2009 Aralık Anneleri

merhaba kızlar umarım herkes iyidir, geçmişi okuyacak kadar vaktim yok.. kısaca bi özet geçmek istedim:

dün yöneticimle konuştuk bana dediki ya artık bizim çalışma saatlerimize göre çalışırsın ya istifa edersin. başka bölüm mölümyok!!! onların çalışma saatlerini açıklıyorum h.içi en az 2 gün 8:30 (ki bu hafta mesela 4 gün 8:30 da çıktılar) ve ctesileri de çalışılıyor. haftada bir gün tatil. nasıl???? bu ctesi son istisnalarıymış bana bundan sonra onlarla aynı saatlerde çalışcakmışım... ozaman istifa edicem dilekçemi yazmam gerekiyo dedim. bunu salı günü döndüğünde konuşalım dedi.

naz 5. gecede sabaha kadar uyutmadı beni. ne olduğunu bilmiyorum hiç böyle yapmazdı. tamam arada uyumadığı olurdu ama en fazla 2 gün üstüste olurdu.. yorgunluktan uykusuzluktan bitmiş bi vaziyetteyim.. bide benim bi rahatsızlığım var (spondlortropatimi ne adı :)) kalça eklemlerinde iltihaplanma var. ağrısı tutuğunda kımıldayamıyorum bile. bide dün o tuttu.

ve asıl bomba.. dün eşimle bir kavga ettikk sanırım artık bütün ipler koptu..

işte benden havadisler bukadar aman ne güzel dimi...

şimdi size dünki eşimle olan mevzuyu özet geçmek istiyorum lütfen herkes tarafsız olarak haksızmıyım yada nekadar haksızım söylesin..

akşam eve geldim. bütün gün ağladım moralim bitik. eşime anlattım dedim işyerinde böyle böyle oldu. zaten 5 gecedirde uyumuyorum yorgun ve uykusuzum. he bide şu hastalığım sebebiyle ağrım tuttu. kımıldayamıyorum. (böyle ağrısı tutunca wc ye bile eşim götürüyo okadar yani.) he bütün bişey yememişim açım. demezmi annemler köyden geliyo gidip onları alıp beylikdüzüne bırakıcam... saatte sekizbuçuk. dedimki sen bırakmasan söyle eniştene o bıraksın. dediki oğlu dururken damadımı bırakırmış. dedimki ne alakası var yorgunum bitkinim moralim bozuk herşeyden önemlisi kımıldayamıyorum naza nası bakim?? tam kızın uyku saati yaklaşmış sapıtmış durmuyo yerinde. yok bi alim bakim belki ablamda kalırlar dedi (ablası bizim burda oturuyo) iyi tamam dedim çıktı. allahım benim kız durmaz. benağrıdan kıvranıyorum. gözümden yaş akıyo acıdan. illa kucağıma gelmek istiyo. neyse aldım kucağıma. duvardaki resimlere bakcak yırtıyo kendini. tam oraya doğru giderken bacağım bi boşaldı. dizlerimin üstüne düştüm yere. tabi naz kucağımda o da geriye doğru düşüyodu kafasından zor tutum. sonra bi sinirim bozuldu başladım ağlamaya. nazda korktu nasıl ağlıyo. ama nası bi ağlamak hı hı hı diye içini nası çekiyo. o ağlıyo ben ağlıyorum.

engini aradım. dedim nerdesin. dediki şimdi aldım annemleri iyi tamam dedim geç kalma bekliyorum. neyse bin bir güçlükle kızı susturdum muhallebisini hazırladım seke seke topallaya topallaya. verdim. uyutmaya hamağına götürdüm tam kızı yatırdım bacağıma bi kramp daha girdimi. kaldım öyle. kız kucağıma gelmek istiyo ben kımıldayamıyorum olduğum yerden. naz hamağın içinde tepiniyo. yine başladı ağlamaya kızın yanına gidip alamıyorum bile.

engini aradım. dedim nerdesin ya. demezmi annemelri beylikdüzüne götürüyorum. işteeeee bende şafak bir attı!!!!!!!!!!! ben evde hastayım ölüyorum. bebeği beni bırakmış napıyo. ağzıma geleni saydım. telefonu suratıma kapadı. tekrar aradım telide kapamış. sonra kayınpederi aradım. dedimki "bıktım sizden her iş için engini aramanızdan düşün artık yakamızdan. boşanmamızımı istiyosunuz bu gidişle o da olcak zaten. ben burda hastalıktan kıvranıyorum engin sizin şöförlüğünüzü yapıyo." vs. ağzıma ne gelirse söyledim. hiçbişey söylemedi. he sadece ben hasta olduğunu bilmiyodum dedim. dedim bilmenize gerek yok hasta olmasamda her işinizi engin mi yapmak zorunda. niye herşey için onu arıyosunuz. vsvs..

