2009 Aralık Anneleri

evet bende öyle hatırlıyorum
amin inşallah
allah kimseye aratmasın
herkese bu güzel duyguyu tattırsın
kimseyide evladıyla sınamasın
allah sendende razı olsun bigem ya haber verdiğin için :KK71:

aminnn
cümlemizden yasemincim sen de hakkını helal et hamile hamile üzdüm seni

slm herkese

bigee şimdi okudum rabbim şifa versin.. allahın izniyle sağlıkıyla kucaklarına almayı nasip etsin

kızlar günaydın
nilgünün ablasını 26. haftada sezaryene almak üzereler ikizler ve anneleri için dua edin olur mu

ayy allahım sağlık versin anneyede bebişlerede.. naz da tüp bebek.. inanın çok zor tedavi süreci.. hamilelik desen insanın normalden 2 kat stresli geçiyo.. allah isteyen herkese çocuk nasip etsin..

günaydın herkese :KK3:
8de kalktım o saatten beri yiyorum :KK53:
dün ve bugün noldu anlamadım oburluğum üstümde:KK56:
ağzım hiiiiiç boş durmuyo
haktanı emzirirkende böyleydim herhalde sütümmü oluyo ne :kk77:
garip garipte rüyalar gördüm
koşuyodum kaçıyodum uçuyodum binaların denizin üstünden
ay bide bu bir rüya ne istersem olur diyodum şunu istiyorum diyodum oluyodu :86:

ye sen annem ye obur hamiş seni :KK49::KK1: zaten az kaldı doğuma nekadar kilo alabilirsinki canın ne istiyosa ye iç..

rüyanda hayırlara çıksın ne güzel rüyaymış ne istesen oluyo uçuyon :KK1:

herkese slm millet bu arada günaydın tünaydın.. biz sabah park gezimizi yaptık geldik.. uyudu hanım.. benimde ortalık toplayıp yemek yapmam lazım..

herkese selamm....bıge bende az evvel okudum ,,bol dua ettım rabbım ınş unutturur bugunlerını ardından gelen guzel gunlerle...

fotolara yaptığınız o güzel yorumlar için cok teşekkurler arkadaşlar:KK71::KK71:

ya su an bu mesajı bıle zor yazıyorum kızlar,,dun geceden berı başım donuyo,,eşim gece ışten cıktı geldı yanıma nerdeyse hastaneye goturecektı ben ıstemedım azra uyuyo bırakacak kımse yok dıye dun daha fenaydım boyle yatak altımdan kayıyodu sankı,,bugunde hafıf bı baş donmesıyle uyandım fakat ustunde durmadım gecer dedım,,azrayla sabah parka cıktık 2 saat oynadı şimdi uyyo ve benım baş donmem yıne şiddetlendı,,korkmaya başladım,,Allah hayra yazsın,,eşimde 3 gun şehır dışında benı arayıp duruyo ıyıyım dıyorum aklı kalmasın dıye ama hıç ıyı değilim:KK43:(

bu arada fotolara bakan arkadaşlar azra cook mu zayıffff:KK43:(kım gorse zayıflamışş,,ne kadar zayıf deyıp duruyo,,öğünleirini aksatmıyorum zorda olsa yedırıyorum yani,,genel durumuda ıyı cook ama cokk hareketlı olmasına verıyodum ben kılo tutmamasını ama bu ara cok duyunca kafama takıldı ya:26:
ben zayıf bı cocuk gorsem annesıne aa ne kadar zayıf nıye boyle zayıf falan dıyemem demem ya,,hele kı tanımıyosam yanıı:KK19:

aminnn
cümlemizden yasemincim sen de hakkını helal et hamile hamile üzdüm seni

o nasıl söz canımın içi :KK70:
helal olsun eğer bende bir hakkın varsa
bir duada benim etmeme sebep oldun sen
duaların gücüne inanırım ben
o minik kuzular iyi olsun inşallah

ayy allahım sağlık versin anneyede bebişlerede.. naz da tüp bebek.. inanın çok zor tedavi süreci.. hamilelik desen insanın normalden 2 kat stresli geçiyo.. allah isteyen herkese çocuk nasip etsin..

ye sen annem ye obur hamiş seni :KK49::KK1: zaten az kaldı doğuma nekadar kilo alabilirsinki canın ne istiyosa ye iç..

rüyanda hayırlara çıksın ne güzel rüyaymış ne istesen oluyo uçuyon :KK1:

herkese slm millet bu arada günaydın tünaydın.. biz sabah park gezimizi yaptık geldik.. uyudu hanım.. benimde ortalık toplayıp yemek yapmam lazım..

