2009 Aralık Anneleri

Yasemin ben içmeye basladım canım hele işte bunaldıkca atıyom kendimi bahceye zaten az emdirmiştim ben o yüzden tekrar basladım belki ara mesafe cok olsaydı unuturdum .Kıymet ne güzel bir aksam gecirmişsin biz bu aralar zeyneple yapısık yasıyoruz wc ye yollamıyo degil gezmeye sabah işe giderken kıyamet kopuyor

ara uzun oldu benim 2.bebekte çıkınca ortaya ama hala canım çok istiyoda iatla içmiyorum içmiycem tekrar başlamıycam diyorum bakalım.....

Slm herkese kiymet valla okurken ne guzel dedim masallah arada tekrarla doping olur ben minayi 2 kere biraktim bu yasina kadar sac boyatmaya gittim ondada sacima boya surdurup paketli halde araba atlayip geri dondum keske bakanim olsa ve duran bir kizim ayda bir cikardim enazindan sigaraya ben 26 ay sonra basladim 1 sigara yetti baslamaya sadece su var ki minanin alerjisi var o uydugunda anca balkonda iciyrm o da eskiden 1 paket icerdim azaltmama neden oldu ii oldu ama ben baslamaknistemesemde hep emzirmenbitince baslari
M herhalde diye icimden gecirip kodladim kendimi sanirim yasemin sanada masallah 2 cocukla allah nazardan saklasin guc versin ben minayla pilimin bittigini hissedyrm aksamlari

bende eminim 1 tane içsem eskisi gibi başlarım hiç bırakmamış gibi, o yüzden içmemem lazım o 1 taneyi
nargile acaba başlamama neden olurmu ki :44:
en iyisi riske girmemek :97:

haktan aşırı ama aşırııııııı yaramaz dağınık pis bi çocuk :KK5:
haktan gibi olsa zümra başedemezdim kesinlikle
allaha şükür ki acıdı rabbim banada 2.yiuslu bebek yaptı :nazar:
tabi şimdilik :KK53:
inşallah değişmez böyle gider

Prima Yıldızını Arıyor da 16.08.2011 tarihinde eklenen videolar arasında naz da var oylarınızı bekliyoruz.. (5.yıldızı tıklayarak oy verceksiniz)

şimdi üye oldum oylamak için ama ilk önce msnden onay gerekiyomuş bende şifresi yok
akşama kociş gelince artık
:nazar:
maşallah naz'ıma yaaa
o nasıl tatlılık o nasıl güzellik :KK16:

evet pelin ya ne varsa sende var valla yapalım şu işi katılmak isteyen olursa katılır.. süper olur..

kıymet bende memeyi bıraktırmadım henüz ki bizim öyle 2-3 değil 22-23 :)) bende bakalım memeden sonra bi düzenimiz olur ümidindeyim..

sağolun arkadaşlar darısı tez zamanda başınıza gelsin inş.:)

yav bende bırakamıyoduum zeynebi ama bildiğiniz gibi çok yapışık yaşıyoruz zaten arada nefes almaya ihtiyacımız var ama bu aralar 1-2 saatte olsa sıklıkla bıraktığımdan ben giderken bana el bile sallayıp öpücük atıyo zorluk çıkarmıyo maş. gelince tripte atmıyo bi tek memeeee derdi çocuklarımız bayaaa büyüyünce beraberde yaparız inş. böyle organizasyonlar

ben zeynebi emziriyorum hala ama günde 2-3 o da akşam yada geceleri içiyorum napıyım bırakamadım :KK43:

o düzen denen şeyden bende acil istiyorum ramazan dolayısıyla sapıtan uyku düzenimizi bayramdan sonra yola koymak istiyorum memeden ayrılıncaya kadar sanmıyorum ama az kaldı şunun şurası 5 ayımız daha var (şafak sayıyorum)

herkesleri öpüyorum sahur bitti yatma vakti :)

valla bana kalsa ben bırakamazdım hamileykende içerdim
aşırı tiryakisiydim
çok şükür ki tiskindim haktana hamile kaldığımda

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip ''medaa'' diye aratırıp oylarınızı verebilirsiniz :))

ben hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım sigarayı o gün bugün bidaha içmedim ama hep canım istedi ve hala istiyo.. geçenlerde arkadaşlarla kahve içerken bi fırt çektim dedim belki tiksinirim kokusundan filan hiçte öyle bişey olmadı artık daha da çok canım istiyo :)) ki nargileye bayılırım :KK43: ama 1 nargilenin zararı 1 paket sigaraya denktir unutmayın..