tabi bu sırada bağarmamdan naz korktu başladı ağlamaya. kapadım teli bi türlü susturamadım kuzuyu. sonra tabi vicdan azabı boşu boşuna korkuttum kızımı. sonra beraber yattık uyuduk kızımla.engin gelmiş gece içmiş içmiş içmiş. sabahtan beride konuşmuyoruz işte.

ama uzun yazdım biliyorum ama inanın konuşmaya çok ihtiyacım vardı. bu olayları ben hamileliğimdede yaşadım. artık bıktığım için patladım. 7-8 aylık hamileyken de her gün serum yiyodum engin beni bırakıp bırakıp yok babasını traş edicekmiş yok tül takılcakmış ota b.ka onu çağrıyolardı. bigün hiç unutmuyorum yine böyle ağrım tutmuştu hamileyken sırt ustu yatıyodum evde yine bişey için (önemsiz bişeydi hatırlamıyorum bie) engini çağırmışlardı. o da koşa koşa gitmişti tabi beni öyle bırakp. 6. ayımda filandım. allıhım tuvaletim gelmişti ve kalktığım yerden kalkamamıştım. telefonda ilerdekalmış onada uzanamamıştım. yattığım yerde sadece ağlamıştım.. yazarken bile ağlıyorum sinirlerim bozuluyo.

kızlar nolur tarafsız olun bana söylermisiniz benim hatam ne? nerde yanlış yapmışım..

canım yazdıklarını okuyunca sanki kendi yaşamışım gibi sinirlendim sen baştan sona haklısın ancak haksız olduğun nokta k.pederini araman olmuş yani sana şöyle diyim bizimden bazen bu taraz problemlerimiz oluyo inan k.validemi k.peerimi boğmamak için zor tutuyorum ama yinede arayıp bişey diyemiyorum çünkü arasam biliyorumki eşimle ipler kopacak kendi içimizde kavga ediyoruz geçiyo gidiyo gerçi senin eşin ailesine fazlaca düşkün o durumda seni bırakmaması lazım yazlız şuda bi gerçek ailesi anlayışsız onlar gel bizi al dedikten sonra oğlu olarak onlara hayır ben alamam diyemez sen kendi ailene söyleyebilirmisin kötüde olsalar onlar annesi babası ve işin kötüsü eşin onların kötü olduğunu göremez ben çok sinirlendiğimde o şekilde düşünüyorum onlar annesi babası kabul etmem gerekiyo insan annesini babasını atamaz falan kendimi telkin ediyorum yoksa boşanmaktan başka yol kalmıyo eğer sen kafanda kesin bitirdiysen boşanmak istiyosan ii ki k.pederini arayıp içini boşalttın ama boşanmak niyetinde değilsen biraz kötü olmuş keşke sinirlerine hakim olsaydın ama olan olmuş sen nazın bunlardan en az etkilenmesi için davranışlarını ona göre değiştir önemli olan naz

canım yaa
herşey üst üste gelmiş kıyamam sana ya(

k.pederine patlayacak kadar doldun sonunda demek ((((((
hata demeyeyimde en büyük şansızlığın kendini velinimet sanan enginarın
bir sebze ancak bu kadar vurdum duymaz ve ancak bu kadar ot olabilir

evet canım haklısın. asıl suçlu eşim biliyorum. kendisinin ailesine demesi lazım baba sibel hasta bugün enişteme söyliim o alsın sizi diye.. normaldede heriş için enğini arıyolar ve engin koşa koşa yapıyo yani enginin kabahati. ama onlarda düşüncesiz. hiç bunlarında bi işi varmıdır müsaitlermidir yok. onların ne isteği varsa anında olacak. ama okadar sinirlendimki. bide dün düşünce nazın ağlamasını bi görseydin çenesi kitlendi dişlerini sıktı gözünden iki çeşme yaş akıyo ağlamıyoda sadece içini çekiyo bişey oldu sandim ödüm koptu. valla kayınpederi aradığıma pişman değilim onlarda bilsin artık bazı şeyleri insanlara nekadar rahatsızlık verdiklerini. kendime tek kızdığım nokta ses tonumu ayarlayamadım. tabi okadar sinirliydimki herşeyi bağıra bağıra söyledim. nefrette etsem onlar yaşca benden büyük insanlar. tek pişman olduğum o. ama hala çok sinirliyim. bukadar düşüncesiz kocam ve ailesi yüzünden dün kızımın çektiklerine bak. canım kızım benim ya. sabahtan beri dibimden ayrılmıyo kuzum.