öncelikle amin diyeyim duana sibelim

ascık kilo alsamda farketmez
hiç kilo almadım 65le hamile kaldım şuan 64 kiloyum :KK66:
ben zayıfladım portakal kızım kilo aldı çok şükür :KK19:

oooh yarasın naz'ıma hem gezmesi hem uykusu
sanada kolay gelsin kolay gelsin canım

herkese selamm....bıge bende az evvel okudum ,,bol dua ettım rabbım ınş unutturur bugunlerını ardından gelen guzel gunlerle...

fotolara yaptığınız o güzel yorumlar için cok teşekkurler arkadaşlar:KK71::KK71:

ya su an bu mesajı bıle zor yazıyorum kızlar,,dun geceden berı başım donuyo,,eşim gece ışten cıktı geldı yanıma nerdeyse hastaneye goturecektı ben ıstemedım azra uyuyo bırakacak kımse yok dıye dun daha fenaydım boyle yatak altımdan kayıyodu sankı,,bugunde hafıf bı baş donmesıyle uyandım fakat ustunde durmadım gecer dedım,,azrayla sabah parka cıktık 2 saat oynadı şimdi uyyo ve benım baş donmem yıne şiddetlendı,,korkmaya başladım,,Allah hayra yazsın,,eşimde 3 gun şehır dışında benı arayıp duruyo ıyıyım dıyorum aklı kalmasın dıye ama hıç ıyı değilim:KK43:(

hay allah çok geçmiş olsun fatma niye öyle oldun ki :26:
yanliz kalmamaya çalış komşu akraba arkadaş, kim varsa haber ver bence
keşke gitseymişsin doktora yaaa:KK43:(((
tansiyonun düşüyodur belki, ölçme imkanın varmı?

bu arada fotolara bakan arkadaşlar azra cook mu zayıffff:KK43:(kım gorse zayıflamışş,,ne kadar zayıf deyıp duruyo,,öğünleirini aksatmıyorum zorda olsa yedırıyorum yani,,genel durumuda ıyı cook ama cokk hareketlı olmasına verıyodum ben kılo tutmamasını ama bu ara cok duyunca kafama takıldı ya:26:
ben zayıf bı cocuk gorsem annesıne aa ne kadar zayıf nıye boyle zayıf falan dıyemem demem ya,,hele kı tanımıyosam yanıı:KK19:

hiçte zayıf değil maşallah güzel kilosu
şimdiden sonra bebekliklerindeki gibi tombik tombik olmaları imkansız
olurlarsa zaten ya obezlik ya hareketsizlik sözkonusu olur ki bu hiç iyi değil

hiç kafana takma gayet iyi azra sultanımızın görünüşü
kaç kilosu boyu merak ettim bak şincik?

hay allah çok geçmiş olsun fatma niye öyle oldun ki :26:
yanliz kalmamaya çalış komşu akraba arkadaş, kim varsa haber ver bence
keşke gitseymişsin doktora yaaa:KK43:(((
tansiyonun düşüyodur belki, ölçme imkanın varmı?
saol canım,,bılmıyorum neden oluyo..şu an ıyıyım mesela sonra bırden başım donuyo,,akraba falan yok kı valla mecbur yalnıızım,,acıl bışı olursa aşağıdakı komşumu ararım,,tansıyonumun duştuğunu sanmıyorum,,duştuğu zaman elım ayağım tıtrer başım daha farklı döner cunku,,bunda sakı bırı benı dondurup dondurup bırakmış gıbı oluyo:KK25:devam ederse bu 3 gun eşim gelıce ayrıntılı bı şekılde baktırıcam doktora gıdıp ,,kan tahlılı emar falan gıbı...inş devam etmezz:18:
hiçte zayıf değil maşallah güzel kilosu
şimdiden sonra bebekliklerindeki gibi tombik tombik olmaları imkansız
olurlarsa zaten ya obezlik ya hareketsizlik sözkonusu olur ki bu hiç iyi değil

hiç kafana takma gayet iyi azra sultanımızın görünüşü
kaç kilosu boyu merak ettim bak şincik?