Ya kizlar efe iyice hic birsey yemez oldu 2-3 kasik bisey yese yedim saniyo bazen onu bile yemiyo oyle yatiyo aksamlari oglen de oyle. O da kuru pilav kofte yapiyorum bir kofte bazen yiyo bazen yemiyo corbayi yemegi agzina surmuyo kaciyo tukuruyo birde vurmaya basladi eli havada geziyo pat pat indiriyo ciglik atiyo surekli vurmayi ogretenler sagolsun okadar dusuncesizler varki cok sinir oluyorum..
Cok yoruyor beni uyanikken hic bisey yaptirmiyo uyuyunca kosturuyrm is yapacam die oturduum nadirdir ayagim agriyodu ne zamandir dr a gittim topuk dikeni olusmus bazen hic basamiyrm yuruyemyrm o halde bile kucagimda durmak istiyo cok duskun bana cok bunaldim ay cok yazdim icimi bosalttim sizin bebekler iyidir sizleri yormuyrdr ins

Ya kizlar efe iyice hic birsey yemez oldu 2-3 kasik bisey yese yedim saniyo bazen onu bile yemiyo oyle yatiyo aksamlari oglen de oyle. O da kuru pilav kofte yapiyorum bir kofte bazen yiyo bazen yemiyo corbayi yemegi agzina surmuyo kaciyo tukuruyo birde vurmaya basladi eli havada geziyo pat pat indiriyo ciglik atiyo surekli vurmayi ogretenler sagolsun okadar dusuncesizler varki cok sinir oluyorum..
Cok yoruyor beni uyanikken hic bisey yaptirmiyo uyuyunca kosturuyrm is yapacam die oturduum nadirdir ayagim agriyodu ne zamandir dr a gittim topuk dikeni olusmus bazen hic basamiyrm yuruyemyrm o halde bile kucagimda durmak istiyo cok duskun bana cok bunaldim ay cok yazdim icimi bosalttim sizin bebekler iyidir sizleri yormuyrdr ins

mrb kızlar ..bende bakıp bakıp yazamayan oldum ya. herkez iyi herhelde. bizimde yemek sorunumuz başladı. en sevdiği çorbaları yemekleri yemez oldu. hergün ne yapcam die kafayı yemek üzereyim.damak zevki değişiyor diorum ama ne yedircem ben buna. varmı değişik önerileriniz. çok üzülüyorum takmamaya çalışıyorum sağlıklı ya diyorum ama gelde içime anlat:KK59:

ah nazan sanki bizi anlatmışsın keli merhemi olsa hesabı bişi diyemicem..

sabahları 8 gibi kalkıyoruz evi topla nazın altını değiş üstünü değiş yüzünü yıka saçını tara kahvaltısını hazırla (bu sırada tv izliyo) sonra yedirmek için mücadele ver.. (kahvaltıda genelde yarım yumurta bi çay bayradığı süt 1 ceviz yiyor, küçük labne peynirlerden alıyorum eğer onun da yarısını yerse benden mutlusu yok) sonra ben kahvaltımı edemiyorum çünkü adddaaa diye tutturuyo.. :KK43:

parka çıkıyoruz orda oynuyo oynuyo oynuyo.. küçük danino yoğurtlardan yediriyorum bi tane.. eve geliyoruz üstümüzü değiş elimizi ayağımızı yıka sonra uyutmak için mücadele başlıyo.. şanslıysam 1 de uyumuş oluyo :))

uyanınca ananeye gidiyoruz.. öğlen orda ne varsa yedirmeye çalışıyorum abimin kızı var ela onunla oynarken oyun arasında tıkıştırıyorum ağzına.. (ki genelde ona rağmen yemez)

ikindiden sonra bahçeye çıkıyoruz.. bahçeye meyve indiriyorum ki genelde onu da yemez :)) akşam 7 gibi eve geliyoruz.. sonra bana yapışır.. ben sofra hazırlamaya çalışırım ağlar kucak ister meme ister kendini yerlere atar..