ah yaseminim sorma. okadarki doldum yani. bak sabahtan beri hala durup durup ağlıyorum sinirim okadarbozuk yani. bidekızımın dünkü hali gitmiyo gözümün önünden vicdan azabı çekiyom. gerizekalı insanlar yüzünden.

sen nasılsın mercimek nasıl.. haktanpaşa napıyo..

sibel ciğim diyecek söz bulamıyorum düşüncesiz insanlar ama burada suç ailede değil eşinde diye düşünüyorum senin durumunu o biliyor enişte alsa dünyanın sonu gelmez.zaten normal bir durum olsa tabi ki gidip annesini alıp evine bırakacak ama sen o haldesin benim düşüncem bu üzme kendini tatlım iş için diyecek söz bulamıyorum çıkış yolu bilemiyorum
nasıl oldun peki ağrıların nasıl ilacın filan yok mu

sakinleşmeye çalış tatlım çünkü naz çok etkileniyordur eminim senden ayrılmama nedeni o da olabilir iyi olmuş demiyim ama haklısın bilsinler bazı şeyleri aynı durumda olsak adım gibi eminim eşimde gider

kıyamamgüzel gözlüme
en ufak şeyden etkileniyolar kuzular tabi
üzülme annesi unutur miniğin,
annesi yanında olsun yeter
sen unutamazsın o ayrı
kızmamak elde değil sibelim ya

haktanım hastaydı daha iyi şimdi miniğimde büyüyo teyzesi taşınma işleri içerisindeyim
her ne kadar bişey yapmasamda bu karışıklık bunaltıyo

madem anasına babasına bu kadar düskündü niye evlendi senin enginar ala alla artık birkızı ve karısıda var tamma anasını babasını hiç aramasın demiyoruz ama öncelikleri degişmeli insanın zaten yaslılar cocuklasıyorlar hep ilgi beklerler dengeyi senin enginar kurmalıydı ama anladıgım kadarıyla onda bu yetenek yok hı keske kayınpederine bagırmasaydın ama seninde sinirlerin bosalmıs artık onlarda bazı seylerin farkına varsın sonrasında hiç biri arayıpta ne oldu demedimi o kadar görümcen var basta dünya güzeli kayınvalideciğin

bu arada tahlilimiz temiz cıktı zeynoda bayagı düzeldi amaaa sabah anacıgım kafasını yardı bası döndü duvarın köse yerine güm 4 dikiş attılar cok sükür simdi iyi .Sibel bu arada gecmiş olsun iş yeride insallah yoluna girer salıya kadar bekle öfkeyle kalkan zararla oturur bi önünü gör bakalım hı bide annen bakamıyormu naza aksamları yakın degilmi sen düzelene kadar

çok geçmiş olsun canım annene ohh sevindim zeynoma allah tekrar göstermesin

ayyy çok geçmiş olsun eda şimdi nasıl annen.. hay allah.. zeyno içinde sevindim canım. off annem bakmayı beceremiyo eda. dün akşam çağırdım ben muhallebi yapana kadar ağladı kız ne susturabiliyo ne bişey hayatta bakamaz. benimkız çok mız mız çok hareketli. bak az önce yüzüstü yere yapışıverdi allahım yarabbim kafamı çeviremiyorum. annem hayatta başedemez..

