kocişin facesinden empiriyorum :KK60:
bide cityvillem var :KK9:

sen çok iyi bir annesin dünürüm üzme kendini
hiçbir anne kuzusuna vurmak istemez am yinede kuzusuna az çok 1 kere 10 kere farketmezhiç vurmamış annede yoktur

ne iyi düşünmüşsün sibel ya
ben haktanın yatağını bile ayıramadım henüz benle yatıyo hala
hiç uyumadığı için birazda mecburiydi bu tabi
kızım öyle değil ama
önce kızımın yatağını ayırcam
kızım ascık büyüsün oğlumu kızımın yanına atcam
sonrada odalarını ayırcam inşallah
bakalım olcakmı tabi :KK31:

X