azra 10 kılo canım boyda 2 ay once 80 cm dı....bencede yasi yaa 5 dakka oturmuyo kı yerınde sureklı hareket halınde yedığı hemen enerjıye donuşuyo...cook saol canım,,doğğru dıyosun bencede ıyı ya mıllletın agzı torba dığıl kı ışte ınsanın moralını bozuyolar:KK47:

saol canım,,bılmıyorum neden oluyo..şu an ıyıyım mesela sonra bırden başım donuyo,,akraba falan yok kı valla mecbur yalnıızım,,acıl bışı olursa aşağıdakı komşumu ararım,,tansıyonumun duştuğunu sanmıyorum,,duştuğu zaman elım ayağım tıtrer başım daha farklı döner cunku,,bunda sakı bırı benı dondurup dondurup bırakmış gıbı oluyo:KK25:devam ederse bu 3 gun eşim gelıce ayrıntılı bı şekılde baktırıcam doktora gıdıp ,,kan tahlılı emar falan gıbı...inş devam etmezz:18:

azra 10 kılo canım boyda 2 ay once 80 cm dı....bencede yasi yaa 5 dakka oturmuyo kı yerınde sureklı hareket halınde yedığı hemen enerjıye donuşuyo...cook saol canım,,doğğru dıyosun bencede ıyı ya mıllletın agzı torba dığıl kı ışte ınsanın moralını bozuyolar:KK47:

hey allahım ihmal etme ama fatma sakın
3 günde nasıl bu şekilde koşuşturcan azranın peşinde :26:

:nazar:maşallah kilosu boyu iyi
göründüğü gibiymiş yani :nazar::nazar::nazar:
hiç bozma moralini kafana bile takma canım benim
dediğin gibi insanların ağzı torba değil ki büzesin
kilo sanki çok iyi bişey ayrıca
çocuğu zayıf olanlar üzülmesin, kilo zayıflıktan daha riskli bence
sağlıklı olsunlar en önemlisi bu

evdeyken azradan yana bı sıkıntım yok şukur,,ben gecer uzanırım o odasında oyuncaklarıyla oynar,,yada en kotu yanında oturuurum beraber oyuncak oynarız bu 3 gun bole ıdare etcez artık...azra hanım dışarıda sıkıntılı teyzesi,,,ıyı olduğum vakıtlerdede parka ınerız yorulur ıyı uyur ınş...
cok saol canım ılgın ıçınnn,,yalnız olduğunda yalnız kalmamak ıyı gelıyo ınsana:KK54::KK54:

evdeyken azradan yana bı sıkıntım yok şukur,,ben gecer uzanırım o odasında oyuncaklarıyla oynar,,yada en kotu yanında oturuurum beraber oyuncak oynarız bu 3 gun bole ıdare etcez artık...azra hanım dışarıda sıkıntılı teyzesi,,,ıyı olduğum vakıtlerdede parka ınerız yorulur ıyı uyur ınş...
Cok saol canım ılgın ıçınnn,,yalnız olduğunda yalnız kalmamak ıyı gelıyo ınsana:KK54::KK54:

canım geçmiş olsun bir türlü yazamadım sağlık müd. Geldi olağan teftişe şimdi kızayım sana o zaman madem başın dönüyor ne demeye 3 fincan kahve içiyorsun be hatun :KK20:
Azra hiç zayıf değil bence + benim kızımda 10 kilo boyunu bilmiyorum s..ak dr ölçemiyor gerçi benim ki çığlık atarken ölçmek beceri işi annem de daha bu sabah beni deli etti bacakları zayıfladı daha topluydu kilo verdi dedi bir kere dedim sen hergün görüyorsun o kadar fark etse bile sen anlamazsın dedim ve artık her ay almayacaklar ki boyları uzuyor hareket ediyorlar zaten yaz geldi terliyorlar su içince mideleri şişiyor aman ben de zayıf büyüdüm çok şükür çocukken hasta olduğumu bilmem şişman olmasından sa minik narin olsun daha iyi

eşin gelince ihmal etme canım

Kızlar birşey soracağım ben evden telle giriyorum kadınlar kulubüne ama üye girişi yapamıyorum o yüzden yazamıyorum giren bir arkadaş vardı bir ara nasıl yapacağım :::::::?

cok saol canım ılgın ıçınnn,,yalnız olduğunda yalnız kalmamak ıyı gelıyo ınsana:KK54::KK54:

:nazar: maşallah diyelim azra sultana o zaman :nazar::nazar::nazar:
aman canım dikkat et kendine,

herhalde yani destek olcaz arkadaşız dostuz her nekadar birbirimizi görmesekte :KK19: :KK70:
az şey paylaşmadık burda
kimseyle konuşamadığımızı paylaşamadığımızı burda beraber paylaştık konuştuk
burayı bu yüzden seviyorum yalnız olsanda yalnız kalmıyosun
inşallah eski kalabalık günlerine döner burası

canım geçmiş olsun bir türlü yazamadım sağlık müd. Geldi olağan teftişe şimdi kızayım sana o zaman madem başın dönüyor ne demeye 3 fincan kahve içiyorsun be hatun :KK20:
Azra hiç zayıf değil bence + benim kızımda 10 kilo boyunu bilmiyorum s..ak dr ölçemiyor gerçi benim ki çığlık atarken ölçmek beceri işi annem de daha bu sabah beni deli etti bacakları zayıfladı daha topluydu kilo verdi dedi bir kere dedim sen hergün görüyorsun o kadar fark etse bile sen anlamazsın dedim ve artık her ay almayacaklar ki boyları uzuyor hareket ediyorlar zaten yaz geldi terliyorlar su içince mideleri şişiyor aman ben de zayıf büyüdüm çok şükür çocukken hasta olduğumu bilmem şişman olmasından sa minik narin olsun daha iyi

haktanın bacaklarıda inceldi farkediyorum kilosunda azalma yok ama inceldi eskisi gibi boğum boğum değil
zayıfladığı için değil ama bu büyüyolar uzuyolar
o boğumlar tombiklikler kaybolacak tabiki

ben de hep zayıftım ama 1 kez hastaneye gittim çocukluğum boyunca oda ablam sarılık olmuştu benide kontrole götürmüşlerdi bişey çıkmamıştı

Kızlar birşey soracağım ben evden telle giriyorum kadınlar kulubüne ama üye girişi yapamıyorum o yüzden yazamıyorum giren bir arkadaş vardı bir ara nasıl yapacağım :::::::?

bu konuda bir bilgim yok dünürüm benim ne yasık ki :26:

Son düzenleme:

ne bıleyım melıke başım agrıdığında cook ama cok ıyı gelıyoda buna fayda etmedi:KK53:
yarım saattır yıne donuyor,,korkmaya başladım bende,,mutlaka doktora gitcem:KK59:

ne bıleyım melıke başım agrıdığında cook ama cok ıyı gelıyoda buna fayda etmedi:KK53:
yarım saattır yıne donuyor,,korkmaya başladım bende,,mutlaka doktora gitcem:KK59:

YAAA ŞİMDİ MERAK EDERİZ AMA SEN SIK SIK GİR HABER VER BİZE DİNLENMEYE ÇALIŞ KAHVE BEN DE TERS ETKİ YAPAR UYARICI VARYA SANA İYİ GELİYORSA BİLEMEM TEK BAŞINA GİDEMEZ MİSİN KEŞKE YAKININDA biri olsa