8 gibi yemeğe otururuz bana yedirmez kendi yemez.. yemek biter.. ben sofrayı kaldırmaya çalışırım yine bana yapışır.. oyuncaklarımızla oynarız beraber..

21:30 gibi odaya geçeriz.. biraz uyumacılık filan oynarız :)) emişiriz vs. 10 gibi baba gelir sallar...

işte bi o öğlen uyuyunca bide akşam uyuyuncada ben ütüydü yemekti toz alma yer silme gibi işlerle uğraşırım..

Herkese selamlar bence cogu cocukta aynı sorun basladı bizimkide sadece pilav makarna yiyor hiç yemek yemiyor kıyametler koparıyor kahvaltımızda tek bir yumurta.Sürekli sokak sokak kalk deyip duruyor işten geliyorum eve girmeden park sonra yemek yap topla makinaya bulasık yerlestir,zeynosun banyo faslı saat 10 oluyor erkende yatmıyorki dinleneyim 1 den önce uyku yok yastıga basımı koymamla güm sabah alarmıyla uyanıyorum o da uyanmaksa yataktan sürünüyorum. allahtan iş yapmama karısmıyor benimle birlikte elinde bez geziyor.Pelincigim bana uyar oyun grubu da ablayı nerden bulacagız cocuk gelişiminde veya anaokulu ögrtmen okuyanmı bulsak nası olcek acep

selam kızlar bir yaramazlık yok umarım
bizde şükür her şey yolunda, büyüdükçe yeme konusunda umut da sorun çıkarmaya başladı ama şimdilik çok üstünde duracak boyutta değil neyse ki
bakıcı sorunu yaşıyoruz bu ara inşallah vicdanlı, ana gibi ve kalıcı bir bakıcı buluruz

sağ üstten realisttt diye arama verdirince de çıktı videolar 5er yıldızınızı gönderdim allah denk getirsin

selam herkese,,gecmışı okuyorum yazmaya fırsatım olmuyor..hıç bu kadar yoğun bır ramazan yaşamamıştım,gelen gelene maşallah:))
azranın da tam tersı buyudukçe yeme sorunu kalmadı cok şukur acayıp iştahı açıldı son aylarda özellıkle bu ay,,maşallahhh dıyeyim ne evrsem yıyo ve aralarda yıne atıştırmalık bışıler ıs-tıyor,,ıce tea şeftalıye bayılıyor...kolallar bacaklar etlendı bıraz yuzunden hemen anlaşılıyor kılo aldığı,,çoook şukurrrrr,,maşallah dıyeyımdeee:)))az cekmedık yeme konusunda bızde

bıde çoğunuz derdını anlatabılıyo konuşabılıyo demışsınız,,azranın o yonden gelışımı cok durdu ya farkedıyorum,,,hıç kelımelerı ardarda soylemıyo yanı hıçç cumle kurmuyo,,,hala sozcuk sozcuk konuşuy,,yanı baba gelı bıle sıralamıyo baba dıyo duruyo gel gel dıyo mesela...onların harıcınde bızım anlamıcamız şekılde bışıler mırıldanıyo kendı kendıne ama saçmalama tarzında yanı...ne yapabılırm gelıştırmek ıcın acaba,,azrayla bende babasıda cok konuşur ama hıç ılerleme yyok azra da:KK59:

sibelcim naber naz kuzusu nasıl?
o gün valide bir garipti hiç ağırlayamadık sizi nasıl mahcubum anlatamam

aa olurmu canım daha ne yapacaktınız ya,, zaten malum kısıtlı bi zamandı,, daha geniş bi zamanda inşallah.. umutu bile sevemedim doğru düzgün biz de yorgunduk.. :KK43:(

selam herkese,,gecmışı okuyorum yazmaya fırsatım olmuyor..hıç bu kadar yoğun bır ramazan yaşamamıştım,gelen gelene maşallah:))
azranın da tam tersı buyudukçe yeme sorunu kalmadı cok şukur acayıp iştahı açıldı son aylarda özellıkle bu ay,,maşallahhh dıyeyim ne evrsem yıyo ve aralarda yıne atıştırmalık bışıler ıs-tıyor,,ıce tea şeftalıye bayılıyor...kolallar bacaklar etlendı bıraz yuzunden hemen anlaşılıyor kılo aldığı,,çoook şukurrrrr,,maşallah dıyeyımdeee:)))az cekmedık yeme konusunda bızde