şimdi iyi biraz agrısı var ama cok sükür allah beterinden korusun.

hay allah ya çok geçmiş olsun canım anneciğine,
kuzunun iyi olmasına sevindim bende:))))

evet canım bende onu diyorum asıl suç eşimde. iş için mecburan bir süre idare etmem gerekiyo. dicemki süt iznimi kullanmiim ama mesaiyede kalmiim yılbaşına kadar. yılbaşından sonra allah kerim..

ah etkilenmez olurmu kuzu.. belki günlerdir o yüzden uyumadı geceleride okadar gerginimki.. bide bugün çorbasını içerken kıyma boğazına kaçtı mosmor oldu aklım gitti. akşama doğruda yürürken yüzüstü sen bi düş baktım hiç kımıldamıyo. ama yüzünün üstüne düştü. bi aldım yine mosmor olmuş. ağzına üfledim (öyle derler ya) başladı ağlamaya açıldı sonra. hey allahım noluyo herşey üstüstü geliyo gerginim ya tüm negatifliği üstüme çekiyorum heralde.

naz iyi olsunda gerisi umrumda değil yasemin.. haktana geçmiş olsun.. kıyamam ben ona.. mercimeğin cinsiyeti belli olsa artık valla ölcezmeraktan. taşınma içinde kolay gelsin zor işler.

ah eda sanki ailesi onlar biz böyle el.. hep böyle davranıyo. kaç kere tartıştık konuştuk hep haklısın diyo bidaha olmıcak diyo taaki babası arayana kadar. valla beni kimse aramadı. neyse en azından ben rahatladım oh be :)

sibel okudukça sinirlerim bozuldu valla bu kadarda vurdumduymaz olunurmu ya dediğin hastlağın adı ankilozan spondolit sanırım eklemler zamanla kemikleşiyor mesela dizin oklava gibi dimdik kaloyor kram girince hareket etmek imkansız hale gelliyor bir arkdaşımda vardı ordan biliyorum sınavlara 2 kişi getitrilerdi koluna girerek erkek adam ağlardı valla şapır şapır oturup kalkarken
senin bu rahatsızlığını bilebile nasıl bırakır çoçukla valla inanamıyorum annelik işte o halde bile çoçuğuna bakmıişsın helal olsun sana hatalımıyım diyorsun hatalısın bnce sibel kayınpederini arayıp bağırmayacaktın o an telde kapalı olunca kayn pederinden almışsın hıncını ama yanlış gibi geldi bana sonuçta adamın bişeyden haberi olmayabilir o kocanı namalı bilmem boğasım geldi okudukça tamam bnm eşimlede bazen böyle şeyler yaşıyoruz ama bu derece değil
iş de kötü olmuş ya bankacılık mesaisi bol bi meslek malesef işten ayrılsan geçim sıkıntısı naz ın geleceği devam etsen bakıcı problem sen yorgun bitkin allah yardımcın olsun canım 1 kaç ay sonra büyücekler konuşmaya yürümeye başlıcaklar oyundu falandı belki daha rahat edersin o zqaman diye düşünüyorum

geçmiş olsun hande çok şükür bişey olmaış kırık çıkık vs allah korumuş biz park yatak kullanıyoruz bn aşağı indirdim baya ordan bile tırmanmaya çalışıyor gerçi o uyduğu zaman kulağım hep onda gecede yanımda yatıyor zaten senin beşiğin nasıl ahşap olanlardanmı

evet şimdi ağrım daha iyi emziriyorum diye ilacımıda içemiyorum. çünkü ağır kortizonlu antibiyotikli ilaçlar. hamileliğimdede içemedim. bide karnımda bebiş kendimi taşıyamıyodum. bazen sabahları yataktan kalkamıyorum sanki belden aşağım felçli gibi (allah korusun) engin kaldırıyo. ve evet buna rağmen bırakıp gitti. ya kızın başına bişey gelseydi..!!! düşerken ben onu tutamasaydımda bişey olsaydı.. yatsın kalksın dua etsin.. neyse her işte bi hayır vardır kayınpederde öğrendi artık nekadar bunaldığımı inşallah aramaz bundan sonra. ya geçen gün tv kumandasının yanlış bi tuşuna basmış (uydu var onlarda) geri dönememiş. pazar günü sabahın 9 unda arıyo engini ya. engin diyoki baba nerden bilim gelip bakamamki şimdi kapıcıya filan sor.

ya hande ben okumuşmuydum bunu ynimi görüyorum inan aklım başımda değil.. allah korumuş çok geçmiş olsun.. ebruydu sanırım çok güzel bi oda hazırlıyodu link atmıştı ordaki yatağı çok beğenmiştim ben yer yatağı yanında korumasıda var hemen çıkmasın uyanınca diye.. bi ona baksana..

herkese günaydın ve iyi haftasonları kızlar ve birbirinden güzel aralık kuzuları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…