YAAA ŞİMDİ MERAK EDERİZ AMA SEN SIK SIK GİR HABER VER BİZE DİNLENMEYE ÇALIŞ KAHVE BEN DE TERS ETKİ YAPAR UYARICI VARYA SANA İYİ GELİYORSA BİLEMEM TEK BAŞINA GİDEMEZ MİSİN KEŞKE YAKININDA biri olsa

bilgsyr acık kalıyo zaten,,ankarayı hıç bılmıyorum kı nası gıdıyım,,azrayıda bırakacağım kımse yok...gozumu kapatınca daha kotu oluyorum,,bışıler okuyorum nette kafam dağilsın dıye...ayy melıke bı yandan da aklıma hamıle mıyım dıye gelıyo yaa,,içim bı kotu oldu gercı hamılelığımde hiç başım donmezdı de ,,off ınş değilimdir.olmazsa yarın sabah karsıdakı sağlık ocağından kan testı yaptırayım ben,,en azından bu secenek kafamdan cıkmış olur

bilgsyr acık kalıyo zaten,,ankarayı hıç bılmıyorum kı nası gıdıyım,,azrayıda bırakacağım kımse yok...gozumu kapatınca daha kotu oluyorum,,bışıler okuyorum nette kafam dağilsın dıye...ayy melıke bı yandan da aklıma hamıle mıyım dıye gelıyo yaa,,içim bı kotu oldu gercı hamılelığımde hiç başım donmezdı de ,,off ınş değilimdir.olmazsa yarın sabah karsıdakı sağlık ocağından kan testı yaptırayım ben,,en azından bu secenek kafamdan cıkmış olur

aaaaaaaaaa bir yeğen daha mı geliyor

kız ne diyon
allah gönlüne göre versin diyim
ama sanmıyorum ya merak etme bence
testini yaptır için rahat etsin ama
vertigo olmuşundur belki
annemdede olmuştu ilaç kullandı geçti

oku bi bunu fatma

Vertigo, (Latince dönmek) baş dönmesi ve hareket duygusunun yitirilmesi demektir.

Ancak tansiyon düşmesi ile ilgili baş dönmeleri bu kapsamda değildir. Vertigodan kastedilen labirentit, iç kulak iltihabı, meniere hastalığı gibi durumlarda olan baş dönmesidir. Korkuya bağlı baş dönmesi de vertigo kapsamında yer alır. Baş dönmesi her hasta tarafından farklı anlatılır. Her taraf dönüyor, başımı tutamıyorum, yer ayağımın altından kayıyor, bir yana doğru kayıyorum, kafamın içi boşalıyor, gözlerim kararıyor şeklinde açıklamalar sık duyulur. Bunların hepsine birden baş dönmesi denir.

Siz de kendinizde vertigo olup olmadığını basit bir test yaparak anlayabilirsiniz. Ayakta kendi etrafınızda 2-3 dk dönün ya da belinizle eğilerek kafanızla yuvarlak çiziniz. Kısa bir süre sonra etrafınızdaki her şey dönmeye başlıyorsa, kendinizi berbat hissediyorsanız sizde de vertigo var demektir. Vertigosu olan kişiler etrafında dönülen hareketler dışındaki diğer hareketleri yapabilirler. Dikkat etmezlerse bir kere tam olarak vertigo yaşarsa kendilerine gelmeleri en az 2-3 saat sürer. Örneğin kafayı yukarı aşağıya sallamak vertigoyu etkilemez, sadece dönme hareketleri kafayla yuvarlak çizme gibi hareketler vertigo için etkili olur.

Normal insanlar vertigosu olan insanları asla anlayamazlar. Basit bir hareketten sonra vertigosu olan kişinin kendisini yere bırakmasını, diğer insanlar şaka yaptığını sanır, asla ciddiye almazlar. O an vertigosu olan kişi hiçbir şekilde normal davranamaz, tam olarak kendine gelmesi en az 2-3 saat sürer. Bu yüzden birisinin vertigosu varsa yaptığı hareketlere dikkat etmesi gerekir.

X