bıde çoğunuz derdını anlatabılıyo konuşabılıyo demışsınız,,azranın o yonden gelışımı cok durdu ya farkedıyorum,,,hıç kelımelerı ardarda soylemıyo yanı hıçç cumle kurmuyo,,,hala sozcuk sozcuk konuşuy,,yanı baba gelı bıle sıralamıyo baba dıyo duruyo gel gel dıyo mesela...onların harıcınde bızım anlamıcamız şekılde bışıler mırıldanıyo kendı kendıne ama saçmalama tarzında yanı...ne yapabılırm gelıştırmek ıcın acaba,,azrayla bende babasıda cok konuşur ama hıç ılerleme yyok azra da:KK59:

maşallah maşallah.. demek iştahlı olanların iştahı kesildi :KK43: naz da hiçbişey yemiyo her gören aaa kilo vermiş dedikçe iyice moralim bozuluyo.. naz da konuşmuyo fatmacım. ki doğduğundan beri hem ben çok konuşuyorum onunla hem kitap çok okuyoruz ama yok daha bi cümle bile.. aynen anne diyo duruyo gel diyo.. ama tüm isteklerini anlatabiliyo.. aceleye gerek yok sussun dediğimiz zamanlar da gelcek :))

sibel ben nazın fotolara bakıyorum maşallah kollar bacaklar dolu dolu canım ya,bak azra yedığı halde hala naz kadar değil goruntusu...bence kılo yonunden kafaya takma,,tamam hoşumuza gıdyo şöyle etlendıklerınde bıraz tombullaştıklarında ama onemlı olan kılosu değil yedıklerınden aldığı vitamın mıneral kalsiyumu şusu busu yani,,kalori kısmı hiç önemlı değil esasen...asıl bu donemde yağ hucrelerı genışlemezse ilerıde rahat ederler,,fit vücutları olur ,,bızım gıbı su içince bıle kılo alan vucutları olmaz ışte,,bıde kız bunlar yani:))

selam kızlar okuyorum da bişeyler yazamdım hiç

bizimkinin de iştahı gelmeye başladı gibi ama çöplenmeleri arttı diyim ama ben porsiyonlarını ufalttım zeynebin ekmek falan nerdeyse sıfır sadece kendi isterse veriyorum sofrada oyalansın diye.zeynepte feci bi göbek var hareket ederken bi yere çıkarken zorlanıyo falan gibi geliyo bana, size komik gelebeilir ama belki sütten kesince süzülecek falan ama şansa bırakmak istemiyorum işi biz ailecek yapılı ve kilolu insanlarız hele de halaya çekme mevzusu doğruysa fiziksel olarak zeynebin göbeğini biran önce eritmem lazım. sürekli hareket halinde 1 dakka durmaz öyle oturup sabit oyunlardanda pek hoşlanmıyo kovalamaca saklambaç top araba sürme falan bi tek hamur oynarken oturuyo mama sandalyesinde onda da kaç kez çıkıyo tekrar oturuyo faalan.önerilerinz varsa memnun olurum arkadaşlar . kıyfet falan alırkende zorlanıoruz artık hep kalıbına göre tabi ama 3-4 yaş htta 5-6 yaş kıyafetimiz bile var :KK43: cuma günü bi mağazadan bayramlık diye 3 yaş elbise aldım olmadı deli oldum daha büyüğüde ykmuş başka şey bakcm artık ...

konuyu tekrar tazeleyelim bayramlıklar alındı mı alındıysa nerelerden ve ne kadara alındı fikir ve öneri istiyorum lütfen....:)

Selamlarr
Dunden beri yazmaya calisiyorum acmiyor teldennnn
Efe de konusmuyor birakin cumle kurmayi tek kelime bile soyledigi yok kizlar erken erkekler gec konusur diyodum ama gecen anneme gittigimde komsunun oglunu gordum efeden bir ay buyuk herseyi konusuyor cocuk bisikletine binsin dediler hayir olmaz o benim binmesin giit dedi efeye cok net bir sekilde bakakaldim cok kafama takildi acikcasi
Ben almicam bayramlik hic giymedigi gimlek pantolonu yine bir iki kez giydigi gomlek pantolonu var yeter belki son anda begendiim tisort falan gorursem alirim erkeklerin zaten secenegi de yok oyle:KK43:
Ben de efeye alt 3 yas ust 2-3 yada 3-4 yas aldim hep kaliplar cok degisik birdebuyuk hosuma gidiyor erkekte

sibel ben nazın fotolara bakıyorum maşallah kollar bacaklar dolu dolu canım ya,bak azra yedığı halde hala naz kadar değil goruntusu...bence kılo yonunden kafaya takma,,tamam hoşumuza gıdyo şöyle etlendıklerınde bıraz tombullaştıklarında ama onemlı olan kılosu değil yedıklerınden aldığı vitamın mıneral kalsiyumu şusu busu yani,,kalori kısmı hiç önemlı değil esasen...asıl bu donemde yağ hucrelerı genışlemezse ilerıde rahat ederler,,fit vücutları olur ,,bızım gıbı su içince bıle kılo alan vucutları olmaz ışte,,bıde kız bunlar yani:))

işte hiç sebze meyve yemiyoki anca makarna pilav :KK43: onun ne vitamini minerali olcakki.. zaten babası sporcu malum bizim kızda seneye jimnastiğe başlıcak zaten 4 yaşında da baleye.. inşallah.. kilo sorunu olacağını sanmıyorum..

selam kızlar okuyorum da bişeyler yazamdım hiç

bizimkinin de iştahı gelmeye başladı gibi ama çöplenmeleri arttı diyim ama ben porsiyonlarını ufalttım zeynebin ekmek falan nerdeyse sıfır sadece kendi isterse veriyorum sofrada oyalansın diye.zeynepte feci bi göbek var hareket ederken bi yere çıkarken zorlanıyo falan gibi geliyo bana, size komik gelebeilir ama belki sütten kesince süzülecek falan ama şansa bırakmak istemiyorum işi biz ailecek yapılı ve kilolu insanlarız hele de halaya çekme mevzusu doğruysa fiziksel olarak zeynebin göbeğini biran önce eritmem lazım. sürekli hareket halinde 1 dakka durmaz öyle oturup sabit oyunlardanda pek hoşlanmıyo kovalamaca saklambaç top araba sürme falan bi tek hamur oynarken oturuyo mama sandalyesinde onda da kaç kez çıkıyo tekrar oturuyo faalan.önerilerinz varsa memnun olurum arkadaşlar . kıyfet falan alırkende zorlanıoruz artık hep kalıbına göre tabi ama 3-4 yaş htta 5-6 yaş kıyafetimiz bile var :KK43: cuma günü bi mağazadan bayramlık diye 3 yaş elbise aldım olmadı deli oldum daha büyüğüde ykmuş başka şey bakcm artık ...

konuyu tekrar tazeleyelim bayramlıklar alındı mı alındıysa nerelerden ve ne kadara alındı fikir ve öneri istiyorum lütfen....:)

valla benim arkadaşımın kızı da aralık doğumlu nazdan zayıf ama bir göbek varki sorma :)) çok ta sevimli görünüyo.. bence beslenmesinde sadece aburcubur tarzı şeyler verme yeter şimdilik.. ilerde de spor yapar..

ben internetten bi tulum almıştım daha etiketi üstünde hatta içinede body almıştım lacost tarzı alttan çıtçıtlı o da duruyo onları giydiririm heralde.. almam bişey.. geçen sene ilk bayramları diye almıştım..

bende bayramlık almıcam,zaten bayramın bırıncı gunu tatıle cıkıyporuz bız 20 gun yokuz

sibel sen bale falan yazmışsın aklıma geldı,,herkes onumuzdekı yıllarda bebeklerıyle ılgılı planlarını yazsaa ugradıklarında,,hoş olur...ben 3 yaşında dini eğitimli kreşe vermeyı düşünüyorum,sporla ılgılı bişi düşünmemiştim hiç bıraz daha buyuduğunde olabılır aslında,hatta olmalı mutlaka.

X